![]() |
Cytuj:
1) mniej graczy na kontynencie - zawsze luźniej 2) mniej PACCów - mniej graczy mających przewagę nad PACC. Do gry w Tibię nikt nie zmusza (chyba, że w podstawówce). A pokaż komercyjną grę online, w której ten, kto płaci nie ma przewagi nad darmozjadem. |
Tak oczywiście niech zrobią nowe serwery najlepiej non-pvp żebyście mieli gdzie grac noobki zal.pl.
Co do runek na początku też mnie to wnerwiło, że nowe czary są tylko dla pacc, ale patrząc obiektywnie to przecież nawet jak były runki to raczej były one używane przez te hight lvl, a co sie z tym wiąże osoby te miały pacc'a.Wydaje mi się iż Cip'y wychodzą z założenia, że nie warto dawać tych czarów dal facc bo gracze nie będą ich używać bo na facc'u są za słabe potworki, a jak są lepsze to raczej w mniejszych ilościach i to by było na tyle:) A co do balansu to ja moim palkiem na 13lvl w ghoula załadowałem hita za 100 z 63 dystem, ale przed update brałem do tylko na dwa hity wiec dużej różnicy nie ma. A Sorce zamiast płakać na forum, że już nie mają takich hitów to niech lepiej zaczną bić mlvl... PZDR:] |
Cytuj:
Pallki mogą używać od biedy burstów zamiast fire balli a dzisiejsze hity z boltów mniej więcej są równe jak dawne combo hmm+bolty tyle że trochę słabsze ale za to owiele tańsze! Jedyne co to strata gfb najbardziej mi doskwiera nie wyobrażam sobie robienia questów z dużo ilością potworków burstami :D |
odnalazlem nowy teren dla FACC !!! :)
mianowicie jak idzie sie na DC nowa drogą koło Hunter's to w tej chatce (2 hunter's) dolozyli poziom nizej. Nie powiem wam co tam jest bo inaczej nie odkryjecie nowego terenu sami ale fajnie ze taki mily akcent dla FACC dali hehe napewno takich smaczkow jest wiecej :) pzdr |
Cytuj:
|
Cytuj:
heh nie chce mi sie tlumaczyc :P poprostu jak kiedys sie szlo po wschodniej stronie rzeki na DC to teraz idziesz zachodnia strona tylko tam sa Huntery i pare innych smieci nie polcam sorcom i low lvls |
Cytuj:
X( |
raczej retried :(
Po nowym update czas chyba nadszedl na retried w karierze,gram MS i to moja wlasna opinia.......
Balnas profesji bo taka dumna nazwe nosi ten update,nie ma nic z balansem,bo to zadne wyrownanie,tylko jawne i ewidentne oslabiene postaci magicznych. Byly glosy ze tibia staje sie OTS dla magow 150+,ze kosza wszystko i dlatego balans jest potrzebny........ A teraz ? Tibia stala sie OTS dla knightow/palladynow 60+lvl,z skilami na miare lvl,dodam tylko ze sila hitu postaci magicznej jest nieporownywalnie slabsza do czasu poswieconego na wyskilowanie w stosunku do zrobienia mlvl aby cios byl zblizony-to chyba nie jest zbyt zawile ?xD Cios ekonomiczny jaki zostal zadany sorcom ,jest przyslowiowym gwozdziem do trumny,a mianowice sprawa sprzedarzy run. Jak wiadomo knight i pally juz teraz nie postrzela z run ofensywnych,czyli 2 profesje na rynku zbytu mniej !!! Jedyna szansa bedzie wcisnac SDs (bo cala reszte sam sobie stworzy)druidowi ,ale on jako nalogowy palacz UHs ,mozna powiedziec kasa nabity,pozwoli sobie na runki w sklepie....... No i jak narazie wynika z moich obserwacji i obliczen oraz porownan perspektywa zwiekszenia ataku magicznego w przypadku visa o 18 hp kosztem wytrenowania szesciu mlvl (co juz na 30 mlvl jest sporym wyzwaniem),ze nie wspomne o mlvl 60+ ,(przyklad :walisz z visa przykladowo max hita na 64 mlvl 170...to zeby walic 188 trzeba zrobic 70 mlvl......kazdy kto gral postacia magiczna wie o czym mowie.. Nie kazdy jest graczem ktory robi nowego chara po kazdym update.... Wiec chyba nadeszla pora pozostawic OTS jakim stala sie tibia dla knightow/palladynow od 60 lvl bo juz ilosc zycia maja wystarczajaca zeby solowac Drag Lordy...... Echhhhhhhhh Brak mi slow........ Mago i co teraz powiesz ?Podoba ci sie to ? Gdzie znadziesz wolne expowisko jak z zalosnym skilem 67 (26 lvl )z boltow zlozylem cyklopa na 2 hity ? Pozdrawiam. |
Cytuj:
|
hehe jak dla was przezycie visa miejszego o 20 dmg jest tak trudna sprawa ze przechodzicie na retired, to moze czas wrocic do klockow lego :D
uwierzcie, nie wszystko w zyciu jest takie proste jak granie magiem przed update. pozatym spojrzcie na inne aspekty update, bardzo ladnie wykonane miasto, milutkie mamuty, agresywne crystal spidery - tyle samo expa co za gsa a mniejsze obrazenia i lepszy loot, przbiegle frost golemy za ktore dostaje sie spory exp wzamian za malutka strate many, masa innych ciekawych monsterow, arena, no i oczywiscie bardzo sympatyczne plecaki. Nic tylko pacca kupowac i grac, a jesli nadal narzekacie, pomyslcie co by bylo jak by visa nie bylo :D chociaz w sumie... nie, zapomnijcie o tym co napisalam - druidzi przechodzcie na retired, prosze... teraz zacznie sie wysyp knightow, a co za tym idzie masakryczny popyt na uhy, a ze wiekszosc druidow bedzie retired tylko ja bede miala uhy w tibi na sell i bede je sprzedawac za 10 k bp ;DD heheh wtedy bedzie kasa na mf i nie bede sie przejmowac wiekszym zuzyciem many na monstery... |
Cytuj:
ehh..noob :\ uhy w spkepie po 3.5k za bp wiec niektorzy ek juz wczesniej je kupowali jak czasu niemieli...a co do reszty "druidow" to chyba nie jestescie elder...sio jest slabszy znacznie a do tego musisz widziec siochana osobe tak jak bys mial ja trafic uhem...czyli nie da sie przez sciane -,- zal co do ludzi ktorzy twierdza ze ich "magiczne hity" spadly o jakies 10-15%... coz jak sie ma 40 lvl to moze...ale na innych to przesada i nie chodzi mi o same visowanie ale o taie cos jak sd :\ a mlvl idzie bardzo powoli :\ |
Powiem krótko i zwięzle
ZAJEBIOZA ;) |
A może mi ktoś powiedzieć jak sie dostać na te wyspy? Jak próbuje saniami to ja nie moge, a inni śmigają normalnie. Jakiś quest jest potrzebny czy jak ??
|
Cytuj:
I tak sredni dmg w ciagu 3 sekund ataku postac magiczna ma 2 razy wiekszy od postaci fizycznej , ale wy sie przyzwyczailiscie ze na lewelach 150+ dmg mieliscie 4 razy silniejszy potem 5 razy silniejszy a na koniec 10 razy silniejszy itd .. |
Co trzeba zrobić żeby wejść na arene?? Prosze o pomoc Fast!! Jeżeli jest gdzoes napisane podajcie strone.
|
na dole masz karczme ;) a w niej quest na wytrzymalosc :)
mianowicie musisz zabrac ze soba kilka honeycombow ... quest bedzie polegac na tym, ze musisz wypic miod z ich dodatkiem i sie nie zrzygac :) ... proste w swojej prostocie xD |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dokladnie, a hity z sd to juz zupelnie jest porazka... knight polowe sd ma za darmo!!! i w dodatku od chuja zycia i capa, nie no super zajebista balansacja. BTW kiedy wreszcie t.pl zrobi update strony???? Tibia wiki zrobila to juz wczoraj...
|
Czy ktoś wie cokolwiek na temat nowych światów ?????
Czy są w ogóle planowane ??? |
Cytuj:
|
Osobiście uważam że może trochę za mocno pociął Cip-Soft magiczne postacie, ale:
- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80 - nabicie takiego skilla na Monku oznacza 230h przy kompie (nie mówimy o cheaterach) - na światach n-pvp 230h zamienia sie w conajmniej 300h trenienia - przez te 300h expienia na paccu nawet noob-sorc lub noob-druid zrobi 10k exp/h - to nam daje ze w tym czasie ma juz ponad 3kk expa, czyli około 60 lvla - trochę kumający gracz zrobi przez 300h magiczną postacią ~80 lvl, - wiec jak knight skończy trenić ma ~20 lvl, a w tym czasie jego magiczny kolega zrobi ~80 lvl, PS: Dobry Knight to Knight ze skillem 90, wiec sami przeliczcie ile za czas takiego trenienia nabije Sorc/Drut Pozdro |
Cytuj:
2. Hp faktycznie tez ma wiecej ale ty masz wiecej many i leczysz sie granem a nie uhem czy vita. 3. en pal zeby miec wieksze hity od ciebie musial uzywac power boltow , nie wiem co ty uzywales czy visa czy morta , ale w takim razie masz tyle many ze mogles wave walic ;P a pal by lurowal. 4. Masz przebogaty arsenal ataku w porownaniu do pala ktory jest szalenie uposledzony jesli chodzi o bicie ilus naraz. 5. Nie na samym visie expienie polega - przyzwyczajenia sorcow z okresu taniej many kiedys bylo inaczej i jakos nikt nie narzekal tylko kupowal tony hmm , gfb , sd czesciowo dorabiajac czesciowo opierajac sie na fermach i jakos nawet wtedy sorce zarabialy. |
jestem bardzo zadowoalony 82 sworda i gs w lapie czasami biore Thornbacka na shoota (300hp) Na dragach 0 waste (czasami nawet 1 exurki nie schodzi) Praktycznie co hit 100+ 200 + itd
UPDATE ROX :D |
Cytuj:
jak wejdzie mu jakis lepszy to napisze btw, sero okolo ~600 bije ;d |
Cytuj:
|
Ja chcę już OTS pod Tibię 8.0:/.
|
Tak źle i tak nie dobrze... Czy ludzie potrafią tylko narzekać? Co update to zawsze ktoś ma pretensje co Cipsoftu-.-
Proponuje cofnąć tibie do 6.9 wersji i wtedy każdy będzie zadowolony ? Ja ten update moge tylko pochwalić i pogratulować Cipsoftowi za pomysły :] I oby tibia stawała się coraz ciekawsza :> ot co ! xD |
@iles tam up
"- Knight żeby dobrze expić nawet po update musi mieć skille co najmniej 80-80" Haha - trzeba miec poziom, aby cie nie zabilo, a nie skil. Ja na swoim badziewniym skilu (bez skilowania osiagnietym) expie ze hej! A juz zwlaszcza ten drugi jest wazny - przeciez wiekszosc osob lata z dwu recznymi broniami. Mi sie obrona zatrzymala na 66... |
Chodziło mi raczej o expienie i te hity Knightów, na które tak narzekają MS, pewnie że można expić na niższych skillach. Dobry skill to taki który Cię zadowala :P
|
SUCHAJCIE : CZEMU W SIE DOSTOSOWUJECIE DO UPGRADE
A nie gracie tą postacia która wam najlepiej Ja na tibi 7.92 grałem pale choc byl najslabszy teraz tesz gram nim I wali mnie to czy moja postac jest słabsza czy silna i tak ja kocham jest to smieszne jak rezygnujecie z postaci tylko dla tego ze cos cipy zrobily .... A pozatym pall + knight mial 1 rok do dupy to teraz niech maja sorce + druty 1 rok do dupy I JEST SPRAWIEDLIWE !!!! |
Cytuj:
ROK!?!?!? ja siedze w tym kolo 5 lat i przez te lata Rycek miał tyle ile my z ZuS-u, a w miedzyczasie jeszcze mu trening udupili ;] WIEC JAK KURWA SLYSZE NARZEKANIA 15 LATKOW JACY TO ONI SKRZYWDZENI TO MAM DOSYC TEGO FORUM ... PS: ja mam Rycka 50 lv skille takie jak powinien miec 30 lvlowy Knight i wale raz poraz 200 + w smoka wiec ogolem, maniacy co siedzieli tygodniami na treninieniu maja teraz lekka dolinke bo za darmo praktycznie takie hity osiagnelem ;] pozatym W KAZDEJ GRZE MMORPG WOJOWNIK JEST SILNIEJSZY OD MAGA jesli sa na tym samym poziomie ... |
Mnie sie akurat podoba ten update tylko zdenerwowalo mine to ze jak zrobili balans to zadne nowe czary nie byly dla facc :( No ale w życiu nie ma nic za darmo :p
|
Cytuj:
Update przyniósł tego lata wiele zmian. Niestety większość z nich jest wg. mnie na minus. Hunty, niegdyś zbiorowe, teraz będzie można wykonywać samemu nie męcząc się. Rola druidów przestała się już prawie zupełnie liczyć. Magowie zadają mniejsze (lub bardzo zbliżone) obrażenia od rycerzy (jak napisałem wyżej - znane mi światy fantasy stawiają, pod względem zadawanych obrażeń, magów na najwyższym miejscu). Trening paladynem stał się zbyt łatwy. Dodano nowe, bezsensowne, czary. Plusów nie będę wypisywał. |
Ludzie narzekacie na postacie magiczne jak nic a nie pamietacie co bylo przed tym update ?? knight na 200 leve;lu mogl pasc od postaci magicznej na 50 leveluz dobrym mlvl -.-' nie dosc tego knight nie mial prawie gdzie expic solo bo slabe hity wchodzilo przyzwyczaice sie ze knight ma teraz fajnie mogliscie zagrac knightem przed update to byscie zobaczyli jak bylo fajnie ;] i tak bronie zeby uzywac ich 100% tzreba miec jakis tam level ... hi>>>post>>>yes>>>bye
|
Cytuj:
O jakim bogatszym arsenale ty mowisz ? Teraz ? Ile jest rodzaji sperow teraz ? boltow ?No i doszly chyba explo arrowy dla palka... Sorc jeszce walnie z e-wawe czy Ue ,ale druid z oslabionym visem to co poison storma zrobi ? Kiedys owszem bylo inaczej,ale kiedys mogles zaraobic na hunta sprzedajac runki sorcem,a teraz niestety.......... Ktos tu pisal ze lament o 20 hp z vis,lament owszem ,bo to zawsze strata,ale chodzilo mi glownie o to ze zeby wzmocnic visa o 20 hp to 6 mlvl trzeba zrobic,kumasz ? Dodam jeszcze ze teraz zaleja kanal trade oferty z dsm i innymi fajnymi itemami,co za tym idzie ceny spadna dramatycznie i zadna price list nad tym nie zapanuje.... Pozdrawiam :) |
szkoda mi tych co narzekaja na oslabienie siły magicznej :/ co wy chcecie zebyscie walili z sd na jednego strzala ?? przeciesz przed update sorc i druid to byly kozaki , rycerz wtedy byl biedny , a teraz jest w miare równo , a skoro uwarzacie ze jest nie równo to mogliscie pograc knightem albo paladynem przed update to byscie zobaczyli czy wtedy bylo zrównowarzenie postaci , a kurde płaczecie jak małe dzieci , idz do mamy przytul sie i wypłacz bo dzidzia w tibie niema jak grac
|
Ej... sory... Ale postacie rycerze, kapłani, strzelcy i magowie powinni mieć różne zadania. Knight to tank / bloker. Kapłan leczy, a strzelcy i magowie zadają obrażenia. Nie chodzi o to, żeby gra była łatwa tylko aby się nią cieszyć. Starzy gracze wybierali profesje nie patrząc na to jakie zadają hity.
Co musiał robić czarodziej żeby zadawać takie obrażenia? Poświęcić czas na trening, kupić czar oraz wydać krocie na mana fluidy. Co musi zrobić Knight? Kupić Broń. Ja nie narzekam bo mi samemu spadną teraz hity, tylko dlatego, że tibia to gra MMORPG, która coraz bardziej odbiega od przyjętych zasad fantasy (odbiega w złą stronę). @Down Czy ja mówią że za słabo walę? Uważam, że Knight wali za mocno. Właściwie to wszyscy walą za mocno... Powinni o 25% wszystkim zmniejszyć obrażenia (+x% rycerzowi). Wtedy wyprawy na mocniejsze potwory trzeba byłoby organizować w większych grupach. |
oeneeen!!!!!!!!1111 z 250+ na 200, a to przesada, fakt!!! i do tego fakt ze ja wale ZAWSZE w tych granicach a knajty ma co chwile sparka!! no penwiem, to znaczy ze jeste gorszy i musze sie wyzalic na forum
idzcie spac, jak sie nie podoba to pograj w l2 gdzie masz dmg 5k+ na luzie |
Cytuj:
ze tez qrwa na tym swiecie sa jeszcze ludzie nie wiedzacy co to jest ironnia. za duzo tibi za malo szkoly widocznie. hehehe co do sio slabszego glupoty gadasz ze hej. bylo wyraznie zaznaczone ze sila czarow leczacych nie ulegnie zmianie. bez powazania i nie pozdrawiam. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:15. |