Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Mateusz Dragon Wielki dogonił Taifuna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114489)

Etan Marth 07-02-2007 13:01

@wszyscy, ktorzy powiedzieli, ze trudniej sie expi na non-pvp
Tak wiec, MDW napisal w wywiadzie, ze expie na demonach na Goromie. Tak wiec sadzicie, ze wjebie sie tam jakis noobek i zabierze mu loota? Jak juz przyjdzie tam pewnie jakis wyzszy lvl, ale wtedy on juz noobem nie jest i bedzie umial uszanowac to, ze ktos expi.

Dodatkowo na wielu swiatach pvp jest malo ludzi (czyt. wolny resp). Na kazdym non-pvp zawsze w godzinach szczytu sa kolejki, wiec jest super szybki resp

A co do tego, ze na pvp zawsze sobie mozesz zabic kogos wkurzajacego, to co z tego, jesli zabijesz, a pozniej przyjdzie ekipa kilka 100lvl+ i powie, ze zabiles im runemakera. Inaczej, jesli sie jest w tej gildii rzadzacej swiatem. Oczywiscie na non-pvp mozna tylko cos lurnac, ale na wyzszych lvl'ach na lepszych expowiskach raczej noobow nie ma.

A z wlasnego doswiadczenia wiem, jak to jest na non-pvp. Expilem sobie na minoskach na darashii 11lvl'em, nagle z dolu wybiegl 66ms i zaczal mi wszystko rozwalac. Tak sie zlozylo, ze mial lootbaga 15k~oz., wywalilem mu do wody, a on jedyne co mogl zrobic to na mnie powyklinac.

@MDW
Ciesze sie, ze pierwszym 300lvl bedzie Polak (jezeli bedzie).

Veko 11-02-2007 19:05

Bądź co bądź na Non - Pvp expi sie zdecydowanie lepiej .... skąd wiemy gdyby Mateusz grał na pvp czy nie został by wcześniej kilka razy zabity tak sie stało w wypadku Taifuna (z 280 na 279:( ).... gdyby Taifun grał na Non - Pvp może on byłby najlepszy.

mago 12-02-2007 01:14

On czyli kto?
1 ,2 ,3 ,4 owner?

Poczekamy na test :D
Postaram sie by Moonblades + Ruthless sie zebraly ktoregos dnia.

Matrix09 12-02-2007 10:58

omg all wiedzą ze on dogonil taifuna xD ja to wiedzialem od dawna on ma 280lvl+ a taifun 279-280 xD B) B) B) B) B)

Hellah 12-02-2007 11:13

Podliz

ten post zostal napisany zeby sie podlizac i tyle :P

Atahun 12-02-2007 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gabriell15 (Post 1251921)
Popatrzcie troche na to z innej strony na swiecie no-pvp expi sie trudniej bo na swiatach no- pvp gra najwiecej ludzi i latwo im wbic duzy lvl. A Taifunowi bylo latwiej wbic wysoki lvl bo kazdy go sie tam boi a wojny nie maja do tego nic

Idz dziecko do szkoly....ile ty masz lat tak naprawde bo sadzac po twojej wypowiedziz 12.:baby:

dimi 12-02-2007 18:25

hmmm Taifun wbil 280 na pvp i wszyscy i tak od nooba go wyzywaja ;)
Mateusz gra na non-pvp i tez jezdzicie jaki to on noob jest
czyzby to zazdrosc ?

Ola_Petrov 12-02-2007 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etan Marth (Post 1252002)
@wszyscy, ktorzy powiedzieli, ze trudniej sie expi na non-pvp
Tak wiec, MDW napisal w wywiadzie, ze expie na demonach na Goromie. Tak wiec sadzicie, ze wjebie sie tam jakis noobek i zabierze mu loota? Jak juz przyjdzie tam pewnie jakis wyzszy lvl, ale wtedy on juz noobem nie jest i bedzie umial uszanowac to, ze ktos expi.

Dodatkowo na wielu swiatach pvp jest malo ludzi (czyt. wolny resp). Na kazdym non-pvp zawsze w godzinach szczytu sa kolejki, wiec jest super szybki resp

A co do tego, ze na pvp zawsze sobie mozesz zabic kogos wkurzajacego, to co z tego, jesli zabijesz, a pozniej przyjdzie ekipa kilka 100lvl+ i powie, ze zabiles im runemakera. Inaczej, jesli sie jest w tej gildii rzadzacej swiatem. Oczywiscie na non-pvp mozna tylko cos lurnac, ale na wyzszych lvl'ach na lepszych expowiskach raczej noobow nie ma.

A z wlasnego doswiadczenia wiem, jak to jest na non-pvp. Expilem sobie na minoskach na darashii 11lvl'em, nagle z dolu wybiegl 66ms i zaczal mi wszystko rozwalac. Tak sie zlozylo, ze mial lootbaga 15k~oz., wywalilem mu do wody, a on jedyne co mogl zrobic to na mnie powyklinac.

@MDW
Ciesze sie, ze pierwszym 300lvl bedzie Polak (jezeli bedzie).

Heh swoim skromnym zdaniem 100 lvl na no-pvp to jest 30% tego co w tibi mozna, aczkolwiek na pvp poznasz smak wojny, a na non-pvp? HAHA gra dla ludzi o slabych nerwach...

davcio 12-02-2007 21:58

Myślę, że niektórzy tu poprostu MDW zazdroszczą takiego wysokiego lvl'a, nawet na świecie non-pvp. Poprostu słowa poparcia dla tego gracza !! W końcu ma najwyższy lvl jako druid i Polak.. :) Jeżeli ktoś z Was chce go pobić z lvl.. proszę bardzo. Myślę, że nawet na tym non-pvp Wam by się to nie udało. Każdy sobie wybiera świat na którym chce grać i to jego sprawa... W końcu taifun mógł założyć sobie chara na nonku. Tylko nie mówcie znów, że na non grają same nooby i że to jeden wielki rook! :p

Ola_Petrov 12-02-2007 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez davcio (Post 1264240)
Myślę, że niektórzy tu poprostu MDW zazdroszczą takiego wysokiego lvl'a, nawet na świecie non-pvp. Poprostu słowa poparcia dla tego gracza !! W końcu ma najwyższy lvl jako druid i Polak.. :) Jeżeli ktoś z Was chce go pobić z lvl.. proszę bardzo. Myślę, że nawet na tym non-pvp Wam by się to nie udało. Każdy sobie wybiera świat na którym chce grać i to jego sprawa... W końcu taifun mógł założyć sobie chara na nonku. Tylko nie mówcie znów, że na non grają same nooby i że to jeden wielki rook! :p

Ehh masz troche racji i nie masz... Wdg mnie tajfun by mial juz dawno 300, ale reszta ludzi z serva zazdrosci i nie chce do tego dopuscic wiec wypowiedziala wojne...Pkowanie to najlepsza zabawa w tej grze ktorej niestety "Mateusz Dragon Wielki" nigdy nie dosiądzie, a poza tym bądzmy szczerzy taki nick to raczej zenada jak na gracza z takim doswiadczeniem...
Jak sie ma 10 ownerow to nie jest to samo jezeli sam od poczatku expisz i wbijesz nawet ten 50 lvl to masz frajde ze to jest Twoje tylko Twojei wylacznie Twoje wlasne i w dodadku czujesz sie świadomy i mozesz byc z siebie dumny a nie zazdroscic komus 280~ lvla ktory sharuje i to jest moje zdanie, a w tym kraju wolnosc slowa to rzecz codznienna
___
Pozdrawiam

Sohard 12-02-2007 22:38

Gratz dla niego, ale dla mnie servy non pvp to jak wersja single player dla Tibii.

No cóż kazdy woli cos innego dla siebie.

davcio 12-02-2007 22:39

Tak.. lecz chciałbym najbardziej podkreślić, że niektóre osoby doprowadzają do tego, że nasza dyskusja zaczyna się zmieniać w wyzywanie innych, którzy grają na non-pvp. Wyluzujcie trochę ! W końcu to tylko gra. 8o

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sohard (Post 1264379)

No cóż kazdy woli cos innego dla siebie.

Święte słowa!!!

Bass 13-02-2007 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ola_Petrov (Post 1264301)
Ehh masz troche racji i nie masz... Wdg mnie tajfun by mial juz dawno 300, ale reszta ludzi z serva zazdrosci i nie chce do tego dopuscic wiec wypowiedziala wojne...Pkowanie to najlepsza zabawa w tej grze ktorej niestety "Mateusz Dragon Wielki" nigdy nie dosiądzie, a poza tym bądzmy szczerzy taki nick to raczej zenada jak na gracza z takim doswiadczeniem...
Jak sie ma 10 ownerow to nie jest to samo jezeli sam od poczatku expisz i wbijesz nawet ten 50 lvl to masz frajde ze to jest Twoje tylko Twojei wylacznie Twoje wlasne i w dodadku czujesz sie świadomy i mozesz byc z siebie dumny a nie zazdroscic komus 280~ lvla ktory sharuje i to jest moje zdanie, a w tym kraju wolnosc slowa to rzecz codznienna
___
Pozdrawiam

No ok tylko tyle, że Taifun dołączył do wojny z własnej woli.

@down
Chodzi mi o to, że on wcale nie musiał dołączyć do wojny która nie powstała z powodu jego lvla tak jak to napisałeś.
A co do pytania czy bym postąpił inaczej to nie mam pojęcia. Może i bym się nie mieszał i starałbym się wbić 300 lvl, a być może i pomyślałbym, że takim lvlem mogę wszystko i żaden przeciwnik niema ze mną szans. Trudno mi powiedzieć ; d

Ola_Petrov 13-02-2007 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bass (Post 1264650)
No ok tylko tyle, że Taifun dołączył do wojny z własnej woli.

A ty bys postąpił inaczej? :)

Zyzoobir 13-02-2007 21:50

Eternal Oblivion 290 level
Mateusz Dragon Wielki 287 level
Taifun Devilry 279 level

patrzyłem na te levele 13.02.2007

MDW - chyba przebije wszystkich (jescze serwer NON-PVP) jako pierwszy Polak z 300 levelem w TIBI!!!

Monna 13-02-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyzoobir (Post 1266283)
Eternal Oblivion 290 level
Mateusz Dragon Wielki 287 level
Taifun Devilry 279 level

patrzyłem na te levele 13.02.2007

MDW - chyba przebije wszystkich (jescze serwer NON-PVP) jako pierwszy Polak z 300 levelem w TIBI!!!

Nie tylko jako Polak... jako pierwszy gracz na swiecie ;) i bedzie nim wlasnie Polak !

Pancho_1991 14-02-2007 00:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edion (Post 1234696)
Kazdy Kto Gra Na Non Pvp To Nooob Niech Idzie Na Pvp Zagrac Niech Tam Wbije Lvl I Bedzie Godny Wyruznienia ... B)

oj co wy sie uparliscie z tymi n00bami na non-pvp To MDW tez jest n00bem?

ze wbiles 50 lvl nie badz taki kolo bo przyjdzie taki ms wyjebie z Ue i Bedziesz gryzl GLEBE X(

Iomer Thunderblade 14-02-2007 00:45

Mateurz Dragun Wjelqi To Jezd Druid Nie Sorc

I Taq Karzdy Nub Co Gra Na Non Pe FaŁ Pe To NÓb !

Lockhead 14-02-2007 01:23

Ha I co !! Najwiekszy polski lvl i za pare dni najwiekszy swiatowy lvl bedzie DRUIDEM !! Nie knightem czy sorcem kazdy bez przerwy mowi ze sorc najlepszy albo knight ,a co sie okazuje ?? DRuID !! I dobrze ciekawe co dostanie za 300 lvl...:)

Vacek 14-02-2007 01:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lockhead (Post 1266818)
Ha I co !! Najwiekszy polski lvl i za pare dni najwiekszy swiatowy lvl bedzie DRUIDEM !! Nie knightem czy sorcem kazdy bez przerwy mowi ze sorc najlepszy albo knight ,a co sie okazuje ?? DRuID !! I dobrze ciekawe co dostanie za 300 lvl...:)

A co ma dostać? Nic? :o

duuKi 14-02-2007 01:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1266831)
A co ma dostać? Nic? :o

Ja wiem..?
Pewnie CipSoft żuci mu jakis rare item...
Ale na wiele bym nie liczyl..

Lockhead 14-02-2007 01:54

Bubble ponoc za 200 lvl dostala Magic Longsworda !! To MTD tez napewno cos dostanie ... ktos niedawno powiedzial,ze byc moze to bedzie bedzie winged helmet ale to sa raczej plotki...

scorp 14-02-2007 08:08

żal....

P R I S O N B R E A K!

Cloy 14-02-2007 08:53

Nje!!!!!! Ja wam muwje rze MTD dostanje grejt shilt. To muj kolega i mi powiedzjal.

Denerwujecie mnie spekulacjami co moze dostac. Watpie zeby cos dostal.

Edrin 14-02-2007 10:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slize (Post 1234836)
No i kur** idz se zwal konia ze go przegonil nie ludzi z n-pvp malo kto zwraca uwage jak juz pare osob wyzej napisalo i niezapomnij ze taifun ma wojne i rs'a -.- wiec jest mala roznica gdyby nie wojna juz by dawno wbil 300 lvl
Idz NOBIE

A co powiesz na to, ze na Calmerze jest 2x wiecej osob niz na furorze i kazdy moze sie dla MDW wjebac na expa, he? Jak jestes taki pr0 to wbij sobie 60lvl na nonpvp, jestem ciekawy ile ci to zajmie, rok, dwa?

DRoN 14-02-2007 10:41

@ up
Też możesz się wbijać na respa. Dodatkowo jest 2x szybszy resp skoro jest 2x tyle ludzi. Możesz podpadać 3409284x dziennie i nikt Cię nie tknie.
A na PvP też się wbijają i nie 8 lvle, ale jak jakiś 60+ ma Cię w dupie, to z nim nie będziesz walczył, prędzej to on Cię wygna z Twojego respa.

MObik 14-02-2007 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ola_Petrov (Post 1264301)
___
Pozdrawiam

Sharuje....chyba podłogi szczotką,ja nie wiem skąd wy bierzecie takie teksty że on sharuje?Pytaliscie sie go znacie go?nie?to won...

Ola_Petrov 14-02-2007 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MObik (Post 1267044)
Sharuje....chyba podłogi szczotką,ja nie wiem skąd wy bierzecie takie teksty że on sharuje?Pytaliscie sie go znacie go?nie?to won...

Nie "won" eh bym coś tu napisal co do tego tematu,ale nie bede rozprowadzac informacji o pewnych rzeczach nie masz pojęcia o temacie to milcz

Ola_Petrov 14-02-2007 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lockhead (Post 1266818)

o bladź ... gz!! od kiedy lvl mówi o tym jaka profesja jest najlepsza żal wielki żal myslisz ze na duelu by wygral ten "Mateusz dragon wielki" czy Tajfun? bo ja mysle ze Tajfun Sorca powwah n/c 4 u

Magdaw92 14-02-2007 15:23

ja bym wolala jednak zeby taifun nabil pierwszy 300 lvl

Xerionis_Family 14-02-2007 16:21

Hmm... moim zdaniem MDW nie jest lepszy od Taifuna... poprostu gra na No-Pvp i dlatego mu łatwiej. Gdyby nie wojna na Furorze Taifun by zostawiał za sobą tylko ślad dymu który by wdychał mdw prubujac go dogonić.

Dlaczego jest wojna? No cuż nikt nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie lepiej niż Taifun / Imargam, którzy nic na ten temat nie mówią - chodzą tylko ploty. Ja myśle, że na światach pvp wiara sie poprostu boi sorcow/drutów na h lvlach bo są za silni i taki taifun niedługo mógł by zaciukać każdego sam... no ale w pore mu Vision przerwało (na szczęście dla nich).

Taifun nie może expic i mówi się Life is Brutal... ale tylko life na no-pvp bo takiemu MDW nic nie przeszkodzi. Tak więc MDW poprostu na no-pvp nic specjalnego nie pokazuje.

Najlepszy był by ten, kto na pvp osiągnął by największy lvl w grze bez zabicia nikogo... musiał by nie tylko szybko expic, ale takrze umieć się z każdym dogadać... a niestety naszym powergamerom brakuje charyzmy.

Pall_Mall 14-02-2007 17:06

@up
Wez sie nie wypowiadaj na tematy o których nie masz pojęcia bo zal

Deqrofil 14-02-2007 17:08

To nie tak jak myślicie

Na serverze Furora troche czasu już gram, i mniej wiecej wiem co sie dzieje.
A więc tak : Taifun nie może expic gdyż jest Guild War pomiedzy Duskiness ( gildią Taifuna) a Vision (gildią Katrili), z tego właśnie powodu Taifun rzadko kiedy sie nawet loguje, a co już mówić o jakim kolwiek expieniu. Mateusz ~ ma tą wygode że gra na świecie N-PvP i nie ma problemów z żadnymi Guild Warami itd. I właśnie dlatego Mateusz ~ prześcigną Taifuna z expem, ale moim zdaniem choć nie wiem kto komu wypowiedział wojne, Taifun na własne życzenie narobił sobie problemów na serverze ( to moje skromne zdanie ).

Mimo-vader 14-02-2007 18:02

Na no pvp dużo łatwiej sie expi, przynajmniej na początkowych lv, np. stawianie 2x fe na hydry, necro, vampy. Przypomiam że rekord expa został pobity właśnie na no pvp ;).

MObik 15-02-2007 01:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ola_Petrov (Post 1267371)
Nie "won" eh bym coś tu napisal co do tego tematu,ale nie bede rozprowadzac informacji o pewnych rzeczach nie masz pojęcia o temacie to milcz

Ja nie mam pojęcia?Hum?a wogóle wiesz do kogo mówisz?...Go sleep.
(podpowiem)-rozwiązałem moonblade na harmoni,załozyłem Altair of wishes(gdzie był mdw),dalej przeze mnie gildia sie rozpadła i powstało Ruthless(w szczegóły nie wnikać)i tak się składa ze w kazdej w tych gildi był Mdw..więc nie pierd....ole
że nie mam pojęcia...A co do samego Mdw-Expi bo lubi,bo ma czas,bo wywalił na was wszystkich,bo lubi placki....bo bedzie miał 300lv i ?posikajcie sie wszyscy ze smiechu i mówcie co chcecie a on i tak was nie słucha(i ma racje)

Mateusz_Dlugi 18-02-2007 01:22

Bardzo sie ciesze, ze MDW tak szybko bije LVL. Oby tak dalej !!! A co do Tajfuna; mam nadzieje, ze wojna szybko sie skonczy, powroci do gry i zacznie EXPic. Pozdro

Pyro Aris 18-02-2007 02:28

niewazne kto pierwszy wbije 300 ,wazne ze bedzie to polak .a calkiem mozliwe ,ze dwie pierwsze osoby ,ktore osiogna 300 lvl to beda polacy

grook 18-02-2007 11:02

KAzdy mial prawo do wyboru serva Mateusz~ wybral harmonie Tajfun Furore
i nie macie prawa obrazac nikogo z nich za to ze jeden gra na pvp a drugi na non pvp ;S h*j was to obchodzi zal wam Du*e sciska czy co ?
Wazne ze oboje sie licza na swiecie podwzgledem lvl mam nadzieje ze pierwsza 2 ktora bedzie miala 300 to wlasnie bede oni

Wux 19-02-2007 18:37

MDW najlepszy na świeci 291 lvl, lepszy od Eternal Oblivion :]

Ola_Petrov 20-02-2007 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wux (Post 1277783)
MDW najlepszy na świeci 291 lvl, lepszy od Eternal Oblivion :]

i co? Zwaliłes juz?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:56.