Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe potwory! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=130828)

Addams 25-05-2007 21:43

Ha! A widzicie co jest obok tego beho nowego na screenie?
Wygląda na vampira chyba. A jak coś summonuje vampira to raczej jest silne , nie?

JUNIR 25-05-2007 22:01

A skad pomysł że ten vampir to summon

Biorek 25-05-2007 22:02

Wszystkie potworki mi się podobają tylko myślałem że więcej bendzie artworków.
Fajnie by bylo jak by z crystal spidera wylawtywalo crystal arrow :)
A ten nowy beholder to napewno bendzie sila kolo the evil eye xD

Alanus Lutinum 25-05-2007 22:17

Jak dla mnie to następne potwory robione na siłę.

Ksingming 25-05-2007 22:17

Fajnie by bylo jak by zrobili jakiegoś potwora co byłby bardzo mocny i bardzo ciężko było by go zabic:D Taki Ferumbras i Morgaroth razem:) to by bylo coś.
Gdyby zrobili tez kilka potworków dla Facc tez bym się nie obraził:)

Vrith 25-05-2007 22:18

ehh panikujecie jak by to juz byly ostateczne wersje potworow
grafika sie napewno zmieni jak w poprzednich update..

Alanus Lutinum 25-05-2007 22:19

@Up

Pewnie bez problemu by zabili takiego ferumbrasa czy morgarotha poraz enty raz. Powiedzmy szczerze CipSoft nie umie wymyślać potworków.

Ragnar666 25-05-2007 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gharm (Post 1449593)
Tak odlatując w inną stronę update bym chciał żeby wprowadzili pasek jedzenia, czy bohater nasz jest głodny itd. I np. udko by dawało 25%, szynka 35% a smocza szynka 70%, czy jakoś tak, nie ja to ustalam. To się przydaje choćby do skillowania, czekasz do 0 paska i wcinasz ile wlezie, i możesz znowu pójść poczytać książkę itp. ;)

Hmmm stopień 'najedzenia' jest od dawna, jeno do tej pory nie wprowadzili widocznego paska ot co ;]

VENAEN 25-05-2007 22:30

Crystal-spider wygląda jak jakaś niebieska owca z odnóżami :/ a frost giants to juz totalna porażka :/
Ale za to pingwiny fajne to jest chyba rasa królewska nie ?

Erhion 25-05-2007 22:33

Te króliczki są trochę pedalskie. xD A barbarzyńcy przypominają mi nieco piratów tylko inna grafika. ;)

Albertus 25-05-2007 22:49

kiedy bedzie ten update??

wszystko mi sie podoba

+tylko dla pacc ( bardzo dobra mysl )
+ nowe potworki ( super )
+nowe expowiska dla knighta ( sam jestem sorkiem ale wiem ze knightom przydalo by sie wiecej miejsc do expu )
+nowe expowiska dla sorca ( barbariany cos w stylu piratoiw )
+ nowe silne potworki na kturych bedzie mozna wziasc blokera i isc pohuncic

Super wywaliscie fajnie

Madrista 25-05-2007 23:05

Pytanie

Czy ta wyspa jest juz dostępna prosze o szybką odpowiedz

Saviour 25-05-2007 23:08

@up troll

@topic :
jestem ciekaw czy dadzą kolejne bydlaste questy, oraz czy te wyspy będą dość obszerne bo Cichy musi mieć co nam pokazać do zwiedzania :D

Michoss 25-05-2007 23:17

Zastanawia mnie jeszcze tylko...
Czy to są wszystkie potwory z UP'a?
BO ZNOWU QRVA NIE MA LODOWEGO DEMONA!

PS. Oto nasz straszny mroźny królik zsummonowany przez starego gracza

~>Salmon<~ 25-05-2007 23:30

Cytuj:

Warto również odwiedzić lokalne tawerny, gdyż mówi się, iż barmani rozpuszczają tam plotki o nowych terenach.
Byłem w tavernie w Venore i nie mogłem wyciągnąć żadnych informacji. :s

Cytuj:

BO ZNOWU QRVA NIE MA LODOWEGO DEMONA!
Jest możliwość , że będzie to coś podobnego do orshaabala i będzie pojawiać sie na jednej z nowych wysp.

sallceson 25-05-2007 23:46

pewnie bedzie biały plecaczek :)

te crystal spidery wydaje mi sie ze beda tak miedzy tarantula a GSem

co do tych chajaka czy jakos tak to skoro maja byc jak dworce to oby mialy nizela miejscowke do pvp w stylu most dworcow w dzungli :D

w sumie nawet pasuje update klimatem - w koncu nie bylo jeszcze w tibii duzego obszaru ze sniegiem... potwory po prostu 'zupgradowane' do wersji ICE :)

i koniecznie musza dodac jakiegos boossa

to tyle :D

RanDaar 25-05-2007 23:55

mi te potowrki podchodza pod dworca i beho ( doswiadczony gracz powinien rozroznic)ja rowniez nie moge sie doczekac update poniewaz po pol rocznej przerwie gram znowu w tibie na harmoni ale wczesniej na aldorze pozdro tibia.pl fans ;p

Tsunami-Knight 26-05-2007 00:07

Mi sie potworki podobaja... :p jak juz nabede PACC'a to trzeba wyprubowac mojego knighta :p (ciekawe czy dam rade:p)

Michoss 26-05-2007 00:13

Hhm, jakby co, macie Galerię wszystkich potworów z Update'a żebyście nie musieli szukać.

lvlanius 26-05-2007 00:19

Czyżby jakiś nowy addon zostanie wprowadzony wraz z letnim update? :D Ale takie trochę dziwne te potworki takie nie tibijskie :P

Vasali 26-05-2007 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ksingming
Fajnie by bylo jak by zrobili jakiegoś potwora co byłby bardzo mocny i bardzo ciężko było by go zabic Taki Ferumbras i Morgaroth razem to by bylo coś.
Gdyby zrobili tez kilka potworków dla Facc tez bym się nie obraził

tak i jeszcze pójdziesz z tym swoim 30 lvl i go z solujesz ...

a co do tematu, potwory nawet nawet :] ice golem wymiata :PP

Shuki 26-05-2007 00:52

Michoss wielkie dzięki. Co do potworów to przydadzą się do fake'ów. Pierwszy raz mówię: "Dzięki Cip".

Arvenna 26-05-2007 00:52

Pozostaje nam tylko czekać na letni update!!
Już sie nie moge go doczekać

Lord Dark'Wiz 26-05-2007 01:35

A mnie cholernie ciekawi loot, sila i exp takich potworkow jak Ice spider, golem i dragon... Chociaz klimat tych wysp i wikingo-barbole tez zajob...

Kejzi 26-05-2007 08:00

Ehhh ludzie poczekajcie z komentarzami typu<na czym będzie knight> aż ukażą jaką siłę będzie posiadał rycerz po tym updacie .Mam nadzieje że to knight oraz paladyn zostaną najbardziej zmodernizowani ponieważ Knigth jak wiadomo na wojnie znaczy tyle co kukła na której sie ćwiczy a o ile wiem w każdej mmorpg knight jest potęgą co do potworków to mogli by umożliwić knightowi takie coś jak samotny hunt na dlach<i takich większych potworach> albo coś takich dużych strat każda profesja może zrobić demona solo w ciągu 5min? a knight będzie walił go 30min? o ile użyje explo . Z Palladynem zaś co do wojen sie zgadzam nie wali zbyt mocno mogli by go ulepszyć ,ale moi drodzy co do potworów to jest lipa nawet na 150lev pall niema innego wyboru jak nie expić na dragach,dlach,gsach i ciupać z kuszy po 150+?przesada .
Także mam nadzieje że tym razem się postarają i wyrównają wszystkie klasy postaci chociaż do tego stopnia aby np:100 knight,pall,mag,druid mógł położyć solo swojego rówieśnika.

A co do potworów to nc iż każdy potwór w tibi ma jakieś znaczenie dlatego każdy potwór będzie mi się podobał :)

Son_blessed 26-05-2007 09:15

A może to być coś w stylu tiqandy pingwiny jak raty sneaki mamuty jak słonie chokya dworce, A ta wyspa co jest dostępna po wykonaniu questa z serpens spawnami to bedzie kawałek terenu "poqestowego" bo serpent spawn występuje np tylko tam i tak moglo by byc tymi beholderami itp.

Goldscorpion 26-05-2007 09:45

No co do tego, że bedzie to miejscówka dla med lvl nie jestem pewien dla h lvl na 100%. Chakoya chyba cos pokroju merklinów barbarian też nie będą słabi. No a o reszcie już nie mówię. Chyba, że pingwiny. Jezeli mają występować w grupach. Gdyby dawały +- 100 expa to będzie dobrze ale wątpię w to. No i co mnie zaciekawiło. Na zdjęciu z tym lodowym beho- braindeath był nightmare?? Chociaż widać tam również wampa. Więc może ten beho bedzie miał moc zsumować nieumarłych albo coś w tym rodzaju. Jednak nie widziałem nigdy, żeby jakijś potwór summował potworka lepszego od siebie. Więc jezeli nightmare został przez niego zsummowany to już lepiej nie pytam jak silny będzie braindeath.

Albertus 26-05-2007 10:01

co do tych pingwinkow to mi sie wydaje ze one beda dawaly 40-50 expa a sila bedzie jak rot czy larva bo to na logike taki pingwin to nic nie ?

Wemxiu 26-05-2007 10:28

Co do potworów - wyglądają zajebiście, ale wole, jakby leciały z nich jakieś ciekawe itemki które można użyć jaki dekoracje:p:p:p

namlessone 26-05-2007 10:32

A zauważyliście może na obrazku z ice golemem bałwanka przypominającego Ferumbrasa?

LookamZzaRogu 26-05-2007 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 1450193)
co do tych pingwinkow to mi sie wydaje ze one beda dawaly 40-50 expa a sila bedzie jak rot czy larva bo to na logike taki pingwin to nic nie ?

Chyba oszalałeś! Mordercze pingwiny najpierw łapią ofiarę (najczęsciej są to rządni przygód podróżnicy), następnie rozpruwają jej ciało, po czym wyjmują wnętrzności (czyt. jelita, wątroba i serce) i wykonują mroczny rytuał, czego wynikiem jest przywołanie Pana Ciemności Pingwina IV. Ten zaś zabija duszę ofiary i daje pingwinom pożywić się nieszczęśnikiem. Następuje konsumpcja zwłok.
Czy nadal sądzisz, że taki 35 lvlek je pokona? Nie sądzę^^ :p

Pozdrowienia,
LookamZzaRogu

@Edit:

Poszukajcie sobie na innych stronach. Ja już znalazłem zdjęcia wszystkich, mianowicie: chakoya, braindeath, mammoth, frost dragon, ice golem, penguin (z dopiskiem "Don't call us cute!"), silver rabbit, barbarian (headsplitter, skullhunter, brutetamer, bloodwalker), crystal spider, frost giants! :D

Don^Mokate 26-05-2007 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 1450193)

pamietam jak dzis ze na logike ludzie wnioskowali w swiatecznym update ze raczka tez jest slabiutka

zoom 26-05-2007 10:57

Juz nie maja co wymyslac to robia stare potwory z nowym wygladem..... niech skasuja tibie najlepiej xD

Kumulus 26-05-2007 11:00

Pamiętajcie dzieci: potwór nie potwór, byleby miał otwór ;)

elfo.del.bien 26-05-2007 11:32

A co do beho, nie zdziwilbym sie jakby vampy przywolywaly, wkoncu kazdy beho jakiegos nieumarlaka przywoluje, zielony szkielty, elder crypty, a evil eye ds, wiec ten pewnie bedzie vampy, a co do nightmare moze to poprostu zart cipow?
Hmn wydawalo mi sie ze jak kiedys patrzylem, dla najta byl tylko miecz i cos wystajacego z ramion ;0

Wemxiu 26-05-2007 11:52

@up
A czy ty wiesz wogóle jakie my mamy teraz addony?? Dla twojej pewności to ten hełm już jest... Popatrz se po addonach...X(X(X(
N/C
Pozdro

SperowKnight 26-05-2007 12:09

Potwory fajne zwłaszcza ten lodowy pająk i ice golem;] Wszystkie potworki zostały zamieszczone w niusie na pewnej stronce. Jej adres macie w podpisie.

Candi 26-05-2007 12:23

Czy cipsoftowi brakuje już pomysłów? Udał im się smok i naprawdę dobrze sie na nim expi, ale jeśli już ludzie lubią smoka to najlepiej zrobić 5 innych odmian smoków. Za rok będzie już pewnie kilkanaście smoków: lodowe, leśne, wodne i nie wiadomo jakie.
Zawiodła mnie większość z tych potworów, bo są to tylko przerobione strare już potwory i dodane są im jakieś nowe umiejętności.
Te pingwiny to już komedia. Jescze może najlepiej niech im dodają jakieś magiczne moce itd. Jak dla mnie to pinwginy powinny być czymś w rodzaju deera dającego mięso i uciekającego, a jak zobaczyłem te silver rabbity to już naprawdę się zmartwiłem. To w następnym update będą dodane wściekłe psy, zmutowane kurczaki i świnie zjadające ludzi?
Jedynie czego chcę to zbalansowania postaci i mam nadzieję, że palek dorówna innym profesjom...

Maxoo 26-05-2007 12:28

Cipsoft za bardzo sie nie napracował z potworami...
Co to za problem zmienić kolor smoka, lekko zmienić jego kształty i to koniec. to beznadzieja.
letni update-dają zimowe potwory. ciekawe...

@elfo.del~

tak tak robią sobie żarty. świetny żart postawić nightmare przy jakims nowych boheloderze.
Może ten beho bedzie lepszy od eldera ?

Frodoriver 26-05-2007 12:32

wyspy... potwory...

Śmiech na sali powiem szczerze. W zapowiedziach jest o potworach... i mieście... a przecięż Cipy mówiły, że letni upadate bedzie polegał głównie na balansacji postaci. A tu narazie wyspy i potworki...:(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:38.