Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Subkultury. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=143564)

Milan ognia 03-02-2009 20:16

Skinhead.
Wiadomo, głupi łysy naziol wyznający Giertycha i Hitlera, wołający "Wielka Polska Sieg Heil!", wysyłający Żydów do gazu a Czarnych tam, gdzie ich miejsce (asfalt na ulice \o). Czy aby na pewno?

Lata 60 XX wieku, Anglia. Obok siebie współistnieją modsi i rude boye. Ci pierwsi to dzieci klasy robotniczej. Bunt przeciwko nauce, rewolucja seksualna, pedantyczna dbałość o ubiór. Drudzy natomiast to dzieci jamajskich imigrantów. Ska, rocksteady, garnitury, crombie - jamajscy gangsterzy.
Z połączenia wychodzą skinheadzi.
Tradsi (Spirit of '69) - zarówno biali jak i czarni (odsetek rasistów jest niemalże zerowy), słuchający ska i powstającego reggae (notabene nazywanego skinhead reggae), krótko obcięte włosy, donkeye i eleganckie buty robotnicze (często Dr Martens).
Ruch po części zaczął zanikać. Dopiero w latach '70 wraz z pojawieniem się punków odradzają się skini. Odcięcie się od brudu i zgnilizny a po części i od korzeni. Zamiast ska słuchają street punka. "Oi! Oi! Oi! Punx and skins unite and win! Oi!". Szybko odnajdują się na stadionach. Tam wyłaniają się bootboysi - po części zafascynowani Mechaniczną Pomarańczą, po części żądni wrażeń. Najbardziej brutalny jak na tamte czasy odłam.
Szybko swą szansę wśród młodzieży odnajduje National Front, który zaczyna ją karmić swymi prawicowymi hasłami. Następuje główny rozłam wśród skinheadów (wśród których już wcześniej są widoczne różnice, ale nie stanowiło to większego problemu. Lewacy olewali Chadeków i vice versa). Dzielą się na Rashów, Sharpów, NS, NR a część pozostaje Oiami.
Red (and) Anarchist Skinheads - stawiają czoło propagandzie National Frontu. Tak naprawdę punki którym nie pasuje zgnilizna.
Skinheads Against Racial Prejudice - jak sama nazwa wskazuje - antyrasiści. Większość z nich można utożsamić z tradsami.
NS - Narodowi Socjaliści - tępe masy, które dały się omamić NF. O nich wiecie najwięcej więc darujmy ich sobie.
NR - narodowcy - http://pl.wikipedia.org/wiki/Nacjonalizm tak na dzień dobry.
Już pomijam takie bzdety jak znaczenie sznurówek, kto kogo bardziej lub mniej lubi itp.
Wiadomo - zarys. Tematu do końca nie wyczerpałem bo i po co. Dobrze będzie jak ktokolwiek to przeczyta i zrozumie.

Zalgadis 03-02-2009 20:23

Dzisiejsze subkultury to w 75% tzw. pseudo.
Ubierają się tylko jak dana subkultura ale tak na prawdę dalej są normalni.

Bo nie mam irokeza, myje się to nie mogę być Punkiem? Gówno prawda. Punkiem czy inną subkulturą jest się w środku, wygląd zew. to tylko wyrażanie siebie (bądź szpan, jak kto chce).
Niestety z roku na rok każde pokolenie jest gorsze.
Przykro mi to stwierdzać i będzie to sprzeczne z moim avatarem lecz punk is dead.
Już nie ma takich punków jak w latach 70-80.

Zapraszam do dyskusji.

Gierubesoen 03-02-2009 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2449713)
Dzisiejsze subkultury to w 75% tzw. pseudo.
Ubierają się tylko jak dana subkultura ale tak na prawdę dalej są normalni.

Racja, racja. Chłopaczek w dredach, jarający blanta uważa się za Rastafarianina, chłopaczek z irokezem i winem w ręku uważa się za nie wiadomo jak pie***lącego system punka, itp.

Cytuj:

Bo nie mam irokeza nie mogę być Punkiem? Gówno prawda. Punkiem czy inną subkulturą jest się w środku, wygląd zew. to tylko wyrażanie siebie (bądź szpan, jak kto chce).

Dokładnie, punk czy jakakolwiek inna subkultura to sposób myślenia, postrzegania świata, a nie ćwieki na kurtce czy spodnie w kratkę.

Cytuj:

Już nie ma takich punków jak w latach 70-80.

Są, ale mniej kolorowi i mniej widoczni. Większość ludzi po iluś tam latach olewania wszystkiego co się da i życia w biedzie, postanowi się ustatkować, założyć rodzinę. A w dzisiejszych czasach większość punków ma poniżej 20 lat, bo przecież fajnie mieć wszystko w dupie, będąc na utrzymaniu rodziców ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449706)
Tradsi (Spirit of '69) - zarówno biali jak i czarni (odsetek rasistów jest niemalże zerowy), słuchający ska i powstającego reggae (notabene nazywanego skinhead reggae), krótko obcięte włosy, donkeye i eleganckie buty robotnicze (często Dr Martens).

Większość pseudokinderskinów pewnie o tym nie wie, przynajmniej w naszym kraju. Pełno jest takich głąbów krzyczących "Sieg Hail! 88! Murzyni do gazu, Polska dla Polaków", nie wiedząc, że wśród skinów było sporo czarnoskórych, ale ich wtedy nawet jeszcze w planach nie było.

Na subkulturach dzisiaj można nieźle zarobić ;)

Kikuslav 03-02-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2449775)
A w dzisiejszych czasach większość punków ma poniżej 20 lat, bo przecież fajnie mieć wszystko w dupie, będąc na utrzymaniu rodziców ;)

Zajebiscie napisane :)

Zalgadis 03-02-2009 21:08

Cytuj:

Chłopaczek z irokezem i winem w ręku uważa się za nie wiadomo

Alkohol to nie grzech ! : D

Cytuj:

Dokładnie, punk czy jakakolwiek inna subkultura to sposób myślenia, postrzegania świata, a nie ćwieki na kurtce czy spodnie w kratkę.

Zajebiasczo podnosisz mnie na duchu.

Cytuj:

Są, ale mniej kolorowi i mniej widoczni. Większość ludzi po iluś tam latach olewania wszystkiego co się da i życia w biedzie, postanowi się ustatkować, założyć rodzinę. A w dzisiejszych czasach większość punków ma poniżej 20 lat, bo przecież fajnie mieć wszystko w dupie, będąc na utrzymaniu rodziców ;)

Wiadomo że jak będę sam musiał na siebie zarabiać (Już nie długo ; P) to nie będę olewał wszystkiego, bo wyląduję na ulicy. A teraz to mogę :P

A o skinach powiem tyle ze u mnie w mieście żadnych nie widzę.

MoonDurus 03-02-2009 21:16

Jestem Skinheadem

o metalowcach powiem ze toleruje ich muzykę , niech słuchają czego chcą ale z satanizmem to przesada.

Hip-Hopowców tez toleruje normalnie , sam tez czasem Hip-Hopu słucham

techno muzyki nie lubię ale jak ktoś jej słucha to nie mam nic przeciwko

a co do punks , w sumie jak sie taki punk myje czasami to nie mam nic przeciwko , tylko nie lubię jak sie mądrzą i próbują na sile komuś tolerancje wmówić...

Zalgadis 03-02-2009 21:18

Edit up@
Nie każdy metal to satanista. (Mądruje i mądruje, wiem xD)

Down@
"Mądrujesz i mądrujesz"

Lasooch 03-02-2009 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449831)
o metalowcach powiem ze toleruje ich muzykę , niech słuchają czego chcą ale z satanizmem to przesada.

Polecam się doedukować, mianowicie dowiedzieć się, co to satanizm (oświecony, nie sekciarski dla pozerskich dwunastolatków). I naprawdę mało który metal jest satanistą (nieco więcej myśli, że nim jest, ale to najczęściej właśnie ci dwunastoletni, co słuchają Slipknota).

Dr.Unknown 03-02-2009 21:28

Cytuj:

Jestem Skinheadem

Hip-Hopowców tez toleruje normalnie , sam tez czasem Hip-Hopu słucham

techno muzyki nie lubię ale jak ktoś jej słucha to nie mam nic przeciwko

a co do punks , w sumie jak sie taki punk myje czasami to nie mam nic przeciwko , tylko nie lubię jak sie mądrzą i próbują na sile komuś tolerancje wmówić...

Nie lubię masła, ale jak margaryna się skończy, to wolę, niż w*******ać suchy chleb.
Człowieku, zdajesz sobie sprawę, że ten post ma zero treści?

A żeby nie było, odwołam się do tematu: chciałbym, żeby pojawiały się subkultury promujące fryzurę mullet - chciałbym takową za posiąść, ale póki co straszna wiocha. Ech, Krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie...

Gierubesoen 03-02-2009 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2449812)
Alkohol to nie grzech ! : D

Wiem, wiem, do wyrobów winopodobnych nic nie mam, zdarza się i Mocną Wiśnie przechylić:D

Kiedy patrze na niektórych, odnoszę wrażenie, że dla nich picie wina to najważniejszy element ideologii punkowej a nie o to chyba chodzi :)

Cytuj:

Jestem Skinheadem

A ja nie.

Zalgadis 03-02-2009 21:29

Drunk@
To dawaj, jedziesz, stwórz nowy styl.
Trzeba się wyróżniać poglądami i wyglądem.

Edit@
Wdłg. mnie najważniejsze w ideologii punków to być wolnym i żyć bez tych zjebanych zasad. Oczywiście nie chodzi mi o JP itd. Picie to okazyjnie na koncertach. Nawet nie zawsze.
A to że "Punk" na Woodstocku leży we własnych rzygach to jego sprawa, ja tam nie lubię się lepić jak Landryn.

Gierubesoen 03-02-2009 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2449862)
A żeby nie było, odwołam się do tematu: chciałbym, żeby pojawiały się subkultury promujące fryzurę mullet - chciałbym takową za posiąść, ale póki co straszna wiocha. Ech, Krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie...

Chodzi mniej więcej o to?
http://i516.photobucket.com/albums/u...mulletashx.jpg

Odnoszę wrażenie, że to już było modne, kilkadziesiąt lat temu...

MoonDurus 03-02-2009 21:36

EDIT: UP WCALE NIE MOWILEM ZE KAZDY METAL TO SZATANISTA !!! POWIEDZIALEM TYLKO ZE NIE AKCEPTUJE TYCH METALOWCOW CO NIMI SA

tak powiem.

mam 16 lat ;D
gdy miałem 13 lat wyjechałem do belgi gdzie mieszkałem przez 2 lata gdy patrzyłem na to co tam sie dzieje i również sam miałem nieprzyjemności zaczelem być rasista względem do arabów. Później przypadkowo natrafiłem na youtube na muzykę zespołu takiego jak "Honor" która bardzo mi sie spodobała z czasem wsłuchiwałem sie coraz bardziej w słowa i coraz bardziej sie do nich przekonałem.
w 3 klasie gimnazjum uczyłem już sie znowu w Polsce zaczelem myśleć nad tym co tam śpiewają. później podpatrzyłem gdzieś ze to wszystko to narodowy radykalizm itp itd. zaczelem o tym czytać i mi sie to spodobało ogoliłem głowę i kupiłem se szelki (oficerek jeszcze nie mam ale niedługo se kupie) oficialnie zaczelem przyznawać sie ze jestem skinheadem w środku 3 klasy gimnazjum odrazu zaczelem namawiać do tych poglądów wielu kolegów co w większości mi sie udało.Wieczorami chodziliśmy po ulicach i krzyczeliśmy rożne rzeczy takie jak Wielka Polska dla Polaków itp itd. no i z każda nowa piosenka i z każdymi nowymi przemyśleniami coraz bardziej nienawidzę coraz to rożnych rzeczy. Najpierw nie lubiłem arabów , później murzynów żydów gejów itd itp. Obecnie namawiam na te poglądy coraz więcej kolegów co idzie mi dość dobrze. Mialem już jedna sprawę w sadzie za rasizm ale sędziną sie uśmiechnęła i dala mi upomnienie. Ponad to przez kilka meczy prowadziłem doping na miejscowym klubie i w jednym meczu było 2 murzynów których przywitaliśmy okrzykiem małp.
to chyba tyle jak do tej pory z mojego życia jako skinhead

Exodus 03-02-2009 21:37

Ruchy typu Punk, Skin to 0,1 % ludzi, ktorzy wierzą w tą ideologie, a reszta to pozerzy, ktorym spodobalo sie towarzystwo badz nie ma co ze soba zrobic. Jestem pewien, ze na tym forum nie ma zadnego z tych 0,1 %.

Dr.Unknown 03-02-2009 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2449876)
Chodzi mniej więcej o to?
<cut>
Odnoszę wrażenie, że to już było modne, kilkadziesiąt lat temu...

Może mniej wydatne, jak u McGyver'a. Mylisz się, to nie tak dawno (jeszcze na początku lat 90-tych były na porządku dziennym). Chodzi o to, że nic nie jest modne tylko raz - ja właśnie czekam na renesans "czeskiego piłkarza".

Zalgadis 03-02-2009 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449881)
I w jednym meczu było 2 murzynów których przywitaliśmy okrzykiem małp.

Nie rozumiem tego ale domyślam się że to coś głupiego.

Milan ognia 03-02-2009 21:43

Cytuj:

EDIT: UP WCALE NIE MOWILEM ZE KAZDY METAL TO SZATANISTA !!! POWIEDZIALEM TYLKO ZE NIE AKCEPTUJE TYCH METALOWCOW CO NIMI SA

tak powiem.

mam 16 lat ;D
gdy miałem 13 lat wyjechałem do belgi gdzie mieszkałem przez 2 lata gdy patrzyłem na to co tam sie dzieje i również sam miałem nieprzyjemności zaczelem być rasista względem do arabów. Później przypadkowo natrafiłem na youtube na muzykę zespołu takiego jak "Honor" która bardzo mi sie spodobała z czasem wsłuchiwałem sie coraz bardziej w słowa i coraz bardziej sie do nich przekonałem.
w 3 klasie gimnazjum uczyłem już sie znowu w Polsce zaczelem myśleć nad tym co tam śpiewają. później podpatrzyłem gdzieś ze to wszystko to narodowy radykalizm itp itd. zaczelem o tym czytać i mi sie to spodobało ogoliłem głowę i kupiłem se szelki (oficerek jeszcze nie mam ale niedługo se kupie) oficialnie zaczelem przyznawać sie ze jestem skinheadem w środku 3 klasy gimnazjum odrazu zaczelem namawiać do tych poglądów wielu kolegów co w większości mi sie udało.Wieczorami chodziliśmy po ulicach i krzyczeliśmy rożne rzeczy takie jak Wielka Polska dla Polaków itp itd. no i z każda nowa piosenka i z każdymi nowymi przemyśleniami coraz bardziej nienawidzę coraz to rożnych rzeczy. Najpierw nie lubiłem arabów , później murzynów żydów gejów itd itp. Obecnie namawiam na te poglądy coraz więcej kolegów co idzie mi dość dobrze. Mialem już jedna sprawę w sadzie za rasizm ale sędziną sie uśmiechnęła i dala mi upomnienie. Ponad to przez kilka meczy prowadziłem doping na miejscowym klubie i w jednym meczu było 2 murzynów których przywitaliśmy okrzykiem małp.
to chyba tyle jak do tej pory z mojego życia jako skinhead

To trochę śmieszny jesteś. Honor zaprzecza sam sobie. Śpiewa o Polsce a w innej piosence o krzyżach żelaznych i czarnych mundurach. Bycie rasistą w Polsce to tak jak być nurkiem na środku Sahary. Wiadomo, pojawia się w Polsce coraz więcej kolorowych, ale czy stanowią realne zagrożenie? Wątpię. Żydzi - większość 'wyznaje' syjonizm i naprawdę została tylko ze względu na sentyment/bo dobrze im tu. Tak, zawsze się trafi paru white rowerów ale nie przesadzajmy.

MoonDurus 03-02-2009 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449900)
To trochę śmieszny jesteś. Honor zaprzecza sam sobie. Śpiewa o Polsce a w innej piosence o krzyżach żelaznych i czarnych mundurach. Bycie rasistą w Polsce to tak jak być nurkiem na środku Sahary. Wiadomo, pojawia się w Polsce coraz więcej kolorowych, ale czy stanowią realne zagrożenie? Wątpię. Żydzi - większość 'wyznaje' syjonizm i naprawdę została tylko ze względu na sentyment/bo dobrze im tu. Tak, zawsze się trafi paru white rowerów ale nie przesadzajmy.

jak chcesz to możemy na ten temat porozmawiać na gg albo na pw , bo jak tu wyrażę głośno poglądy to zaraz sie trafia tacy jak xxx xxx i zaczną wstawiać głupie texty typu "ale jak tak można każdy musi być taki sam , geje na ulice ludzie siedzieć cicho , komuna rox i brud smród i gejostwo"

Gierubesoen 03-02-2009 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2449868)
A to że "Punk" na Woodstocku leży we własnych rzygach to jego sprawa, ja tam nie lubię się lepić jak Landryn.

Niech leży, nikomu tym leżeniem krzywdy nie zrobi. Gorzej jeśli jest z tego dumny i uważa się za nie wiadomo jakiego punka bo przeleżał pół dnia w swoich rzygach...

Cytuj:

Wieczorami chodziliśmy po ulicach i krzyczeliśmy rożne rzeczy takie jak Wielka Polska dla Polaków itp itd. no i z każda nowa piosenka i z każdymi nowymi przemyśleniami coraz bardziej nienawidzę coraz to rożnych rzeczy. Najpierw nie lubiłem arabów , później murzynów żydów gejów

Cwaniaczku, wygodnie jest nie tolerować Murzynów czy Arabów w kraju gdzie jest ich bardzo mało? Weź kumpli i zacznij zwalczać Arabów na ulicach Kairu albo Murzynów w Ugandzie, ciekawe czy bylibyście tacy bojowi ;)

Lasooch 03-02-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2449911)
Niech leży, nikomu tym leżeniem krzywdy nie zrobi. Gorzej jeśli jest z tego dumny i uważa się za nie wiadomo jakiego punka bo przeleżał pół dnia w swoich rzygach...

... tym też nikomu krzywdy nie zrobi. Jego sprawa.

MoonDurus 03-02-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2449911)
Cwaniaczku, wygodnie jest nie tolerować Murzynów czy Arabów w kraju gdzie jest ich bardzo mało? Weź kumpli i zacznij zwalczać Arabów na ulicach Kairu albo Murzynów w Ugandzie, ciekawe czy bylibyście tacy bojowi ;)

za xx lat tu będzie ich więcej niż w tych kairach czy ugandach

Zalgadis 03-02-2009 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449913)
Za xx lat tu będzie ich więcej niż w tych kairach czy ugandach

Ehe xD Dwa Kairy

ps. Tu zawsze tak jest, 10 minut nic do czytania a jak coś to od razu 4 msg na raz. : D

OnTopic@
Łasóh@
Może zrobić, pomyśli jaki to on anarchista i jeszcze kogoś pobije czy w/e.

Lasooch 03-02-2009 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2449926)
OnTopic@
Łasóh@
Może zrobić, pomyśli jaki to on anarchista i jeszcze kogoś pobije czy w/e.

Po przeleżeniu połowy dnia w rzygach? Wątpię, czy taki zmarnowany i pijany do nieprzytomności człowiek byłby w stanie coś zrobić, choćby nawet chciał ; )

@down: poza tym, że głodny i skacowany : )

Exodus 03-02-2009 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449932)
Po przeleżeniu połowy dnia w rzygach? Wątpię, czy taki zmarnowany i pijany do nieprzytomności człowiek byłby w stanie coś zrobić, choćby nawet chciał ; )

Przeciez jak pol dnia lezal to sie budzi niemalze trzezwy i wypoczety ; )

9-NINE 03-02-2009 21:59

Renesans "czeskiego piłkarza"? Hellyeah, może nie taki jak na tym zdjęciu rednecka, ale sam takowy fryz zapuszczam (...i wąsy na przedzie).

Zalgadis 03-02-2009 22:02

Ja powiem że dzięki temu że kolega zabrał mnie na koncert jestem inny niż byłem kiedyś.
Ba, nawet uczę się grać na gitarze. Hoi że pożyczyłem od niego ale gram i nawet nieźle mi idzie ^^
Tyle z mojego życia.

Btw. Kiedyś słuchałem 50 centa xD Teraz KSU i Ulicznego Opryszka hehe

Taki ps:
We Wrocku będzie PRL w lutym prawda? Może się zgadamy ludzie, tak chociaż na 5 min pogadać :D

MoonDurus 03-02-2009 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2449944)
Ja powiem że dzięki temu że kolega zabrał mnie na koncert jestem inny niż byłem kiedyś.
Ba, nawet uczę się grać na gitarze. Hoi że pożyczyłem od niego ale gram i nawet nieźle mi idzie ^^
Tyle z mojego życia.

Taki ps:
We Wrocku będzie PRL w lutym prawda? Może się zgadamy ludzie, tak chociaż na 5 min pogadać :D

jak to PRL!? co te rząd wymyślił chcą wprowadzić w lutym komunę?? zal! nie no koniec świata. To będzie tylko we Wrocławiu czy w całej Polsce?

Gierubesoen 03-02-2009 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449948)
jak to PRL!?

*Punky Reggae Live

Cytuj:

Ja kiedyś słuchałem KSU, teraz już prawie w ogóle, ale z sentymentu poszedłem na 30-lecie i tak jakoś wróciło, stara miłość nie rdzewieje ;>

Cytuj:

W marcu, właśnie się zastanawiam od kilku dni czy kupić bilet ;s

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449932)
głodny

Wtedy może się stać agresywny ;)

Ze'To 03-02-2009 22:44

ja w takim razie jestem jakimś dzikim wytworem natury... noszę jakieś dresy albo dżinsy + za długie bluzy (nie pytajcie dlaczego po prostu nie mogę wytrzymac w jakimś polo albo w szytym na miarę garniturze) golę się na łysą pałkę ale gram też na gitarze i słucham rocka, rock'n'rolla (ac/dc, led zeppelin, black sabbath te klimaciki) i absolutnie nie wiem do jakiej subkultury mam się zaliczac ? chyba zrobię sobie nową :p aa i swoją osobą chyba obalam mit, że osoba która gra na gitarce to ciotunia w długich włosach (a spotykałem się z takimi określeniami ;>)

Zalgadis 03-02-2009 22:45

2up@
Też byłem, jak wyglądasz?
Kojarzysz małego typka w krótkich włosach blondo brązowych z koszulką punks not dead i Anarchia w agrafce? :D

up@
Black Sabbath - Iron Man ^^
Dyn dyn dyndyndyn tyryryryryryry dyn dyn dyn.

Lasooch 03-02-2009 22:52

@PRL: nie wiem czy jadę na wrocławski, na opolskim raczej będę, jak coś pisać : P

@Zalgadis: a The Analogs?

Gierubesoen 03-02-2009 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2450030)
Też byłem, jak wyglądasz?
Kojarzysz małego typka w krótkich włosach blondo brązowych z koszulką punks not dead i Anarchia w agrafce? :D

Coś mi świta ;d granatowa bluza, podwinięte rękawy, włosy krótkie, ciemne. przed wejściem chodziłem z kumplem i zbierałem na bilet, tłumacząc, że uciekłem z domu, może skojarzysz ;)

http://i516.photobucket.com/albums/u...c49fa06f21.jpg
to ja, głównie z tamtej strony urzędowałem ;x

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ze'To (Post 2450028)
ja w takim razie jestem jakimś dzikim wytworem natury...

Eee tam, też noszę luźne ciuchy jednocześnie z glanami, słucham zarówno rapu jak i metalu, punk rocka, reggae, w sumie wszystkiego oprócz popu. W zależności od pory roku noszę długie włosy albo golę się na ~8mm
Nie zaliczam się do żadnej subkultury i nie czuję takiej potrzeby, nie martw się takich mixów jest więcej :D

Hakuoh 03-02-2009 23:20

Cytuj:

i również sam miałem nieprzyjemności zaczelem być rasista względem do arabów.

Skąd ja to znam...

@Ze'To
Teoretycznie należymy do rockmanów, jednak ja bym to ujął klasykowców rocka (pozdro, porządna muza).

Lasooch 03-02-2009 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2450078)
Eee tam, też noszę luźne ciuchy jednocześnie z glanami, słucham zarówno rapu jak i metalu, punk rocka, reggae, w sumie wszystkiego oprócz popu. W zależności od pory roku noszę długie włosy albo golę się na ~8mm

Zazdroszczę niesamowitego tempa 'wzrostu' włosów w takim razie : > sam choduję pióra już od 2,5 roku i dalej nie mogę powiedzieć, żeby były jakieś BARDZO długie (w sensie chcę dłuższe). No chyba, że po prostu mamy zupełnie inne pojęcie, gdzie się zaczynają włosy 'długie' ; )

Zalgadis 03-02-2009 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2450055)
@Zalgadis: a The Analogs?

Oi oi oi, horrorshow !

Ok, lecimy:
-Włochaty (na nim zaczynałem)
-Ksu
-Uliczny Opryszek
-Defekt Muzgó
-The Analogs
-Brudne dzieci sida (troche)
-Dezerter
-Black Sabbath
-Vader
-Kreator
-Trompka Pompka
-Zielone Żabki
-Farben Lehre
-Manowar

i kiedyś Zabili mi żółwia

Anything else? :P

Lasooch 03-02-2009 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2450147)
Oi oi oi, horrorshow !

Ok, lecimy:
-Ksu
-Uliczny Opryszek
-Defekt Muzgó
-The Analogs
-Dezerter
-Black Sabbath
-Vader
-Kreator
-Trompka Pompka
-Zielone Żabki
-Farben Lehre
-Manowar

Pogrubionych słucham (tbh większości od niedawna, ostatnio mnie na panka wzięło). Poza tym głównie metal + mniejsza ilość innych (= nie pankowych/nie metalowych) zespołów (aczkolwiek jestem dość otwarty).

Ze'To 03-02-2009 23:54

@Hakuoh
dzięki dzięki :) a jeśli już przy tym jesteśmy to słuchałeś kiedyś Tenacious D albo oglądałeś ich film "Pick of Destiny" ? :D jeśli nie to naprawdę polecam, chociażby na youtube w 10 partach bo dla ludzi kochających rock naprawdę zajebisty film :d nawet Ci linka dam na youtube o !
http://www.youtube.com/watch?v=kHyOg...x=0&playnext=1
oglądałem to jak narazie 4 razy i teraz mam powód, żeby obejrzec po raz 5 :p ogólnie wszystkim polecam (ten początek animowany może wydac się głupi ale reszta jest miodzio)

PanKracy 04-02-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2450147)
Oi oi oi, horrorshow !

Ok, lecimy:
-Ksu
-Uliczny Opryszek
-Defekt Muzgó
-The Analogs
-Dezerter
-Black Sabbath
-Vader
-Kreator
-Trompka Pompka
-Zielone Żabki
-Farben Lehre
-Manowar

Blade loki <3, Bunkier

Dr.Unknown 04-02-2009 00:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2450134)
Zazdroszczę niesamowitego tempa 'wzrostu' włosów w takim razie : > sam choduję pióra już od 2,5 roku i dalej nie mogę powiedzieć, żeby były jakieś BARDZO długie (w sensie chcę dłuższe). No chyba, że po prostu mamy zupełnie inne pojęcie, gdzie się zaczynają włosy 'długie' ; )

Zapuszczałem co najmniej 4 razy i obcinałem przed każdym lipcem. W tym roku możliwe, że sobie podhoduję do kity, ew. przemyślę tego mulleta.

A co do "The Pick of Destiny", to chyba każdy widział ;>.

Arnisan 04-02-2009 00:34

@Ze'To
Tenacious D chyba kazdy zna ;D zajebisci sa ;D sam raczej slucham Black Metalu i ubieram sie jak ludzie sluchajacy BM ale nie gardze inna muzyka ;p no przynajmniej sie staram :) nawet dobre techno nie jest zle ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:49.