![]() |
Czesterka, więc mam wysadzić autobus w imię Allaha, aby być patriotką?
|
Cytuj:
Cytuj:
@Down: Tak, ale nadal są sposoby, żeby okazać patriotyzm... A nawet jeśli nie jest się patriotą, wystarczy, że nie będzie się pisać haseł w stylu "Jest mi fstyt z powodu rze jestem polakiem". |
chyba zle mnie zrozumieliscie... KIEDYS... czas przeszly.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A tymczasem zmówcie paciorki i idźcie spać.
|
Tak, warto.
Nawet gdy wyjedziemy kiedyś zagranice warto pamiętać gdzie się urodziliśmy jaką mamy historie. Należałoby też szerzyć naszą kulturę jak najlepiej by zagraniczniaki miały jak najlepsze zdanie o nas :> Mówcie co chcecie, ale ja chce być patriotą :) Dlatego wstąpie do LPR`u !! i będę giermkiem u boku Romana ! ^oooo |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszyscy polacy to idioci, tylko tibia plejerzy są kul i mogom żondzici tym siwiatem. Jest jak jest, sami sobie pod siedzenie robimy. Kupę jakby ktoś nie kojarzył ;x
"Jestem patriotą, i dlatego mieszkam w Tunezji" - To chyba wszystko wyjaśnia. |
Cytuj:
Cytuj:
Cały temat to bezsensowna dyskusja, bo patriotyzm jest obecnie czymś, czego większość nie rozumie, a większość reszty ma w dupie. I słusznie. To nie żaden wyznacznik wartości człowieka. |
To straszne! u nas nie ma pracy! a te ogłoszenia w gazetach (itd) to zwykłe brednie - a owi pracodawcy robią sobie z nas żarty, bo gdy przychodzimy do nich z papierkiem o skończonym technikum elektrycznym oni nie chcą nas zatrudnić do budowlanki :( okropni!
W naszym kraju, to ludzie są sobie winni siedzą i płaczą nad tym, że nie ma pracy... zamiast ruszyć tyłek. No tak najlepiej, aby to pracodawcy do nas dzwonili - przecież to dla nich mamy tak ciężko pracować. No i my właśnie wolimy taką łatwizne... lepiej wyjechać za granice - tam jeszcze ktoś nam załatwi prace i jesteśmy szczęśliwi. Owszem nie ma tak piękni i owocowo jak za granicą bo zarabiamy mniej a ceny większości (wszystkich?) przedmiotów są po prostu większe niż w innych krajach, ale znów schodzimy na to samo: pieniądze, wyjazd jest najlepszym dowodem ile to możemy zostawić tylko po to, aby mieć więcej "zielonych". Cytuj:
Cytuj:
Wielcy chrześcijanie, którzy już dawno zapomnieli jak przelewali krew protestantów. |
Cytuj:
Czy Ci, którzy walczyli w PW byli zabijani za Chrystusa? Za to, że byli Polakami. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
(Nie, nie jestem katolikiem). |
Cytuj:
chyba cos prawdziwego w tym jest ? @ Czarna Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska a moja matka na to : Agnieszka to jescze gowniara. Jak podrosnie to zmieni zdanie... Minelo pare lat Aga mowi : Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade. Jak to moja wychowawczyni powiedziala : Najtrudniej byc powaznym kiedy trzeba byc powaznym |
Cytuj:
Cytuj:
PS Spytałem kiedyś dziadka, który walczył za Polskę w powstaniu, kim był Hitler. Odpowiedź była prosta... "wcieleniem szatana" ;) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przeszłość =/= patriotyzm, znajomość historii to nie jest objaw patriotyzmu... śmierć w walce o kraj to też nie jest objaw patriotyzmu. Dla mnie patriotyzm to sposób postrzegania własnej ojczyzny. Poświęcenie dla niej i miłość do niej to tylko jego skutki, a nie przyczyny. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
; | nie wyjade do Anglii bo narazie nie mam po co ; | Nie znam nawet jezyka. Pozatym jest cos co mnie tu trzyma... I to nie tradycje, ziemia czy historia... cos znacznie dla mnie wazniejszego. Zdaje sobie sprawe z tego, ze to sie moze szybko skonczyc. Mmmm kazdy chyba ma prawo do swojego zdania Ejjj ludzie moze jescze mi powiecie, ze uwazacie sie za tolerancyjnych ludzi ? buhauhauhauhauhauhauha |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@ up
A mozesz mi powiedziec jak moge cokolwiek zmienic skoro bez tego gownianego wieku (18lat) nie da sie nic w tym kraju zrobic na legalu ? ; | 13:18:42 Artur ten kraj nic nam nie daje wiec czemu my mamu mu dawac nasza milosc.. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Ad.1. przedewszystkim ludzi ktorzy nami rzadza (ale niestety sama tego nie zrobie) Ad. 2. Nie dziwie sie, ale nie wszyscy ; | |
Pff... Wyrażacie się, że w tym kraju nie ma perspektyw. Ale mimo wszystko, brak jest pracowników- elektryków, budowniczych itp. Musimy sprowadzać ludzi innych narodowości, bo nie ma komu pracować. Fakt faktem- niska pensja, brak mieszkania. No to lepiej jechać do Anglii tudzież innej Irlandii, mieszkać w 10 osób w małym mieszkanku i przez pare lat pracować jako kelnerka/ budowniczy na czarno, za najniższą angielską stawkę. Chcę także przypomnieć, że nawet jeśli funt kosztuje x złotych, to gdy jest się w Anglii to się tak tego nie przelicza. Życie tam, wbrew pozorom jest bardzo drogie.To są dopiero perspektywy. W polsce da się zarobić. Trzeba tylko chcieć
Cytuj:
|
Cytuj:
Nic Wam nie dał? Edukacja? Chleb? Przyjaciół? Rodzinę? Gówno Wam dał? Dał Wam także miejsce z którym możecie się utożsamiać. Tak to już jest- W Polsce jest dobrze, jesteśmy happy. W Polsce się wali to s*******amy... To Wy gówno widzicie. Mówicie o 13- letnich patriotach. Pomyślcie sobie o iluś tam- letnich kosmopolitanach takich jak Wy. |
Gdy bede pelnoletni uciekam z kraju :baby:
Polska to zad*pie ;/ |
Cytuj:
Brat pracowal w Polsce w Tesco. Zarabial moze 700zl gora 800zl na stanowisku dekoratora. Byl wykorzystywany czasami z nocki przychodzil o godzinie 11.00 rano a mial wrocic o 8.00 kokosow nie zarabial, pracowal tam tylko zeby miec prace w Tesco w Anglii- udalo mu sie. Wyjechal. Pierwsze trzy miesiace byly okropne ale kupil sobie : lustrzanke cyfrowa, komuter (z netem), plazme na sciane, wieze. Stac go jescze bylo na wycieczki do Francji, Edenburga i Polski i jeszcze mial kase na koncie w banku. I wyobraz sobie, ze zyl tam i jadl ! i ma pokoj wielkosci jakis 30m kwadratowych ! W sumie maja caly domek on ma jedno pietro z jakims kolesiem i na dole tez mieszkaja 2 osoby. Strasznie zle prawda ? |
Cytuj:
W przeliczeniu na euro w Anglii najniższa stawka(za pełen etat) wynosi trochę ponad 1000 euro, natomiast w Polsce 200. |
A wiecie jaka jest główna przyczyna tych wszystkich sprzętów w Anglii?
Promocje, np. kupisz mp3 i drugi dostajesz gratis. |
Nie.
10znaków |
Cytuj:
Ta ? Dziwne... Bo o niczym takim mi nie wiadomo. Brat dostal 1 lustrzanke, po jednej czesci do komutera... podwojnie nic nie dostal. a szkoda ; / |
Uwierz. Są promocję, dlatego kupa małżeństw chodzi z tym samym sprzętem, w tych samych kurtkach, etc.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Zreszta w Polsce utrzymanie tez jest coraz drozsze wiecie to te standardy UE ... Wszystko coraz drozsze ale zarobki w pracy te same... i jak tu ma byc lepiej ? |
Cytuj:
Swoją drogą dziwne- ten sam koncern, ten sam sklep ale tu go wykorzystywali, a tam nie... Cytuj:
Cytuj:
|
Sory jesli kogos uraze ale czemu mam byc patriota w kraju ktory nic mi nie daje?? to ze moge w nim mieszkac?? to zadna laska.. nie mam zadnych perspektyw.. rzad ma obywateli.. kazdy wie gdzie ;] a skoro to forum tibii to pragne zauwazyc ze najwieksze chamstwa w tibii wyrzadaja polakom nie szwedzi nie brazylijczycy tylko oni sobie nawzajem ;) Pelne poparcie dla Chesterki ;)
|
Cytuj:
Patriotyzm to nie tylko umieranie za własny kraj. Patriotyzm to nie mieszkanie w Polsce, mimo iż nie ma się pieniędzy na życie. Patriotyzm do szacunek dla ojczyzny, szacunek dla historii, szacunek dla bohaterów narodowych. Ludzie, którzy ginęli za kraj byli patriotami. Jednak "ludzie, którzy wyjeżdżali do Francji i pisali gówniane książeczki" byli tak samo patriotami jak oni. Cytuj:
A co ty dałeś ojczyźnie? Czym takim się zasłużyłeś, że mieliby Ci coś dawać? |
Patriotyzm to nie kwestia warto-nie warto.
|
Czesterka, kurna, dobrze, że się bratu powodzi, ale kurna, nie o tym mówię! Ty robisz jakąś zabawę w stylu 'a mój brat', cieszę się, że kupuje sobie witaminki, ale aby ODŁOŻYĆ pieniądze, i to nie tysiąc, ale większą sumę trzeba zachrzaniać. Ja nie neguję, można sobie mieszkać na Kensington, do pracy mieć rzut beretem w pierwszej strefie i Districtem zajeżdżać, ale wtedy jest tylko perspektywa życia w Londynie, a nie powrotu z pieniędzmi do Polski.
Przepraszam za niezgodność z tematem. |
Cytuj:
O patriotyzmie najprosciej rozmawia sie z pelnym zoladkiem, bo wtedy przybiera to forme doceniania i szanowania dokonan, a nie marnego pocieszania sie "teraz jest chvjowo, bedzie jeszcze gorzej, ale kiedys to dopiero bylismy zaj****"... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:49. |