![]() |
Szczerze mowiac to mysle, ze gdyby nawet Saphira bylaby w rekach Polakow to nadal power abuse by istnialo, lecz wole takie pa, bo ono skierowane byloby wszczegolnosci na Szwedow, ktorych (nie wszystkich oczywiscie) zdazylem znienawidzic podczas gry na tym serwerze :/
Mam nadzieje, ze w przyszlosci da sie wbic tu wiekszy lvl niz 40-50 bez kolekcji huntow by swe ;] |
;-) no coz no coz no coz
Wiele osob doszlo... |
Ehh patrzac na to co dzieje sie chocby w Ab'dendriel to powiem szczerze, ze na ratowanie Saphiry od szwedzkiego power abuse nie ma szans :( nie wiem czemu, ale ostatnio kilka osob z ww. miasta skutecznie tempi czlonkow gildii Ab'Team. Niestety nie znam powodu z jakiego tak sie dzieje :/
Pozostaje zapytac czy wlasnie w takich polskich miastach jak np. Ab'Dendriel nie powinnismy, my Polacy zyc w zgodzie i pomagac sobie w walce z szwedzkim PA? |
Cytuj:
|
Ehh czy ja wiem czy sie oplaca ratowac saphire
17:40 Warning! The murder of Ok'zco was not justified. 17:43 Ok'zco [7]: i fajnie ze tak grasz i ciebie nie zabijaja -.- 17:44 Sebarivel [101]: i co zazdrosc cie bierze, ze nie place 17:44 Ok'zco [7]: na bank komus dupy dajesz 17:44 Ok'zco [7]: ja gram na innym servie 17:44 Ok'zco [7]: ;] 17:44 Sebarivel [101]: I co z tego? 17:44 Ok'zco [7]: w 9 dni 45 lvl i nie fikaj 17:44 Sebarivel [101]: I co z tego? 17:45 Ok'zco [7]: a co mnie to obchodzi ze ty palcówe sobie robisz 17:45 Ok'zco [7]: kurwa noob jestes i tyle 17:46 Ok'zco [7]: i juz sobie pograles 17:46 Sebarivel [101]: zabijesz mnie?; 17:46 Ok'zco [7]: nom utevo lux wpisze i cie nie ma 17:46 Sebarivel [101]: dobra nie noobuj:) bye Chyba, ze bedziemy wpuszczac tylko 15 lat+;;; |
@up
Ale Seba bardzo duza wiekszosc polakow taka jest ;] Zal dupe sciska jak slysze o tych dzieciach (10 lat) i nie widza swiata poza Tibia a i napieprzaja po 18h dziennie w WAKCJE. Boze przeciez to chore ^^ |
@Seba'rivel
Oczywiscie, ze ratowanie Saphiry ma sens ( w koncu nie moze ona byc serwerem prywatnym jak niektorzy ja okreslaja -.-). A takimi nOObami nie ma sie co przejmowac, bo zawsze znajda sie wlasnie tacy wywyzszajacy sie i zazdrosni. Ale nie mozna zapomiec, ze na Saphirze jest wielu graczy zgranych ze soba i takich trzeba zebrac wokol siebie, zeby miec szanse przeciwstawic sie Szwedom. Grupa takich osob jest wlasnie gildia Ab'Team :D |
Ale nie tylko sama gildia Ab'Team ;) jest bardzo duzo przyjaciol tylko ciekawe kto chcialby walczyc ;)
|
i'm fuck this server! ;s
kochasz tomby? nie radze zostawiac listu ze na nim siedzisz... w nocy mnie odwiedzil nobz z kumplami , i tak zwane "boh or hunted' lecz teraz bylo "boh or die " wybralem smierc ;) c-arm w dupe no ale coz to jest saphira :) od dluzszego czasu "Szwedzki serwer" kthxbyee |
K**** nie gadaj, ze cie ubili :/ i jak tu te szwedzkie mendy maja nie denerwowac? -.- A jesli chodzi o to kto by chcial walczyc to ja napewno moge pomoc i mysle, ze wielu moim kolegow byloby chetnych ubic np. nobztrakta (szczerze mowiac nawet myslalem jak mogloby to wygladac i sadze, ze plan nawet niezly), ale takie cos napewno zapoczatkowaloby wojne co nie spodobaloby sie pewnie czlonkom OOoB, gdyz oni maja spokoj jako jedyni na Saphirze, wiec po co im wojna?
|
Cytuj:
Nie sadze zeby ktokolwiek chcial do was dolaczyc z HL gildi. |
Hmm spokoj na Saphirze... to chyba pojecie dwuznaczne ;p
Chociarz gram tu dopiero pol roku i moze nie zdazylem jeszcze zobaczyc jak wyglada "nie spokoj" na tym serwerze ;] |
Ja gram na saphirze 1 rok i 9 miesiecy. B)
|
@Iks.De
Ja w tibie rok gram niecaly ;p Ale wy tez z Tharxem byliscie hunted co nie? Dopiero chyba dali wam spokoj od wejscia do OOoB.. ale moze sie myle ;] |
Pamietam Arada od zawsze;) gram here 2 lata i 3 miesiace
|
2007-01
58h 30m Jak widac gram od stycznia ;p ale od marca do lipca retired ;) Ehh wszyscy znajomi wraz ze mna czekali na new server... :( wszyscy poszli na solere a ja wybralem saphire ^^ ale juz jestem w 100% pewny ze wybralem dobrze. Jesli chodzi o tibie jest to dla mnie naprawde nowe doswiadczenie. Na Berylii kumple po 100lvl ktorzy rzadzili, pomagali i wszystko tak latwo wchodzilo a tutaj... To dopiero jest sukces aby sie wybic ;D Mam nadzieje ze kiedys dosiegne zaszczytu walki o prawa polakow na tym serverze :) mam nadzieje rozniez ze bedzie to juz naprawde niedlugo. Pozdrawiam wszystkich myslacych pozytywnie jak ja ^^ |
Hehe Gie Zet za pozytywne myslenie ;) Ale tak tu juz jest, mimo, ze ciezko sie gra to Saphira ma swoj urok:]
|
Mam pytanko do Seby lub Arada :)
Przeszedł ktorys z was Explorer Society Quest? Potrzebne mi sa koniecznie 2 atlasy dobrze zaplace :) |
Ja mogę kupować, msg me w grze. ;)
|
Ok Arad jak tylko bede mogl sie zalogowac zaraz do Ciebie napisze :)
P.S Orientuje sie ktos w jakich cenach jest kazda czesc pirate seta? P.S 2 Czy jest ktos kto pomoglby mi wykonac quest na pirate outfit?;D (chodzi mi o pomoc w wybiciu tych piratow wszystkich -.-) |
Jezeli ktos ma ochote wpasc na saphira niech napisze tutaj swoj nick i msg me in game po free items:)
|
Ralvin:
Twoj nick? |
I WAZNE!
Free items moze dostac ktos kto jest nowym graczem nie np: 12-20lvl.... |
Witam! Mój rodzimy świat to Hiberna. Na Hibernie byłem od zawsze, tam z obcokrajowcami polacy problemów nie mają.
Gdy zobaczyłęm ten temat i przeczytałem co br/swe robią z polakami na saphirze postanowiłem porzucić rodzimy świat i przejść na saphire. Nie jestem rasistą więc nie będe tępił swe/br, lecz próbował zaprzestać aby oni nie tępili nas! A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!! A tak po za tym w jakim mieście mam mieszkać ? ;] Mój nick to Mathew Boltfire. Narazie na rooku ale dzisiaj wyjde ;] |
Cytuj:
Br sa wporzo |
Cytuj:
|
hehe tak napewno nie to po to zeby wiedzieli z kim maja doczyneinia ;]
|
Ten server jest stracony....kazdy "wiekszy lvl" odszedl (wyjatki to Arad, Seba~i kilka osob mniej znanych). Ja, Van Neez, lady'Nitka juz dawo odeszlismy z tego serva.....jak wiekszosc Polakow. Ja kiedys myslalem ze to co pisza na forum o hunceniu Polakow (ogolnie o PA) to klamstwa i mozna spokojnie grac..jednakze mieli racje. Granie na saphirze to tylko marnowanie waszego czasu (oczywisce to tylko moje zdanie i "kilku" innych osob) pozdro
btw: Po co sprowadzac osoby na saphire?, "zeby PGowali" jak dobija do 50lvla to juz koniec przygody z saphira...i co moga takiemu nobzowi???? |
juz lepiej robcie sorcow/drutow lvl ~30 sd w lape i ifdzcie pkowac ;; we 20 mozesz ujebiecie jakiegos najta 100+ :] ot co ;; gl&hf
sam probowalem troche poxpic ale jak mnie na kicku ghul ujebal od tamtej pory sie nie loguje. no bo wkurw. ; |
Lady'Nitka dal gra btw:)
|
Cytuj:
cytuje: "/Gone but not forgotten~ @ Selena." Nitka ma hunta na saphirze od vilshiona, zreszta jak cale yataman (hail!) |
Ja, tharx i seba może możemy spokojnie grać, bo nigdy nie mieszaliśmy sie w zadne wojny? ;)
|
Cytuj:
|
*up
Nie wychylałem sie a hunta dostałem :) |
Hmm wlasnie ja dostalem hunta bo wracalem z expa i zauwazyl mnie Mauk Cort, zaczal bic i kazal placic, ale ja nigdy nic Szwedom nie dam :D wiec hunted. Ale i tak nadal expie bo oni w wiekszosci jak juz tu ktos wspominal zasypuja nas huntami, a pozniej i tak o nich zapominaja :p Moim zdaniem chodzi im o to zeby pozbyc sie potencjalnego zagrozenia jakie moga w przyszlosci stanowic 40-50lvl i niestety wiele osob boi sie Szwedow i opuszcza Saphire ;( Wiec jesli chcemy, aby na tym serwerze dalo sie grac nie powinnismy sie poddawac tylko expic expic expic ... i ubic nobztrakta :p
|
Na pacc area tam sie swietnie expi. :cup:
Niestety facc moga ubic za byle co ;( |
Jak zaczniesz bić nobza to wszyscy jego znajomi zaczna sie logowac i wpadna, a nawet jesli uda wam sie ubic nobz to gildia mu da kase na deda, jak vilshion padl dostal 500k od gildii bo mial rs. >.>
|
Hehe... Wiedziałem, że sporo Polaków gra na Saphirze, ale wątpiłem, że tak chcą walczyć o wolność. Ogólnie Saphira spoko serwer. Z możliwościami... Ceny są też zajebiste - DSM 100k, na Azurze przy odrobinie szczęścia da rade za 30k znaleźć.
Swego czasu trochę grałem na Saphirce i z tego co słyszałem, to PA wobec Polaków jest masakryczne. Mam tam 66ek, rozważałem grę, ale na Azurze mam bardziej komfortową sytuację. Może któregoś dnia wesprę Was swym orężem. :] Taka mała rada... Skoro już chcecie walczyć o wolność, to póki co nie wychylajcie się. Podlizujcie się Szwedom, siedźcie cicho i bijcie lv. Jak urośniecie w siłę, to będziecie mieli szanse, tym bardziej, że z tego co pamiętam szwedzka siła na Saphirze opierała się na magach, a teraz różnica między 170+ a 110+ magiem jest prawie żadna. Życzę powodzenia! @Iks.de To, że ubijecie jednego kolesia nic nie da. Partyzantka nie ma sensu. Serwer przejąć można tylko przez open battle. Azura to serwer wiecznej wojny, więc co nieco wiem o tym. Zresztą... Azura i Saphira ma wiele wspólnego... |
Cytuj:
|
Cytuj:
tak bylo przed updatem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:41. |