Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Następny update ? Co nam przyniesie ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148427)

Fpitolony w sprawe 08-10-2007 15:44

Tak czy siak boter - a to trzeba tepic, niezaleznie od tego czy wg ciebie to jak ty to mowisz prawdziwy boter czy kinderboter... Boter to boter, koniec, kropka, nalezy mu sie ban i nic wiecej.

piotrek26111 08-10-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1685327)
Tak czy siak boter - a to trzeba tepic, niezaleznie od tego czy wg ciebie to jak ty to mowisz prawdziwy boter czy kinderboter... Boter to boter, koniec, kropka, nalezy mu sie ban i nic wiecej.

To wiadomo od zarania dziejów. Chodzi mi o to ze prawdziwy boter nie traci nic z przyjemnosci gry bo:
1. umie perfekcyjnie grac bez bota (tak samo lub lepiej niz uczciwi gracze z racji inteligencji)
2. umie perfekcyjnie korzystac z bota (czego juz uczciwi gracze nie umieja).
Natomiast kinderboter to ciota ktora nie umie ani grac recznie (bo korzysta z gotowych skryptow do bota wiec nie musial recznie nauczyc sie grac) ani nie umie poslugiwać się botem (bo korzysta z gotowych skryptow do bota wiec nie musial uczyc sie jego obslugi).
I zapamietajcie sobie jeszcze jedną rzecz: prawdziwi boterzy nic nie maja do uczciwych graczy (dopoki tamci sami nie zaatakują), natomiast bezwglednie tępia kinderboterów.
Krotko mowiac mozna powiedziec ze prawdziwy boter to taka ulepszona wersja uczciwego gracza, natomiast kinderboter - gorsza wersja uczciwego gracza.

Fpitolony w sprawe 08-10-2007 16:13

Prawdziwy boter ulepszona wersja gracza??? Dla mnie istnieje pojecie prawdziwy gracz, a nie prawdziwy boter. Prawdziwy grasz to taki, ktory czerpie przyjemnosc z samego grania i nie potrzebuje do tego nieczego wiecej, jak samego klienta gry. Oczywiscie powinien tez umiec sie zachowywac itp. A to, ze ty robisz "wszystko inne, a bot tylko za ciebie expi" to nie mozesz sie nazywac prawdziwym graczem. Mozesz byc tylko w swojej smiesznej spolecznosci prawdziwym boterem, ale jak juz mowilem wczesniej - dla mnie taie pojecie nie istnieje.

TaJemniczy 08-10-2007 16:13

Eh, naprawdę nie rozumiem was.....
"Wyspa nowych", jest po to by nauczyć się podstawowych zasad, nie wiem po co dodawać coś na ten teren i mam nadzieje że nic nie dodadzą.

piotrek26111 08-10-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1685375)
Prawdziwy boter ulepszona wersja gracza??? Dla mnie istnieje pojecie prawdziwy gracz, a nie prawdziwy boter. Prawdziwy grasz to taki, ktory czerpie przyjemnosc z samego grania i nie potrzebuje do tego nieczego wiecej, jak samego klienta gry. Oczywiscie powinien tez umiec sie zachowywac itp. A to, ze ty robisz "wszystko inne, a bot tylko za ciebie expi" to nie mozesz sie nazywac prawdziwym graczem. Mozesz byc tylko w swojej smiesznej spolecznosci prawdziwym boterem, ale jak juz mowilem wczesniej - dla mnie taie pojecie nie istnieje.

Isnieją obydwa te pojęcia i jedno nie wyklucza drugiego. Być prawdziwym graczem nie oznacza expić ręcznie. Prawdziwy boter czerpie wiecej przyjemnosci z gry niz uczciwy gracz bo grając ręcznie moze robic dokladnie to samo co uczciwy gracz recznie (wynika to z jednakowych umiejetnosci grania) + dodatkowo jak mu sie to pierwsze znudzi to moze wlaczyc bota czego nie mozna powiedziec o uczciwym graczu. Nazwanie spolecznosci boterow "smieszna" to dla mnie najwieksze kurozium tego tematu zwazywszy na srednik wiek prawdziwych boterow w porownaniu do sredniego wieku "antyboterów".

Fpitolony w sprawe 08-10-2007 16:39

Coz... Wyglada na to, ze z wiekiem ludzie glupieja... Mam nadzieje tylko, ze mnie taka glupota nie czeka :/ .
i co to za granie, jesli nie przestrzegasz zasad gry? Poza tym bota raz sie nauczysz wlaczac i pozniej nic wiecej nie robisz, a wbrew pozorom nawet na rooku trzeba sie uczyc expic, bo o to wlasnie chodzi - uczyc sie np. jak najwydatniej expic czyco tam jeszcze... Ale jak widac, chyba uznales, ze juz jestes za stary, zeby sie uczyc, jak tak to jestem w stanie to zrozumiec... Prawdziwy boterze ;<

piotrek26111 08-10-2007 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1685433)
Coz... Wyglada na to, ze z wiekiem ludzie glupieja... Mam nadzieje tylko, ze mnie taka glupota nie czeka :/ .
i co to za granie, jesli nie przestrzegasz zasad gry? Poza tym bota raz sie nauczysz wlaczac i pozniej nic wiecej nie robisz, a wbrew pozorom nawet na rooku trzeba sie uczyc expic, bo o to wlasnie chodzi - uczyc sie np. jak najwydatniej expic czyco tam jeszcze... Ale jak widac, chyba uznales, ze juz jestes za stary, zeby sie uczyc, jak tak to jestem w stanie to zrozumiec... Prawdziwy boterze ;<

A jednak jestes ignorantem! W 2 poprzednich postach pisalem ze prawdziwy boter to taki ktory sam pisze skrypty do botow oraz ze zeby to robic trzeba najpierw recznie sie nauczyc expic. A teraz ty mi wyskakujesz z tekstem ze boter nie umie recznie grac. Nie napisales co prawda tego wprost ale aluzja jest wyrazna. Czyli naucz sie czytac?

Fpitolony w sprawe 08-10-2007 16:49

I co? przez nauczenie sie grac recznie masz na mysli nabicie 10 lvla?
A moze az 20? Nie no, to respect!

piotrek26111 08-10-2007 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1685463)
I co? przez nauczenie sie grac recznie masz na mysli nabicie 10 lvla?
A moze az 20? Nie no, to respect!

Wedlug ciebie uczymy sie grac recznie poprzez nabijanie lvli? No to zaprawde ciekawa opinia. Wedlug mojej wiedzy uczymy sie grac testujac rozne sposoby expienia, zabijania potworow, robienia questow, skillowania itp ale nie wykonujac ta sama czynnosc (powiedzmy zabicie poison spidera w taki sam sposob) przez 666 razy.

Fpitolony w sprawe 08-10-2007 17:18

Podalem tylko przyklad. Poza tym to chyba oczywiste, ze nie chodzilo mi o najzwyklejsze podejsc i kliknac... No ale widze, ze do niczego to nie prowadzi... Powiem tylko, ze jestes oszustem, a to czy "prawdziwym", czy nie to i tak nie zmienia faktu, ze nalezy ci sie ban.
No i popracuj nad soba, bo chyba masz przerosniete ego, ale to moja opinia.

piotrek26111 08-10-2007 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1685537)
Podalem tylko przyklad. Poza tym to chyba oczywiste, ze nie chodzilo mi o najzwyklejsze podejsc i kliknac... No ale widze, ze do niczego to nie prowadzi... Powiem tylko, ze jestes oszustem, a to czy "prawdziwym", czy nie to i tak nie zmienia faktu, ze nalezy ci sie ban.
No i popracuj nad soba, bo chyba masz przerosniete ego, ale to moja opinia.

No a expienie to wlasnie takie najzwyklejsze w swiecie podejsc i kliknac... Jesli chcesz ze mna rozmawiac o umiejetnosci grania w Tibie to z czystej przyzwoitosci wypadaloby zebys zamiast o expieniu wspomnial o pvp.

SquintZebra 08-10-2007 17:34

1.jeśli już domki to malutkie najlepiej w jakimś bloku i bardzo, bardzo wysoki czynsz
2.lepsze potworki - nie widzę potrzeby, jeśli już jakieś zmiany to dodać respy na pacc site (roty, i kilka minosow więcej)
3.Voc, nie widzę powodów, rookstayerem sie jest a nie nazywa
4.jakiś milusi quest w klimacie postmana albo paradox
5.jeśli juz dali bank to mogliby dać depo
6.jeszcze z jednego bossa, ale deczko mocniejszego niż to co teraz jest
7.dodać jakiś nowy addon, choć w sumie 3 to i tak juz dość
----------------------
a wy rookstayerzy (rookslayerzy :confused:), moglibyście sie więcej zająć free itemami bo każdy wie jak to jest jak sie zaczyna i nawet butów sie nima

Evative 08-10-2007 18:22

TA DOMKI NA ROOKU - HAHAHAHA ROTFL LMAO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111
!!!!!!!!1111!!!11!!!!!!!!!!!!!!!1oenioenoienoeneon eoneoenoe.

Kurwa wyślijcje jakąś jebaną petycje do nich.
Niech się każdy z forum podpisze i dołączy 10 zł (10 x 118,606 =1 186 060 ??) To może dodadzą jakieś 3 sqm :)

piotrek26111 08-10-2007 18:29

Cytuj:

2.lepsze potworki - nie widzę potrzeby, jeśli już jakieś zmiany to dodać respy na pacc site (roty, i kilka minosow więcej)
Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie dowiedziales ze na rooku bez sensu jest expic na mino i rotach?
Cytuj:

a wy rookstayerzy (rookslayerzy ), moglibyście sie więcej zająć free itemami bo każdy wie jak to jest jak sie zaczyna i nawet butów sie nima
Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie nauczyles zarabiac samemu?

Witamy kinderbotera.

SquintZebra 09-10-2007 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1685668)
Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie dowiedziales ze na rooku bez sensu jest expic na mino i rotach?

Przez te 92 lvle gry w tibie jeszcze sie nie nauczyles zarabiac samemu?

Witamy kinderbotera.

Głupio tak samemu siebie witać ale jak lubisz twoja sprawa
Następny update ? Co nam przyniesie ? taki jest temat tego tematu
jakoś nie widzę w twoim poście nic coby wnosiło coś do tej sprawy

"Przez te 40 lv gry na rooku jeszcze nie nauczyłeś sie korzystać z tibia.com?"

Moj rookstayer jest miedzy innymi po to żeby pomagać 1 lvowcom w rozpoczęciu gry, mam taki kaprys, a jeśli ty nie masz nic do dodania do tematu "Następny update ? Co nam przyniesie ?" zamknij dzioba, bo twoje głupawe komentarze nie przynoszą chluby rookstayerom

vns.rlz 09-10-2007 09:25

Jak nie bug na erigu to na moje myslenie nie jest mozliwe wbicie 260k expa na rooku w 1 dzien nawet przy graniu 24h jaka nasuwa sie mysl ? :)

trvoghall 09-10-2007 13:50

Wiadomo, że jakiś cudów nie będzie. Jednak jeśli mam już poowiedzieć, czego bym chciał w takim upade. To dobrze by było gdyby utrudniono questy, bo większość robi się na 3lvlu. Minohell mogą rozwalić 6 lvlowcy. Przydałby się tam jakiś większy resp minosów, lub orc warriory.
Long sword, chociaż to raczej nierealne ;/, chain legi.

Scobel 09-10-2007 14:02

Nie dodadza nowych terenow.
Nie dodadza nowych questow, ani nie zmienia trudnosic obecnych.
Nie dodadza wiecej expowisk, ani raczej potworow.
Nie dodadza domkow.
Nie dodadza nic co moglo by nas zadowolic wszystkich naraz.

Ja bym chetnie chcial zobaczyc na rooku jakis np addon co na mainie nie jest do zrobienia, lecz zrobiwszy go na rooku mozna wyjsc na mainia i tam go miec.
Lub tez jakas rzecz no nie wiem BP, Bag ktory tylko jest dostepny na rooku.
A jeszcze bardziej jakas rzecz ktora ma nieregularny resp - bardzo rzadki lub cos co rzadko mozna wylootowac i bylo by tylko na rooku dostepne.

Fpitolony w sprawe 09-10-2007 15:08

Heh... Kiedys cos takiego pisalem, ze chcialbym, zeby na rooku byl (i tylko na rooku) potworek dajacy 60-80 expa i wypadal z niego niezwykle rzadko jakis arm:7 . Oczywiscie pilnowaly by go zastepy rotow ;p . Ale oczywiscie tego ni zrobia i nikt nie musi mi tego uswiadamiac...

Scobel 09-10-2007 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1687018)
Heh... Kiedys cos takiego pisalem, ze chcialbym, zeby na rooku byl (i tylko na rooku) potworek dajacy 60-80 expa i wypadal z niego niezwykle rzadko jakis arm:7 . Oczywiscie pilnowaly by go zastepy rotow ;p . Ale oczywiscie tego ni zrobia i nikt nie musi mi tego uswiadamiac...

Bynajmniej TY wiesz ze rozmawiamy tutaj bardziej abstrakcyjnie - zdajesz sobie z tego sprawe, a inny - chodz nie wszyscy robia sobie wielka nadzieje sadzac ze naprawde moga cos zdzialac piszac o tym tutaj na tibia.pl, a powinni zaczac pisac na tibia.com jest kilak tematow o rooku i to takich co widza ich CipSoftowe ludki w ktorych sa rozne przerozne propozycje, niektore mniej lub bardziej realne ale sa ... no tak ale tam trzeba znac Angielski.

-Timo- 09-10-2007 16:07

Dobry pomysl

Moim zdaniem mogliby powiększyć rook chociażby ze względu na rookstayerow. Nudne staje sie expienie na tych samych potworach i expowiskach.
Co to profesji rookstayer to bardzo fajny pomysl, ale naprzyklad taka profesje moglby zdobyc tlko doswiadczony rookstayer np 25+ lvl

Scobel 09-10-2007 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Timo- (Post 1687101)
Moim zdaniem mogliby powiększyć rook chociażby ze względu na rookstayerow. Nudne staje sie expienie na tych samych potworach i expowiskach.
Co to profesji rookstayer to bardzo fajny pomysl, ale naprzyklad taka profesje moglby zdobyc tlko doswiadczony rookstayer np 25+ lvl

Skoro nudne jest dla ciebie expienie w kolko na tym samym terenie na tych samych potworach to idz na maina masz troszke wieksze mozliwosci ... i wiecie czy nie w oficjalnym slowniku cipsoftu nie ma i nie bedzie raczej zmianki co i kto to RookStayer ... wiec jesli ktos pisze RookSlayer to jest to tak samo mylne jak pisane przez S, bo na rooku jestesmy uwazani za NP ...

darushu 09-10-2007 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1687032)
Na tibia.com jest kilak tematow o rooku i to takich co widza ich CipSoftowe ludki w ktorych sa rozne przerozne propozycje, niektore mniej lub bardziej realne ale sa ... no tak ale tam trzeba znac Angielski.

Chyba najbardziej będziemy liczyć na propozycje Master Slayera, i Darth Saldrii. To dzięki nim zawdzięczamy:
- Trade Rookgaard
- Bank.
I coś tam, coś tam...
Więc wszystkie ich propozycje mają pewne szanse zrealizowania podczas kolejnego update... a pomysły przynajmniej według mnie mają bardzo dobre :)

Rapallos 02-01-2009 20:20

Bajer

albo zrobic taki bajer ze jak osiagniesz 8 lvl idziesz do wyroczni a ona sie pyta: Chcesz zostac Rookstaylerem czy wyroszyc w daleki swiat i mowimy Rookstayler albo main:) (jesli nie powiemy tego wyroczni a mamy 8 lvl exp nie rosnie ;( )

Morderff 02-01-2009 21:20

@up
A ja bym wolał taki bajer z RookSTAYEREM.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:54.