![]() |
@up
Gratz gieniusiu, w plikach map zapisuje się tylko minimapa, więc nie pokazałoby to zniknięcia SSa... |
Co do Ghoul Room nadal wierze ze mozna sie tam dostać jeśli zagadke mamy "pod nosem" to chodzi o to jedno pomieszczenie tam gdzie ghoul może tam trzeba coś zrobić, może z tymi dwoma kolumnami wiem że zaraz ktoś napisze ze zpickował cały room i wogóle ale poco Knightmare miał by nam dawać zagadke nieprawdziwą tak dla zabawy żeby sie z nas pośmiać??
|
Cytuj:
moim skromnym zdaniem Ghoul Room jest cześcią jakiegoś większego questa na Roogkardzie ale wiadomo że nasze domysły mogą być w 1% trafne |
Hmh...Teoretycznie Ghoul mógłby być zrobiony tak jak Orkowie w Fortecy. Ze specjalnym lootem lecącym tylko z tego jednego.
|
Cytuj:
Wszystko trzeba złączyć w całość cały czas myśle próboje to złączyć w jedność ale nic z tego i cały czas powtarzam słowa Knightamare a jeśli te słowa "macie to pod nosem" mają znaczyć że to łatwe to ja już niewiem:P |
< deleted >
|
Zito...Nie walcz z Instynkt...Nie wiesz co czynisz...Wiesz przecież, że i tak nie wygrasz...
PS. Nie lube Cie :< |
Ekhmm ekhmm pozwolę sobie się wtrącić. Też jestem starym graczem i pamiętam wielokrotne respy, polegały one na tym, że potworki respiły się jeśli nie było ich "oryginałów" w obszarze respa. Troche zakręcone więc wyjaśniam:
Lurowało się spearmana na wasp tower a po pewnym czasie na dole respił się kolejny spearman. Albo na mainie lurowałem GSy pod Thais a po pewnym czasie respiły się znowu i tak można było w kółko. Dlatego MM, Ghoul itp się nie powielały, bo nie mogły opuścić obszaru respienia. To tyle. Do reszty co wyskoczyli z Knightmare, on mówił to odnośnie SS i mino maga, o ghoulu nawet nie wspomniał. I skończcie z Mino Magiem powiązanym z Tomem (dźwignia w jego pokoju) to nie polski rząd, że jakieś afery się doszukujecie! Co ona ma niby z nimi wspólnego! Tom kocha martwe szczury, wiec kocha śmierć a mino mag krzyczy "poznaj tajemnice śmierci" wiec widać ze są kolegami! <-- dosyć głupich teorii!! I prosze mi wytłumaczyć dlaczego niby dźwignia u toma ma otwierać MM/Ghoula? Wyobrażacie sobie mechanizm? Tom przekopał cały rook umieścił pod ziemia mechanizmy wyburzające ściany/otwierające drzwi które zablokował MM od środka SIC! Leczcie się. Zito nie zaprzeczaj układom, dużo osób które kiedyś grały na Antice jest teraz GMami, a oni mieli przecież kolegów. MS DS te osoby są stare jak ich świat. Przeglądnij sobie screeny z tibi wersji 6, zobaczysz ich tam. Mają ogromną wiedze, ale plecy równie duże :] A jeśli chodzi o dom Sunrisa to z relacji jednego ze starszych graczy wiem że jak zrobiono rook i wprowadzono po raz pierwszy domki, można było kupić nawet 1 lvl o ile miało się pacc. Wiec sądzę, że dlatego Sunrise ma domek. Ale nie pytałem jego osobiście wiec nie twierdze, że to jedyne słuszne wytłumaczenie. Pozdro 600V |
@up
Nie prafda! To mino mag przekopał się pżez cały rook rzeby włamać sie do toma i ukraść amber notatik a potem wrucił do podziemi wcześniej ustawiajon ćwignie rzeby otfierała ghula i wżucił notatnik na tratfe! I zamknoł siem w sfoim pokoju rzeby nie mugł wyjść i kazał mewie zanieść Spajk Sford na wyspem!a Potem dał Sanrajsowi Spike swordd a Instynkt Brass arm rzeby siem odwalili! A wim to bo muj tata to Najtmar a mama to Steve! Heh...Nie mogłem się powstrzymać, sorry. A tak w ogóle. Kontakty, znajomości i "równiejsi"? Aż dziwie się że to trzeba komukolwiek tłumaczyć... Domek Sunrise'a? N/c Multi-resp? Dżisas, nie chciałbym grać w tych czasach...Armia spearmanów w wasp tower, setki minosów w mino hell...Dżizas... Hmh...Tak w ogóle mój post wniósł "tak dużo" że właściwie mogłem napisać tylko "Fajnie, noo!", no ale, właściwie cała ta srona wniosła niewiele (Poza oczywiście twoim postem Panie Klocku <Podlizywa się>) PS. Instynkt, to o nielubieniu było do mnie :P PS2. No, chociaż to ^ coś wniosło XP |
< deleted >
|
Srry za double... ale zaraz sie zrobi balagan ;)
< deleted >
|
Lol xD
MM zbudował prototyp kajaku (takie jak w port hope sa) i i popłynal na rook. Jednak po drodze natknal sie na ludzi i ci postanowili uwiezic go na wieki zamurowujac w celi 4x4m :P A ghul to ten straznik z carlin co jest pochowany na rooku(niechche mi sie wlazic na tibie i sprawdzac jak sie nazywal) ktory postanowil uwolnic mm i uciec razem ze spike swordem robiac 2 podkop pod oceanem(dlatego spike sword czasami znika z wysepki) :P Zrozumcie ze to jest tylko poto abyscie sie teraz zastanawiali czemu i poco. Moze kiedys byl a moze bedzie quest zwiazany z tymi dwoma noobkami :P |
@instynkt to co mi tam zacytowałeś wcale nie ja tak napisałem zobacz sobie do góry masz czarne na białym że to Zito napisał a nie ja więc niewiem dlaczego jest ze to ja napisałem a po 2 nie napisałem Że Ghoul nie jest częścią questa a potem że to quest zapomniałaś zacytować "Możliwe" że to quest radze zrobić edita:D
@topic Co do tego ghoula to ja już niewiem możliwe ze jest to poto aby zachęcić graczy do pójścia na main, a co do Sunrise niewiem czy to prawda ale kiedy wbił 100 lvl dostał ochrzan od CipSoftu zato że poprosił o jakąś nagrode za jego wyczyn a CipSoft odpowiedział jeśli chcerz możemy ci dać bana za twój wyczyn |
Cytuj:
I to nie tak, że starczyło że zlazły z jednego sqr. Wiem że obszary respa zostały wprowadzone po anti luring system, ale właśnie tak to wyglądało. Może chodziło tu o jakąś odległość od respa, albo po prostu zabranie potwora za ekran. Ale na bank to nie wyglądało tak, że na wasp tower po chwili bylo 2x wiecej waspów. Można było tak zrobić wciągając waspy piętro wyżej. Co do mino hell, na maksa udało mi się zrobić 3x resp. To wtedy pierwszy raz Klocek padł :/ nie dało się wyjść :D wiec raczej ciężko było zrobić setki minosów (to do Michoss'a) Co do Ghoula to ja narazie przestaje szukać, to nie ma sensu dla mnie teraz. Za to Spike i Goblin Temple wydają mi się ciekawsze niż kiedykolwiek. Over and out :] |
Hmmm tak myślałem o tym mass respawnie i poszukałem trochę screenów. I jeśli chodziło Ci o ten bug z respawnem, co byl baaaardzo dawno temu to się zgadzam, że wszędzie się tak mnożyły ale to było wieki temu. O to screen ^^ mała masakra koło mino hell:
http://i26.photobucket.com/albums/c1...orc_attack.gif EDIT OMG zrobiłem double posta :S nie wiem jak to się stało sorki ;( EDIT2 @Down To było odnośnie ghoula i dlaczego nie było jego podwójnego respa :] |
Cytuj:
@2up No tyćke przesadziłeś z tym zdjęciem, wtedy Tibia dopiero powstawał a więc bugi były niewykluczone. A wogóle to co wyście się tak doczepili do tego respa? Może tam nie ma miejsca respawnu Ghoula? Skąd wiecie że on się tam respi skoro nikt go nie zabił? |
< deleted >
|
Cytuj:
P.S. Ty farciarzu to 100 post w tym temacie:p |
@Marcin24
Orc shaman quest? Na tibia.org jest niezrozumiale napisane. Orc shaman jest normalny, a nagrody są w skrzyneczce. Wiem bo sam go wykonałem, a potem jeszcze koledze pomagałem |
Więc na wstępie chce przeprosić za to co zaraz zrobie.
@Topic Ja fszyszko fiem!11oneoneraz1 ghoul jest poto szeby moszna z nim sie zakolegowac szeby było kul! a mino meg lubi ghoula i chce sie z nim szakolegowac lecz obai som uwienzieni w ciasnyh komnatach i sie nie da11!111oneone.albo moszliwe ze mino meg chcial sobaczyc co to za pokojk i wszedl i dszwi sie zatszasly i on biedny teraz nie wje jak ma wyjsc;( i mosze trzeba przynjesc mu jedzonko i on powje oh men thx wejć i siem rozgosć a jak wejdześ to tam bendzie taka ćwignia i jak jom naciszniesz to ghoul siem uwolni i to bendzie nowy nnpc i ten nowy npc pszemieni sie w czowieka i ten czowiek da ci buty rzebys chodził po wocie i pujciesz sobie po spejk słorda :cup: wygrałam?!?! przepraszam...rozpisalam sie :D |
Pamiętacie rozmowy o multirespie?
ON NADAL JEST. Nawet znam jeden taki resp (i właśnie się nim bawie) To rat w liberty bay. zlurowałem już ponad 10 z jednego respa... EDIT Rat lurowany tylko z jednego miejsca http://img134.imageshack.us/img134/9...ltirespnm6.png Respi się tu: http://tibia.pl/earth.php?x=32284&y=32872&z=7 EDIT2: Pomyłka. Tu: http://tibia.pl/earth.php?x=32290&y=32874&z=7 |
Nie wim czy ktoś już tego nie napisał.... w każdym razie do ghoul room szło sie dostać w starej wersjii tibii ustawiając krzesła jedno na drugim... Tak jak się wbija na dachy albo na skały...
|
@Michoss.
Na Rookgaardzie istnieje multiresp? :P Edit! Więc jakim cudem na mainie nadal jest? Tylko na Rookgaardzie skasowali, czy też może ten Rat to bug? Vial |
@up
Nie, w ogóle istnieje. Było mówione że już go skasowali. EDIT: Możliwe że bug. |
No to spróbujcie lurnąć gdzieś Ghoula i zobaczcie czy się zrespił.
Multi respawnu nie ma na Rooku bo kiedyś lurnąłem 15 ratów pod Al'Dee i jakoś się nie zrespiły. |
< deleted >
|
Cytuj:
moze masz troche racji a moze nie xD a jak powszechnie wiadomo morze jest szerokie,glebokie i slone xD |
Jakie klucz do ghoula
Ehh tak se czytam i mysle co wy piszecie
kto otwiera kluczem sciane jaki klucz cowam z tym kluczem w sciane go wlozycie? jak ma byc klucz to do pokoju Toma i tamta dzwignia otworzy sciane a nie teleportuje gdzies niewiadomo gdzie tak jak jest np. droga do venore z thais po drodze jest wieza i otwiera sie ja dzwignia wtedy sciana rusza, na rooku tez tak jest qest na pochodnie czy cotam otwiera sie dzwignia wiec do czego dzwignia w pokoju toma? Do otworzenia sciany w ghoul room i jesli jesli klucz jakis to musi byc do pokoju Toma |
Cytuj:
P.S. Zainwestuj w słownik... |
no co za durne teorie dzwignia ma teleportowac do spike sworda no a jak wrucic potem?
przeciesz sa takie sciany i na rooku i na mainie ze jak przestawisz dzwignie to sciana sie otwiera i jak sie przestawi ta u toma to moze otworzyc sie sciana w katana room |
Cytuj:
P.S. Po za tym żebyś sobie kupił słownik to nie spamuj! |
dam tu moją maloprawdopodobną, ale jednak... teorię:
-spike sword, ghoul room, i mino mag room... sa to 3 miejsca do ktorych nieda sie wejsc. -no wiec jak ost. wiadomo zeby spike sword zniknal z wyspy trzeba sobie wejsc w dwa pola :) i w zwiazku z tym czemu mialo by sie niedac rownie dobrze wejsc w inne pola zeby ghoul albo mino mag, znikly z miejsca w ktorym przebywaja, i np. znalazly sie w innym dostepnym dla rookstayerow miejscu... prosze mnie niezjechac, bo wiem iz to jest glupi pomysl, ale jednak daje propozycje :) pozdrawiam |
@up
Całekiem możliwe że gdyby stanęłoby się w 2 miejscach to mur u Ghoula zniknąłby. Hmmm ciekawe... Wkońcu jakiś inteligentniejszy pomysł. |
@darushu
Twoja teoria nie ma sensu gdyż spike sword jest itemem, a mur to element otoczenia. |
@darushu
Jeśli twoja teoria jest prawidłowa to na jakich miejscach stanąć? Na Rookgardzie jest z chyba kilka set tysięcy kratek więc więc odnalezienie tych dwóch jest w rzeczy samej prawie niemożliwe. Nie mówię, że to co ty napisałeś to jakiś bullshit tylko taka może być nawet prawda, ale nie wydaję mi się. Minotaur Mage, Ghoul, Spike Sword są WEDŁUG MNIE tylko zachętą do przejścia na Mainland gdzie takie i inne rzeczy można bez problemów kupić\znaleźć\zabijając potwora\jakiegoś questa. |
@up
Jak zniknac spika jakos juz wszyscy wiedza, pomimo tych kilkuset tysiecy kratek |
Ale ktoś o tym musiał wiedzieć. Normalnie kto by wpadł na taki pomysł:
O jest wysepka z Spike Sword. To ja pójdę do YYY, a ty do ZZZ na pewno zniknie. Przecież ktoś o tym musiał poinformować jacyś wtajemniczeni w Tibie. Ale też tego Spike Sworda się przecież nie dostaje, a jak by ktoś powiedział jak się dostać do Minotaura Maga lub Ghoula to by na Rookgardzie były Scale Armory i inne Rookgardowe "RaRy" nie do zdobycia z powody jakiejś głupiej ściany lub drzwi do tych potworów. |
@Up.
Raczej to było tak: Rok 2000 n.e. - Ooo jest wysepka ze Spike Sword. To ja pójdę do AAA1, BBB1, CCC1, DDD1, EEE1 [...], a ty do ZZZ31345, ZZZ31346, ZZZ31347, ZZZ31348 [...] na pewno zniknie. Rok 2007 n.e. - Ooo kurka... belek... ale... się... zmęczyłem... nie mogę złapać oddechu... eeej... jestem na sqm nr. GGG149, a ty? - Uff... język mi zwisa do ziemi, ale się nachapałem zimnego powietrza... ile tych sqm tu jest... będziemy łazić jeszcze z 40 lat... - Nie mam już sił... no dobra, ostatnia... kratka... - Ja też... <Spike Sword robi pyk> - <zawał> - <zawał> Rok 2007 n.e, 10 minut później, gdzieś na innym servie... - Hje, hje... ale wkręcę tych wszystkich ziomków z forum. Ale będzie zabawa! =] Vial |
Możliwe, ale przez siedem lat non stop nie sprawdzali tego.
|
< deleted >
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:25. |