![]() |
lol,jak czytam te posty to sie zastanawiam ,czy wy w ogóle kiedys graliscie palkami? nie do 20 lvlu ale tak do 50..jak nie to nie mówicie nic na temat palka bo nie znacie tej profesji..tylko z odpowiadan,poradników czy innego ścierwa..o_O
@edit Sie Mapes,fajny film :) |
Obrażenia zadawane z broni nie zależą i nigdy nie zależały od poziomu gracza. Obejrzyjcie sobie choćby filmiki z expienia eternal obliviona - przecież on wcale nie bije dużo mocniej od knighta na 50 lvlu ze skillami po 80, a ma o 240 lvli wiecej. Gdyby obrazenia zależały od poziomu to eternal waliłby po 200-300 albo nawet wiecej, a w rzeczywistości wali po 100. (średnio)
|
Cytuj:
Ale najwazniejszego minusa to w sumie nikt nie zauwazyl,nawet nie minusa ale glupoty. Paladyn moze tworzyc Burst Arrowsy a jest to przeciez wyjatkowo amuniacja dla profesji magicznych :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
@maszter321 Dzieki, to teraz juz wiem ;) |
Cytuj:
|
Glownie dla knightow bo sorc ma sd
|
podczas anihilatora sorcerzy uzywaja ue/brusty i moze jednego sd, wiecej sd nei zdaza. knighcie uzywaja brustow a paladyni power boltow lub zwyklych beltow.
Brusty uzwaja madzy do polowan oraz knighci z levelem 130+ do walki pvp w druzynie. |
Cytuj:
|
Ilestam @up
Ktos tam pisal ze porownowojac tibie do sredniowiecza... jesli porwonamy do niego to w sredniowieczu jak strzelali ze strzal to te strzaly im nie znikaly tylko zostawaly np w ciele danego przeciwnika i mozna bylo wyciagnac.....to by nie byl glupio pomysl tlyko musialy by sie te strzaly lamac tak jak speary...co wy na to ? |
Cytuj:
To swoja droga, dobrze jakby chociaz 50% strzal/beltow zostawalo w ciele przeciwnika. Ale z drugiej strony strzaly i belty sa zakonczone grotem w ksztalcie "trojkata" czyli jak sie wbija to automatycznie klinuja sie w ciele, dlatego w przypadku postrzelenie zwykle lamalo sie strzaly zeby nie przeeszkadzaly w czasie bitwy. |
Cytuj:
Strzała kosztuje 2 gp -> att:~25 Bolt kosztuje 3 gp -> att:~29-30 Steel/Iron bolt 5 gp -> att:~35 Przecież gdy z bolta masz best hit 140, to strzałą zrobisz ~115. (takim iron bolcem zrobiłbyś ~165). Chyba nie zrobisz broni, która byłaby odrazu super-opłacalna i każdy będzie od skilla 30+ latał z kuszą + irony expić. Tylko np. do pvp lub solowania silniejszych stworków. Waga oczywiście większa np. 1,0 oz. Co do kuszy szybkostrzelnej, to tamta kusza była przystosowana do wywalania dużych ilości bełtów z niezbyt wielką (nie znaczy małą) siłą. Chodziło mi o to, żeby można było szybciej zrobić określony dmg, ale wiązało się to z pewnym waste. Cytuj:
Zachęciłoby to pewnie palków do strzelania z power boltów. Co do burstów, to mogliby zrobić, że to jest dmg fizyczny (att:25) + magiczny, wtedy palek mógłby ich używać z większą siłą, a knight wyskilowany do ~40-50 też by nadrabiał trochę siłą do maga. + zaklęcie na bursty powinno spalać ~180-200 many albo dawać 5 burstów. |
Cytuj:
Taki Taifunek to się nudzi może i bardzo expiąc, ale jednak na Furorze to on przesądza o wynikach wojen. Cytuj:
Ja na 20 lvlu, skill 56, k-axe walę średnio 45-50, to magiem na tym lvlu mogę walić 30 z rózgi i do tego mieć ograniczony przez manę magazynek (WOW). I może to będzie słabe porównanie, ale na 15 lvlu skill 55 waliłem średnio ~45, więc nic przez te 5 lvli mi nie urosło dmg (tylko ten 1 skill zwiększył średni dmg o 2). Mogliby dać, że np. lvl/2 to poszerzenia górnej granicy (max dmg) i na 100 lvlu mając best hit 250, przesunie się on do 300. (100/2=50; 250+50=300) |
Cytuj:
|
Cytuj:
A co do pvp i solowania to sa juz power bolty. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
I może offtop, ale to mi się w tibi najbardziej podoba, że sprawdza się powiedzienie "nec Hercules contra plures". Cytuj:
Dopiero na wyższych levelach jest tak, jak mówisz. Cytuj:
To ja mogę dodać, że knighci woleli by mieć losowe obrażenia od 0 do xxxx powiększone o 10*lvl. A tak poza tym, nie twierdzę, że knight potrzebuje super gruntownej zmiany w przeliczaniu dmg (to samo pal), bo mimo 'tych wszystkich wad' dużo osób gra tymi vocami. Powinni zwiększyć ich siłę troszkę (zauważalnie), żeby wyrównać szanse, a nie przepakować znowu jedną profesję. |
Knight jest do blokowania,sorc,druid,pall do expienia..:p
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Może najlepiej zdegradować rolę knighta do służalca, który ma tylko reszcie profesji przynosić żarcie/runy/mf'y i nosić loota do depo? IMHO większość osób po prostu nie bierze pod uwagę tzw. czynnika ludzkiego. Po prostu co z tego, że ktoś ma wypaśnego sorca, skoro gra nim, powiedzmy, godzinkę dziennie i nie expi efektywnie? Większość osób zresztą z jakimś czasem stwierdzi, że nie chce im się marnować tyle czasu na granie/wyłapie hacka/rzuci wszystko w cholerę/wyłapie hunta i skończy rozgrywkę. Draga można sorcem/drutem masowo klepać od 50 lvl'a, owszem. Powodzenia jednak przy trochę większym lagu. Za wiele osób zwraca uwagę na damage, za mało zaś na szansę przeżycia w wypadku laga/pojawienia się dwóch/więcej dragów. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
:)
Hmmm, wsumie to zależy jak kto na to patrzy.. paladinem jest latwy exp od skilli np 50..tzn wg mnie palladyn jest ciekawy ale na swiecie pvp.. no bo NoPvp no to juz lipa tylko exp i exp no kazda profesja trzeba expic na NoPvp ale ja wole pvp mozna troche poubijac... pall moze nie ma dobrych hitow ale mozna spojrzeć z innej strony np. porownac knighta i palla na skillach 70 ... palladyn spokojnie daje rade z dragiem to zalezy rowniez od lvl i hp.. ale ma latwiej niz knight na guardach tez sobie kinem na skillach 70 nie posiedzimy na dobrej cave no.. ale np. sorc czy druid no to juz kompletnie inna profesja ma przewage i to wielka sam gralem druidem i na 40 levelu z paccem gra jest bardzo przyjemna.. jako druid czesto bylem brany na jakies hunty np. hydry teraz akurat w takich momentach knight wygrywa dlatego ze jest czesciej brany jako bloker a palladyn jest mniej brany jako shoter jeszcze zapomnialem dodac ze druid/sorc na swiecie pvp na poczatku ma troche lipa druida/sorca jest latwiej ubic niz knighta czy palla to zalezy tez czy ten sorc ma pacca no bo bez dobrego haste ciezko zwiac przed pk..:/
|
Palek twój rywalek -.-
|
Cytuj:
...dziwnie patrzysz na świat. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Gorzej ma się równowaga między fizykami a casterami. Cytuj:
|
Cytuj:
Tzn. niech dodadzą wodnego demona, który ma 15k hp, daje 8k expa, ale ma arma 0 (jak slime) i nie leczy się :P Cytuj:
Przy skillu 71, 40lvl mam best hita 130 i dla mnie to jest żałośnie mało. Jednak średni hit wynosi ponad połowę besta (w granicach 70-80). Często też są hity 100+ Jednak uważam, że taki pal na 100 lvlu ze skillem 100 będzie miał best hita 180, a to nie jest to wporządku. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mapes odp. na pw jak mozesz. ;d
|
Cytuj:
' |
Cytuj:
Cytuj:
Wykazałem moją dezaprobatę z tego, że są małe hity, jednak pochwaliłem średnie, które są przyzwoite. @ co do 100lvl pala Ale z tym niżej nie chodzi mi o to, że max są złe, tylko że tak ma walić i 100lvl i 200 lvl ze skillem 100, a to jest przegin. |
co do palka
palladynem na początku jest źle ale jak sie późnirj rozkręci to jest ok:D
|
hmmmm fajnie by bylo jakby co 1 lvl dodawalo sie np 2 skille albo by bylo mozna kupic.......8oB)
|
kazdy ma swojo ulubiono profesje moja to np.palladyn bo:
na low lvl moze juz walic po 70+B) skille leco mu szybciej niz najtowi (przynajmniej tak mi sie wydaje;)) duzo osob boi sie pallkow z 70lvl+ :] pallkowie szybciej ubijajo monstery niz najci 8o to byly zalety a teraz wady ;) pallk ma najczesciej wiecej many niz hp:( ma konczoco sie amunicje:( trafia w cel zadziej niz najt:( duzo osob boi sie pallkow ale najtow chyba wiecej :confused: PS.kazda profesja jest fajna PSS.chyba sie troche rozpisalem PSSS.lubie pisac PS ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:34. |