Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Co byscie zmienili w tibi? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=109629)

Cashtan 28-07-2008 22:54

Ja bym chcial zmienic glownie to:

13:14 Gacelinio [11]: dawaj kurwa jakas tarcze huju zajebany

Manis 29-07-2008 00:14

-Możliwość zdobycia DWÓCH nie więcej addonów dla Facc. Zrobiłbym se Citizenka ahh ;P
-Exp podobny do shadowthorn, może....z....kurde jakaś nowa rasa ;P
-Kredyty, lokaty w banku (Iksdeiksdeiksdeiksde)
-Zaakceptowani rookstayerzy przez Cipsoft. Ba, może nawet zrobiony specjalny, oddzielny serv z samym rookiem?
-Jakiś naprawdę logiczny quest. Nawet bez potworów ale ostro na logikę.
-Wreszcie trzecie addony.
-Test inteligencji itd

Kuniec

Thuygioshok 29-07-2008 00:26

faktem jest ze nie zawsze mialem pacc, moim zdaniem to stara kasy, wiec zbieralem robiac uhy na faccu. tak jak ktos wyzej pisal, te 2min~ na soula to skandal :F a pacc tylko puszcza gfb ;f

lamp999 29-07-2008 00:53

Ja osobiście bym zmienił wygląd DragonBone Staff i Chain Legs - wyglądają jakoś prymitywnie i staro. Upiększył bym także grę DLA high lvl-i. Dodałbym także kilka nowych rzeczy na ro_Oku (np. nowe jedzonko ,nowe ciasta do zrobienia ,żeby z Munstera wypadał noż kuchenny ,żeby mozna było przystroić ciacho i zrobić tort ,bo świeczka już jest). :]

juran_se_spychowa 29-07-2008 00:54

ja bym dodał druidowi jakiś czar leczący dla facc, bo na facc wcale nie czuje sie tego klimatu healera...

Sehrman 29-07-2008 10:35

jak bym zrobił exori normalne dla knighta
dla palla niewiem - dobrze jest
sorc jest też dobrze dosyć
druid leczenie jakieś - chociaż jakieś leczenie w promieniu 1 kratki od siebie coś w tym stylu

i na no-pvp opcja treningu z innym graczem
PPM na gracza i train mode czy coś takiego że można by było używać w tym modzie tyko S stones pallowi a knightowi najsłabsze bronie z rodzaju

Emlo666 29-07-2008 14:38

hmm...

Ja bym dodal od siebie: Wiecej servow i jakis specjalny dla noob'ow :/ .. Jakies 2 dodatkowe outfity z addonami, ale nie jakies kosmiczne tylko proste :) Zeby zanim ktos zacznie grac w tibie byl test na IQ i test dzieki ktoremu noobki przestaly by grac w tibie, jesli by nie zdaly to przekierowuja sie na ten server specjalny... xD

Ptakuba 29-07-2008 15:03

Opis.
Jest: "Free MMORPG"
Powinno być: "Pseudo-free Online HnS"

Emlo666 30-07-2008 09:52

Heh

Aha i zakaz Br!! I Tibia byla by lepsza.. :) Espanole, szwedy, szwaby Itp. to tez mogli by niegrac :P

Max_33 30-07-2008 11:28

ja bym najbardziej chciał żeby się speary nie łamały w pallku

tzn. kupujesz 1 spears i walisz nim caly rok a jak cie ktoś ubije to dopiero wypada :D

EDIT: Jeszcze jedno ::: jeżeli ktoś by był pkerem i zabijał ludzi to by się go przenosiło na wyspę pkerów gdzie zeżrą go demony :D

TaJemniczy 30-07-2008 12:12

Wywalił bym 90% polaków, bo wstyd mi za nich, za ich prostactwo,brak kultury i nachalność. Niewspominająca o znajomości języka polskiego, o angielskim lepiej nie mówić....

Avallach 30-07-2008 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emlo666 (Post 2205453)
Aha i zakaz Br!! I Tibia byla by lepsza.. :) Espanole, szwedy, szwaby Itp. to tez mogli by niegrac :P

Tak? To dlaczego najwieksze chamstwo szerzy się wśród polaków?

loonyxd 30-07-2008 14:13

Jakby facc mógł zrobić channel.

VARAGHON 30-07-2008 14:53

ja to bym zmienił dużu np:.mniej żeczy dla pacc i wogle tańsze pacc jak jusz, wprowadził bym ikonki do tibi:p, wszelkie oszustwo typu brawo wygrałes pacca było by obserwowane i natyhmiast zbanowane bo sam miałem dzisiaj taki pszypadek i musiałem z kumplem ratować konto na ułamkach sekund, zmniejszył bym ceny na rooku, udostępnij bym gildie dla rookstayerów, zołożył bym pszynajmniej 5 ekip policyjnych na każdym świecie żeby było mniej oszustw, noobstwo typu:dasz coś plx item bendą karane bo ludzie muszo radzić sobie samodzielnieX(, pszeklinanie na tibii były bu obserwowana i dostawane bendą uwagi czasem mi sie nidobrz3e robi od tego, jak ktoś wpadnie do dziury bez liny bendzie po 2 h uratowany, głupie nicki wszystke takie bendą natyhmiast banowane albo wogle niedostęmpne, kicki stanowczo bym zmniejszył o ile by sie dało. I to chyba tyle

oceńcie moje zmiany prosze:baby:

Rocket Slayer 30-07-2008 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VARAGHON (Post 2206009)
[color="DarkGreen"]ja to bym zmienił dużu np:.mniej żeczy dla pacc i wogle tańsze pacc jak jusz, wprowadził bym ikonki do tibi:p, wszelkie oszustwo typu brawo wygrałes pacca było by obserwowane i natyhmiast zbanowane bo sam miałem dzisiaj taki pszypadek i musiałem z kumplem ratować konto na ułamkach sekund, zmniejszył bym ceny na rooku, udostępnij bym gildie dla rookstayerów, zołożył bym pszynajmniej 5 ekip policyjnych na każdym świecie żeby było mniej oszustw, noobstwo typu:dasz coś plx item bendą karane bo ludzie muszo radzić sobie samodzielnieX(, pszeklinanie na tibii były bu obserwowana i dostawane bendą uwagi czasem mi sie nidobrz3e robi od tego, jak ktoś wpadnie do dziury bez liny bendzie po 2 h uratowany, głupie nicki wszystke takie bendą natyhmiast banowane albo wogle niedostęmpne, kicki stanowczo bym zmniejszył o ile by sie dało. I to chyba tyle

Z chęcią ocenię treść. Ortografię też mógłbym (bardzo negatywnie ocenić) ale to nie o to chodzi. Zaczynajmy!

Cytuj:

mniej żeczy dla pacc i wogle tańsze pacc jak jusz,
A to niby dlaczego? Zazdrościsz?

Cytuj:

wszelkie oszustwo typu brawo wygrałes pacca było by obserwowane i natyhmiast zbanowane
oszustwa się nie banuje. Banuje się oszusta.

Cytuj:

zmniejszył bym ceny na rooku
To może od razu za free?

Cytuj:

udostępnij bym gildie dla rookstayerów
A to Rookstayerzy nie mogą tworzyć gildii?

Cytuj:

pszeklinanie na tibii były bu obserwowana i dostawane bendą uwagi
"jesteś u pani!"

Cytuj:

kicki stanowczo bym zmniejszył o ile by sie dało
LoL

Cytuj:

noobstwo typu:dasz coś plx item bendą karane
Z tym się zgadzam ^^ Nikt tego nie lubi.

Sielek 30-07-2008 15:43

I jeszcze to...

- nowy skil, skórowanie. Więże się z używaniem obsidian knife. Działanie oczywiste, jak fishing.
- wywalił wszystkich noobów, hakerów i inne dzidostwo z Tibii.
- test na anglika jak najbardziej,
- jakieś headshoty dla palów :P i przebicie dla knighta ;)
- wprowadził jakąś kulture tibijską,

Dobra ocenie twego posta. Jestem prawie za 8o

Vil 30-07-2008 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sehrman (Post 2203711)
PPM na gracza i train mode czy coś takiego że można by było używać w tym modzie tyko S stones pallowi a knightowi najsłabsze bronie z rodzaju

W Tibii nie ma czegos takiego jak trening, jest tylko wzrost skillow przy atakowaniu dana bronia, a co mozemy atakowac to zalezy tylko i wylacznie od typu serwera.

Zamne 30-07-2008 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Max_33 (Post 2205612)
ja bym najbardziej chciał żeby się speary nie łamały w pallku

tzn. kupujesz 1 spears i walisz nim caly rok a jak cie ktoś ubije to dopiero wypada :D

EDIT: Jeszcze jedno ::: jeżeli ktoś by był pkerem i zabijał ludzi to by się go przenosiło na wyspę pkerów gdzie zeżrą go demony :D

1 pomysl: to beda ludzie bocic z 1 kamyczkiem dista -.-

2 pomysl: ja bym zmienil zeby naby narzekajace na istnienie pkerow byli banowani i delete konta (nie umiesz sobie wyobrazic, ze stoisz po wlasciwej stronie miecza/speara/visa/"ruszczki"/ue?)

SmOoTHas 30-07-2008 20:20

Ja to bym chciał żeby Cipsoft wprowadził do tibii coś takiego jak "NoobTest"
żeby wszystkie nooby w tibii mogły się "wykazać" swoją inteligencją i skończyc z graniem w tibie ,
no i może żeby zrobić oddzielne servy np. dla brazoli oddzielny i dla Polaków też.
To byłby dobry pomysł

Emlo666 30-07-2008 22:32

Eee Up z ty noob testem to plagiat bo ja powiedzialem praktycznie to samo... :P Ale z tymi servami ze osobny dla br i pl to dobry pomysl. Ale Br i tak by sie nam na pl w*******ali i spama robili i noobili, polacy tez juz chamscy sie zrobili :P

SmOoTHas 31-07-2008 09:48

ups , sorka jeśli spapugowałem ci posta , ale nie czytałem całego tematu , co do tych serwów to mogłyby jeszcze CIP-y wprowadzić jakiś Antyspam , czyli przykładowo jakby jakiś brazol chciałby sobie zrobić chara na polskim servie to np. dostał by jakieś pytanie w języku polskim , i musiał by na nie odpowiedzieć , żeby móc zagrać

SmOoTHas 31-07-2008 09:52

ups , sorka jeśli spapugowałem ci posta , ale nie czytałem do końca całego tematu , co do tych servów , to mogłyby CIP-y wprowadzić swego rodzaju antyspam , czyli przykładowo , jakby jakiś brazol chciałby zrobić sobie chara na polskim serverze , to przed rozpoczęciem gry dostałby jakieś proste pytanie w języku polskim , np. "Jakiego koloru jest niebo?" i musiałby na nie odpowiedzieć , żeby móc kontynouwać grę.

Emlo666 31-07-2008 11:19

No ten pomysl jest dobry :P Z tym pytaniem :P Np. pytanie po polsku: "Czy jestes Brazolem?" hausahausahausa :P:P hehe

Sogeking 31-07-2008 12:45

@ Exp za każdgo Questa
@ Więcej itemków, które wpływają na nasze skille
@ Więcej Questów
@ Więcej expowisk
@ Mocniejsze hity knight'a
@ Czar zwiększający knightowi danego skilla o 10 na np. 5 minut
@ Różdżki dla sorców i druidów od 60+, 80+ oraz 100+
@ Runa, którą może robić palladyn (o sile HMM) zadająca obrażenia od Holy
@ Wyjebać Wispy!
@ Możliwość zdobywania lepszych itemków z questów
@ Możliwość szybkiej sprzedaży lepszych itemków u NPC, po wykonaniu jakiegoś trudnego questa
@ Więcej blesów

Hendro 31-07-2008 14:48

ja bym zmienił:
- Gmów, nic nie robią. Na każdym serwie no-pvp jest bardzo dużo botterów. Przez to są kolejki podczas logowania X(.
- Usunąłbym potworki takie jak: Wisp, Toad.
- Większe Hity dla knightów.
- Jakaś broń dla posiadaczy dużego skilla "Fist Fighting"
- Nowe pytania podczas testu na tutora, teraz odpowiedzi można kupic przez sms ;(
- Różdżki dla sorców i druidów na większe lvle

Robin 31-07-2008 15:40

Ja bym chciał żeby można było walić z dachu 1-piętrowego. Oczywiście jak sie ma zasięg. Już widzę tych wszystkich PK kampiących się na dachach.
A i żeby dorobili kastety ;p.

SmOoTHas 31-07-2008 22:03

Hmm...
może jeszcze więcej questow dla low leveli i więcej swiatów non-pvp

Sogeking 31-07-2008 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SmOoTHas (Post 2208410)
Hmm...
może jeszcze więcej questow dla low leveli i więcej swiatów non-pvp

To napewno! Rozładowałoby to ilość graczy, przez co byłoby mniej lagów.

Emlo666 31-07-2008 22:30

I jeszcze zeby mozna bylo zrobic bombe atomowa i cala tibie rozjebac w pizdu :) I kazdy pk ded, z npc leca itemy... Ahh... xD <marzyciel> :]

Vil 31-07-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hendro (Post 2207709)
- Jakaś broń dla posiadaczy dużego skilla "Fist Fighting"

logika podpowiada, ze ciosy wrecz nie powinny byc mocniejsze od ciosow mieczem, wiec mozliwosci zrobienia tego typu broni sa bardzo ograniczone i prawie pewne jest ze cos takiego byloby bezuzyteczne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hendro (Post 2207709)
- Różdżki dla sorców i druidów na większe lvle

na wiekszych levelach sorcow/ druidow stac na uzywanie czarow, od tego czary sa.

Cytuj:

Czar zwiększający knightowi danego skilla o 5 na np. 5 minut
w praktyce zupelnie bezuzyteczne bo raz ze taki maly przyrost skilla prawie nic nie daje a dwa ze trzeba to regularnie odnawiac.

Emlo666 31-07-2008 22:40

UP:
A pozatym knighci by se mogli biegac ciagle z tym czarem i miec ciagle skila +5 bo co to za problem raz na jakis czas uzyc manasa? -.-'

Nifro 07-08-2008 10:53

Enchanting broni powinien byc na cala bron :]
Troszke wieksze hity dla knighta...
Paladyn... Na lvl 80+ hity 300+ normalna sprawa <Assassin Stary> -.- Trzeba cos zmienic..
3 arena łatwiejsza zrobic arene 4 o.0 90lvl potrafia ja zrobic :p

eknightek 07-08-2008 15:36

Exura zeby więcej dodawała hp jak kiedyś, ale zeby dalej brała 20 many
I tyle jak dla mnie

GreenPeace 10-08-2008 10:14

Aby noobkom kasowali konta...

Tibianka 10-08-2008 16:23

Wg mnie przynajmniej przez rok nie powinni robic zadnych wiekszych updatów bo ciężko jest się połapać gdzie expić itd, jak jest tyle nowych wysp...

Avallach 10-08-2008 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibianka (Post 2222446)
Wg mnie przynajmniej przez rok nie powinni robic zadnych wiekszych updatów bo ciężko jest się połapać gdzie expić itd, jak jest tyle nowych wysp...

Raczej, żeby nie zmieniali nic w systemie walki i magii. Gdy inni pójdą na nowe wyspy, ty zostajesz na starych ;]

Ujo 10-08-2008 19:42

wprowadził bym testy IQ to była by wielka zmiana chyba że były by na google były by poprawe odpowiedzi conajmiej było by mniej betonów.

Senseal 10-08-2008 19:51

Cofnąłbym ją do stanu z Tibii 7.5 (update z Ankh), także z tymi samymi graczami, nie tak jak teraz...

sabuum 10-08-2008 19:58

hmm uruchomił bym dwa serwery pod tibie 7.6 ; )

kiedyś było to w planach (na 8.0) lecz poszło w nie pamięc

Andrealfus 10-08-2008 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senseal (Post 2222727)
Cofnąłbym ją do stanu z Tibii 7.5 (update z Ankh), także z tymi samymi graczami, nie tak jak teraz...

update z ank byl 7.3 na 7.5 dodali tiquande

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:21.