![]() |
@up popieram....
@Ryckow ktorzy twierdza ze ms/ed bije 2 x vis w czasie gdy on bije raz z mele-Vis=0,7 sek .... @waste po upie u ms/ed loocenie po upie rarow albo typow vampka na tombie etc daje mozliwosc wyjscia na lekki + @zajetych spawnow.......Wbijam o godzinie 16 na edron d lair i ~120 ek pisze mi Ja:long? blabla bla120: till ss |
W czegoś nie rozumiecie chyba... Knighcie mają po prostu dośc tych zapier^^ych żółwi i cieszą się, bo moga zabić coś lepszego! Wy nadal macie wrl [ofc, nie Wy, bo Wy macie 16 lvl], mowa o takich co odczuli update. Ja jakoś potrafie znaleśc sobie miejsce. Widze na tombie maga, pytam sie jak długo, on mówi, ze 3h. No to ok. za 3h dostaje msg, ze tomb wolny. koleś z 45 na 47 wbił. Jakie miał waste? 4bp manasów. woow... 4k woow.... nie do odrobienia co? Pomijam fakt, ze poleciały mu 2 ths [900gp razem] kilka kamyków i ok 3k w kasie... czyli BEZ waste. Widać można poświećic troche czasu i wbić lvl.
A ja? godzine poexpie, wracam po speary do miasta. Wracam i co? Siedzi na tombie ktoś i twierdzi, ze był pierwszy. No co z tego, że mnie nie było 10 minut, a expie 3h... on był pierwszy... W takim wypadku, albo dzielenie tomba [mało osób się zgadza], albo wybijanie sobie nawzajem mobów, albo wrócenie się do depo... ;/ Jakbym mógł siedzieć na tombie bez przerwy to może nie byłoby tego... Btw: knight na dragach wastował mnóstwo uhów, po jednym dniu na dragach 5 dni na mino z lootbagiem. Sorc tak robił? nie. napieprzał 24/7 mając minimalne waste, które zwracało się jak poleciało coś lepszego...teraz płaczecie, bo WY na 5 dni expa musicie jeden dzień poświęcić na lootbag... |
Cytuj:
Cytuj:
Weź pod uwage, że przed update wojownicy byli ograniczeni do kilku tylko miejscówek, jeśli chcieli mieć jednocześnie i zadowalający exp (który był niczym w porównaniu do tego, co robili w tym samym miejscu magowie) i choć kilka gp na + . 100 palek gdzie mógł iść? Edron/Venore d lair? Poh/gs island? Przy większych kosztach vamp hell, quara hell czy culty? Gdzie miał jeszcze chociaż to marne 50k/h+ i cień szansy na profit? Nadal pamiętam, jak jakiś ~130 sorc dawał kiedyś na Tibia.de ss z lootem z Calassy: na 20 bp many lootnal 7 finów, 2 w helmy, c arma i skull helmet. A jak brział komentarz na zdjęciu? "could be better, only 160k/h and average loot". Czy jakikolwiek wojownik dałby radę wyciągnąć choćby połowe tego expa i loota? I jak niebotyczne ilości run i manasów by zużył? Cytuj:
Cytuj:
A na tańszych manasach zyskał każdy, tylko że magowie nieporównywalnie więcej niż reszta. Cytuj:
Nie wiem czy wiesz, ale ostatnie nowe światy, Nerana i Ocera jakieś 3-5 tygodni po żałożeniu w ich top scores na erigu było (nie pamiętam dokładnie liczb, ale coś koło tego) 7 paladynów, 51 knightów, podobnie druidów i resztę sorców (~180) oraz 15 paladynów, 57 knightów etc etc..... Cytuj:
Moim zdaniem narzekają obecnie Ci, którzy postać maga zrobili zwiedzeni łatwością jego gry oraz siłą postaci uzyskiwaną już na low-mid lev i nie traconą nigdy. Uzyskanie potęgi hlev maga nie było już w żaden sposób związane z doświadczeniem gracza jako takiego ani umiejętnościami grania, a ograniczało się głównie do 3 klawiszy: F1 exori vis F2 exura gran F3 mana fluid. Gdy nagle easy mode się skończył, to sie nagle okazało, że ogrom postaci magicznych zrobionych w czasie pomiędzy 7.6 a 7.8 nie umie dostosować się do nowych, wcale nie tak bardzo trudnych warunków. Już nie ma tak łatwo, na siłę znów trzeba solidnie zapracować. A kto sobie nie poradzi w nowych warunkach, wkrótce zrobi nową postać, wojownika, bo gra nim (zgodnie z ogólnie przyjętym trendem w światach RPG, że łatwiej zostać żołnierzem niż czarodziejem) jest mniej skomplikowana niż gra magikiem. A w zimę Ci gracze znów narobią szumu, że nagle jest trudniej i wrócą do gry magiem, która z pewnością ulegnie ułatwieniu i zostanie poddana radykalnym zmianom. Pozdrawiam. |
podsumowujac: nie umiesz [czyt. jestes zbyt glupi] grac sorcem - skasuj postac i zrob nowa i przestan whinowac na forum, na ktorym latwo zalapac bana za glupote.
|
Cytuj:
a to, że teraz bije troche słabiej, a inne profesje troche mocniej [no może więcej niz troche] to wcale nie znaczy, ze sorc jest ''be'' Nadal bije najwięcej. I najczęściej. |
Cytuj:
edit: update uderzyl w tych sorcow/druidow, ktorzy swojego nie odstali i nie zrobili mlvla tylko odrazu expili ile wlezie. to samo sie tyczy knighta oraz palka ( dokladniej to juz skili ). kiedys roznica w skilu pomiedzy 90 a 80 to byla przepasc. teraz jest to przepasc bez dna. szkoda tylko, ze wprowadzili ograniczenie levelowe do broni, bo wowczas gracze z niskim levelem i wysokim skilem mogli by pokazac po co tyle sie meczyli z treningiem |
@UP
Trzeba być debilem żeby stać magiem i trenować mlv jak nie ma sie lagów/kicków. |
@Up
Nie mów mi, że gran Knightem to męczarnia, i gra się z przymusu :confused: Sorcerer/Druid trochę mniej walą, ale nadal są najsilniejsi! |
Ciekawe... Moim MSem jak się hunt zwróci... (hoho kiedy to było) to już jest mega super. WSZYSTKIE expowiska (no dobra oprócz ratów pod thais), są zajęte przez hlvl EK. Trzech hlvl EK expiącaych na Cyclopolis na -1? Żal.pl
|
Cytuj:
ps. kiedys nie uzywalo sie w zasadzie czegos takiego jak vis ( bo za drogo wychodzil ), a runki byly znacznie tansze ( jedna runa hmm pozerala 70 many przykladowo. uh 100 many ) edit: pamietam czasy, kiedy mozna bylo zlurowac gsy/dragi/dle DO venore, pamietam czasy, w ktorych mozna bylo zsummonowac dragony, pamietam czasy kiedy gs wygladal jak helikopter a zeby mu uciec wystarczalo miec 20-25 level. pamietam w koncu czasy, kiedy tibia byla gra duzo bardziej przyjemna, w ktorej nie bylo az tyle bezmozgich bachorow. pamietam czasy, w ktorych pvp skladalo sie w wiekszosci z celnosci oka, umiejetnosci przewidzenia gdzie przeciwnik skreci, a trafienie celu na levelu wyzszym niz 80 runa inna niz gfb graniczylo z cudem ( gremlin powinien wiedziec o co chodzi :) ) |
Created: Aug 23 2004, 17:48:17 CEST
Wyobraź sobie że ja też sporo pamiętam;o glebokim powazaniu swoj mlvl i expili ile wlezie kupujac runki od innych w znikomym stopniu pomagajac sobie "wyrobem wlasnym" I używali mfow do chociazby vity i to wlasnie im szybciej rosnął mlv. A dodam jeszcze że było to na tyle dawno, że update z szybką maną i tak ma tu najwięcej do powiedzenia z magic levelem. |
Cytuj:
Naprawdę żałośne są te hlv nooby rezygnujące z gry tylko dlatego że słabiej biją z es de, myślicie że ktoś będzie tęsknił za jakimś kaczeroo; tym że odszedł pokazał swoje noobóstwo i wisi mi że to jakaś obsrana legenda. Jedynie co jest złe w tym update to sorki i druty które przeniosły się na palków i najtów bo potrafią grać tylko najsilniejszymi profesjami... teraz wszędzie gdzie nie spojrzysz leci spear w twojego potwora -.- (ale to w końcu było normalne dla właścicieli ruszczekk, którzy bili wszystko normalnym graczom expiącym czy też skilującym) Dobra, to all bo i tak się rozpisałem niepotrzebnie.. |
Cytuj:
Omg następny? >.< |
Szczerze? Mam w dupie tych waszych pojebanych sorców i knightów, pallów, i tą zjebaną Tibie chair powah. Ja w ten shit nie gram a wy sie tu kłóćcie jak stare panie przed osiedlem.
|
Omg skonczmy ten temat jak sie stalo tak sie stalo,nie odwrocicie tego...
Grajcie tym kim lubicie a nie tym kto jest the best wypasiony i w ogule-.- @Kojotes Wiesz...Powiesz szczerze ze na pallku ja sie zabardzo nieznam i nigdy nim nie gralem,wiec mozliwe ze dostal tylko to ;pA co do tego Exori con to na h lvl pallki wlasnie z tego na warach wala (ale podejrzewam ze z tego bo nie maja z czego innego:P) Pozdro. |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Up
Nie widze związku z tym co napisałem ja i tym co napisales ty. Zresztą bardzo dobrze że mana jest potrzebna do wszystkiego, taka dola magów. |
Cytuj:
|
@sat
Grałem w Tibię DOPÓKI nie było aimbota... so stfu? Cytuj:
PS. trochę z tematu schodzimy PS2. Gremlin, chyba najdłuższy twój post jaki widziałem ;o |
powiem tak:
knight - dla osób które mają lagi, dużo czasu do skillowania, nie umieją grać, dopiero się uczą tibi drut - raczej powolna gra, dużo kasy pall - dla zaawansowanych graczy, wymagający dużych wkładów, najelspza prof do grania bez pacc sorc - trudna profesja, ciagly brak kasy bo wszystko na mf leci i runy, sam nim jestem a co do tematu to po up walnąłem best hita z e visa.... |
@UP
Gówno prawda. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wiesz, myślę, że ten update nie wiele pogrążył sorców... tacy jesteśmy lubimy ponarzekać na rząd, na prezydenta, premiera... ale z grubsza... pall to prawda jego assasin star... genialne... ale mało kto ma full assasin, poza tym gwiazdki strasznie drogie bo o ile mi wiadomo 450 gp... Czarów troche dodano... ale bez przesady exori con nie jest lepsze od vis... tylko, że z dista bije... A Update jak to nie raz było podkreślone pogrążył magów i druidów którzy olewali mlvl byleby 15 i tylko expia... widzisz... knight bez skilli to ciota tak samo jak pall... więc czemu sorc miał mieć wolną drogę? Poza tym pamiętaj, że to dopiero początek balansacjii
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Poza tym wszystko to co tam napisałeś to jeden wielki bullshit |
Cytuj:
A ja sie wypowiem w 2 profesjach @sorc WAste WAste i jeszcze 1 Waste wszeeeedzieee X( @pall 2 tygodnie i w dp z 70k z sorka zrobilo sie 450 to mowi samo za siebie ... p0zdr0 |
Cytuj:
Imo do zabicia takiej postaci wystarczy wand, ew. mort hur, ew. 2 sd. I wyjdzie na pewno taniej niż pewnie z 2k many na dwa dragi... |
rzecz dziala sie na dlugo zanim w czyjejs chorej glowie zrodzil sie pomysl wprowadzenia wandow.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Po tym updacie gdzie bronie są od wyznaczonego lvl sorc musiałby expić z kataną w łapie do 25lvl gdzie mógłby dostac jakiegos crystal sworda czy inny szit,no ale Ty oczywiscie zamiast katany zrobiłbys 10bp hmm i poszedł z nimi bić te roty. No bo sorc i tak ma się za dobrze,knight poniżany, knight nie ma pałera :< |
No dobrze, to dlaczego wszyscy, z ktorymi rozmawiam na temat starej tibi (sama zaczelam grac gdy wprowadzili wandy) tesknia za tamtymi czasami?
I nie bylo chyba tak, ze do 25 latal z katana... Jednak runy mozna bylo robic o wiele wczesniej. Niektorzy robili specjanie sorca/druta do tworzenia run. Zero sula, ograniczen lvl (tylko ilosc many). I co najwazniejsze - by wtedy grac sorcem/drutem trzeba bylo umiec... A teraz co? Najwiecej noobow to postac magiczna. I jeszcze gada, ze umie grac, nie umiejac ubic mino guarda na 18 lvl... Fakt, wandy i rody ulatwily sorcom gre. I moim zdaniem jesli ktos chce sie pobawic, nie grac dlugo, to sorc/drut nadal najlepszy - brak skillowania, ma wanda od razu... Zero problemow. A ze troche postacie magiczne oberwaly... Moim zdaniem troche za duzo. Podobnie jak najt/pall jest troche za silny. Zwlaszcza ten drugi. Lecz co sie stalo to sie nie odstanie. Trzeba sie dostosowac, a nie marudzic. Rycerze narzekaja (te czary to.. chyba zart, runkow juz nie mozna uzywac), sorce/druidzi narzekaja... To po co grac? Ja sie ciesze z tego co mam. |
Cytuj:
Dobrze ze masz wanda, bo inaczej nie wiedziałbys jak expić, prawda? : ( Taka prawda, ze wszystko zaczęło się sypac od czasu wandów, souli [chociaż soule nie były takie złe] i innego dziadostwa ;p |
Cytuj:
Hail. A ja mysle ze to placz i narzekanie zawiedzionych dzieciakow. Racja przed upem hlvl sorc to potega, po upie coz... . Stalo sie. 90% magicznych postaci potrafi tylko narzekac i nie umie sie odnalezc w nowej sytuacji. Wczoraj z bratem poszlismy podlewelowac kumpla. 98 ms, w 2h kolo zrobil 53% do lvl, bez zadnego klopotu. Bloker + sioker, kumpel visowal na quara scoutach. Po huncie jeszcze sie all zwrocilo i sporo na + bylismy. Wniosek - jak sie chce to mozna grac rownie efektywnie jak przed upem. Niestety solo style dla magicznych odszedl w niepamiec, chyba ze chce sie fast expic kosztem mega waste. |
Tez tak uwazam... A jak ktos naprawde umie grac to sobie poradzi. Wszedzie. Ale trzeba umiec grac, co jest zadkosc. Jesli komus sie nie podoba upade, i ma zamiar marudzic - to po co gra? Sorki marudza, druidzi marudza... Knight tez marudzi... Nie lepiej sie tym bawic?
Przed upade nie plakalam, ze moim najtem nic smokom nie robie, przeciwnie, lubilam tam chodzic. Co z tego, ze male waste (uhy), z 100 (max) expa na smoczka... Co do solo... Kto chodzi solo? Najt? Drut, sorc? Chyba tylko palle, lecz ci tez lubia expic z kims. A jak komus sie nie podoba - bye, bye ;). Przynajmniej teraz trzeba cwiczyc mlvl ;). Moj kolega (ms) wlasnie po upade zaczal porzadnie expic. Opanowal nowe tereny i juz ma pare nowych poziomow. Nie slyszalam, by narzekal, ze sorc jest slaby... |
Cytuj:
Przed update z szybka mana sorcem expily osoby na tyle inteligentne, zeby przezwyciezyc ograniczenia tej klasy na kilku poczatkowych levelach, a potem cierpliwosc procentowala postacia prawie tak silna jak po tymze update, jedyna roznica polegala na tym ze uzywalo sie hmm zamiast visa. Czy to lepiej czy to gorzej - nie mnie oceniac. Nadal mielismy klase znacznie silniejsza od knighta, ale rowniez bardziej wymagajaca, a tepe dzieciaki byly odsiewane albo robily runy dla powaznych graczy. Druga sprawa, ze nie wybiegasz myslami tak daleko, zeby zauwazyc, ze w sytuacji gdyby update z wandami przeprowadzono dobrze, aktualny update nigdy nie pojawilby sie w takim ksztalcie. Trzecia sprawa, ze nie zrozumielismy sie, "chora glowa" odnosila sie do update z wandami a nie do samych wandow, ktore de facto maja znaczenie na 50-60 poczatkowych levelach. |
Cytuj:
No i slusznie. Gra powinna byc trudna i samo granie i lvlowanie powinno byc jakims wyzwaniem. Ostatni up uproscil gre kina i palkiem a utrudnil magicznym, przykrecenie powera sorcom jest jak najbardziej sluszne. Szkoda tylko ze palki teraz expia niemal za free. Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Przynajmniej mozna ich uzyc jako tanich shooterow. Tak czy siak nie narzekam i gram z rowna satysfakcja jak przed upem. Przynajmniej teraz duet druid + kina ma power :evul: i mozna klepac wszystkie potworki. W starej tibi - przed wandami, droga do sukcesu byla wspolpraca kilku graczy, dzis powoli to powraca, szkoda ze wielu graczy nie raczy tego zauwazyc tylko biadoli ze im cos odebrano. Ale to dobrze - mniej nobow w grze. Jedynym minusem tego upa jest to, iz poupdatowe pokolenie graczy, ktorzy zalozyli nowe postacie - pall, kina, po update lub zaczeli niskopoziomowymi expic - dzis osiagaja 40-50lvl i okupuja wszystkie niemal powszechnie dostepne expowiska. Gram na grimerze - brazolskim servie i uwierzcie mi - to prawdziwa plaga. Naszczescie wiele nowych expowisk dalej jest wolnych, tak samo stare zapomniane expowiska ktore czekaja by je na nowo odkryc z nowymi mozliwosciami poupdatowych profesji. |
wiecie co? Tak mnie naszło...
codziennie chodzie w 3 osobowym teamie na różne hunty [hero, dl te sprawy] Ja-shoter, knight i druid. Knighte blokuje po zerowych kosztach [no ostatnio na dl troszke ztracił uhów] Ja jako shoter, no i siocher. Knight i ja mamy expa. Druid raczej nie, no hyba, ze czasami pobije hero z morta. Wydatki- knight bp mf na wszelki wypadek no i kilka bp uh, ale więcej niż 3 na hunt nie schodzi. Druid z 30 bp mf. teraz oburzenie, że my mamy exp nic nie wydając, a druid ma waste bez expa ;) Ale weźcie pod uwage, ze druid ma przecież, to co po up najważniejsze- magic level. Podział loota jest następujący: shoter 1/4, bloker 1/4, druid 1/2 W 80% huntów druidowi sie zwraca. jeśli nie? to zwraca mu się w więcej niż polowie ;) taki hunt zajmuje nam ok 4-5h. Następnego dnia druid znowu ma pusto w banku ale znowu bierze na hunt 30 bp mf. Skąd bierze kase? nie mam pojęcia. Codziennie jest 2 lvl up i naprawde sporo w magicznym... NIKT nie narzeka ;/ Tylko Wy tak.. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:27. |