Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jak chciał(a)byś/będziesz głosować na wyborach? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=147912)

Vil 21-09-2007 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wald_Kerius (Post 1660641)
Pozwolę sobie zaprorokować. Wygra ta partia, do której dołączy, bądź którą stworzy Tomasz Lis.

to bylby jasny obraz kleski demokracji, nazwalbym to nawet casusem Marcinkiewicza.

La Hire 21-09-2007 15:18

Nie jestem pełnoletni , ale gdybym był , to bym nie głosował. Po co głosować , skoro wszyscy równo kłamią? No , może jeden trochę więcej , a ten nieco mniej, ale i tak kłamią.

Durtalion 21-09-2007 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wald_Kerius (Post 1660641)
Pozwolę sobie zaprorokować. Wygra ta partia, do której dołączy, bądź którą stworzy Tomasz Lis. Dla niekumatych. Ja doskonale wiem, że on nie reprezentuje żadnej partii, ale coś czuje, że już nie długo może pojawić się na scenie politycznej, a zanim pójdą miliony osób.... Chyba, że w trakcie kampanii wyborczej, nie można już rejestrować żadnych ugrupowań. Nie orientuje się dokładnie w tych przepisach.

Z tego co wiem juz nie można zgłaszać list wyborczych. A co do Tomasza Lisa, jest to prawdopodobne, bo ponoc wyjebali go z polsatu, tzn. nie jest juz szefem wydarzen ;) Choc nadal jest w zarzadzie i dziś sie okarze czy nadal bedzie prowadzail program "Co z tą Polską". A jak bym widzial Lisa jako polityka? Bardziej by mi pasował na prezydenta, bo jest jednak postacia medialna i jakos potrafi sie zaprezentowac ;] Mial juz stycznosci z "Wielkimi tego swiata". No ale cóz czas pokarze, sadze ze poparcie by mial dosc wysokie ;]

Shanhaevel 21-09-2007 18:00

@up
Co z tego, że potrafi się zaprezentować? On ma dobrze rządzić, kuźde.

Duch Niespokojny 21-09-2007 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Durtalion (Post 1661023)
Bardziej by mi pasował na prezydenta, bo jest jednak postacia medialna i jakos potrafi sie zaprezentowac ;]

Faktycznie, doskonałe kwalifikacje...

Żyłka 21-09-2007 19:00

Prezydent to nie to co królowa Anglii - on ma nie tylko dobrze się prezentować na tle innych narodów, ale także mieć pojęcie jak polepszyć nasz wspólny byt.

Durtalion 22-09-2007 02:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1661164)
@up
Co z tego, że potrafi się zaprezentować? On ma dobrze rządzić, kuźde.

Od tego jest premier ;]

Ghand 22-09-2007 09:27

Ja bym na nic nie głosował.

Ale skoro już, to na PO.

/Ghand =p

Atimcia 22-09-2007 11:25

teoretycznie o polityce nie powinno się dyskutować zwłaszcza na takim forum jak to, kiedy żywcem Cię zjedzą jeśli będziesz miał odmienne zdanie.

A co do tematu:
Według mnie nie ma na kogo tak naprawdę głosować, lecz na wybory pójdę, dlaczego? by PiS nie wygrał.
Jedyne co mnie martwi to to,że kto na PiS miał głosować ten zagłosuje.
Lecz reszta ludzi podzieli się między PO a Lid i może być nie za wesoło.
Ot moje skromne zdanie.

Korektor 22-09-2007 15:42

@up,
Od tego żeby czyjeś odmienne zdanie zostało uszanowane, jesteś Ty i inni niebiescy. Osobiście nie mam nic przeciwko dyskusji na tematy polityczne, jednak z niektórymi nie idzie, ze względu na zbyt niski wiek. Może i z 14-15 latkiem da się dogadać, to z szaloną 11'tką już nie ;p

Atimcia 22-09-2007 16:14

Korektor
Fakt jest taki,że wiele osób na tym forum nie potrafi dyskutować z prostego powodu, nie potrafią zaakceptować faktu,że ktoś może mieć odmienne zdanie od nich i wtedy zaczynają się kłótnie i wyzwiska. A w temacie polityki na ogół wiele osób ma odmienne zdanie.

Lasooch 22-09-2007 19:13

Heheh, widzę po sondzie, że PO miałoby zdecydowaną przewagę, gdyby głosowała tylko społeczność tego forum. Szkoda tylko, że pewnie 90% tych głosów to głosy ludzi, którzy klikają PO, bo to modne, bo kaczory są be i fuj i w ogóle, a o polityce wiedzą tyle co o sytuacji gospodarczej głównych okręgów przemysłowych Burundi.

Chociaż ja też głosowałbym na PO. Nie, nie uważam się za jakiegoś szczególnie obcykanego z polityką, po prostu głosowałbym (gdybym mógł) według mojej opinii, i nie dlatego, że kaczory ojejku Samoobrona!11.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:44.