Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   !!Zapotrzebowanie na artykuły!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12743)

ox sky master 25-09-2005 21:03

ja mam propozycje aby ktoś zrobił poradnik, który będzie zawierał wszystkie skróty jakich sie używa w grze np. jeśli ktoś by nie wiedział co to znaczy bp uh lub BoH, itd...

FanGrek 30-09-2005 23:45

Coś o rookgardzie

A mi by się bardzo przydał przewodnik po rooku dla rookmastera, wiem już jak zostać dobrym rookmasterem (czytałem wszystkie artykuły, nie tylko z tibia.pl, o rookmasterze) ale teraz by mi się przydało coś co by tego rookmastera bardziej zapoznało z rookiem, np. screeny z jakis qestów i opisane co na tym qescie jest oraz jakie wziąść ze sobą eq itp. Taki artykół jest mi potrzebny, jak taki powstanie, jestem pewien że coś moge osiągnąć w tibi! :cup:

LPR 27-10-2005 20:55

Mógłby ktoś zrobić poradnik o Pohu z respaunem potworów i wogule co gdzie jest

Burakou 27-10-2005 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ox sky master
ja mam propozycje aby ktoś zrobił poradnik, który będzie zawierał wszystkie skróty jakich sie używa w grze np. jeśli ktoś by nie wiedział co to znaczy bp uh lub BoH, itd...

Takie cos już jest na stronie.

Evul Tibian 28-10-2005 21:47

Jak sformatowac swoj dysk [wszystko oraz poszczegolne partycje] oraz jak potem zainstaloac wondowsa [newbie friendly]

bobo122 03-11-2005 09:30

mam problem i proszę o pomoc

ziomki mam pytanie - jak się przenosi postać na nowego e-maila ??
BO MAM 2 POSTACI NA 2-CH MEILACH I CO MAM ZROBIĆ ŻEBY Z JEDNEGO Z HARÓW PRZENIEŚĆ NA 2-GO MEILA --->ODP. NA MOJEGO MEILA -->[email protected]

bobo122 03-11-2005 09:33

PROBLEM --->?????

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez roland
A ja zrobię coś dla idiotów czyli jak obsługiwać tibicam:)

MAM PYTANIE : JAK PRZENIEŚĆ POSTAĆ NA INNEGO E-MAILA??

Shinjix 03-11-2005 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bobo122
ziomki mam pytanie - jak się przenosi postać na nowego e-maila ??
BO MAM 2 POSTACI NA 2-CH MEILACH I CO MAM ZROBIĆ ŻEBY Z JEDNEGO Z HARÓW PRZENIEŚĆ NA 2-GO MEILA --->ODP. NA MOJEGO MEILA -->[email protected]

Na jednym emailu mozesz miec zarejestrowane tylko jedno konto.
PS: chyba Caps Lock ci sie wcisnal. Rada - wylacz go.

Dr. Omader 05-11-2005 23:30

UWAGA!!!

Czy jest ktos chetny, kto by w miare szybko napisal poradnik, w ktorym bylby dokladny opis Test Serwera? Wyjasnienie co to jest, jak to dziala, jak sie polaczyc, czyli odpowiedzi na te idiotyczne pytania, ktore sa tyle razy walkowane.

Co za to dajemy? No coz, raczej tylko satysfakcje, jak opis bedzie dobry, link do niego trafi do newsa i bedzie mial duzo odwiedzin dzieki temu ;)

Prosze zrobic to profesjonalnie, pare zdjec mile widzianych ;)

Xena Altriell 19-11-2005 17:26

...

Mógłby ktos obeznany zrobic poradnik dotyczacy domku, a konkretnie wystroju domku. Gdzie jakie kupic mozna krzesla, napisal skad i czy wogole mozna zdobyc trofea http://tibia.gamigo.de/en/library/items.wot?c=65 widzialem tez w paru domkach ciala cmoka i ducha-skad wziasc takie ciala które sie nie rozkładają i ogólnie wszyztko co moze sie przydac.
PS. Znam poradnik "wszystko o domku" i korzystałem z niego ale nie ma tam poruszanych przezemnie aspektów domku.

ogorek 23-11-2005 21:39

Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos zrobil poradnik "Druid: The cash maker".
wlasnie robie taka postac ale mam duzo problemow... z expowiskami itp. jesli macie jakies namiary na cos takiego to bardzo prosze msg priv albo post tutaj. jesli ktos ma jakis doswiadczenia w robieniu cash makerow to bardzo bylbym wdzieczny gdyby zglosil sie do mnie na priv.

Rabanbar 07-12-2005 20:15

Przydal by sie poradnik o Kazordoon z szczegułowo opisanymi wszystkimi domkami i guildhousami podpadającymi pod to miasto. Najlepiej z filmikiem ze zwiedzania miasta.

Kuan Ju 28-12-2005 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xena Altriell
Mógłby ktos obeznany zrobic poradnik dotyczacy domku, a konkretnie wystroju domku. Gdzie jakie kupic mozna krzesla, napisal skad i czy wogole mozna zdobyc trofea http://tibia.gamigo.de/en/library/items.wot?c=65 widzialem tez w paru domkach ciala cmoka i ducha-skad wziasc takie ciala które sie nie rozkładają i ogólnie wszyztko co moze sie przydac.
PS. Znam poradnik "wszystko o domku" i korzystałem z niego ale nie ma tam poruszanych przezemnie aspektów domku.

Nie widze tutaj zapotrzebowania na arty, bo meble kupisz w furniture shopie (mapka na tibia.pl), a ciala w domkach sie nie rozkladaja.

Master of Aurea 19-01-2006 11:08

Przydal by sie tesh jakis ciekawy poradnik

o kopalniach kazz, mapa respawnu, taktyka (milo byloby jakby bylo cos takiego dla innych miejsc)

PharadoX 18-02-2006 16:43

Ja bym proponował stworzenie poradnika , jak słuchać muzyki przez internet.
Wiecie chyba oco mi chodzi : RMF-FM na Winampie i takie tam.

Lukis 12-03-2006 21:03

No własnie, przydałby się poradnik dla postaci magicznych po update (update z różdżkami)

Laughtmen 12-03-2006 21:50

Mi przydal by się poradnik gdzie i jakie rzeczy sie pojawiaja po właczeniu servera :p

Rethfing on Aldora 21-03-2006 22:48

Chodzi Ci chyba o OTS, a jeśli nie wiesz (a powinieneś) jest to zabronione przez CIPSoft.
Myślę, że zrobie poradnik dotyczący wystroju domku... Mam kilka screenów, więc może coś skombinuje.

balun 30-03-2006 16:45

Może przydało by się mini przeewodniki po kopalniach kolo kazz i tombach.
Nie takie dokładne tylko co jest na którym poziomie , w ktrórej kopalni/tombie .

Quezacoatl 02-04-2006 22:45

Myślałem żeby ktoś zrobił poradnik o skrzynkach pocztowych XD
Mapka świata i rozmieszczenie wszystkich mailboxów (najlepiej jako kropki czy kwadraty na mapie) + różnorodne oznaczenia, np. specialny kolor/krzyżyk w środku dla tych dostępnych tylko dla PACC, po wykonaniu postman questa, czy po zdobyciu odpowiedniego lvlu/ klucza.
Fakt, że taką wiedzę zdobywa się z czasem ale początkującym się przyda.

Kaczmen 25-04-2006 20:56

Myślę, że przydatny byłby poradnik o tym, gdzie można znaleźć dany klucz...

Rybzor 25-04-2006 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaczmen
Myślę, że przydatny byłby poradnik o tym, gdzie można znaleźć dany klucz...

Lol, ta, to bylby najwiekszy QS świata :P

Kaczmen 06-05-2006 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
Lol, ta, to bylby najwiekszy QS świata :P

Dlaczego QS. Klucze same w sobie to nic wielkiego...trzeba jescze wiedzieć jak je użyć :P

bartii10 25-06-2006 10:33

mogly ktos zrobic poradnik co kryje sie w mout sternum. cos takiego jak ten z dc lub o lodowych wyspach.

MlodyPL 27-06-2006 22:24

A Ja prosze o maly przewodnik po kopalni miniosów w okolicach Kazz.

Arsen 01-07-2006 23:53

ze strona www to ja moge ci pomuc i powiedziec od czego bys musiał sie zajoc:) odp PW

mop231 06-07-2006 19:44

a moze poradnik o tym ile dane zarcie odniawia zycia i many ?
z pacciem i bez. co prawda bylby raczej krótki ale moze sie komus przyda.
wie ze jest poradnik jakie zarcie najlepiej nosic ale takiego raczej nie bylo.

Adrila 19-07-2006 18:46

Przydałby się jeszcze dobry poradnik o sorcach i knightach. Może są, ale ja buszuję po całum forum i nie znalazłam porządnego.
O knighcie jesy: dobry bloker. Fakt. Ale poza tym?
O Sorcu mógłby być podobny do "Story" o druidach.

Phaon 07-08-2006 14:59

No i czy mógłby ktos napisać co to jest party, do czego służy, i wogóle?
Bo co chwile do mnie ktoś pisze w grze na msg, a nie mam na tyle wiadomości, żeby robić zały poradnik:p
Z góry thx

Borowiczek 07-08-2006 17:07

Gs

Mógłbym Prosić żeby ktoś napisał poradnik z taktykom na GS:) . Przeszukałem forum i nie mogłem znaleźć takiego tematu:o a jerzeli jest to prosze o podanie linku.:]
THX za góry8o

KellyMay 19-08-2006 19:01

Z opinii niektórych graczy na servie wynika, że nie rozumieją, co mówią do nich NPC - a tym samym nie potrafią zawrzeć transakcji.
Jeżeli nie pojawił się jeszcze poradnik dot. rozmów z NPC (dla graczy początkujących jak i nie znających języka angielskiego zbyt dobrze) - a szukałam na forum - ja mogę się takowym zająć.

kotletecik 21-09-2006 14:34

Poh

Ja bym chciał poradnik o pohu z miejscami respów itp. (szczególnie ten północny z cycami, żeby na gsa nie trafić :p)

Helixaw 22-09-2006 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KellyMay (Post 944187)
Z opinii niektórych graczy na servie wynika, że nie rozumieją, co mówią do nich NPC - a tym samym nie potrafią zawrzeć transakcji.
Jeżeli nie pojawił się jeszcze poradnik dot. rozmów z NPC (dla graczy początkujących jak i nie znających języka angielskiego zbyt dobrze) - a szukałam na forum - ja mogę się takowym zająć.

No jeśli tacy gracze nie umieją powiedzieć "i sell mace" albo "i buy plate armor" to niech lepiej zaczna sie uczyc angielskiego, a nie w tibie grac...

Wald_Kerius 26-09-2006 17:39

Nudzi się komuś? Jeżeli tak to jest do napisania poradnik dotyczący wszystkich możliwych sytuacji dla których "Nie działa mi tibia. HALP plax!". Należy opisać rodzaj blędu i jak z nim sobie poradzić.

R.R. 13-10-2006 18:40

Przydałby się nowy poradnik z wszystkimi informacjami po updacie,bo te stare poradniki to masakra(przynajmniej przed 4 updatami ...)

Emok 13-10-2006 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 1029571)
Przydałby się nowy poradnik z wszystkimi informacjami po updacie,bo te stare poradniki to masakra(przynajmniej przed 4 updatami ...)

Zrobiłem taki poradnik, ale został usunięty, bo "było"...

Radek 666 03-11-2006 09:11

Przydałby się jakiś PORZĄDNY poradnik dla knighta, taki uwzględniający wszystko co działo się przez ostatnie update. I najlepiej podział dla FACC i PACC (żeby nie mieszać tego w jedno, bo czasem czytam w poradnikach na czym expić na danym lvlu i widzę same potwory dla PACC/same dla FACC [szczególnie uporczywe jest to pierwsze dla FACCów, bo PACC może przejść się na tereny FACC :)).

shoq 12-11-2006 08:20

Przydałby się poradnik :"jak szybko, sprawnie i w miarę tanio wbić 24 level druidem" oraz ogólny poradnik dla knighta oraz sorca

music@l 27-11-2006 15:31

@@up
Ale wymagania :]

Ja sam sobie zlecam ;) napisanie poradnika dla sorca w stylu opowiadania tak jak karmazynowy zwierz :]

LordThomas89 27-11-2006 17:57

Przydalby sie taki zajebisty poradnik dla druida (tylko dla druida) gdzie beda uwzglednione updaty najlepsze expiwiska na dany lvl i jaki mlvl miec na danym lvl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56.