![]() |
Cytuj:
|
Klient który pobrałem z linka na stronie głównej tibia.com(czyli również ten, który podajemy na naszej stronie) jest na pewno czysty pod względem zawartości keylogerów.
|
Cytuj:
|
sorry pomylilem się to nie isara tylko login serwer
|
Cytuj:
|
Nawet jeśli to był hack, lub zabawa, to CipSoft nie musi się przyznawać, bo kto im karze? mogli powiedzieć na channelu Tutorom, CM'om etc, żeby nie mówić prawdy, by nie tworzyć chaosu.
Ale oczywiście, to była dziwna sprawa. |
Cytuj:
GM'owie też logowali na ten test server. Tą informację mogę potwierdzić osobiście, bo rozmawiałem z jednym z nich na prawdziwym serwerze. Więc nawet gdyby to byłaby prawda, to zrobią cofkę i będzie po sprawie. Ale i tak jestem więcej niż pewien, że to nie żaden hack. Widziałem jakie bzdury powypisywali na tibia.org.pl. Wierzę w to, że adres IP należy do server4you.de, ale to tylko dlatego, że CipSoft wykupił sobie tam tymczasowy serwer, gdyż nie ma sensu utrzymywać dodatkowego serwera, który nawet nie działa przez cały rok... |
jak cipsoft ma gg to mi dajcie:P popisze troszke :P i tak mam neo wiec ip sie zmienia co polaczenie :) (nie jestem dzieckiem neo):D
|
Cytuj:
Sprawdziłem servery logowania, na ostatnim test servie był użyty ten sam server logowania co teraz. Więc myślę, że nie powinno być hacków. Lecz kto chce niech wchodzi;-) serv logowania to: login01.cipsoft.com login02.cipsoft.com login03.cipsoft.com login04.cipsoft.com login05.cipsoft.com te same były wkorzystane przy ostatnim test serverze. Lecz dziwi mnie jedna rzecz: Dlaczego jest napisane "TYLKO DLA PACC"? |
xD
Zeby nie robic kolejek?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
po 1 : Aby Facc nie zaśmiecali kolejki po 2 : Aby Facc nie obciązali servera po 3 : kto ma pacc ten ma lepiej "biznes is bieznes" jak komercja to komercja xD |
nie wiem, ale możliwe albo żeby nie przeciążyć serva
|
Omg jezeli hakli cala tibie to po co by im byl ts !
|
spac mi sie chce :P narx wszystkim
|
Cytuj:
Bo Update i tak jest tylko dla Premium Account. Przecież do nowego miasta nie mogą dostać się free account wiec po co mają zaśmiecać server... ;) |
A tak w ogóle
Jun 29 2007 - As a result of the DOS attacks, Luminera has been offline for a few hours today. The problem has been resolved and the game world is now back online again. Czyli raz zaatakowali... ? Edit by Parys: Przeczytaj sobie na czym polega atak DOS. Co on ma do hacknięcia? |
super tytuł
Ja nawet chcę cofke bo dzis padlem na arenie medium bo chcialem zrobic to sorkiem na hp ;D
|
ludzie, nie popadajcię w paranoję, adresy ip są identyczne z adresami z klienta na prywatny test server.
|
Jeśli chodzi o to, czemu na Test'a mogli wejść tylko gracze posiadający Premium Account, to może być kolejna zaleta zakupu premiowanego konta:)
druga sprawa to kolejki;) |
Spadam papa :) <to tylko gra>:))
|
Jakby został shakowany główny serwer, to by po prostu wykradli wszystkie hasła, żeby nie robić rozgłosu. Po cichutku by podwędzili, żeby zatrzeć ślady. A tak? "Naróbmy rozgłosu, będzie fajnie".
|
Nowe argumenty Jogiego:
Cytuj:
|
Jesli tibia zostala haknieta to nie pozostanie nic innego jak wrocic do wersji 1.00 . Wtedy nikt by nie nazekal ze cos spie***lono w updatach. :D
|
Może spróbujecie parę razy powbijać ? :P
albo miałem przywidzenia albo załapałem raz kolejke.. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@bulamen
miałeś iść spać -.^ |
nie wnikaj :P ide ale powoli
|
;o
A moze to jest cos typu u**bali mnie no to zrobie se rozpierduche na tibia com i ludzie przestana grac ;0
A tak really to mysle ze tibia com zostala zhakowana |
Po sprawdzeniu IP tego 'test servera' sa podane prawdziwe dane kolesia ktory stawia ten test server... Czy ktos bylby taki poj***ny zeby okrasc kilkadziesiat tysiecy ludzi i podawajac swoje dane? Poza tym musialo by hakowac kilkuset osob zeby orobic tylu ludzi co by im zajelo 2 dni...
|
zazwyczaj jak hakuja to hakuja po cichu a nie tak zeby rozglos robic logiczne xDDDD
|
aaaaaaa nie bencie tipji o boshe:(
a tak na serio- kadra tibia.pl usilnie probuje wmowic ze to nie atak hackerow a ekipa z torga wrecz odwrotnie ciekawe;] |
ehh
co za roznica... przeciez jak ktos sie wlamal na tibia.com to zdobyc dostep do danych z login server'u juz bedzie mu banalnie .... czyli tak czy tak moze zdobyc dostep do wszystkich kont... zrozumcie cipsoft placi dziesiatki tysiecy euro za to zeby wszystkie servery byly odpowiednio zabezpieczone btw. ten TS dziala dzisiaj ? czy off nie orientuje sie za bardzo ;P |
To źle wróży:
http://i130.photobucket.com/albums/p...beztytuu-2.jpg |
...
Zobaczcie tylko nickname tych postaci : Penancea i Sir Sheali
dead list mowi sam za siebie ... Hail Cipsoft! |
Cytuj:
|
koles padl na gs i sie zrookowal ;pp
|
ale zal;( takie lvl hackniete :/ i lvl zjechane
|
sorry ...
to prawda nie zobaczylem na date smierci ,przyznaje sie zachowalem sie jak dziecko neo
[bez urazy]:baby: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:44. |