Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Shadowbane - Chronicle of Strife (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132475)

.Matrik. 16-06-2007 15:29

Polska gildia już dawno powstała i biorą każdego polaka. A expić najlepiej na orkach.

A jak napisał Vaseroth na forum z 1szej strony tematu, w SB coraz więcej polaków i można powoli zacząć myśleć o odrodzeniu naszej potęgi w Shadowbane :D Więc - nie zniechęcać się i grać!

PS. Oceniajcie temat ;P

edit: Gra ktoś jeszcze? Fear and Loathing zmieniła nację, "mamy" miasto (to znaczy ta nacja) i Guild Leader każe bindować się pod to drzewo. Ja teraz mam 37lv human wizz... Nick ten co był, mam nadzieję, że nie zostałem sam :P

<8>Borys<8> 17-06-2007 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 1489393)

Gra ktoś jeszcze? Ja teraz mam 37lv human wizz... Nick ten co był, mam nadzieję, że nie zostałem sam :P

JA gram mam juz prawie 20 lev (1473 exp d0 20) slabe zapewnie skile (ale duzo "punktow nauki" ktore nie wiem na co wydac), i zastanawiam sie kiedy bedze okazja do poexpienia jak ktos juz pisal wczesniej razem. Szczerze boje sie sam bo podobno ludzie zabijaja wiecej niz w tibi -.-" :baby:

Fear and Loathing zmieniła nację, "mamy" miasto (to znaczy ta nacja) i Guild Leader każe bindować się pod to drzewo. <--- a tego nie rozumiem :P
Down"A zabijają 5x częściej niż w Tibii (ale ty też )" ja w tibi nie zabijalem wiec sie chyba nie przystosuje. ;/

.Matrik. 17-06-2007 17:40

Bądź potem na gg to wytłumaczę... A do miasta wbił dzisiaj jakiś guildless thief i mnie zajebał od razu bo kumple testowali ciosy... Zniknął, 100k poszło się jeb** a potem jak wróciłem to widziałem go znowu jak przelatywał nad murem... Poleciał za nim Nephilim i tyle ich widziałem, bo czas się skończył :P

A zabijają 5x częściej niż w Tibii (ale ty też :D) bo nie ma skulli ani nic, ale przy dedzie nie traci się nic, oprócz eq z plecaka, trochę expa i czasu na zniknięcie ds i ponownego dojścia na miejsce śmierci :)

Ojczul1 19-06-2007 22:28

Nieaktualne za mało pl gra żeby stworzyć silna pl gildie

MiXer 20-06-2007 13:58

Jak odpalam grę wyskakuje:: Software openGL context a potem coś "Fatalne zakończenie aplikacji"
Trzeba jakieś patche czy jak?

.Matrik. 20-06-2007 14:35

Błędu nie czaję, ale może chodzi o OpenGL? Co do patchy to gra sama się paczuje... W razie czego, spróbuj ustawić zgodność z Windows 2000, albo zrobić tak jak TU

Radzę od razu ściągnąć te drugie sterowniki.

Cuful 09-07-2007 08:21

A mam takie pytanie. Teraz sciaga mi sie ta gra. waham sie bo nie wiem czy wybrac dwarfa czy mino. bardziej chcialbym ktoregos kolesia walczacego wrecz a nie magia/luk. Prosze o pomoc :)

aripck 09-07-2007 10:07

ja grę ściągam i kompletnie nie wiem jak zrobić postać wiem tylko że chce być magiem ale nie wiem co mam wybrać(rasę) ;) a i proszę o dane kim muszę zostać i na jakim serwie żeby być z wami w guild ;)

Cuful 09-07-2007 11:27

Oni graja na servie wrath. :) tez bede tam gral :)

.Matrik. 09-07-2007 15:11

Ja w SB gram małoooo ostatnio, bo mam problemy z patchowaniem. Wszelkie pytania zadawajcie na forum z 1szej strony, powinni pomóc.

Cuful 09-07-2007 15:39

nie no nie moge wejsc. Wchodze normalnie a przy logowaniu cos pisze ze nie mam shadowbane subscription. A rejestrowalem sie na ubi.com i na shadowbane. Co jest??!!

Cuful 09-07-2007 15:40

nie no nie moge wejsc. Wchodze normalnie a przy logowaniu cos pisze ze nie mam shadowbane subscription. A rejestrowalem sie na ubi.com i na shadowbane. Co jest??!!

Cuful 09-07-2007 15:42

Nie no nie moge. wchodzi normalnie ale przy logowaniu pisze ze nie mam shadowbane subscription. rejestrowalem sie na ubi.com i na shadowbane. CO JEST??!! Sory niee moge skasowac

aripck 09-07-2007 18:14

gra ściągnięta konto na ubi założone tylko jeszcze muszę aktywnić subskrypcję.
czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić?

p.s. szukałem w googlach i nic

Cuful 09-07-2007 19:02

up Musisz wejsc na ubi com tam gdzie zakladales konto i sie zalogowac. jak sie zalogujesz to tam jest przycisk w prawym gornym rogu (gdzies tam) Add Subscription Wciskasz aktywujesz i gotowe :):):p

Cuful 09-07-2007 20:25

down@ sory ale nowy jestem a na fora nie uczeszczam zbyt czesto. A tak poza tym to gram minosem zaraz 9 lvl nick Cuful Cufek :).

.Matrik. 09-07-2007 20:37

Może nie będę miły, ale mam to gdzieś:

Cuful - czytałeś regulamin? Istnieje opcja EDIT, nie dajemy tutaj double postów, chyba, że po to, by odświeżyć temat. A i to niewskazane. A pytanie o expowiska w MMO takim jak SB jest bez sensu, bo na mapie zaznaczone są stosownie i tam powinno się expić... To nie jest gra, w której chodzi o expienie, ale co będę tłumaczył...

aripck 09-07-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cuful (Post 1539838)
up Musisz wejsc na ubi com tam gdzie zakladales konto i sie zalogowac. jak sie zalogujesz to tam jest przycisk w prawym gornym rogu (gdzies tam) Add Subscription Wciskasz aktywujesz i gotowe :):):p

najwyraźniej u mnie przycisk użył peleryny niewidki ;)
url=http://www.mFoto.pl/]http://www.mFoto.pl/uploads/1394/bez tytułu_14539.jpg[/url]

.Matrik. 09-07-2007 22:08

Musisz wejść na billing z ubi (link - https://secure.ubi.com/billing/ [tylko pod IE]), zalogować się i TUTAJ nacisnąć ten przycisk. Proste?

aripck 09-07-2007 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 1540203)
Musisz wejść na billing z ubi (link - https://secure.ubi.com/billing/ [tylko pod IE]), zalogować się i TUTAJ nacisnąć ten przycisk. Proste?

dzięki. ale chyba musisz przyznać że aby zagrać w tą grę trza się nieźle natrudzić :). i dobrze bo dzięki temu w grę zagra mniej noobów

.Matrik. 09-07-2007 22:54

Racja, więc jak będziesz miał jakiś problem z radeonem / etc, pisz.

aripck 10-07-2007 03:19

Gierka fajna pograłem 30 minut mam Nick Pediator Aripck i gram na serwie wrath.
Co do samej rozgrywki gra przypomina nieco icewind dale. Musze jeszcze trochę się douczyć ale idzie mi nieźle: wiem jak okienka przesuwać, otwierać drzwi , atakować, zbierać loot z potworów. Dziwi mnie tylko jedno wybrałem elfa maga i na początku chodziłem z mieczem . czy to normalne? teraz wale z jakiejś laski. czy nie powinienem walić z czarów?
A i jeszcze jedno : nie jest to jakiś hackn'flash zaznacza się potwora i dusi na atak.
życzę miłej zabawy .

Cuful 10-07-2007 09:29

up
Jak chcesz to mozemy razem poexpic. Tez gram na tym servie. A jak nie bedziesz czegos wiedzial to ci chetnie pomoge. nick to Cuful Cufek. Chodze minosem czyli zauwazysz :) a i jeszcze jedno pytanie. Ja widze wwciaz harpie te malutkie stworki frost walkery i spidery Ja na nich expie wciaz i exp wolno lei a padaja za hita . Czy sa jesszcze jakies?? Wiem tez ze sa gobliny (czy tam orki) ale nie moge ichc znalesc. Raz bylem ale zabily mnie bo nie wiedzialem jak atakowac.

aripck 10-07-2007 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cuful (Post 1540732)
up
Jak chcesz to mozemy razem poexpic. Tez gram na tym servie. A jak nie bedziesz czegos wiedzial to ci chetnie pomoge. nick to Cuful Cufek. Chodze minosem czyli zauwazysz :) a i jeszcze jedno pytanie. Ja widze wwciaz harpie te malutkie stworki frost walkery i spidery Ja na nich expie wciaz i exp wolno lei a padaja za hita . Czy sa jesszcze jakies?? Wiem tez ze sa gobliny (czy tam orki) ale nie moge ichc znalesc. Raz bylem ale zabily mnie bo nie wiedzialem jak atakowac.

zanim razem poexpimy muszę najpierw się nauczyć jak sprawnie rzucać czary i skąd je brać widziałem jakieś "powers" i było tam tylko "czary" przyspieszenie, magiczna tarcza itp. Nie wiem też jak ustawić w hotkey'ach cokolwiek oraz jak sprzedawać o npc.

.Matrik. 10-07-2007 13:59

@Aripck

Jak chcesz, mogę Ci pomóc i co nieco wytłumaczyć - napisz na gg, nawet jak będę niewidzialny. Za dużo gadania na forum. Nr w profilu.

Cuful 11-07-2007 13:33

Kurcze jakos mi sie odechciewa grac. Troche zamotana jest ta ga. Nie wiem gdzie sa snow wolfy choc juz 1 tam bylem. Ciagle szukam i trafiam na jakies silne story ktore prawie mnie zabijaja. Wie ktos gdfzie jest miejsce zeby dodawac skille do umiejetnosci (czarow)?

@down

Teraz tez gram nephilimem i chce profesje wybrac ktora by miala naprawde mocne czary zadajace obrazenia(tak zeby duzo obrazen zadawaly) wiec kto moze nim byc?

.Matrik. 11-07-2007 14:39

Nie żadne miejsce tylko trainerzy... W mieście stoją.

Cuful 11-07-2007 20:26

Dobra mam juz 15 nephilima jest channelerem. Ma naprawde moce ciosy wszystkich wciaz rozwalam (wulfiny, snoboldy wolfy) moj best hit to 87 . Nick Nephik.

Arvena 31-07-2007 17:59

lepsze forum o Shadowbane: http://mmorpg.pl/viewforum.php?f=27
zapraszam:)

.Matrik. 11-01-2008 00:05

Gra ktoś w SB? Ja wróciłem, mam dwie nowe postacie - Azani Blackstone, 41 Human Warlock i Dobler, na razie <20 Shade Assassin, ale go rozwijam. Już dużo więcej wiem o tej grze, więc może być lepiej... I polaków jest już masa ; )

Lend 14-01-2008 17:01

Słaba gra tak szczerze

.Matrik. 14-01-2008 18:11

Tak szczerze, ile grałeś i jaki lv wbiłeś? Sprawdziłeś PvP?

swora 22-01-2009 00:43

Witam mam taki problem....

Gdy chodzę swoja postacią problemu nie ma, ale gdy tylko próbuje uderzyć jakiegoś potworka wychodzi mi taki błąd X(

http://img522.imageshack.us/img522/5...3123td6.th.png

Proszę o pomoc :(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:08.