Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   14 latek okrada 20 latka rl rozmowa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121116)

Rane 16-03-2007 15:02

w internecie jest jeszcze druga rozmowa ( a raczej pierwsza).
http://rozmowa.z.hakerem.1.patrz.pl/
Tutaj szacunek dla ojca!

_aNeptiS_ 16-03-2007 15:04

Bardzo dobrze, ze zajales sie ta sprawa...Gówniarstwo trzeba tepic' xD
Zal mi tego 14 latka xD...
Pozdrawiam~

Ancient-Necro 16-03-2007 15:05

Dla mnie świetnie to rozegrałeś, że Ci się chciało chwilami słuchać jego matki ;]

Najlepszy początek "Kojarzysz nick Ranestfen ?" chłopak już wystraszony był... xD

Rane 16-03-2007 15:05

Jak widzicie jestem przykladem, ze kazdego mozna zlapac!
Trzeba troche wytrwalosci i cierpliwosci;p lol

Lifter 16-03-2007 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guest 1900 (Post 1318615)
Lifter i ten Rean czy jak mu tam tacy DOJRZALI jestescie to podejmij męska decyzje i nie graj w tibie...

Wewnętrzna dojrzałość nie decyduje o tym kto gra w Tibię a kto nie, a już na pewno Ty nie będziesz mi mówił w co mam grać a w co nie.

B@ku 16-03-2007 15:11

...

a z którego roku jestes??....

Prowo'kator 16-03-2007 15:11

Heheuhehee
"rozmawialem z prawnikeim "haha jestes boski dobrze oszukujesz..
A oni sie na to nabrali8o 8o 8o 8o 8o

Rane 16-03-2007 15:13

Blef jest zawsze dobry ;) i pomaga

jestem z pierwszego roku

d4rqu 16-03-2007 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rane (Post 1318617)
w internecie jest jeszcze druga rozmowa ( a raczej pierwsza).
http://rozmowa.z.hakerem.1.patrz.pl/
Tutaj szacunek dla ojca!

No ojciec faktycznie zachował się bardzo dobrze. Oczywiście popieram to, bo kradzież w grze nie różni się od kradzieży w rl (z wyjątkiem, że ta pierwsza nie jest karana). Powtarzam jeszcze raz, że ten 14 latek nie musiał ci oddawać tych rzeczy, bo one mają równowartość 0 zł. Możesz je sprzedać na allegro, ale jest to nielegalne. Jedynie popełnił przestępstwo włamując ci się na konto, jednak z uwagi, że ma 14 lat nie odpowiada za to więc jest bezkarny. Tak samo ciekawy jestem czy to nagranie które umieściłeś jest umieszczone legalne? Masz zgodę tych państwa? Wiedzą, że ich głos jest umieszczony w internecie?

B@ku 16-03-2007 15:18

...

a co miales w domku i ile w banku??

Baartoss 16-03-2007 15:19

Masz nieźle gadane ;p Tylko tyle powiem ^^ Lol a o tym prawniku lolz xD Mógłby na forum ten synek wejść ;d

B@ku 16-03-2007 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1318645)
No ojciec faktycznie zachował się bardzo dobrze. Oczywiście popieram to, bo kradzież w grze nie różni się od kradzieży w rl (z wyjątkiem, że ta pierwsza nie jest karana). Powtarzam jeszcze raz, że ten 14 latek nie musiał ci oddawać tych rzeczy, bo one mają równowartość 0 zł. Możesz je sprzedać na allegro, ale jest to nielegalne. Jedynie popełnił przestępstwo włamując ci się na konto, jednak z uwagi, że ma 14 lat nie odpowiada za to więc jest bezkarny. Tak samo ciekawy jestem czy to nagranie które umieściłeś jest umieszczone legalne? Masz zgodę tych państwa? Wiedzą, że ich głos jest umieszczony w internecie?

to np na Tour de Polone(niewiem jak sie pisze)tvp by musiało od każdego na piśmie brać podpisa że wyrażają zgode żeby ich twarz była w telewizji...

MYŚL!!!!

Rane 16-03-2007 15:21

tutaj nie ma ich nazwiska, ani zadnych danych, tak samo jak np. firmy umieszczaja rozne rozmowy z klientami.
14latek nie jest niekaralny. Jesli sprawa trafilaby do sadu, to chlopak mialby zalozona kartoteke, co prawdopodobnie spowodowaloby pozniejsze problemy w zyciu doroslym. A tego chlopakowi robic nie chcialem.

Rane 16-03-2007 15:23

w banku ocalilem ok 250k a w domku byl dsm , golden armor, steel boots sporo run, i sporo rzeczy do djinna

Edit:
nazwisko jets tylko moje, na co wyrazac zgody nie musze.
A poza tym takie rzeczy wrzucane na youtube czy patrz.pl lub pokrewne strony nie maja zadnego znaczenia

Dippo 16-03-2007 15:23

Tibia to tylko gra ale jednak można mieć nieprzyjemności z policja przez nią znam nie jedna osobę która miała wezwanie na policje przez tibie.

Elder Nagan 16-03-2007 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prowo'kator (Post 1318406)
TAk zadzwon do mnie i powiedz ze Ciebie okradlem z tibi to Ciebie wysmieje i tyle....
tibia jest jego zyciem na to wychodzi...X( X(

nie jest jego zyciem, Coebie jakby zhackowali bys jebnal takkiego dola ze bys nie jadl przez 5 lat zapewne albo popelnil samobojstwo...madrze postapiil wkonu to jest aksa na rl

xboy_31 16-03-2007 15:29

kolega rane wlasnie udotpanil swoje ip co prowadzi to tego ze inne dzieci w wieku 14 alt moga go hacnkac. Osobicie na miejscu tych dzieciakow ukradlbym ci je pownownie nie muwiac o tym nikomu.Tym razem nie byl bys pewny ze to on.
Radze kolego troche poczytac o Ip zal.pl

Baartoss 16-03-2007 15:30

Ta.. Ciekawe kto mu ten nr telefonu podał ;d

Lotress 16-03-2007 15:33

Użytkowników czytających ten temat: 62 (zarejestrowanych: 28, gości: 34)
Wychodzi na to ze Rane i jego rozmowa jest popularna ;S

Rane 16-03-2007 15:33

11:41 Ranestfen [118]: Fryan, I was hacked, but I have proofs who did it, and I foung him in RL. Can I go to the police?
11:42 GM Fryan Guardia [2]: yes you can
11:42 Ranestfen [118]: ok :)
11:42 GM Fryan Guardia [2]: after all he commited a crime :)
11:43 GM Fryan Guardia [2]: committed*
11:43 Ranestfen [118]: But first I will phone to him
11:43 Ranestfen [118]: and I will talk with his parents
11:43 GM Fryan Guardia [2]: how did he hack you?
11:43 Ranestfen [118]: I think that it was keylogger sent to my @
11:44 Ranestfen [118]: I have his IP adress
11:45 Ranestfen [118]: I was talking with him on messanger and he told me that he did it.
11:45 GM Fryan Guardia [2]: you have enough to go to the police i think

kołbaś 16-03-2007 15:40

jak by mi ktos wyslal keya i by zgrana moje eq i znal bym adress to bez względu czy mieszka w wawie gdansku czy krakowie bym dorwal sk*rwiela i naj*bał. A potem zabral kompa sprzedal na allegro lub sobie bym wstawil i jakos by sie gralo dalej.

Frisbi 16-03-2007 15:42

Hehe, niezłe rozmowy ; d
Ten ojciec wygląda mi na mądrzejszego od swojej żony ; d Ale w końcu to facet.

Pozdro

Lotress 16-03-2007 15:42

@kolbas
I poszedl do wiezienia za pobicie i kradziez ;[[[

Rane 16-03-2007 15:44

sprostowanie, ojciec byl 1 gnoja a matka drugiego.
Potem powiedzieli mi (juz w tibii, jak oddawali rzeczy), ze jeden wyslal keyloggera, a drugi wlamal sie na moje konto i mnie okradl.

Nie chcialem rozglosu!
Ale moze dzieki temu, liczba hakow sie zmniejszy. Hakerzy teraz wiedza, ze nie sa nietykalni.

Tristo 16-03-2007 15:44

sprytnie to rozegrales;)
jakbym byl na twoim miejscu napewno zalatwilbym sprawe podobnie.. bo w gruncie rzeczy chodzilo tylko o to aby zrobic dobre wrazenie i odzyskac itemsy.. sadze ze z policja byloby ciezk:P najwazniejsze jednak ze masz spowrotem zgube;)

MagField 16-03-2007 15:46

Użytkowników czytających ten temat: 66 (zarejestrowanych: 27, gości: 39)
No no :D A co do rozmowy to śmieszna max :D xD

Mazurxx 16-03-2007 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kowa_l (Post 1318457)
Heh no moga zapukac ;) wszystko mam legalne ;) i nie uzywam programow do okradania bo mi to nei potrzebne ...zreszta jezeli by nei bylo stron gdzie sa opisane takie rzeczy jak stowrzyc keylogra badz wirusa to by nie bylo problemu ;) a prawda jest taka ze wystarczy troche poszukac i sam mozesz jzu takie cos zrobic ;) i podstawa jest to zeby uzywac dobrego oprogramowanai antywirusowego ;)

zal mi ciebie lol jeszcze powiedz ze nie masz na kompie zadnej mp3 (kazde mp3 po 24h na kompie staje sie nie legalne ) to bede mial brechte z ciebie niesamowita : )
@Topic
Uważam ze ten ziom dobrze zrobil dzwoniac tak to by nie odzyskal tych itemow , a tak zadzwonil jebnął pare walków odzyskal itemy i wszyscy sa happy ^^. no moze oprócz tego 14 latka . koniec

Peter of Refugia 16-03-2007 15:49

Jesli to naprawde bylo dosc wartosciowe to dobrze zrobiles :) Tylko czy z tym nr. tel jego to prawda byla ze anonim ci wyslal? ;p

d4rqu 16-03-2007 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sideford (Post 1318674)
JAK GŁOWĄ O ŚCIANE! kurwa mac dociera do ciebie człowieku ze tylko zasady tibi zabraniają sprzedawania tego na allegro? DOCIERA?! JEDYNA KARA JAKĄ MOZE DOSTAĆ TO BAN W TIBI DURNIU!

Od durniów to sobie kolegę możesz wyzywać. Masz reporta koleś, bo Ja nie będę tolerował obraźliwego języka na forum.

Jak będziesz miał 18 lat to będziesz wiedział, że jeżeli gra zabrania sprzedaży konta lub itemów to jest to nielegalne. Allegro usuwa takie aukcję jedynie po zgłoszeniu, jednak z tego co oglądałem w tv to rząd ma się wziąć za nielegalny handel w internecie. Pierwsza sprawa to jak nie masz 18lat to nie możesz sprzedawać na allegro. Druga sprawa to od każdej sprzedaży musisz odprowadzać podatek. Trzecia sprawa to sprzedaż na allegro jest nielegalna, bo już kontaktowałem się z administratorami allegro. Jakie allegro jest każdy wie, usuwają na razie te aukcję które są zgłoszone, a reszta bezkarnie sprzedaje konta na allegro. Ja siebie nie usprawiedliwiam, bo sam sprzedałem konto i kasę na allegro, ale uświadomcie sobie, że jest to nielegalne i wasze konta mają wartość 0 zł. Jak pójdziecie z tym na Policje to zostaniecie wyśmiani:D

Mavx 16-03-2007 15:49

@Rane
Mysle ze to bedzie przestroga i inni hakezy beda sie bali odpowiedzialnosci za popelnione czyny i sorry ze nie zpaytalem cie wpierw czy moge umiescic material.

Pozdrawiam

Rane 16-03-2007 15:52

nie wysmieje nikogo policja, bo gosciu, ktory zdobyl passy, mogl rozniez zdobyc moje dane osobowe, ktore wpisywalem przy personalizacji konta.

A co do Allegro, to oni sami propaguja sprzedaz wszystkiego w tibii. Sami porobili kategorie dla tibii: postacie, rzeczy itp itd

Duke Dran 16-03-2007 15:54

Total pwn3d! Jak mozna byc tak pie**********?! Haha. Takiemu kozakowi to tylko naklepac w bialy dzien.

Rane 16-03-2007 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 1318718)
Total pwn3d! Jak mozna byc tak pie**********?! Haha. Takiemu kozakowi to tylko naklepac w bialy dzien.

Kogo masz na mysli?

d4rqu 16-03-2007 15:55

Rane: Policja zajęłaby się tym, że ci się włamał na konto. Jednak z tego powodu, że ma 14 lat nie pójdzie do więzienia ani nie zapłaci grzywny to oczywiste:D A, żeby odzyskać itemy musiałbyś podać jego rodziców do sądu cywilnego, jednak itemy na tibii nie mają żadnej wartości, więc byłoby to bez sensu.

iNx 16-03-2007 15:56

Użytkowników czytających ten temat: 69 (zarejestrowanych: 32, gości: 37)

Gz za odzyskanie itemow & respect for tat0 ^_^

Rane 16-03-2007 15:57

o wlamanie na konto oczywiscie, ze moglbym zalozyc sprawe, to ze on ma 14lat to oznacza, ze rozice biora odpowiedzialnosc za dziecko.

^Trial^ 16-03-2007 16:00

Użytkowników czytających ten temat: 65 (zarejestrowanych: 35, gości: 30)
^Trial^*, Żyłka, Sindaril, Hestoran, Rane, Anum, Lovah, iNx, Cleinghter, DexteroO, Meki, Duke Dran, Ancient-Necro, Kooniq, Mavx, B@ku, Bujal, =Pekin=, Magdaw92, Astistan, Vakama, Patrix de'Vere, Misutti, Lotress, Mazurxx, _LorDZIQ_, CJJ, Shakur, Lockhead, DR.UTi, Baartt, D Vampire Hunter, Robee, Abus_LoLo

:0!
Omg ten 20 latek mówiąc, że sellowanie itemów na allegro jest legalne chciał wystraszyć matkę poprostu.
haha ale te dzieciaki musiały srać po gaciach xD !
Ale dobrze zrobił dzwoniąc tam.
Może taki szczyr sie nauczy, że za okradanie kogoś z nierealnych rzeczy można ponieść jakieś konfekwencje.
Ostatnie teksty mamusi poprostu own3d !
"a może być Sca?" xDDD
Cytuj:

Szczególnie jeśli tamten 14-latek mieszka na drugim końcu polski xP

Ale ten 20 latek - trzeba przyznać wygadany był ;]

Ja bym powiedział, że nawet nie gram w Tibie, i że to pomyłka ^^
ta tylko jego sypnał kolega :> nie wymigałby się :) bo ten 20 latek wyrażnie mówił ze dostał numer tel do tego jego kolegi xD

Meki 16-03-2007 16:01

No to gnojek w dupe dostal od ojca.. i dobrze :D

=Pekin= 16-03-2007 16:01

O lol ten 20 latek jaki ziomus w ogole xD
Troche mialby klopoty i przypal jakby poszedl z tym na policje bo po pierwsze w Polscie nie ma zadnych przepisow jezeli chodzi o gry online i ogolnie zwiazane z hackami itd :P a po drudzie policjanci tez pojecia zielonego to oni nie maja xd

Dopiero nasze pokolenie to zmieni :D Tera przewaznie nasze "powojenne" pokolenie zmieni wszystko, nasi rodzice jak patrza jak gramy nie maja pojecia o co chodzi bo za ich czasu nie bylo czegos takiego :P Jak nasze dzieciaki beda sie zagrywac to rozne gry my juz bedziemy wiedzieli jak to jest o co lazi itd itp :P Dlatego na bank ktos kto teraz ma 15 lat i gra zostanie kiedys politykiem i wprowadzi przepisy na taki temat :P

Tera to ma lipe, mogl chronic kompa ziomek ;P

Widac ze Rane dobrze to "rozegral" a ojciec w porownaniu do "baby" to jest ...
poprostu ojciec > matka xD

Tristo 16-03-2007 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1318707)
Od durniów to sobie kolegę możesz wyzywać. Masz reporta koleś, bo Ja nie będę tolerował obraźliwego języka na forum.

Jak będziesz miał 18 lat to będziesz wiedział, że jeżeli gra zabrania sprzedaży konta lub itemów to jest to nielegalne. Allegro usuwa takie aukcję jedynie po zgłoszeniu, jednak z tego co oglądałem w tv to rząd ma się wziąć za nielegalny handel w internecie. Pierwsza sprawa to jak nie masz 18lat to nie możesz sprzedawać na allegro. Druga sprawa to od każdej sprzedaży musisz odprowadzać podatek. Trzecia sprawa to sprzedaż na allegro jest nielegalna, bo już kontaktowałem się z administratorami allegro. Jakie allegro jest każdy wie, usuwają na razie te aukcję które są zgłoszone, a reszta bezkarnie sprzedaje konta na allegro. Ja siebie nie usprawiedliwiam, bo sam sprzedałem konto i kasę na allegro, ale uświadomcie sobie, że jest to nielegalne i wasze konta mają wartość 0 zł. Jak pójdziecie z tym na Policje to zostaniecie wyśmiani:D

zgadzalbym sie z Toba w 100% gdyby nie ostatnie zdanie.. policja wyciagnie konsekwencje od rodzicow tego chlopaka za uzywanie nielegalnych programow w celu wlamywania sie na czyjes PC..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:26.