![]() |
fajny poradnik jest tam troszke blendow ja poczatkujcay ale mam kolege 90+ rp i wychwycil tu pare blendow ale przydatny poradnik :)
|
Po co zakładać nowy temat.
Było. Zamknąć |
Zrobie Pallka doskilluje do 85 i pójde na guardy ;D albo DS'y
|
Stary, musze Ci pogrtulowac. Wykonałes kawał dobrej roboty. Coprwda troche podobny niz na tibia.org.pl ale bardziej uzupelniony i bardziej aktulany. GrAtZ
A co do Ciebie golden to nie wiem jaki lvl masz ale jak okolo 25 i chcesz 85 diosta to padniesz 2 razy i Ci sie odechce a jak nie masz pacc to po 2 deedach gwarantuje ci ze bedziesz miec 80. |
Cytuj:
No jasne! Twoją twarz. @poradnik Ładny. |
Cytuj:
Moim zdaniem pacc to 30lvl minimum. A na non-pvp pacc przydaje sie juz od 8 lvla- duzo szybciej sie skiluje (mniej playerow) |
Hmm.. moim zdaniem to skillowanie z clubem/axem/swordem jest troche bez sensu, ja robilem innym soposob... bardzo dobry moim zdaniem szedlem na resp trolli dosc duzy, mam na mysli ab albo trolls camp i do lvla 15/16 siedzilem i z full defensem expilem przy uzyciu spearow. potem przenioslem sie na amazonki i valki do lvla 20 i mialem skille 55/60 i shield 46+ i tak mialem ladne skille i mialem duzo kasy i nie tracilem czasu na skillowanie jakiegos toporka czy mieczyka : ].
Cytuj:
|
Cytuj:
Na 20 lvl to na Smithie można paść bez trudu... Hellgate, on ma na Eb Expić?? Coś nie widzę go tam, często występują po 2 naraz = zgon Gdzie są miejsca dla pacc, napisałeś aby iść expić na tomby (może wymienisz, bo w wielu są ghosty = waste), ank d lair (może mapka)? Dla mnie to ziomek do wszystkiego linki podał i opisał, nie włożył w ten poradnik zbyt wiele pracy, najbardziej rozwaliło mnie to: Cytuj:
|
Po 1 . Jak sie ma mass lagi i sux skille to może i sie pada bez trudu... (jestem zwolennikiem hardcorowych metod expienia)
Po 2 . Jak sie nie wie gdzie co jest na hellgate , to jest od tego oddzielny poradnik żeby się nie w***ać na EB -.- Po 3 . Po co mam przepisywać inne poradniki ? Wklejać identyczne mapki z poradników które już są? albo robić 2 raz -.- ... Dlatego właśnie podaje linki. Co do d lair jak nie wiesz co i jak , masz oddzielny poradnik by BaxCrow Co do zdjęcia , napisałem że go brakuje bo brakowało -.- już uzupełniłem. |
Ze co ??
durel na pierwszej stronie pisze ze teraz lvl niema durzego znaczenia w zadawanych potworom hitach.Ale teraz po tym updaydzie co byl lvl ma durze znaczenie.Poradnik dobry ale czytalem go z nudow bo bardzo durzo wiem o palladynie.:]
|
ej a gdzie ja mam te 50 shieldingu uzbierać jak ja niewiem gdzie co i jak i dopiero na maina wszedłem? : \
:o |
no niezle przyda mi sie!!!
:] |
poradnik miodny nie słuchaj innych niech sami cos napiszą ale wątpie czy bedzie lepsze szacuneczek sie napracowałeś według mnie poradnik super!:cup:
|
niestety poradnik lipa, widac ze miales max 50 level swoja postacia. Wiec z porad moga skorzystac jedynie naprawde poczatkujacy
|
Opis expowisk jest bardzo słaby. Gdzie są małpy i (a może przede wszystkim, bo według mnie to jedno z najlepszych miejsc dla palka na levelach 40-60) barbariany?
Oprócz tego poradni niezły, chociaż ja nie skillowalem w ogóle i jakiś specjalnych problemów nie mam z tego powodu. W kwestii pacc, ja nikogo nie namawiam, ale ja mam go od 17 poziomu, dzięki czemu dużo mniej czasu zajęło mi wbicie tego 30, od którego po prawdzie zaczyna sie gra. |
Super poradnik. Mam palla i ten poradnik bardzo mi pomógł... Wg mnie 10/10
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Poradnik pierwsza klasa akurat bede robic palka teraz wiec napewno skorzystam :):):)
|
jak mialem kolory granatowo czerwone to mnie polaki bili a teraz mam biało czerwone i mnie nie biją
AVE SATAN !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
bardzo fajny poradnik 10/10 na pewno się przyda
|
Niech każdy gra sobie jak chce po co komu jakieś poradniki?
Każda postać będzie przez to taka sama i będzie nudno :) |
Bardzo ladny, przejrzysty poradnik tylko troche razilo w oczy gdy napisales takim bardzo jaskrawo-niebieskim kolorem .
Moja ocena 9/10 jak na twoj 1 poradnik to dobrze :) |
pomuszcie
Spoko Poradnik Jego wiedza napewno sie przyda mi i mojemu Palowi:) Jak cos gram na Securze jak ktos gra napewno bedzie mi go milo poznac:D
mam 9 palka ze skilami 32/22 i mam bardzo malo kasy chodzilem na cyce i na wolfy i beary i niezarabialem zbyt dużo(tylko z cyklopów);( powiecie gdzie bym zarobil (jestem w Carlin) 1 raz gram palkiem Odpiszcie Please |
hehe ja miałem 9 palkiem skile 41/41 :p
|
Jest to chyba najlepszy poradnik dla paladyna jaki widziałem. Na pewno wielu się przyda. Moja ocena to 9/10. Nie wiem czemu :baby:.
|
super poradnik dziex
+++++++++++++ po jaka cholere cytujesz calosc. |
;d
super poradnik dziex
paladyn rules ;p |
dobry poradnik, ale mi najbardziej podoba sie tytul...
"poradnik dla paladyna" nie wiem czemu 3/4 tibijczykow pisze paLLadyna, przez 2 L a Ty napisales poprawinie (przez 1 L) i to mi sie tez bardzo podoba. 9/10 ;p jednak nie zgadzam sie z tym -> " Kupowanie go [pacc] przed 40 lvl'em (a nawet 50) nie ma sensu. " moim zdaniem pacc sie przydaje na kazdym lvl ;] z tym, ze przez wykupieniem konta premiowanego nalezy wyskilowac postac sie teoretycznie zgadzam, ale jesli np mamy problem z kupieniem kamieni to po wykupieniu pacca bedziemy mieli dostep do np goblinow w edron, z ktorym bedizemy loocic kamienie. nawet na 10 lvl pacc sie przydaje, paladynem mozna pojsc na tomby poziom -1 np, albo na roty na liberty, edron czy darashi, na facc takich duzych respow rotow nie ma. na 25 lvl (jesli umeisz biegac) mozesz expic na dragach w edron, albo ank. moim zdaniem oplaca sie kupic pacc na kazdym lvl. a co inni o tym mysla? |
ja chcialbym kupic small stonsy przez jakis sklep internertowy ale nie allegro grimera
|
Poradnik 9+/10. Dlaczego? Nie czepiam się tego, że są jakieś błędy (lub niedociągnięcia), ale żeby na 10 lvl-u mieć shielding 50 to już chyba przesada. 30 dist. się da wbić ale 50 shielding? Ale ogólnie to mi się bardzo podoba i włożyłeś dużo pracy. Gratulacje :D
|
Wsumnie good 8/10
ale pacca warto kupic na kazdym lev poniewaz nietrzeba sie martwic ze niebedzie gdzie expic skutek?2 a nawet 4xszybszy exp przekonalem sie na wlasnej skoze... |
Witam, dawno nie grałem, więc pytam, czy po tych wszystkich upach / patchach opłaca się expić 59 palkiem na AS? czy jakie miejsce byście mi polecili?
|
LVL****DIST****SHIELD
10******30******50 50 shielding? Tu już przesadziłeś... Ale 9+/10 Reszta spoko :D |
Świetny poradnik. Bardzo pomogł mi w treningu 10/10!!!
|
Poradnik dobry choć nie pełny wdłg mnie najlepszy sposob na skillowanie to poprrostu slime , wystarczy dobra tarcza... Jeżeli chodzi o mlvl to nie ma teori ze na ktoryms tam lvlu musisz miec dany mlvl bo to bezsens , wiadomo ze na wyzszych lvlach bedą ci przy expie schodziły mana potiony
co spowoduje szybkie wbijanie mlvl , swoim palkiem nie skillowalem ani mlvl , ani dista na niskich lvlach , poprostu expilem . Skillowac postanowilem na 60 lvlu ze small stones (wiadomo wtedy juz jest troche kasy) podczas trenowania jadlem food i spalalem mane przez co nie tracilem czasu .... Obecnie mam 72 lvl skill (85dista/67 shielda/17mlvl - 15% do 18)... wiec nie widze sensu skillowania na niskich lvlach bo da sie grac na slabych skillach . |
Popieram Rotflika, lecz trochę to czasu by zajęło :) Ale pomysł dobry. Wbijesz na 15lvl 50/35 i z 4 mlvl i idziesz expić. Jak później weźmiesz się za skillowanie to na 50 lvl będziesz mieć 75/60 i 15 mlvl.
Ale w sumie lepiej mieć na niższym lvl dobre skille (na 20 min. 65/50), bo wtedy szybciej solujesz mocniejsze potworki i szybciej expisz :D Ja właśnie tak robie :) Mam 13 palka ze skillami 40/23 a z royal speara pocisne nawet z 70-80 w cyca :) Więc nie narzekam ;D |
co do skillow zalezy równiez rodzaj świata na pvp lepiej wbic lvl ,z powodu mass pk oraz zwyklych sporow , natomiast na n pvp mozna poskillowac.
|
Mam Paladyna 16lvl i sam nie wiem co jest najlepsze. Do niedawna stacjonowałem na Amazon Camp w Venore i miałem od groma spearów, ostatnio przeniosłem się do Kazordoon i biegam głównie z kuszą, jak się skończą bolty to z łukiem. Cały czas robię strzały i zbieram bolty z d. soldierów, ale nigdy nie mam konkretnego zapasu :( Zastanawiam się też czy skilować shielding jak zamierzam latać z kuszą. Czy to w ogóle dobre rozwiązanie? Czy lepiej trenować tego shieldinga (dedlem kilka razy i mam tylko 25). Dista mam 47.
Co myślicie o skillowaniu z kolegą (też palek), po prostu full def i atakowanie się kamykami? Opłaca mi się chodzić na gobliny poskillować i zbierać kamyki czy lepiej kupować? Jeszcze... jaka jest rozsądna cena za 100 boltów? |
a więc tak , paląc bolty/arrowy marnujesz kase , proponuje kupno spearow w sklepie z brońmi co do skillowania mam palka 25 lvl skill 56/31 , spokojnie z rs wyrabiam na guardach , polecam expienie i na okolo 50-60 lvlu gdy bedziesz mial duzo kasy skillowanie . Narazie sie tym nie przejmuj.
|
Co to znaczy paląc bolty/arrowy? Ostatnio kupilem 5500 boltow, powinny na troche starczyc ;) To oplaca sie tego shieldinga skillowac czy nie? Jak bede skillowal na 50lvl jak bede mial duzy dmg nawet z kamykow?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:31. |