Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Saphira (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=215)
-   -   Ratujmy Saphire !! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142021)

Rafix17 04-08-2007 12:12

Szczerze mowiac to mysle, ze gdyby nawet Saphira bylaby w rekach Polakow to nadal power abuse by istnialo, lecz wole takie pa, bo ono skierowane byloby wszczegolnosci na Szwedow, ktorych (nie wszystkich oczywiscie) zdazylem znienawidzic podczas gry na tym serwerze :/

Mam nadzieje, ze w przyszlosci da sie wbic tu wiekszy lvl niz 40-50 bez kolekcji huntow by swe ;]

Seba'rivel 05-08-2007 00:45

;-) no coz no coz no coz
Wiele osob doszlo...

Rafix17 05-08-2007 14:17

Ehh patrzac na to co dzieje sie chocby w Ab'dendriel to powiem szczerze, ze na ratowanie Saphiry od szwedzkiego power abuse nie ma szans :( nie wiem czemu, ale ostatnio kilka osob z ww. miasta skutecznie tempi czlonkow gildii Ab'Team. Niestety nie znam powodu z jakiego tak sie dzieje :/

Pozostaje zapytac czy wlasnie w takich polskich miastach jak np. Ab'Dendriel nie powinnismy, my Polacy zyc w zgodzie i pomagac sobie w walce z szwedzkim PA?

Seba'rivel 05-08-2007 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafix17 (Post 1587132)
Ehh patrzac na to co dzieje sie chocby w Ab'dendriel to powiem szczerze, ze na ratowanie Saphiry od szwedzkiego power abuse nie ma szans :( nie wiem czemu, ale ostatnio kilka osob z ww. miasta skutecznie tempi czlonkow gildii Ab'Team. Niestety nie znam powodu z jakiego tak sie dzieje :/

Pozostaje zapytac czy wlasnie w takich polskich miastach jak np. Ab'Dendriel nie powinnismy, my Polacy zyc w zgodzie i pomagac sobie w walce z szwedzkim PA?

Zastanawiales sie czemu swe "can get 1kk exp" w jeden dzien a wiekszosc Pl z saphiry nie?

Seba'rivel 05-08-2007 19:02

Ehh czy ja wiem czy sie oplaca ratowac saphire

17:40 Warning! The murder of Ok'zco was not justified.
17:43 Ok'zco [7]: i fajnie ze tak grasz i ciebie nie zabijaja -.-
17:44 Sebarivel [101]: i co zazdrosc cie bierze, ze nie place
17:44 Ok'zco [7]: na bank komus dupy dajesz
17:44 Ok'zco [7]: ja gram na innym servie
17:44 Ok'zco [7]: ;]
17:44 Sebarivel [101]: I co z tego?
17:44 Ok'zco [7]: w 9 dni 45 lvl i nie fikaj
17:44 Sebarivel [101]: I co z tego?
17:45 Ok'zco [7]: a co mnie to obchodzi ze ty palcówe sobie robisz
17:45 Ok'zco [7]: kurwa noob jestes i tyle
17:46 Ok'zco [7]: i juz sobie pograles
17:46 Sebarivel [101]: zabijesz mnie?;
17:46 Ok'zco [7]: nom utevo lux wpisze i cie nie ma
17:46 Sebarivel [101]: dobra nie noobuj:) bye

Chyba, ze bedziemy wpuszczac tylko 15 lat+;;;

Ralvin 05-08-2007 22:07

@up

Ale Seba bardzo duza wiekszosc polakow taka jest ;]

Zal dupe sciska jak slysze o tych dzieciach (10 lat) i nie widza swiata poza Tibia a i napieprzaja po 18h dziennie w WAKCJE. Boze przeciez to chore ^^

Rafix17 05-08-2007 23:35

@Seba'rivel
Oczywiscie, ze ratowanie Saphiry ma sens ( w koncu nie moze ona byc serwerem prywatnym jak niektorzy ja okreslaja -.-). A takimi nOObami nie ma sie co przejmowac, bo zawsze znajda sie wlasnie tacy wywyzszajacy sie i zazdrosni. Ale nie mozna zapomiec, ze na Saphirze jest wielu graczy zgranych ze soba i takich trzeba zebrac wokol siebie, zeby miec szanse przeciwstawic sie Szwedom. Grupa takich osob jest wlasnie gildia Ab'Team :D

Ralvin 06-08-2007 02:09

Ale nie tylko sama gildia Ab'Team ;) jest bardzo duzo przyjaciol tylko ciekawe kto chcialby walczyc ;)

SzuyA 06-08-2007 02:47

i'm fuck this server! ;s

kochasz tomby? nie radze zostawiac listu ze na nim siedzisz... w nocy mnie odwiedzil nobz z kumplami , i tak zwane "boh or hunted' lecz teraz bylo "boh or die " wybralem smierc ;) c-arm w dupe no ale coz to jest saphira :) od dluzszego czasu "Szwedzki serwer" kthxbyee

Rafix17 06-08-2007 09:49

K**** nie gadaj, ze cie ubili :/ i jak tu te szwedzkie mendy maja nie denerwowac? -.- A jesli chodzi o to kto by chcial walczyc to ja napewno moge pomoc i mysle, ze wielu moim kolegow byloby chetnych ubic np. nobztrakta (szczerze mowiac nawet myslalem jak mogloby to wygladac i sadze, ze plan nawet niezly), ale takie cos napewno zapoczatkowaloby wojne co nie spodobaloby sie pewnie czlonkom OOoB, gdyz oni maja spokoj jako jedyni na Saphirze, wiec po co im wojna?

Seba'rivel 06-08-2007 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafix17 (Post 1588302)
K**** nie gadaj, ze cie ubili :/ i jak tu te szwedzkie mendy maja nie denerwowac? -.- A jesli chodzi o to kto by chcial walczyc to ja napewno moge pomoc i mysle, ze wielu moim kolegow byloby chetnych ubic np. nobztrakta (szczerze mowiac nawet myslalem jak mogloby to wygladac i sadze, ze plan nawet niezly), ale takie cos napewno zapoczatkowaloby wojne co nie spodobaloby sie pewnie czlonkom OOoB, gdyz oni maja spokoj jako jedyni na Saphirze, wiec po co im wojna?

Narazie jest spokoj na saphirze i wiekszosci to odpowiada...
Nie sadze zeby ktokolwiek chcial do was dolaczyc z HL gildi.

Rafix17 06-08-2007 19:08

Hmm spokoj na Saphirze... to chyba pojecie dwuznaczne ;p
Chociarz gram tu dopiero pol roku i moze nie zdazylem jeszcze zobaczyc jak wyglada "nie spokoj" na tym serwerze ;]

Iks.de 06-08-2007 21:36

Ja gram na saphirze 1 rok i 9 miesiecy. B)

Rafix17 06-08-2007 22:27

@Iks.De
Ja w tibie rok gram niecaly ;p

Ale wy tez z Tharxem byliscie hunted co nie? Dopiero chyba dali wam spokoj od wejscia do OOoB.. ale moze sie myle ;]

Seba'rivel 06-08-2007 22:48

Pamietam Arada od zawsze;) gram here 2 lata i 3 miesiace

Ralvin 06-08-2007 23:27

2007-01
58h 30m

Jak widac gram od stycznia ;p ale od marca do lipca retired ;)
Ehh wszyscy znajomi wraz ze mna czekali na new server... :( wszyscy poszli na solere a ja wybralem saphire ^^ ale juz jestem w 100% pewny ze wybralem dobrze.

Jesli chodzi o tibie jest to dla mnie naprawde nowe doswiadczenie. Na Berylii kumple po 100lvl ktorzy rzadzili, pomagali i wszystko tak latwo wchodzilo a tutaj... To dopiero jest sukces aby sie wybic ;D Mam nadzieje ze kiedys dosiegne zaszczytu walki o prawa polakow na tym serverze :) mam nadzieje rozniez ze bedzie to juz naprawde niedlugo.

Pozdrawiam wszystkich myslacych pozytywnie jak ja ^^

Rafix17 07-08-2007 09:59

Hehe Gie Zet za pozytywne myslenie ;) Ale tak tu juz jest, mimo, ze ciezko sie gra to Saphira ma swoj urok:]

Ralvin 07-08-2007 18:15

Mam pytanko do Seby lub Arada :)

Przeszedł ktorys z was Explorer Society Quest? Potrzebne mi sa koniecznie 2 atlasy dobrze zaplace :)

Iks.de 07-08-2007 19:48

Ja mogę kupować, msg me w grze. ;)

Ralvin 07-08-2007 21:21

Ok Arad jak tylko bede mogl sie zalogowac zaraz do Ciebie napisze :)

P.S
Orientuje sie ktos w jakich cenach jest kazda czesc pirate seta?

P.S 2
Czy jest ktos kto pomoglby mi wykonac quest na pirate outfit?;D (chodzi mi o pomoc w wybiciu tych piratow wszystkich -.-)

Seba'rivel 09-08-2007 13:10

Jezeli ktos ma ochote wpasc na saphira niech napisze tutaj swoj nick i msg me in game po free items:)

Iks.de 09-08-2007 13:29

Ralvin:
Twoj nick?

Seba'rivel 09-08-2007 14:10

I WAZNE!
Free items moze dostac ktos kto jest nowym graczem nie np: 12-20lvl....

Mathew Shadowsword 09-08-2007 14:40

Witam! Mój rodzimy świat to Hiberna. Na Hibernie byłem od zawsze, tam z obcokrajowcami polacy problemów nie mają.
Gdy zobaczyłęm ten temat i przeczytałem co br/swe robią z polakami na saphirze postanowiłem porzucić rodzimy świat i przejść na saphire.

Nie jestem rasistą więc nie będe tępił swe/br, lecz próbował zaprzestać aby oni nie tępili nas! A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!!

A tak po za tym w jakim mieście mam mieszkać ? ;]
Mój nick to Mathew Boltfire. Narazie na rooku ale dzisiaj wyjde ;]

Seba'rivel 09-08-2007 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mathew Shadowsword (Post 1594301)
Witam! Mój rodzimy świat to Hiberna. Na Hibernie byłem od zawsze, tam z obcokrajowcami polacy problemów nie mają.
Gdy zobaczyłęm ten temat i przeczytałem co br/swe robią z polakami na saphirze postanowiłem porzucić rodzimy świat i przejść na saphire.

Nie jestem rasistą więc nie będe tępił swe/br, lecz próbował zaprzestać aby oni nie tępili nas! A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!!

A tak po za tym w jakim mieście mam mieszkać ? ;]

Br sa wporzo

Fremen 09-08-2007 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mathew Shadowsword (Post 1594301)

A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!!

Tak. Zamierzasz walczyć nosząc biało-czerwony outfit? Heh

Mathew Shadowsword 09-08-2007 15:15

hehe tak napewno nie to po to zeby wiedzieli z kim maja doczyneinia ;]

Ezranel 09-08-2007 15:48

Ten server jest stracony....kazdy "wiekszy lvl" odszedl (wyjatki to Arad, Seba~i kilka osob mniej znanych). Ja, Van Neez, lady'Nitka juz dawo odeszlismy z tego serva.....jak wiekszosc Polakow. Ja kiedys myslalem ze to co pisza na forum o hunceniu Polakow (ogolnie o PA) to klamstwa i mozna spokojnie grac..jednakze mieli racje. Granie na saphirze to tylko marnowanie waszego czasu (oczywisce to tylko moje zdanie i "kilku" innych osob) pozdro

btw: Po co sprowadzac osoby na saphire?, "zeby PGowali" jak dobija do 50lvla to juz koniec przygody z saphira...i co moga takiemu nobzowi????

Siergiey 09-08-2007 18:20

juz lepiej robcie sorcow/drutow lvl ~30 sd w lape i ifdzcie pkowac ;; we 20 mozesz ujebiecie jakiegos najta 100+ :] ot co ;; gl&hf
sam probowalem troche poxpic ale jak mnie na kicku ghul ujebal od tamtej pory sie nie loguje. no bo wkurw. ;

Seba'rivel 09-08-2007 18:23

Lady'Nitka dal gra btw:)

Ezranel 09-08-2007 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seba'rivel (Post 1594789)
Lady'Nitka dal gra btw:)

cytuje:

"/Gone but not forgotten~
@ Selena."

Nitka ma hunta na saphirze od vilshiona, zreszta jak cale yataman (hail!)

Iks.de 09-08-2007 19:49

Ja, tharx i seba może możemy spokojnie grać, bo nigdy nie mieszaliśmy sie w zadne wojny? ;)

Seba'rivel 09-08-2007 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iks.de (Post 1594927)
Ja, tharx i seba może możemy spokojnie grać, bo nigdy nie mieszaliśmy sie w zadne wojny? ;)

mowiac profesjonalnie nie wychylamy sie;)

El.Drinio 09-08-2007 19:56

*up

Nie wychylałem sie a hunta dostałem :)

Rafix17 09-08-2007 21:20

Hmm wlasnie ja dostalem hunta bo wracalem z expa i zauwazyl mnie Mauk Cort, zaczal bic i kazal placic, ale ja nigdy nic Szwedom nie dam :D wiec hunted. Ale i tak nadal expie bo oni w wiekszosci jak juz tu ktos wspominal zasypuja nas huntami, a pozniej i tak o nich zapominaja :p Moim zdaniem chodzi im o to zeby pozbyc sie potencjalnego zagrozenia jakie moga w przyszlosci stanowic 40-50lvl i niestety wiele osob boi sie Szwedow i opuszcza Saphire ;( Wiec jesli chcemy, aby na tym serwerze dalo sie grac nie powinnismy sie poddawac tylko expic expic expic ... i ubic nobztrakta :p

Tenux Ridd 09-08-2007 21:27

Na pacc area tam sie swietnie expi. :cup:
Niestety facc moga ubic za byle co ;(

Iks.de 09-08-2007 21:28

Jak zaczniesz bić nobza to wszyscy jego znajomi zaczna sie logowac i wpadna, a nawet jesli uda wam sie ubic nobz to gildia mu da kase na deda, jak vilshion padl dostal 500k od gildii bo mial rs. >.>

jed 09-08-2007 21:36

Hehe... Wiedziałem, że sporo Polaków gra na Saphirze, ale wątpiłem, że tak chcą walczyć o wolność. Ogólnie Saphira spoko serwer. Z możliwościami... Ceny są też zajebiste - DSM 100k, na Azurze przy odrobinie szczęścia da rade za 30k znaleźć.

Swego czasu trochę grałem na Saphirce i z tego co słyszałem, to PA wobec Polaków jest masakryczne. Mam tam 66ek, rozważałem grę, ale na Azurze mam bardziej komfortową sytuację. Może któregoś dnia wesprę Was swym orężem. :]

Taka mała rada... Skoro już chcecie walczyć o wolność, to póki co nie wychylajcie się. Podlizujcie się Szwedom, siedźcie cicho i bijcie lv. Jak urośniecie w siłę, to będziecie mieli szanse, tym bardziej, że z tego co pamiętam szwedzka siła na Saphirze opierała się na magach, a teraz różnica między 170+ a 110+ magiem jest prawie żadna. Życzę powodzenia!

@Iks.de

To, że ubijecie jednego kolesia nic nie da. Partyzantka nie ma sensu. Serwer przejąć można tylko przez open battle. Azura to serwer wiecznej wojny, więc co nieco wiem o tym. Zresztą... Azura i Saphira ma wiele wspólnego...

Iks.de 09-08-2007 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jed (Post 1595128)
@Iks.de

To, że ubijecie jednego kolesia nic nie da. Partyzantka nie ma sensu. Serwer przejąć można tylko przez open battle. Azura to serwer wiecznej wojny, więc co nieco wiem o tym. Zresztą... Azura i Saphira ma wiele wspólnego...

Dlatego jestem przeciwko temu.

Seba'rivel 09-08-2007 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jed (Post 1595128)
Saphirze opierała się na magach.

tak bylo przed updatem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:41.