![]() |
@Celoz,
Tak istnieją gitary bezprogowe, jest sporo tego typu modeli. |
Dodam, że używa się ich głównie w muzyce wschodu, gdzie zamiast półtonów są mikrotony. Bardzo to ciekawe = p
|
ja tam i tak podziwiam gitarzystow flamenco... widzialem cos takiego na zywo i moim zdaniem robi pioronujace wrazenie
|
No weźmy np. reklame tchibo exclusive ;P
Prenumeruję sę gazetę gitatrzysta a tam dużo o bezprogówkach, bardzo pięknie grają ale mają brzminie wschodu, sam bym niezorientował na bezprogówce, niema progów, a jak ktoś do nich się przyzwyczaił to trudno grać na bezprogowej... Słyszałem że Warwick robi dużo bezprogówek... |
Ee.. to ja mam dać zdjęcie gardła czy mikrofonu? :P
|
Cytuj:
|
Tego złego i czarnego miejsca? Haha :D
|
|
Tworzcie ta grupe szybko... nie chce nic mowic ale jakis pret rozpieprzyl metalmilitie - .- brawa dla dRoMaDeRa kOfFaMy CiE!! - .-
taka moja propozycja... mm zmienmy forum ; p Cytuj:
|
No to jak z tą grupą panowie...hm?
|
Dromowaty odpisał, że już mają problemy z istniejącymi grupami i póki nie będzie wszystko załatwione, doputy nie założą nam grupy. Słowem (albo kilkoma): czekamy aż takie problemy jak właśnie z MM będą rozwiązane. Nie wiem ile to może potrwać; to zależy już od adminów.
|
Cytuj:
Nasi użytkownicy napisali 51 wiadomości Mamy 15 zarejestrowanych użytkowników a to dopiero poczatek : ] |
Dobra trzeba się we 3 jakoś na gadulcu zgadać i pogadać o tym zarysie grupy.
|
A ja się ucze grać na akustycznej.
Choć papier w środku pożółkły wygląda na to że z 64 roku. Wydaje mi się nie możliwe, ale u mnie w domu leży ze 25 lat. Teraz ja ją wymęcze ^^ |
Gram na gitarze elektrycznej od około miesiąca, wcześniej kilka miechów samouk na klasycznej.
Moja gitara: http://img443.imageshack.us/img443/6...ara1vj0.th.jpg Cort X2 Jak na początek jestem z niej zadowolony. @down Tak jest tró! |
Umyłbyś ją chociaż :D
|
Cytuj:
|
@up
Właśnie planuje na dniach wymianę strun i kluczy. a btw. też musiałeś podnosić 6stą strunę bo uderzała o progi? Bo słyszałem, że to dość częsta wada w tych gitarach. |
To jest po prostu źle nabity próg xP. Często to się zdarza w tańszych gitarach, pozdro.
|
Cytuj:
|
@up
Problem już rozwiązałem jakiś czas temu, wystarczyło minimalnie podnieść mostek. Przed podniesieniem dźwięk w z pieca był bez zarzutu, ale to brzęczenie trochę denerwowało. |
Ciekawy pomysł z tą grupą :)
Może wkońcu w ruch pójdzie ten Stagg co w kącie stoi :P |
Ja tam gram se na gitarce od dwunastego roku życia. W sumie jakieś półtora roku. Najpierw grałem na klasyku, Buena Vista. Potem kupiłem sobie elektryka, co nie oznaczało, że rzucam klasyka w kąt. Gram sobie na tej i na tej. Chodzę na lekcję do pewnego gościa. Gra po prostu niesamowicie, moim zdaniem. W tym roku sobie pójdę do szkoły muzycznej. Będzie ciężko, ale damy radę. A pomysł z grupą naprawdę mi się spodobał, napiszcie, kiedy będzie założona.
|
Od 6 klasy szkoly podstawowej zaczalem sie uczyc w szkole muzycznej na klarnecie w miedzyczasie dolaczylem do mlodziezowej orkiestry detej, czasem tez gralem w strazackiej orkistrze. do tejze strazackiej orkiestry pozostal mi sentyment gdyz jako male dziecko gdy mialem okolo 5 lat dziadek zabieral mnie tam na proby (dziadek gral na basie). po tym jak skonczylem szkole muzyczna pogralem jeszcze ponad rok na klarnecie lecz nadszedl czas na zmiany :) zaczalem gac w orkiestrze na saxofonie barytonowym, ktory mi sie niezmiernie podoba. hm... z tego co pamietam jeszcze jako tako umiec cos zagrac na fortepiania... wkoncu 2 lata mialem lekcje fortepianu w szkole muzycznej :D teraz jestem "czlonkiem" 2 jedynych orkiestr detych u mnie w miescie - strazackiej i mlodziezowej.
|
A Ja Jestem Dj'em :]
Ja Jestem Amatorskim Dj'em:D
Tworzę Muzykę Elektroniczną House,HardCore,HardStyle,Techno-Trance I Czasami D'n'B ;) Słyszał Moze Ktoś Na Necie Dj'a Kotka??? :) (To Ja B) ) |
Cytuj:
|
Blah, ja uwielbiam się drzeć przed lustrem, a grywałam tylko na pianinie ku nieszczęściu domowników.
|
A coś Ty myślał pewnie Ze Na Fl Studio 5 B)
Fl Studio Rox8o |
Cytuj:
masakra co sie dzieje w tym kraju... na 99% jeszcze na pirackiej licencji jedziesz: | |
Jak tworzysz techno to wystarczy Ci remont u sąsiada :P
|
\m/ jeszcze trzeba umieć coś zrobić i się wybić a z resztą bez sensu dyskusja
|
Na gitarze gram od czwartej klasy podstawówki (teraz jestem w 3 gim) - rok ogniska, pozniej 4 lata szkoly muzycznej. Na elektryku gralem juz gdzies w 5 lub 6 klasie, zespol szkolny oraz wlasny.
|
A co grasz? W sensie, jaki typ muzyki?
|
Gram różne typy muzyki. Przez całą muzyczną tłukłem kawałki klasyczne, a w międzyczasie grywałem sporo rocka, metalu, bluesa, czasami troszeczkę country, próbowałem też zachaczyć o jazz, ale dość ciężko mi to idzie. Zespół się rozpadł, więc grywam w domu (ostatnio staram się opanować trochę twórczości Vaia czy Satcha) oraz sam coś tworzę. A mój sprzęt to Ibanez RG270 z super mostkiem typu floyd rose o tępych nożach i świetnie puszczającym stroju (wajcha poszła dawno w kąt), a wzmacniacz to Line6 Spider 50 W combo.
|
Cytuj:
|
Khan, nie przesadzaj. Nie trzeba mieć nie wiadomo jak wielkiego skilla, żeby gitary nie rozstrajać. Odrobina wyczucia wystarczy.
|
przy obustronnym floydzie i do tego niskiej jakosci to jest imho mozliwe
|
U mnie do rostrojenia nie trzeba wajchy, przy częstych bendach stroj idzie sie jebac, z tymze gram na tych strunach okolo 2 miesiecy, a plyn Dunlopa sie skonczyl :(.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:48. |