Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Publcizny test server (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136804)

Muminek1993 29-06-2007 23:55

Odpowiedz Tutora

22:46 Tutor [32]: The TS is not a mass hack. Wiec nie wiem co teraz myslec

~~AnpeR~~ 29-06-2007 23:55

Eh... to niech juz usuna all konta ;p i zabawa zacznie sie od poczatku ;p
nie chce cofki ;/ strace 2 lvle i lootniety rh+dragon slayer ;/

Ah i jeszcze maly szczegol, news nizej Premium ( tak jest napisane i jest link do paccow) a ostatni news jest napisane premium ( tylko wytluszczone i z malej litery)

kuba13ufo 29-06-2007 23:56

na tibi.pl jest dobry programik w dzale download" find it!" jest dobry wpakuj i odpal pare razy

Dwik 29-06-2007 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1521145)
usunąłem tą tibie ale wcześniej ją zainstalowałem . co zrobić jezeli był tak keylogger?

Jezeli strona byla naprawde hacknieta czyli przez profesjonalny team, to zawarty w pliku instalacyjnym keylogger jest:
a) trudno wykrywanlny
b) trudny do usuniecia
Enjoy.

Komarek 29-06-2007 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~~AnpeR~~ (Post 1521157)
Eh... to niech juz usuna all konta ;p i zabawa zacznie sie od poczatku ;p
nie chce cofki ;/ strace 2 lvle i lootniety rh+dragon slayer ;/

Ah i jeszcze maly szczegol, news nizej Premium ( tak jest napisane i jest link do paccow) a ostatni news jest napisane premium ( tylko wytluszczone i z malej litery)

A ostatnie zdanie ma tylko 16 sylab, zawsze ma 19 to na pewno nie Cipsoft ;(

yashima 29-06-2007 23:59

Ja wam powiem tyle jezeli to keylogger to i tak zrobia cofke swiatow, a jezeli nie i (w co i tak nie wierze) CipSoft pojdzie z torbami to i tak nie bedzie tibii wiec mi nie zalezy i loguje sie na teste. Co do tych zarzutów:
1) Na tibia.com forum piszą ludzie ze mozna sie logowac.
2) Nawet w tym temacie sa screeny z testa.
3) Do tych co mysla (mowia) ze to server hackera to powiem ze postawienie servera dla ok. 1000 osobo i przeniesienie wszystkich kont z rl tibii to niemaly wyczyn nawet dla CipSoftu a co dopiero dla hackerow.
4) "Enter Test" itp tym tez sie nie przejmojcie wystarczy zobaczyc kilenta testserva po 8.00 bylo tak samo (wiem bo ogladalem filmy z testa).
5) Wlasnie jestem na tescie i zyje :P

Majkell 29-06-2007 23:59

Pfff hakerzy którzy hakneli stronke tibia.com najbardziej potrzebuja waszych passow :)

thoro 30-06-2007 00:01

KURWA LUDZIE! KTOS PUSCIL PLOTE BO KOLEJKI SA (WLASCIWIE TO BYLY BO JUZ OFFLINE).

Po pierwsze: domena cipsoft.com

Po drugie: news na stronie głównej

Po trzecie: profesjonalne teamy hackerow nie okradaja tibijczykow

Po czwarte: trzeba miec duzo pieniedzy zeby postawic serwer (trzeba jeszcze miec mape)

TAK WIEC DAJCIE SOBIE SPOKOJ NIE MA ZADNEGO HACKA!

//up Eeee no z tym premium to podejzane jest :D HAHAHAHAHA ja pierdziele ale cep

Muminek1993 30-06-2007 00:02

Cos mi sie widzi ze to nie hack poniewaz po co hakerom konta wszystkich jak by juz hakneli stronke to by skasowali wszystkie konta. A to gadka tutorow
22:49: You won't be hacked unless you download the client from another website
22:48 : dont worry, cip wont hack you :p
22:48 : the test server is only testing the strength of the servers and such

cielakmateusz 30-06-2007 00:04

nie wiem co o tym myśleć...
sram na tą gre , mimo ze zostalo 70 dni pacca

kuba13ufo 30-06-2007 00:05

jeśli hakezy walneli taki news na stronie to zaden problem zobaczyc wasze hasa itd. po1 nastompilby krach pszy takim hacku, mieli by konta i nic by z nimi nie zrobili bo by nikt nie grał
po 2 tak jak golega wyzej postawienie test serva to wyczyn godny nagrody, pszygotowanie tego trwa parew dni !
hakerzy nie dali by radu haknąc strony tibi.com i nie pszydało by im sie to na nic no hyba że to totalne debile (hackerzy)

Adow Adan 30-06-2007 00:06

jezeli by shakowali tibie.com to juz by mieli all konta , wiec na co im rozpuszczanie keyów? jezeli to mass hack to tym gorzej ;/

co do bugow , jest jeden bug do poprawienia moze dlatego , pod dp w venore jak kupujesz jajka muwia "happy easter" czy coś a wielkanoc dawno się skończyła

morthifer 30-06-2007 00:07

juz kiedys byl hack tibia.com, kilka lat temu
kilka dni strona byl offline a na koniec wszyscy dostali na nowo wygenerowane passy

Komarek 30-06-2007 00:08

http://xs216.xs.to/xs216/07265/iopio.JPG

Michau_Druid 30-06-2007 00:09

To ten klijent do testa jest zawirusowany?
ale cipsoft bedzie miał z tym problemy ;/
a wogule po co test jezeli byl juz update

Gawus 30-06-2007 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1521188)
jezeli by shakowali tibie.com to juz by mieli all konta , wiec na co im rozpuszczanie keyów? jezeli to mass hack to tym gorzej ;/

co do bugow , jest jeden bug do poprawienia moze dlatego , pod dp w venore jak kupujesz jajka muwia "happy easter" czy coś a wielkanoc dawno się skończyła

cip nie zna naszych pasow :)

Adow Adan 30-06-2007 00:12

@up chodzi mi o to ze jeżeli wkradli sie na ftp to maja wszystkie hasła , ale wiadomo ci najlepsi i tak nie wejda na "niby?" test serwer wiec by duzo na tym nie zyskali.

Roy Dam 30-06-2007 00:12

A mi zostało 86 dni pacc:D
Czyzby po 10 i pol roku koniec tibi;>

Dwik 30-06-2007 00:12

Hackniecie strony nie gwarantuje hackniecia noramlnych passow. Po pierwsze hasla sa hasowane w jakistam sposob. Po drugie na loginservach na stronie sa uzyte klucze RSA wiec ich zlamanie nei wchodzi w gre. Nie da sie rowniez od razu zhackowac login servow totez w nowym cliencie zostaly dodane nowe:
Cytuj:

login01.tibia.com
login02.tibia.com
Nie mowie ze to hack na 100% ale ciekawie sie to prezentuje ;)
@upup
Hasla nie sa na zadnych ftp, sa przechowywane pewnie w bazie (MySQL?), a dodatkowo na pewno sa szyfrowane wiec ich zdobycie to nie taka prosta sprawa.

Muminek1993 30-06-2007 00:16

Hack

Wedlug mnie po przeczytaniu wszystkich postow to nie jest mass hack. Zeby haknac tibie com to trzeba byc niezlym hakerem a po co takiemu hakerowi tyle kont w tibi

Dark Immolator 30-06-2007 00:17

Może taka mało ważna pierdoła

21:26 Craban the Beginner [300]: For your information: We have not changed anything about the game that you will see. This is merely a technical test

a na rl...

Name: Craban the Beginner
Sex: male
Profession: None
Level: 4
World: Premia
Residence: Rookgaard
Last login: Mar 06 2006, 10:36:18 CET
Account Status: Premium Account

i jeszcze jedna sprawa... ten char nie ma pozycji CM...

Guivain 30-06-2007 00:18

@upup

sprzeda plejt sety na allegro.br :<!

Muminek1993 30-06-2007 00:19

;p

A to ciekawe wlasciwie gdzie ci to napisali?

Roy Dam 30-06-2007 00:19

Ej mam pytanie, czy jak by byli to hackerzy i by ich namiezyli, to miely by konsekwencje prawne?

Muminek1993 30-06-2007 00:22

;d

To akurat jest ciekawe bo takiego hakera raczej by nie namierzyli

Guivain 30-06-2007 00:22

@up

proste.

Taziu 30-06-2007 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez yashima (Post 1521165)
Ja wam powiem tyle jezeli to keylogger to i tak zrobia cofke swiatow, a jezeli nie i (w co i tak nie wierze) CipSoft pojdzie z torbami to i tak nie bedzie tibii wiec mi nie zalezy i loguje sie na teste. Co do tych zarzutów:
1) Na tibia.com forum piszą ludzie ze mozna sie logowac.
2) Nawet w tym temacie sa screeny z testa.
3) Do tych co mysla (mowia) ze to server hackera to powiem ze postawienie servera dla ok. 1000 osobo i przeniesienie wszystkich kont z rl tibii to niemaly wyczyn nawet dla CipSoftu a co dopiero dla hackerow.
4) "Enter Test" itp tym tez sie nie przejmojcie wystarczy zobaczyc kilenta testserva po 8.00 bylo tak samo (wiem bo ogladalem filmy z testa).
5) Wlasnie jestem na tescie i zyje :P

tylko czemu jak wpisuje to pacca tam niema i niemoge wbic a na rl tibi mam ?
ktos mi to wytlumaczy? ;/

Dwik 30-06-2007 00:23

Ktos moze haknal tibia.com dla prestizu/jaj/z zemsty (ubili jego 7 lvl) bo interesu w tym raczej nie ma (jesli real hack - cofka wiec chuja ze sprzedazy itemow).

Anyway - temat o hacku reported :D
http://forum.tibia.com/forum/?action...2&pagenumber=2 rotfl

yashima 30-06-2007 00:25

Jak juz mnie tak wielkodusznie zacytowales (nie bierz tego na powaznie ;)) to ja ci odpowiem prawdopodobnie kupiles/aktywowales pacca wczoraj lub dzisiaj a dane z tego co widze sa z dnia wejscie klienta 8.0

Coldain 30-06-2007 00:26

Kurwa jeszcze niekapujecie co jest grane? -.-
Magowie z MDW na czele wynajeli rosyjskich hakerów żeby zniszczyli tibie za ten update.

Sesef 30-06-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~~AnpeR~~ (Post 1520935)
link do nowej tibi

http://download.tibia.com/tibia800*****

link do testu

http://download.cipsoft.com/tibiatestserver802*****
czemu inny mirrior? hack plx?

obydwie domeny należa do cipsoftu. Wielu pewnie nawet nie wiedziało, że od dawna istnieje strona cipsoft.com (kiedyś, nie wiem czy nawet przypadkiem nadal nie jest gdzies na stronie oferta pracy dla grafika 3D)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 1521154)
domena cipsoft.com należy do cipsoftu (http://whois.domaintools.com/cipsoft.com)
Jeżeli komus udało się włamac na właśnie cipsoft.com, dać na ftp zainfekowany plik to w jakiś sposób musiałby w jakis sposób dać newsa na tibia.com. Możliwe, że mają system newsów powiązany jakoś z cipsoft.com, lub ktos włamał się także na tibia.com - a w tedy to ma wasze hasla, dane osobowe i wiele więcej.

hmm, NIE MAJĄ NASZYCH HASEŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Na 100% hasła są szyfrowane/haszowane szyfrem jednostronnym (np MD5 zobaczcie na wikipedi co to jest jak ktoś nie wie), po wiem tylko tyle że algorytm ma za zadanie tak pomieszać hasło dostawiajac/zamieniajac/itp jego człony żeby stworzyć hash dla danego wyrazu zawsze taki sam i to ten hash jest zapisywany w bazie. W momencie gdy ktoś się loguje to z podanego hasła generowany jest hash i porównywany z tym w bazie jeżeli się zgadza to znaczy, że teoretycznie hasło jet prawdziwe. (Teoretycznie ponieważ w przypadku MD5 czy SH1 nie pamiętam dokładnie udokumentowano przypadki spreparowania hasha. Czyli hashowane teksty były inne ale hashe takie same).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Roy Dam (Post 1521222)
Ej mam pytanie, czy jak by byli to hackerzy i by ich namiezyli, to miely by konsekwencje prawne?

Tak, ponieważ jest to przestępstwo komputerowe.

Dwik 30-06-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coldain (Post 1521234)
Magowie z MDW na czele wynajeli rosyjskich hakerów żeby zniszczyli tibie za ten update.

HAHAH 0wn3d dla wszystkich, a panu piwo za swietna teorie spiskowa xD

Muminek1993 30-06-2007 00:28

ee

ale macie pomysly mi to wisi czy polepszylo sie knightom bo nooby zaczna grac knightami a na nastepnym upade bedzie lepiej sorcow i oni znowu sorcami. Ja wole pograc swoja postacia poczekac do nastepnego upade i miec duzy lvl.
NAJGORSZA JEST FALA 20 LVL KNIGHTOW I PALLOW X(

morthifer 30-06-2007 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 1521236)
obydwie domeny należa do cipsoftu. Wielu pewnie nawet nie wiedziało, że od dawna istnieje strona cipsoft.com (kiedyś, nie wiem czy nawet przypadkiem nadal nie jest gdzies na stronie oferta pracy dla grafika 3D)

strona cipsoft.com niedziala chyba od tygodnia

Torarnos 30-06-2007 00:28

http://foteka.pl/full/8605e7ad88834c...f7c29929ba.jpg
idzcie w ts pograc a nie bzdury piszecie

Adow Adan 30-06-2007 00:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Immolator (Post 1521218)
Może taka mało ważna pierdoła

21:26 Craban the Beginner [300]: For your information: We have not changed anything about the game that you will see. This is merely a technical test

a na rl...

Name: Craban the Beginner
World: Premia
Residence: Rookgaard
Last login: Mar 06 2006, 10:36:18 CET
Account Status: Premium Account

i jeszcze jedna sprawa... ten char nie ma pozycji CM...

Name: Craban
World: Arcania

craban ma CM , jest Cm , dowiedziałem sie od tutka na Honerze ,

edit:
23:22 Krowka Montana [18]: ok kauiz but why so later is a Test server?
23:22 Kauiz Mac Morden [24]: I don't know but i doubt highly that it is done by hackers
23:23 Kauiz Mac Morden [24]: if there was in sure cip would find some way to tell us

Andrealfus 30-06-2007 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morthifer (Post 1521242)

to dlaczego wlasnie ja przegldam?

Sesef 30-06-2007 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coldain (Post 1521234)

Ostatni raz tibie hackneli Brazylijczycyjakies 4-5 lat lemu, wtedy bodajże na Nova demony po thais latały.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morthifer (Post 1521242)

Dziwne jakoś mnie działa.

Muminek1993 30-06-2007 00:33

Sry

Sorry za moj poprzedni post bo nie tu go wpisalem i jeszcze jedno olejcie juz to poniewaz i tak nic nie zrobimy a dowiemy sie wszystkiego za jakis miech ;]

Cuddles 30-06-2007 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 1521252)
Ostatni raz tibie hackneli Brazylijczycyjakies 4-5 lat lemu, wtedy bodajże na Nova demony po thais latały.

Jestes w błędzie.. było ich wiecej i wczesniej (nawet przez polaków) ale nie wszyscy byli tacy głupi aby sie tak bawić:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:38.