Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   kandydatury na modkow - tu mozna komentowac (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14692)

CieMnY 21-10-2004 17:02

EEee, a o mnie zescie zapomnieli =P

Bambuko 21-10-2004 17:58

Pamiętam jak kiedyś założyłem temat "Ile słodzisz do herbaty". Szybko w skrzynce znalazłem wiadomość "WTF!?!?" od Droma. Chociaż to było zupełnie co innego - naruszało jedynie jeden punkt regulaminu forum, to jednak dało mi świadomość, że nie jestem traktowany jak każdy inny user, bo nie zostałem niczym ukarany. Nie wiem pewnie nic to nie wnosi do tematu, ale to przyszło mi do głowy jakoś.

Gonzo von Krenzel 21-10-2004 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Pamiętam jak kiedyś założyłem temat "Ile słodzisz do herbaty". Szybko w skrzynce znalazłem wiadomość "WTF!?!?" od Droma. Chociaż to było zupełnie co innego - naruszało jedynie jeden punkt regulaminu forum, to jednak dało mi świadomość, że nie jestem traktowany jak każdy inny user, bo nie zostałem niczym ukarany. Nie wiem pewnie nic to nie wnosi do tematu, ale to przyszło mi do głowy jakoś.

Nie rozumiem...
coś chciałeś przez to powiedzieć?
Do czegoś ma to nawiązywać?
Ajj... Czy ja jestem taki głupi, że nie wiem o co ci chodziło? :|

Zyraf 21-10-2004 19:12

jemu chodziło chyba o post Matkusa...
bo skoro się przyznali i wzięli wine na siebie to dostali mniejsza kare czy coś...

Khan 21-10-2004 23:30

Scor - ja mam pytanie do cię.
Wsrod zgloszen są tez posty tych, co juz są modami. Wszystkie są usunięte z komentami: 'nie róbcie se jaj z pogrzebu'. Ale dziwi mnie jedna rzecz.. tam jest też TWOJA kandydatura z takim podpisem. I zeby bylo smieszniej pisze jak byk że usunięta wlasnie przez CIEBIE...
http://img84.exs.cx/img84/2405/jaja.gif
To czegos tu nie rozumiem. Najpierw sam dajesz zgloszenie, a potem sam sie karcisz?

MatKus 21-10-2004 23:38

To się nazywa chyba rozdwojenie jaźni.
- Ale se jaja zrobimy
- ej, nie $cor, nie rób tego
- co ty się znasz, $cor, bedzie fajnie
- $scor, ja ci to i tak skasuje
- ej, nie kasuje, $cor, bedzie fajnie

.....

gdzieś to już przerabiane było chyba. Kojazy mi sie teraz szczególnie jedno, "mój sssskarbie" :P

Khan 21-10-2004 23:45

Hehehe - ciekawa interpretacja. :)

Może se łyknął strzemiennego, lognął się, przeczytał posta, zobaczył, że jakiś ktoś brednie wypisuje i wywalił :D

Tak btw1.. Nie jestem pewien, ale czy tam nie było w oryginale "usunieta przez MatKus"? Choć mogę się mylić...

i tak btw2 - masz moze tresc tamtych postów?

hoomik 22-10-2004 11:01

A Fight Club widzieliście? Może Scor ma to samo, co Tyler? :P

Gonzo von Krenzel 22-10-2004 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
Tak btw1.. Nie jestem pewien, ale czy tam nie było w oryginale "usunieta przez MatKus"? Choć mogę się mylić...

i tak btw2 - masz moze tresc tamtych postów?

Tak - najpierw usunął to matkus, lecz scor na chwilę "wrócił" tego posta żebym mógł zrobić SS'a ;).
Analogicznie to powyższej wypowiedzi - mam treść tego posta (i nie tylko tego :P).

Zyraf 22-10-2004 13:53

to zapodaj ;)

$corcerer 22-10-2004 17:24

MatKus mi i baronowi skasowal posta, a ze gonzo chcial zobavczyc i zrobic zdjecie, to musialem undeletnac, i potem zdeletowac z powrotem. A ze reason mi sie podobal, to zostawilem :P

Khan 22-10-2004 17:29

No no. Tak sie mówi :D
Byś się przyznał, że impreza była, a nie tu kit uczciwym obywatelom wciskał :D

Zyraf 22-10-2004 18:53

scor nie pij tyle... ;)

hoomik 23-10-2004 10:31

tak sobie teraz myślę nad tymi "zaawansowanymi" w angielskim... ludzie, czy wy nie zdajecie sobie sprawy, że w szkole uczycie się CAŁY CZAS PODSTAW? Gramatyka, słówka itp. - nie ważne ile czasu uczysz się tego w szkole... to są PODSTAWY... a jak ktoś twierdzi, że jest w wieku 13 lat na poziomie zaawansowanym, bo uczy się od przedszkola, to proszę bardzo, niech mi pokaże swój certyfikat CAE (od biedy może być FCE), wtedy uroczyście przeproszę za swoje wątpliwości... do niedawna sam myślałem, że znam angielski naprawdę dobrze (cóż, w RL problemów z komunikacją z Anglikami nie miałem...), ale po zobaczeniu i próbie zrobienia testów na CAE zwątpiłem...

Vanessa 23-10-2004 11:16

No nareszcie.... bo z tematu o kandydaturach na modów zrobił się temat o chorobach Scora (to alkoholizm czy schizofrenia?) http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif

@hoomik
Oczywiście masz rację. Jednak nie sądzę, żeby oni potrzebowali znać język "az tak". Z drugiej strony, niech nie pisza, że sa "zaawansowani", bo to faktycznie jest śmieszne...
Ja i tak jestem za tym, zeby tych wszystkich zaawansowanych porzadnie na ircu przepytac... http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif

O fake podaniu się nie wypowiadam - temat przerobiony http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif Ale nie mogę nie napisac: A Dobo i tak czepil sie grupy... http://tibia.pl/forum/images/smilies/frown.gif

hoomik 23-10-2004 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vanessa
Jednak nie sądzę, żeby oni potrzebowali znać język "az tak".

Zgadza sie, to, co sie w szkole naucze powinno mi wystarczyc do tego, zeby przetlumaczyc newsa czy machnac jakis tekst po angielsku. Tylko jeszcze raz mowie - to nie jest nawet srednio_zaawansowany... co najwyzej zaawansowane podstawy [o ile moze byc cos takiego :p]. A teraz czepie sie innej rzeczy: doswiadczenie w moderowaniu for. Ja z reka na sercu moge powiedziec, ze mam takowe [poltora roku moderowania forum z 8k+ userow robi swoje...]. Ale jak mozna wpisywac, ze ma sie doswiadczenie w moderowaniu fora, jezeli moderowalo sie forum dla 10 osob? Jezeli tak, to ja mam rowniez doswiadczenie na stanowisku kierownika, trenera i sprzataczki...

djkuter 23-10-2004 11:29

gonzo prosze, daj ss'a tego polsta pls.

Zyraf 23-10-2004 12:29

hmm ja mówie że na moim poziomie mam angielski zaawansowany ponieważ należe w klasie do grupy z zaawansowanym angielskim(u nas są 3 grupy)
po to pisało się test diagnozujący na początku roku no i tylko 4 osoby należą do mojej grupy :D
także skoro zaczęto wprowadzać takie grupy to czemu mieliby tak nie mówić skoro do takiej należą...

hoomik 23-10-2004 12:54

ja też należę do grupy z zaawansowanym angielskim, i co z tego? Mam wytłumaczyć łopatologicznie, że to są zaawansowane_PODSTAWY czy w końcu to zrozumiesz sam? -.-

Zyraf 23-10-2004 13:09

ehh..
czy ty k.... nie rozumiesz???
jakbym miał zaawansowane podstawy to bym w 1 klasie LO nie miał książki którą noszą 3 klasy LO
lol

hoomik 23-10-2004 13:13

to zalicz na nich CAE, wtedy przyznam, ze jestes zaawansowany...

she_devil 23-10-2004 13:50

@hoomik

Za rok mam zamiar zdawać. Teraz jestem na poziomie doskonalenia językowego według tabeli SJO Empik. ;]

Vanessa 23-10-2004 14:03

Z tego co widze (mam przed sobą tabelę SJO Empik), to doskonalenie językowe to 7 i 8 level...
Na 10 zdaje się FCE, a CAE na 14...
Hoomik pisał o CAE, a to daje 6,7 semestrow (czyli ponad 3 lata).... No chyba że to jakiś mage-hiper-super przyspieszony kurs http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif

I nie kłóćcie się. Hoomikowi chodziło o to, że ludzie piszą, że znają angielski w stopniu zaawansowanym. A tak naprawdę znają średnio, a zaawansowani są w porównaniu do swoich kolegów z klasy na przykład...
A my tu rozpatrujemy obiektywnie, a nie relatywnie...

@down
Chodziło mi o to, że napisałaś, że za rok będziesz zdawać cae, a mi z obliczeń wyszedł (za rok) fce. A do cae to kolejne 2 lata (od fce)...

she_devil 23-10-2004 14:09

No włąsnie czyli: 7 i 8 to jeden rok empikowy (8 miechów) następny poziom to przygotowywaczy do FCE (9i10) i poźnieij zapisujemy sie na kurs i gotowe.
Naukę w Empiku zaczynałam 3 lata temu na poziomie 5. Później 6 i 7 teraz 8 i 9 ;]

TheNatoorat 23-10-2004 14:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
to zalicz na nich CAE, wtedy przyznam, ze jestes zaawansowany...

Hę? TY uznasz?
Dokładnie napisałem: "MOIM ZDANIEM" na początku wypowiedzi. A skąd wiesz, czy ktoś nie zna już potocznego języka, a ma 14 lat? Słyszałeś o chłopczyku który ma teraz 8 lat i zada ci szacha w 4 ruchach? Nie myśl że hmmm... "geniuszyzm" jest aż tak rzadki (nie mówię o sobie - nie uznaj mnie za kogoś pokroku Papkina z Zemsty Fredry).
Rozmawiać to ja potrafię, korespondowałem z paroma osobami z UK, USA i znam trochę potoczny język. Czy według Ciebie stopień zaawansowany do szczyt mądrości? I ciekawe... dziwnym trafem przyjęto mnie do dokształcania średniozaawansowanego z J. ang. A żeby się tam dostać trzeba było napisać test sformuowany przez Oxford i nadal się trzymam.
A tak właściwie, czy angielski jest aż tak potrzebny na POLSKIM forum? Zamiast zważać na czyjeś wady/błedy, zwróć uwagę na jego zalety.

xozopij 23-10-2004 14:22

czemu u mnie nie ma takich grup :cyclops: bo w klasie ja i jeszcze jeden odstajemy i to bardzo wyraźnie od reszty. I dlatego my cierpimy. yrka do :swe:

she_devil 23-10-2004 15:10

@Denaturat
Znam ;]
Jest w szkolnej lidze. Mówimy na niego psychol, bo śpiewa kiedy gra.

hoomik 23-10-2004 16:11

Cytuj:

A skąd wiesz, czy ktoś nie zna już potocznego języka, a ma 14 lat?
wiesz, ja wyznaje zasade, ze jesli nie poznam kogos osobiscie, to niczego o nim nie moge byc pewnym... ale chyba moge miec uzasadnione watpliwosci, skoro ktos twierdzi ze biegle posluguje sie angielskim a ma problemy nawet z polskim...? Aaaaight?

TheNatoorat 23-10-2004 16:39

Cytuj:

wiesz, ja wyznaje zasade, ze jesli nie poznam kogos osobiscie, to niczego o nim nie moge byc pewnym... ale chyba moge miec uzasadnione watpliwosci, skoro ktos twierdzi ze biegle posluguje sie angielskim a ma problemy nawet z polskim...? Aaaaight?

Ejjj... sugerujesz, że nie umiem gadać po polsku czy nie mówiłeś tego do mnie tylko tłumaczyłeś kogo poważasz, a kogo nie?
Jeśli to pierwsze - wybacz, że nie piszę tak wybitną polszczyzną jak ty.
Jeśli drugie - sorry for zarzuty
Wybranie jednej opcji całkowicie wyklucza drugą i treść [drugiej] nie powinna być brana pod uwagę (ofkoz nie miałem zamiaru nikogo obrażać).

Zyraf 23-10-2004 17:25

Cytuj:

lol...lol...lol...
może ja nie zawsze tu pisze z ortografią, jak widzę ty też...
ale jak co to mów troche ściślej bo obrażasz niektórych...
(np.słysze texty:"pier...... irakijczycy, to psychole" a przecierz tu chodzi tylko o terrorystów... więc przypomnijcie se jak irakijczyk uwolnił polskich dziennikarzy... to tylko taki przykładzik,bo sie obraża jak już konkretnie a nie wszystkich...)
a to wogóle nie ma różnicy bo mam kumpla w klasie który niema żadnej dysortografii a robi w cholere błędów, a do tego ma piątke z angielskiego...
dla mnie więc angielski nie ma powiązania żadnego z językiem polskim...

hoomik 23-10-2004 18:32

ad. ostatnie 2 posty:
lol, nie mowilem konkretnie o was przeciez... nie liczcie, ze bede teraz sypal konkretnymi przykladami (chociaz jezeli koniecznie chcecie...), nie ma sensu przegladac teraz te 6-7 stron z podaniami i wypisywac o kogo mi konkretnie chodzi. Mi chodzilo bardziej o ogol, a nie konkretne osoby... poczytajcie sobie niektore "podania" i powiedzcie - czy ktos, kto pisze po polsku tak, jak pisze, wyglada na osobe znajaca angielski w stopniu zaawansowanym?

ad. polszczyzna - polfontow nie pisze z przyzwyczajenia, po prostu jest mi latwiej pisac bez naciskania co druga/trzecia litere "alt"... ale musicie uwierzyc mi na slowo, ze kiedy pisze cos w rl na kartce, to z polfontow korzystam :)

Zyraf 23-10-2004 18:54

no właściwie to dobrze argumentujesz...
bo jak popatrzałem na te niektóre podania to niektórzy nieumieją poprawnie wyrazu zapisać... lol

Togashi Yokuni 23-10-2004 22:43

hmm... powiedzcie kto jest waszym faworytem i dlaczego. Maksymalnie możecie podać trzech.

she_devil 23-10-2004 22:48

Scor, bo Matkus napisał nawet, że jaja potrafi robić i im zabronił ;]

Vanessa 24-10-2004 02:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Togashi Yokuni
hmm... powiedzcie kto jest waszym faworytem i dlaczego. Maksymalnie możecie podać trzech.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez she_devil
Scor, bo Matkus napisał nawet, że jaja potrafi robić i im zabronił ;]

Z tego co wiem, to Scor już jest moderatorem http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif Faworyci... hmmz... to będzie chyba... nie... albo może... nie, też nie... wiem! nie powiem!!! http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif
A tak serio, to wszystko się okaże, wszystko się rozstrzygnie niebawem. A jutro pewnie gorący dzień jeśli chodzi o podania (ostatni w końcu) http://tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif

TheNatoorat 24-10-2004 10:22

@Hoomik: jak ktoś tu mądrze wspomniał: co ma polski do angielskiego?

Hmm... kandydat?
W oczach mam tylko jednego... OXYGANE!
Inteligentny, potwornie POWAŻNY, (gdybyście widzieli go w akcji na IRC... oj, oj, oj!...) sędziwy (jak na 21/22 latka), potrafi ładnie dawać upomnienia i bany, oceniać, czy ktoś ładnie zna regulamin, jednym słowem HAIL OX!

djkuter 24-10-2004 10:28

faworyci:

wieszojk, gonzo, oxygane

Zyraf 24-10-2004 11:10

a ja bym powiedział że Khan...

hoomik 24-10-2004 11:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheNatoorat
@Hoomik: jak ktoś tu mądrze wspomniał: co ma polski do angielskiego?

Cytuj:

poczytajcie sobie niektore "podania" i powiedzcie - czy ktos, kto pisze po polsku tak, jak pisze, wyglada na osobe znajaca angielski w stopniu zaawansowanym?

-.-

dude, czy ty naprawde wierzysz, ze 12-13 letni gosc ktory nie umie poprawnie pisac po polsku zna zaawansowany angielski? Ja sam ucze sie angola od... hm... no +/- 8 lat, startowałem w roznych olimpiadach (z roznym skutkiem), chodzilem przez 3 lata na zajecia ponadprogramowe, i co z tego? I to, ze dopiero ZA ROK przymierzam sie do zdawania FCE... bo chce go napisac DOBRZE...

TheNatoorat 24-10-2004 12:01

Tak, bo wierzę, że są ludzie, którzy są lepsi ode mnie i starają się zmienić świat na lepsze. Nadal nie mogę pojąć, o co ci chodzi w zależności znajmości dwóch wcześniej wspomnianych języków.
Nie wiem czy to prawda, ale czuję, iż wydaje ci się, że jeśli ty uczysz się w swoim tempie uczenia (nie sugeruję wcale, że wolno), to wszyscy uczą się tak samo szybko. Są "geniusze" (nie geniusze, tylko ludzie, którzy po prostu mają ambicje na coś więcej niż kopanie rowów), którzy naprawdę dążą do tego, by coś zmienić w życiu ludzkości.
Wiesz, że Einstein zaczął budować swoje wynalazki w wieku 5 lat? I wiesz co? Nie znał dobrze swojego języka, miał dysleksję, ale dzięki niemu mamy wiele rzeczy bez których nie wyobrazilibyśmy sobie dalszego, normalnego życia!
Podobnie jest z innymi ludźmi którzy odcisnęli w historii swe piętno jako osoby potrzebne, bo gdyby nie oni, świat przestałby się obracać i zamiast komputera wciąż mielibyśmy liczydła.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:13.