![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@down: Huh? |
Tak, wyślemy Bruce'a.
|
Wg mnie na zniszczenie Polski wystarczyłoby ~189,2312356456788903m średnicowego kamyczka. Uderzyłby idealnie w środek kina Pokój, co spowodowałoby rozszczep widowni na 7 sektorów.
By Codzienny miesięcznik małego znawcy asteroid. Pie*dolicie od rzeczy. Skąd My możemy niby wiedzieć, co by zniszczyło Ziemię/Polskę? Ot wielcy znawcy..Idźcie z tym do NASA, z pewnością wezmą Wasze zdanie pod uwagę. Oczywiście czysto hipotetyczna sytuacja. Cytuj:
|
Jest to asteroid o średnicy 2 km, a więc został, by zniszczony przez NASA, która wystrzeliłaby jakąś rakietkę małą. Zresztą już tych końców świata miało być kilkanaście. Jeden ma być podobno w 2012 czy tam 2013, miała być też znowu epoka lodowcowa itd. Już mnie to trochę nudzi.
|
Wszyscy zgniniemy ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
|
@up
Ty zginiesz jako pierwszy ];-> |
Tak czy siak to ziemia nie bedzie trwała wiecznie :( Jak za pewne wiecie to gwiazdy rosną i wybuchają, a nasze Słoneczko jest gwiazdą wiec za jakieś 2.5 mld lat bedzie tak duże, że wchłonie ziemie i wybuchnie zamieniając sie w czarną
DZIURE! ;( ;( |
No to ten.. Wita nie?
Spotkamy się w niebie na kafejce internetowej. :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja mysle ze MDW z Taifunem jako jedyni przezyja ( mana shield ftw ) i zapoczatkuja nowe zycie na zniszczonej planecie.
|
@up
A który z nich to kobieta? |
Ale za 22 lata któraś planeta może stanąć na torze tej asteroidy i walnąć w taką wenus np ;p
Offtop: <AdQ> No bo w kreskówkach jest dużo przemocy co źle wpływa na psychikę dzieci. Trzeba położyć temu kres. <Ronaldinho> No ale jak to chcesz zrobić? <AdQ>Trzeba zacząć od zlikwidowania zakazu importu ukraińskiej wódki do Polski a potem sie pomyśli. www.bash.org.pl WŁAŚNIE, ŻEBY NIE WALNĘŁO W ZIEMIE TRZEBA ZACZĄĆ OD ZLIKWIDOWANIA IMPORTU UKRAIŃSKIEJ WÓDKI DO POLSKI, A POTEM SIE POMYŚLI |
Cytuj:
Cytuj:
|
Niech sie dzieje co chce. Jak walnie to znow bedzie trza zaczynac wszystko od zera... Siedzienie w jaskiniach, malowanie mamutow, polowanie na wypłosze, gwalcenie kobiet i czczenie ich jak boginie bo rodza dzieci. Potem opuszczenie jaskin, tworzenie pierwszych narzedzi, pierwsze wojny, zatruwanie nowej ziemi, golenie sie. Nastepnie konstrukcja nowej broni, urzadzen. Kolejno powstanie samochodu, kalkulatora, grzebienia, wyrywaczki wlosow z nosa, kondomow. Potem komputer i internet, wojny, nowe technologie. Powstanie mp3, kijow do bejsbola, kijow do golfa, boisk, kiboli, blockersow, przystankersow. Napadnie staruszek, niszczenie autobusow. Na koniec grupa internautow rozkminiajacych czy asteroid pizgnie w ziemie, po to by za kilka lat znow mogli wylazic z jaskini nowi ludzie....
|
Znając moje szczęście, na ziemi przeżyją 2 osoby: ja i Ksienrzniczka z tego forum. I będę musiał gatunek ludzki od nowa zaczynać..
Czarna Mamba, proszę, chowaj się jak najgłębiej! Ja nie chcę z nią zostać! :'( |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@mamba
No to mu właśnie o to chodzi. Nie chce mieć seksu z kimśtam, tylko z tobą! Czuj się zaszczycona! Btw. co ty tu robisz? Nie powinnaś się uczyć? :P Hm, zakładając, że technologia posunie się do przodu i się meteorytt rozpryśnie na kawałki o średnicy 2m... Będzie tego dużo, większość pewnie do wody wpadnie... załóżmy, że jeden trafi człowieka. Ludzi jest 6 mld. Do tego czasu zapewne narodzi się więcej, ale też dużo zginie. Szansa, że meteoryt trafi Ciebie, tak, właśnie Ciebie, Ty w czerwonym swetrze, jest 1:6 000 000 000.(o ile czegos nie sknocilem :P) Wniosek: Dupa. Mamba najprawdopodobniej przezyżje(chociaż jest grubsza dziesięciokrotnie od normalnego człowieka, więc szanse ma większe niż zwykły wieśniok. Jest nadzieja.) No i za 22 lata ;(... Kaczyńscy pewnie już dawno będą smażyć się w piekle... |
Cytuj:
Ale jak znam życie, to ja się zakopię pod kinem Pokój z szalikiem Jagiellonii, a meteoryt trzaśnie prosto w Matiego. I życie stanie się piękniejsze. |
Phew, jestem w 100% przekonany, że koniec świata nastąpi wcześniej, tzn. w 2012 roku. Każdy kto myśli racjonalnie i zostaną mu przedstawione na to dowody w to uwierzy (aktywność słońca; starożytni Majowie, Egipcjanie, Chińczycy; zapowiedzi astrofizyków i astronomów; przepowiednie autentycznych i wiarygodnych współczesnych proroków etc.).
Oczywiście jeśli wcześniej sami ludzie się nie wykończą. |
@Up przestań gadac takie żeczy ... mówili że 06.06.06 miał byc koniec świata bo same 6 a jakoś dalej żyjemy...
Ja bym zrobił cos krępującego,coś co zawsze bałem sie zrobic... ...otrzorzyć nowy słoik musztardy! Zawsze bałem się tego zrobić ponieważ musztarda może cie zaatakować skacząc ci prosto w twarz i może ci wyżreć włosy urzywając krwiożerczego szamponu! Ja myślę że koniec swiata nadejdzie wtedy gdy słońce wypali swoje "Paliwo" i zmieni sie w czerwonego olbrzyma i.... pochłonie ziemie. |
Cytuj:
A jak meteoryt by miał naprawde walnąć nic bym nie zrobił :p a nuż może walnie w wode gdzieś daleko? :) |
UP raczej nie walnie albo by się spalił w atmosferze ziemskiej albo ludzie by go rozwalili jakims laserem albo cos. pozatym jak by walna w wode daleko ty wywolal by wielkie tsunami które na 100% dotarło by do europy
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ad. fali/tsunami od kamyka - 'spora' ta fala by była, takie 'plum' (jak na bombę do basenu). Ad. końca świata w 2012 - słyszałem pogłoski, że allmighty pani Lucynka jak znajdzie prawdziwy grobowiec Cheopsa to nas ocali, bo wszystkie piramidy i cośtamy na Ziemi utworzą energetyczną sieć ochronną. Nie boję się, hehe, tu was mam. |
Ja tylko przypomne ze ten temat dotyczy tego "co zrobisz przed koncem swiata" a nie tego czy takowy nastapi.
|
Cytuj:
no chyba że masz w szafie jakiegoś tyranozaura... |
UP; tyranozaura też by skosiło :D
|
A ja myślę że koniec świata nastąpi gdy rydzyk wypije mleko i pójdzie sie wysrać. Co za bezsens...
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Tylko nie zachoruj.
|
Cytuj:
bomba wodorowa by rozwalila takie meteo na hmm... 2-3 miliardy kamykow o srednicy okolo 1-200 metrow wiec malo z tych kamyczkow moglo by cos zrobic ziemi 8o 8o 8o, @od up do up20 razem wziete :P 40000 podzielic na 2000 wychodzi mi 20... wiec 1/20 naszego globu ^^ a po drugie fala 2000 km w gore napewny by nie powstala gora 2km-3km co innego by sie stalo... jakby takie asterodidek walnalby w ziemie to by wybil ja z pasma :( czyli innymi slowy, ziemia by se latala... 2000km tsunami... tia i co jeszcze?? chyba cie stary cos boli... 2000km tsunami... samolot pasazerski o ile mi wiadomo wzbiija sie na wysokosc okolo 1-2km w gore... wiec przelec sie samolet(ja lecialem :P) i usiadz kolo okna... i zobaczysz jak w pizdu wysoko jest... ;/ co do majow, to oni np. wyliczyli kiedy umra... i sie troche tam pomylili ale nie ratowali sie... wiedzieli ze maja zginac o godzinie 12 to o tej zgineli...(to jest przyklad...) ja slyszalem jeszcze inna wersje jak ma swiat sie skonczyc, po bialym papiezu bedzie czarny, bialy(polak - bialy orzel w godle), czarny(niemiec - czarny orzel w godle), to taka mala ciekawostka :] @topic ja nic... ja nie boje sie smierci, zyje ciagle na biegu, czyli mam wiele rzeczy zrobionych malo zoastawionych, w sensie ze nie zrobionych... wiec jak umre to nie zostawie nie zalatwionych spraw... a tak po angielsku powiem, pzdroO for all on that forum :) @Edit @Up to Looch~ wiec sporo by nieunicestwila... unicestwila by wszystkich... poza... pieskiem leszkiem i kotem burkiem :D |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
udaje sie bo nie leca z taka predkoscia, przez co tarcie w atmosferze jest mniejsze, a i te steczki sa z metali...
-Planetoida (planeta + gr. eídos postać), asteroida (gr. asteroeidés – gwiaździsty), planetka (ang. minor planet) – ciało niebieskie o małych rozmiarach - od kilku metrów do czasem ponad 1000 km, obiegające gwiazdę centralną (w Układzie Słonecznym - Słońce), posiadające stałą powierzchnię skalną lub lodową, bardzo często – przede wszystkim w przypadku asteroid mniejszych i mało masywnych – o nieregularnym kształcie, często noszącym znamiona kolizji z innymi podobnymi obiektami ^^ po interesowalbys sie troche to bys wiedzial... a co do ziemi, moze by nie wypadla, ale napewno zycia przez najblizsze 400 lat, albo i wiecej, bys nie zobaczyl. @edit, przesadzilem z gazami... nie jest w wiekszosci gazem, ale ma sklad gazow latwo palnych, dlatego pali sie w jonosferze |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:15. |