Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Uwaga na strone Pskonejotta! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=115583)

Xetasi 07-02-2007 19:19

kolega wczoraj polegl (guildmaster) sciagnal PoI on jakis tam serv i stalo sie x/

krzint 07-02-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xetasi (Post 1252836)
kolega wczoraj polegl (guildmaster) sciagnal PoI on jakis tam serv i stalo sie x/

hahahhahahaha :P :D :D :evul: :cup: 8o 8o 8o 8o

mam 2 pytania
1 o co chodzi?
2 jaki ma to zwiazek z tematem ?

Sir Heike 08-02-2007 00:50

heh ja o tej stronie dopiero uslyszalem z tego niusa wiec raczej za duzo nie stracilem :D8o z IE kozystam tylko do poczty bo na innych przegladarkach mi nie dziala i do filmikow na maxiorze xd na operze mi nie chca odpalic xd

XIII 08-02-2007 00:57

Stronka jest juz bezpieczna.
Mozecie nawet przez IE wchodzic, ale nie zalecam.

Wipigi 08-02-2007 09:39

A bytywy, jaki jest adres do stronki?
Szukalem, wpisujac Pskonejott znalazlo mi ten temat i poradnik dla ryca :)

DratrisDxx 08-02-2007 10:55

Cóż... Ja osobiście używam FireFox ;) Dla mnie on jest w 100% najlepszy. Co do strony , no cóż... Napewno wiele osób wejdzie tam na IE ;/

XIII 08-02-2007 14:22

@up
Nie wiadomo, jakiego rodzaju exploit zostal uzyty.
Mozna sie w sumie Pskonejotta spytac.
Jedno jest pewne - ci, co ogladali stronke na IE z XP SP1, juz mieli keya na kompie.

Cytuj:

A bytywy, jaki jest adres do stronki?
www.pskonejott.com

krzint 09-02-2007 15:53

Moze nie bylo zadnego keyloga. Przeciez ci kolesie po samym przeczytaniu kodu powinni chyba wiedziec co sciaga sie na kompa(chyba ze t.bat otwiera porty albo co). I mam pytannko czy po wyczyscznieu folderu system32 dziala windows?

Verious 09-02-2007 16:21

Dobrze że używam Firefoxa(2) :P.

olimpijski 09-02-2007 19:52

czy jeśli będe uzywal linuksa do chodzenia po necie i tibii to czy graza mi jakies keylogery, exploity i inne syfy? czy na linuksa jeszcze nie wynalezli takich cudów? ;P

krzint 09-02-2007 19:59

Tak na linuksa sa takie cuda. Ale linuks ma cos takiego ze na niektorych wersjach bez odpowiednich programow nie dzialaja pliki z rozszezeniem *exe *bat . Wiec mozna powiedziec ze nawed specjalnie wirusa nie wlaczysz (jesli masz wersje linuksa na ktorej nie dzialaja rozszezenia windowsa i nie masz programu do otwierania plikow z tym rozszezeniem)

Modus 10-02-2007 03:28

Ej takie pytanie :P Wchodzilem na strone tam codziennie az do newsa ze jest niebezpieczna. Mam opere najnowsza, kerio firewall i jakis tak gowniany anty wir. I do tego momentu nic mi sie nie dzieje w systemie etc ani zadnych hackow w tibi. Czy jest mozliwosc ze jeszce mnie hacka czy robic format ? :P

krzint 10-02-2007 13:18

Jak dlamnie to plotka ze exploit dziala na opere.

Guest 1900 10-02-2007 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Modus (Post 1257930)
Ej takie pytanie :P Wchodzilem na strone tam codziennie az do newsa ze jest niebezpieczna. Mam opere najnowsza, kerio firewall i jakis tak gowniany anty wir. I do tego momentu nic mi sie nie dzieje w systemie etc ani zadnych hackow w tibi. Czy jest mozliwosc ze jeszce mnie hacka czy robic format ? :P

Tacy ludzie jak ty mnie rozwalaja ... jak nie wyskoczyl komunikat ze jakis plik jest niebezpieczny to chyba nie bedziesz mial hacka ? naprawde zal mi was wszytskich ,,, jak sie boicie to nie grajcie w tibie i tyle..

Ancient_12 10-02-2007 18:41

Może wie już ktoś czy ta stronka już jest bezpieczna ? ;/

krzint 10-02-2007 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ancient_12 (Post 1259380)
Może wie już ktoś czy ta stronka już jest bezpieczna ? ;/

Strona jest juz bezieczna od paru dni. Mozna na nia wchodzic nawet prez IE. Ale nigdy nic nie wiadomo

MalleL1990 12-02-2007 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzint (Post 1259581)
Strona jest juz bezieczna od paru dni. Mozna na nia wchodzic nawet prez IE. Ale nigdy nic nie wiadomo

Hmm...według mnie, jeśli jest bezpieczna, to Tibia.pl powinna umieścić na głównej stronie taką informację. O tym, że coś się stało, to wielkimi literami i tłustym drukiem, a jak już jest wszystko "ok", to nikt nic nie powie, tylko trzeba szukać X(

Jeśli jest tak, jak kolega wyżej napisał, to mam małą nadzieję, że następnym razem poinformują graczy o rozwiązaniu problemu :baby: :baby: :baby:

Lobuziara 17-02-2007 17:44

Peszek

... IE to jest pewnego rodzaju problem ... ale coz na to poradzic jak widac wiekszosc uzytkownikow to nooby a jak wchodza na takie strony nie majac mozilli lub opery to jednym slowem peszek :P

Pro Mateusz 17-02-2007 20:18

problem nie został rozwiązany, wszedłem tam dziś rano i zaczęły się dziać rożne, dziwne rzeczy z fire foxem ;/ mam nadzieję, że nie zostanę okradziony, skanowałem komp i nic kaspersky nie znalazł, zmieniłem jeszcze hasło na wszelki wypadek
współczuję wszystkim, którzy stracili postacie ;(

krzint 17-02-2007 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lobuziara (Post 1273740)
... IE to jest pewnego rodzaju problem ... ale coz na to poradzic jak widac wiekszosc uzytkownikow to nooby a jak wchodza na takie strony nie majac mozilli lub opery to jednym slowem peszek :P

IE ma tyle luk, bo te luki sa znajdywane :D. Prawie szyscy hakerzy staraja sie wlasnie w tej przgladarce znalesc luki i je wykorzystac.
Dlaczego?
1 Ie jest razem z windowsem (w wiekszoci przypadkow) :P
2 Wielu ludzi nawed nie wie ze jest jakas inna przegladarka, a jesli wie to nie zna korzysci ich uzytkowania
3 Ludie nie potrafia szukac w google dlatego uzywaja IE
4 Ie uzywa chyba 70-90% internautow nie pamietam dokladnych danych

Maniack 17-02-2007 22:31

swoją drogą to kompromitacja dla microsoftu że nie potrafią nawet zrobić porządnej przeglądarki.

Anis 17-02-2007 23:14

@Pro Mateusz
Jesli to byl keylog to lepiej zebys nie zmienial hasla na tym samym kompie bo jesli zmieniles passy a to byl keylog to juz masz po postaci. Jedyna rada to isc do kumpla i zmienic u niego passy a w domu zrobic formacika i pozniej mozna znow spokojnie logowac ;p

MalleL1990 18-02-2007 01:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anis (Post 1274549)
@Pro Mateusz
Jesli to byl keylog to lepiej zebys nie zmienial hasla na tym samym kompie bo jesli zmieniles passy a to byl keylog to juz masz po postaci. Jedyna rada to isc do kumpla i zmienic u niego passy a w domu zrobic formacika i pozniej mozna znow spokojnie logowac ;p

*do kolegi, który napewno na tą stronę nie wchodził i nie ma keylogera itp. :p

Często nie można ufać nawet własnym kolegom....:( Takie czasy :baby:

Pro Mateusz 18-02-2007 12:21

mógłby ktoś coś więcej napisać o tym "skrypcie do wykradania passów naszych kont"? jak działa, jak się nazywa? czy jeśli używam FF 1.8 coś tam mógłby mi się ściągnąć? jeśli tak, czy antywirus może go pominąć? czy mogę go usunąć ręcznie? czy mogę się zabezpieczyć przed takim atakiem w przyszłości? może zna ktoś adres dobrego programu online, który wykrywa keyloggery? Proszę o pomoc.

bosal 18-02-2007 14:04

Odradzam IE, polecam FireFoxa oraz dobrego antywira :)

Pro Mateusz 18-02-2007 14:29

@Bosal
używam Firefox 2.0.0.1, a antywirus- Kaspersky 5.0.227, który codziennie aktualizuje antywirusowe bazy danych :P
cholera, jeśli zaliczyłbym haka to byłby koszmar. przecież tylu ludzi odwiedza tę stronę, ona wygląda tak jak zawsze, kolo wchodzi, patrzy kto w jego gildii jest najdłużej online, potem ogląda zdjęcia Pskonejotta, sprawdza ile czasu zajmie mu wbicie skilla z 87 na 88, a w tym czasie coś mu sie wwala na kompa, coś kasuje, coś dodaje, koleś wbija na Tibię, na drugi dzień jest czysty. pomyśli sobie: "przecież nic nie ściągałem"... (wymyśliłem ten przykład).
tylu dobrych graczy mogło stracić konta, poprostu wchodząc na stronę...

Rootkit 18-02-2007 18:54

Cytuj:

cholera, jeśli zaliczyłbym haka to byłby koszmar
Powies sie na skakance.

Keel 18-02-2007 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sliver (Post 1247530)
To ludzie jeszcze uzywaja IE?:/

http://photobucket.com/mediadetail/?...rm=eder%20vela

I z moich zrodel wynika, ze on dalej jej uzywa.

xShadowx 19-02-2007 03:23

pytanie

Siemka. Ja mam takie pytanko.. Czy strona pskonejotta jest już juz bezpieczna? Wczroaj poprosiłem kolegę żeby mi sprawdził tam skille i przesałal mi takie text:

"Yesterday a cpanel exploit that injected code into mod_layout was causing Pskonejott.com to display code that used the 0day Internet Explorer remote code execution exploit.

This exploit has now been crushed so pskonejott.com is completely safe again."

No i jego NOD nic nie wykrył. Może znalazł by się śmiałek i to sprawdził ?? ;> Pozdrawiam

Kajulec 19-02-2007 10:03

Sadzisz, ze exploit pisze "Czesc, jestem exploitem, wlamie ci sie do komputera!"?
Odrobina angielskiego i sie dowiesz co tam pisze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:36.