Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   [PRAWDA NA TEMAT UPDATE] - dla evul knightów i pallów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154581)

adrius 18-11-2007 18:22

Tibia 7.5 na pewno nie byla zbalansowana:

a) Co mial powiedziec druid/sorcerer z f na acc? Nic bo expil z s stafem/f axem/f sordem na dwarfach, kiedy knight na tym samym poziomie beigal na soldkach i mial 2 x szybszy exp.Wiem to z autopsji.

b)to co powiedzial shoq

a i chyba jeszcze nie bylo anty-luring ale nie jestem pewien chociaz nie ma to za wiele wspólnego z balansacją:p.

tadel 18-11-2007 18:25

Mi też sie wszystko po kolei podobało, poza zmianami w pvp najpierw lament knightow i palow, bo powstały dzieci visa, potem lament dzieci visa, bo powstały iffull najty i pale i teraz znowu na odwrot, ja naprawde wolałem jak knight miał w dupe od sorcow, bo ci sorcowie wtedy musieli na*******ać expa dzien i noc zanim lvl wbili jakikolwiek, a knight mial taki lvl jak sorc po lekkiej pracy i to dlatego wtedy sorcowie mieli przewage nad knightami i wtedy byl stan idealny jak dla mnie...

shoq 18-11-2007 19:08

Obawiam się, że coś takiego jak stan idealny nie istnieje, gdyż stan idealny podlega pod tę samą zasadę co perpetum mobile czy też zbrodnia doskonała. Nie wiadomo do końca, jak ta zasada brzmi, ale jest pewne że istnieje, bo przecież niemożliwe jest zbudowanie perpetum mobile czy zorganizowania zbrodni doskonałej. Chyba że akurat jest to możliwe, wtedy ta zasada nie ma zastosowania.

murhaja 18-11-2007 19:13

w sumie to te potiony nie są aż tak bardzo drogie, knighci poniżej 50lvla bedą mieli TAŃSZE leczenie niż przed update, dopiero później zaczyna sie robić różnica .... a największy minus mają highlvle, niektóre questy mogą być sporo łatwiejsze, jak np annihilator, arena, poi. Jedyne co mogli by zmienić to w pewnym stopniu uzależnić ilość leczonego hp od lvla....

Jancia 18-11-2007 19:30

@TOPIC

Uważam że przesadzasz, w pierwszych linijkach swojej wypowiedzi, jest taka sytuacja zupełnie od wrotna niż ty mówisz, obecnie mam 130+ msa, mój rl kumpel 130+ ek. Ja idę na dragi (edron) z 17 bp mf po 2h huntu wbiłem około 200k expa, na plus jestem około 35k. Tak jak już wspomniałem kumpel ma 130+ ek i nie tak jak ty powiedziałeś że bierze 2 pary softów i siedzi aż mu sie skończą, widzę że nigdy nie grałeś knightem, więc nie wiesz ile idzie mf na dl ank/frosty. W 1,5h idzie mu z bp uh i około 20 bp mf. On ma waste ale 2x lepszy exp niż ja, ja niestety nie mogę iść na frosty/dl ank ponieważ mam za mało hp, sorc wychodzi na tym lepiej, - ma gorszy exp ale ma dużo kasy, knight ma nawet dobry exp ale w tydzień traci 100k, uważam że sorc ma dalej większą potęgę.

Podkreślam ze jestem sorcererem, nie jestem jak większość ludzi na tym forum. Wszyscy chcą wszystkiego najlepszego tylko dla swojej postaci, cipsoft robi dobrze bo daje każdej profesji coś nowego a wy płaczecie bo chcecie wszystko dla swojej profesji.

Cygan Slejter 18-11-2007 19:46

@up
gówno prawda;)

MaRox 18-11-2007 19:52

Wow... Wole aby byl upDate dla każdego... Raz byli sorkowi i druci a teraz kniht i pall i znowo drut

Jancia 18-11-2007 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 1753165)
@up
gówno prawda;)

Name: Cygan Slejter
Sex: male
Profession: Sorcerer
Level: 33
World: Guardia
Residence: Kazordoon

Ty low levelku milcz bo nie wiesz jak się później gra, myślisz ze jak ty masz 30 sorca i masz na dragach waste to ze wyższe lvle też mają ?

tadel 18-11-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jancia (Post 1753145)
@TOPIC

Uważam że przesadzasz, w pierwszych linijkach swojej wypowiedzi, jest taka sytuacja zupełnie od wrotna niż ty mówisz, obecnie mam 130+ msa, mój rl kumpel 130+ ek. Ja idę na dragi (edron) z 17 bp mf po 2h huntu wbiłem około 200k expa, na plus jestem około 35k. Tak jak już wspomniałem kumpel ma 130+ ek i nie tak jak ty powiedziałeś że bierze 2 pary softów i siedzi aż mu sie skończą, widzę że nigdy nie grałeś knightem, więc nie wiesz ile idzie mf na dl ank/frosty. W 1,5h idzie mu z bp uh i około 20 bp mf. On ma waste ale 2x lepszy exp niż ja, ja niestety nie mogę iść na frosty/dl ank ponieważ mam za mało hp, sorc wychodzi na tym lepiej, - ma gorszy exp ale ma dużo kasy, knight ma nawet dobry exp ale w tydzień traci 100k, uważam że sorc ma dalej większą potęgę.

Podkreślam ze jestem sorcererem, nie jestem jak większość ludzi na tym forum. Wszyscy chcą wszystkiego najlepszego tylko dla swojej postaci, cipsoft robi dobrze bo daje każdej profesji coś nowego a wy płaczecie bo chcecie wszystko dla swojej profesji.

wkońcu ktoś kto zna knighta z wyższym lvlem i wie że on wastuje, mnie np wyśmiali jak im powiedziałem że na 79 lvl mam waste na stone tomb, ALE TO JEST PRAWDA PUSTAKI, POGRAJCIE KNIGHTEM TO ZOBACZYCIE....

DxV 18-11-2007 21:08

@Jancia

Nie powiedział bym tego, ponieważ mój kumpel(103EK) expiąc na Frostach zawsze wychodzi na + i chodźby nie wiem na czym by expił zawsze wyjdzie na +(no oprócz demców i czegoś w tym stylu)

Miłosz 18-11-2007 21:14

Każdy mówi "mój kolega" niech ci którzy posiadają takie chary się wypowiedzą a nie. Szczerze nie wiem jak tego pana up kolega zawsze wychodzi na + bo u mnie to wyjdzie na + jak będę miał dużego farta.

BBiX 18-11-2007 21:14

1. Mogli by zrobic jakis limit wiekowy (od 16 lat+), to by zalatwilo wiekszosc problemow na forach i w grze.
2. Te life potion czy jak to sie zwalo.. 600hp moze wystarczy jak wy to mowicie, potwory bez combo.. No dobra, ale powiedzmy ze knight, ktory ma 200lvl i calkiem duzo HP trafia na zgraje EVUL sorcow i drutow, kazdy mu przysadzi za 200hp i jak taki biedak ma sie wyleczyc, jedynie ze zabronia robienia comba PK team'om.

mago 18-11-2007 21:27

@3 x up
Podaj jego nick sprawdze se jak dlugo jest online i ikle expa wbija.
Pewnie kasa miejscowke z 1 frostem i samymi dragami :(

Moj brat ma waste na 146 lvlu na frostach - to wszystko zalezy jak sie expi - ja tu mowie za kolega @4xup o expie przynajmniej te 200k/h .
Tak wlasciwie mozna i wiecej latajac z exori gran po dziurach :D

Ale odniesmy sie do zwyklego expienia bronia (exori badz exori gran uzywane tylko ja nam cos wiecej niz 1 frost wyjdzie (nie mowie o dragu).

Exp wyliczony dokladnie - przy 200k/h bierze 2 pary softow mfy i uh wychodzi na minus jesli nie wypadnie rh badz dsm.

A jakim rarytasem na frostach sa te itemy to odrazu powiem: po zrobieniu 25 lvli na frostach lootnal az 6dsm moze z 25 rh - a piszemy tu o pi razy oko wbiciu 20kk expa

Po takiej ilosci expa mozna liczyc juz srednia wypadalnosc z frostow ( nie da sie policzyc na przykladzie 1 wieczoru , 2 wyjsc itp - czysty rachunek prawdopodobienstwa).

Wyszlo okolo 100 godzinnych huntow czyli na 100 huntow : 6 dsm , 25 rh lacznie 31 razy na plus a 69 razy waste i to spory. ( malo dragów towerki nie rekompensuja)

Przy okazji wyszlo ze towerki maja minimalnie wieksze prawdopodobienstwo wypadniecia niz rh - 28 towerek.

PS
Piszac dokladniej.
Na 100 godzin expienia : 31 godzin jestes na plus , 28 godzin jestes na lekki minus , 41 godzin jestes na duzy minus.
I to jest cala prawda o frostach.

To ze nam w 1 godzine np 2 dsm wypadna nic nie znaczy bo potem to sie i tak usredni i 2 razy wiecej czasu bedziesz mial 0 loota.

*MuSiaL* 18-11-2007 22:27

moja ocena UpDate : 6/10

Najwieksze "+":
+wzmocnienie Druidow- ktorzy zawsze odstawali od innych
+Nowy Npc kupujacy itemy

Najwieksze "-"
-Zamiana legendarnego Uh'a na potiony- smieszne jest to ze 80kin leczy sie jak 300+ jesli potrzebuje wiekszej ilosci potionow aby uzupelnic calkowicie hp
-visy na dystans =/

Do autora :
A czy ms/ed nie mogli brac na hunta softow ??
I czy dobry mag nie zdobywal podobnej liczby expa co knight ??
Knight expil dluzej ale wolniej zdobywal exp a taki Ms krucej lecz efektywniej

Jancia 18-11-2007 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DxV (Post 1753316)
@Jancia

Nie powiedział bym tego, ponieważ mój kumpel(103EK) expiąc na Frostach zawsze wychodzi na + i chodźby nie wiem na czym by expił zawsze wyjdzie na +(no oprócz demców i czegoś w tym stylu)

Jesteś dla mnie wyjątkowym człowiekiem, bo jeden z nie licznych na tym forum rozśmieszyłeś mnie do łez.

Jancia 18-11-2007 22:30

Przepraszam, double post ;s

Sr@x 18-11-2007 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tadel (Post 1753287)
wkońcu ktoś kto zna knighta z wyższym lvlem i wie że on wastuje, mnie np wyśmiali jak im powiedziałem że na 79 lvl mam waste na stone tomb, ALE TO JEST PRAWDA PUSTAKI, POGRAJCIE KNIGHTEM TO ZOBACZYCIE....

gość ma racje a jak na 79 lvl masz waste na stone tombie to też cię wyśmieje :P mam 80 kinie i tam od 65lvl nie miałem waste a co dopiero na 79 :baby:

Sr@x 18-11-2007 22:35

sorry za double

LPR 18-11-2007 23:01

jak będą wyglądały obrażenia od żywiołów u ek?
czy będą zależały od lvl/mlvl/ataku broni/skili czy będą stałe?

Asthan 18-11-2007 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jancia (Post 1753189)
Name: Cygan Slejter
Sex: male
Profession: Sorcerer
Level: 33
World: Guardia
Residence: Kazordoon

Ty low levelku milcz bo nie wiesz jak się później gra, myślisz ze jak ty masz 30 sorca i masz na dragach waste to ze wyższe lvle też mają ?

Uważasz ze jak masz wyższy lv to jesteś lepszy?

Cytuj:

obecnie mam 130+ msa, mój rl kumpel 130+ ek. Ja idę na dragi (edron) z 17 bp mf po 2h huntu wbiłem około 200k expa, na plus jestem około 35k. Tak jak już wspomniałem kumpel ma 130+ ek i nie tak jak ty powiedziałeś że bierze 2 pary softów i siedzi aż mu sie skończą, widzę że nigdy nie grałeś knightem, więc nie wiesz ile idzie mf na dl ank/frosty. W 1,5h idzie mu z bp uh i około 20 bp mf.
Najpierw mówisz ze ty masz 35k zysku expiac na dragach a potem ze twój kolega ma waste na frostach, jeśli chcesz porównywać to może powiedz mi ile on moze posiedzieć na dragach wydajać tyle samo kasy co ty i jaki będzie miał loot,

Memento Mori 18-11-2007 23:51

To teraz taki maly zonk dla tych, co mowia ze kinia sie nie wyleczy:
na TSie zrobili anni w 4x knight (ssa robil chyba ~103ek).

No i zonk numer 2: druta mozna brac na hunty jako siohera. Tansze leczenie, przyjemniejsze i z kim pogadac jest.

I nie robcie z tego tematu topica o waste na frostach, bo szkoda czasu na czytanie.

Vardesaavre 18-11-2007 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asthan (Post 1753670)
Uważasz ze jak masz wyższy lv to jesteś lepszy?

Najpierw mówisz ze ty masz 35k zysku expiac na dragach a potem ze twój kolega ma waste na frostach, jeśli chcesz porównywać to może powiedz mi ile on moze posiedzieć na dragach wydajać tyle samo kasy co ty i jaki będzie miał loot,

Weś nie kłam masz 25 lvl i co ? (podaj nick postaci sski itp)
Jak ją masz

KLAMCA

Asthan 19-11-2007 00:16

Po co ci informacje o moim charze?

Fagaro 19-11-2007 00:40

co do wasta kightem na frostach, ja sie dorobilem na frostach, mam 3 bp dsm i czekam na upa. bywalo tak ze wtopilem 250 bp mf, 20 bp uhow i pare par softow bez loota. ale nastepnego dnia zuzylem 40 bp mf, 4h softow i 3 bp uhow i wrocilem majac 4 rh, 2 dsm. byly pojedyncze hunty konczace sie wielkim wastem, ale w miesiecznej praktyce bylem na plus. oczywiscie nie stosowalem taktyki lurowania na sibie 5 frostow iw alenia exori gran kiedy nie bylem do tego zmuszony. exp wachal sie 180-210k ale to bardziej bylo spowodowane szybkoscia spawnu niz moimi checiami bicia frostow.

odnosnie upa, wole sie nie wypowiadac o tych nowych fluidach, dlatego ze nie wiadomo jak beda stwory bily. jesli faktycznie zabiora im mozliwosc robienia combo, to gra stanie sie duzo latwiejsza, srednia wieku dzieci neostrady spadnie z 14 na 12 lat, podobna zmiane mozna bylo zaobserwowac jak wprowadzili celowanie z batle i uhanie sie przez hot keye, wczesniej dzieciaki nie byly w stanie grac w ta re bo byla za trudna.
Kiedys przecietny gracz tibijski mial 17+ lat, dysponowal juz jakas gotowka za ktora kupowal pacc, zeby miec runa/sprzedac cokolwiek musial umiec sie dogadac po angielsku z innymi graczami. teraz gracz tibijski to dzieciak w ktory na komunie dostal pc a na urodziny pacca i wbil w wakacjie 100 level.

pazuzu 19-11-2007 02:22

sorc - forteca

czy zauwazyl z was ktos jak poteznymi postaciami staja sie sorc i druid
poprzedni up odebral im troszke sily i dodal jaj knightom i paladynom ale teraz nie dosc ze knight zostaje pozbawiony swoich atutow to dodatkowo sorcom i druidom oddaje sie z nawiazka to co im odebrano

wysokolewelowe postacie magiczne z mana shieldem i fluidami regenerujacymi mane po ok. 600 punktow staja niezniszczalnymi fortecami z punktami zycia liczonymi w tysiacach
dodatkowo gdy po dlugiej solowej walce z bardzo silnym stworem ilosc many schodzi do zera sorc moze zaczac uzupelniac swoje punty zycia i rownoczesnie uzupelnic kilkutysieczny zapas many poprzes wypicie kilkunast poteznych fluidow i kontynuowac zmagania i to wszystko ponad 3x taniej niz leczenie rycka!

nastepna rzecz to dystansowe exori polaczone z utani gran hurem czyni magiczne postacie calkowicie nietykalne dla sobie rownych lvlowo ryckow!
rycek bedzie mogl jedynie biegac za takim sorcem leczyc sie bardzo duzym kosztem i liczyc na lagi przeciwnika zeby go dopasc i hitnac przynajmniej raz

jesli to wszystko nazywa sie balansacja to dla mnie to jedna wielka kpina!

Iros 19-11-2007 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pazuzu (Post 1753857)

wysokolewelowe postacie magiczne z mana shieldem i fluidami regenerujacymi mane po ok. 600 punktow ...

Najsilniejsze mf na TS ładują mane po ok. 300 pkt.

Storiel 19-11-2007 14:06

A kim ty kurwa jestes ze, wiesz ze nie bedzie testa public??
Nie pamietasz juz czasow jak swoim marnym sorcem waliles na 80 lvlu po 200 z visow + wand of Cosmic Energy = dragi pg na 1 milion expa w 6h ? ^^
Poprostu zal wszyscy pamietacie czasy Tibi 8.0 a wypowiadacie sie jak byscie byli conajmniej Gmami.

Faratiz 19-11-2007 14:28

;( Cena gtp jest szokujaca

Ponad 8,7k za bp?? :confused::confused::confused::confused:

Droonx 19-11-2007 16:59

Jestem magiem i szczerze mówiąc czego innego spodziewałem się po Winter Update'07. Za dużo rzeczy dodają, zamiast poprawić to co już jest.

Macunio 19-11-2007 17:31

pazuzu popieram w 100%
nawet jesli laduje sie po 300 to w wyjatkowych sytuacjach gdy skonzy mu sie mana bedzie sie uhal i manasowal lol !!!
w doadtku jego szybkosc na utani gran hur ..
bez porzadnego trapa to nic nie zdzialaja..

Ghard Lage 19-11-2007 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Droonx (Post 1754293)
Jestem magiem i szczerze mówiąc czego innego spodziewałem się po Winter Update'07. Za dużo rzeczy dodają, zamiast poprawić to co już jest.

Jeden z nielicznych co mądrze mówi...

Z resztą to już mi wsio ryba mam tyle nauki, że do wakacji będę z rzadka grywał a w wakacje jak wiadomo role się odwrócą. Po za tym kto to widział, żeby z paladyna robić maga? exori san ftw...

Edier Master 19-11-2007 17:45

Szkoda troche tych comb od potworków xP

Faratiz 19-11-2007 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edier Master (Post 1754370)
Szkoda troche tych comb od potworków xP

Na tym lvlu i na npvp to szkoda :D <npvp wiadomo o co chodzi z combami od stworkow:p:p> Ale bez combo byle 40 sorcek se na drtagach bedzie siedzial i z byle exori frigo na dystans :o:confused:

Piotrek Marycha 19-11-2007 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1753775)
odnosnie upa, wole sie nie wypowiadac o tych nowych fluidach, dlatego ze nie wiadomo jak beda stwory bily. jesli faktycznie zabiora im mozliwosc robienia combo, to gra stanie sie duzo latwiejsza, srednia wieku dzieci neostrady spadnie z 14 na 12 lat

nie mam nic przeciwko zabraniu potworom comba, ale na huja pana oni zrobili oddzielny exhaust na leczenie i atakowanie? trzeba bylo cos z tym zrobic tym, bo sorc przy zwyklym expie przy chwili nieuwagi mogl sie zlozyc od byle smiecia i gz dla Cip ze tu zauwazyli, ale qrfa, ALBO zabranie comba ALBO oddzielny exhaust, bo te dwie rzecyz na raz sprawiaja ze sorc moze exipc tak samo bezpiecznie i bez stresu jak knight...

Rumb 19-11-2007 23:15

Paladyn - Walczy za pomocą kuszy/łuku. Amunicję kupuję w sklepie. Często też używa włóczni. Do leczenia wystarczą mu magiczne mikstury.

Pytanie za sto punktów.
To po co mu mana? o.0

W chwili obecnej paladyn dostaje 10 punktów wytrzymałości i 15 many co poziom. Proponował bym coś z tym zrobić (-5 mana +5 cap?). Bo skoro paladyn teraz leczy się nie marnując przy tym ani krztyny many... to co z nią robić?
Spędziłem 25 poziomów (od 35 do 60 poziomu) polując na smoki i tak bardzo często paliłem bezcelowo manę, bo nie było co z nią zrobić. Nie używałem przy tym oczywiście żadnych run. A co będzie po najbliższym update?

Hi$zP@N 20-11-2007 01:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1754830)
nie mam nic przeciwko zabraniu potworom comba, ale na huja pana oni zrobili oddzielny exhaust na leczenie i atakowanie? trzeba bylo cos z tym zrobic tym, bo sorc przy zwyklym expie przy chwili nieuwagi mogl sie zlozyc od byle smiecia i gz dla Cip ze tu zauwazyli, ale qrfa, ALBO zabranie comba ALBO oddzielny exhaust, bo te dwie rzecyz na raz sprawiaja ze sorc moze exipc tak samo bezpiecznie i bez stresu jak knight...

Tylko pamiętaj o jednym ważnym szczególe , którym jest to ze od tego update sorc nie będzie visował tak jak teraz tylko będzie bił z visa tak jak knight z broni.

Harpun 20-11-2007 10:28

A ja mam pytanie - czy ograniczony zostanie zasięg tylko royal spearów, czy innych broni dystansowych również? Bo jak tak, to już lepiej na silne potwory z kuszą i boltami chodzić, przed updatami sobie radziłem 30 pakiem, to i teraz dam radę.

Rafals from hell 20-11-2007 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hi$zP@N (Post 1755461)
Tylko pamiętaj o jednym ważnym szczególe , którym jest to ze od tego update sorc nie będzie visował tak jak teraz tylko będzie bił z visa tak jak knight z broni.

To jest konkretne przegięcie. Konkretne naprawdę konkretne przegiecie. Teraz sork/druid będzie miał praktycznie 100% celność. W takim razie po co runy? Najlepiej zróbmy sd na spella... xD tu jest idiotyzm... i to ma być całe wyrównanie profesji?

Kenti 20-11-2007 14:39

Racja ! update trafione w 10! jednak moj pallek troche na tym straci:P
Meybe next time update bedzie dla pallow.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hi$zP@N (Post 1749802)
Trzeba również wspomnieć o rzeczy która powinna być dawno a została wprowadzona dopiero teraz mianowicie nowy NPC skupujący itemy. Dobrze jest wiedzieć że G arm i DSM których cena na niektórych servach to 10-20k wkoncu będzie miał swój stały price i będzie można na nich zarobić.

Znasz mzoe ceny:>

Sir Dark Archeon 20-11-2007 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pazuzu (Post 1753857)
czy zauwazyl z was ktos jak poteznymi postaciami staja sie sorc i druid
poprzedni up odebral im troszke sily i dodal jaj knightom i paladynom ale teraz nie dosc ze knight zostaje pozbawiony swoich atutow to dodatkowo sorcom i druidom oddaje sie z nawiazka to co im odebrano

wysokolewelowe postacie magiczne z mana shieldem i fluidami regenerujacymi mane po ok. 600 punktow staja niezniszczalnymi fortecami z punktami zycia liczonymi w tysiacach
dodatkowo gdy po dlugiej solowej walce z bardzo silnym stworem ilosc many schodzi do zera sorc moze zaczac uzupelniac swoje punty zycia i rownoczesnie uzupelnic kilkutysieczny zapas many poprzes wypicie kilkunast poteznych fluidow i kontynuowac zmagania i to wszystko ponad 3x taniej niz leczenie rycka!

nastepna rzecz to dystansowe exori polaczone z utani gran hurem czyni magiczne postacie calkowicie nietykalne dla sobie rownych lvlowo ryckow!
rycek bedzie mogl jedynie biegac za takim sorcem leczyc sie bardzo duzym kosztem i liczyc na lagi przeciwnika zeby go dopasc i hitnac przynajmniej raz

jesli to wszystko nazywa sie balansacja to dla mnie to jedna wielka kpina!

Lol - kupiles tego swego chara na allegro czy moze ze szkoly specialnej dla inteligentnych inaczej cie wypuscili...

W 8.0 obcieli sile drutow i sorcow od 30-60% w zaleznosci od czaru/runy... nie nazwalbym tego "odebraniem troszke sily"
Nowe mf daje 300 many a nie 600 - i koszt ich uzycia nie jest 3x mniejszy bo najwiekszy mf kosztuje 195gp pomnoz to sobie x2 by taki sorc mogl uzupelnic 600many na rowni z 600hp u knajta to ci wyjdzie kretynie 390gp za manasy wobec 425gp za life potiona.
Wiec nie pierd... farmazonow...X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:37.