Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Nowy Quest? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=157088)

Wapniak-zupa 16-12-2007 10:42

thx wszystko gra! trzeba miec done banshee:) moj ziom co z nim robilem on nie mial no i brakuje mu jednej lekcji calowania;p a ja done banshee i done quest:) pozdro:baby:

EdwardMatiz 16-12-2007 10:47

da sie dojsc do queen bez 60lvla?

Kurizu 16-12-2007 11:00

żeby dojść do samej banshe to możesz iść nawet na 8 lvl, dopiero przed final roomem w banshe quest jest bramka lvl :P
więc na spokojnie dojdziesz, swoją drogą to już się pogubiłem jak to jest z banshe queen mam nadzieje że niedługo to zostanie wyjaśnione ze strony CIPSOFT'u czy to jest jakiś błąd czy wymagane

Katan 16-12-2007 11:08

Na erigu nie ma nic o banshee Erig

Taranka 16-12-2007 11:49

Jednak po każdej misji trzeba chodzić do świni. Robie go sorcem i świnia robi tak jak na erigu napisane. :)

@down: no niewiem, sorcem już 2 misje zrobiłem i świnia pisze tak jak na erig, a na knighcie ciągle to samo pisała.

Kurizu 16-12-2007 12:02

Taranka uwierz mi to bez różnicy czy latasz co każdego npc czy nie
chociażby już pare stron wcześniej dwie osoby stwierdziły jasno że wystarcy odwiedzić świnie 2 razy, mało tego u mnie osoby którym pomagałem też odwiedziały świnie dwa razy i to nie miało wpływu ponieważ jedni zaliczali a inni nie... nie w tym tkwi problem

odnośnie Erigu... na Erigu zazwyczaj dopisują się osoby które tak jak ja mają wszystko co możliwe porobione i gdybym nie zaczął tego robić swoim druidem to w życiu bym nie pomyślał o banshee z resztą banshe nie jest potwierdzona i usunąłem ją z opisu dopóki nie będzie 100% jasne co z tym questem jest nie tak

w Zasadzie to ja nigdy nie wierze Erigowi w 100% jeśli chodzi o informacje dotyczące update'a i dopiero samemu robiąc oceniam czy jest to prawdziwe.... tak samo było z tzw "behemoth claw" do Jestera :> zrobiłem outfit nim się ukazał spoiler i nie był mi potrzebny.... mało tego jesio zarobiłem sprzedając swoje osobom korzystającym z eriga

Kaer 16-12-2007 13:41

łatwy quescik ;d
<trza nabic posty>

morisek 16-12-2007 13:54

Ile wam zeszlo czasu/kasy u tego zebrona? Bo ja stracilem pelno kasy i czasu i jak na razie nic... ;/

Taranka 16-12-2007 13:56

Więc opierając się o Erig zrobiłem to sorcem.
Cytuj:

12:56 You see Firlefanz.
It weighs 10.00 oz.
@down: Miał 2 razy, raz podczas banshee questu, drugi raz kończąc explorera.

Vodur 16-12-2007 14:18

@up
A czy ten twój sorc miał kiedykolwiek styczność z królową banshee?

mazgier 16-12-2007 14:24

Wygląda na to, że kluczem jest chyba Banshee Quest. Zrobiłem palkiem - bez BQ - nie mogę zakończyć questa. Zrobiłem Sorcem - BQ zrobiony - dostałem Firlefanza.

R3T 16-12-2007 14:44

Czyli sa dwie mozliwosci

a) Brak wizyty u banshee queen
b) Po kazdej misji powrot do swini

Ja robie jeszcze raz z metoda b jak bedzie zle to bedzie wiadomo ze chodzi o banshee queen

Vodur 16-12-2007 14:50

@up

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurizu (Post 1791178)
Taranka uwierz mi to bez różnicy czy latasz co każdego npc czy nie
chociażby już pare stron wcześniej dwie osoby stwierdziły jasno że wystarcy odwiedzić świnie 2 razy, mało tego u mnie osoby którym pomagałem też odwiedziały świnie dwa razy i to nie miało wpływu ponieważ jedni zaliczali a inni nie... nie w tym tkwi problem

Na 99% tu chodzi o królową banshee,
nie ma narazie nikogo (a tak mi się przynajmniej zdaje)
kto zrobił tego questa, a nie miał nigdy styczności z królową banshee...

mazgier 16-12-2007 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vodur (Post 1791612)
Na 99% tu chodzi o królową banshee,
nie ma narazie nikogo (a tak mi się przynajmniej zdaje)
kto zrobił tego questa, a nie miał nigdy styczności z królową banshee...

Obawiam się, że sama "styczność" z nią nie wystarczy. Byłem u niej tym moim palkiem i nie da się z nią rozmawiać o niczym poza ukończonymi pieczęciami. Ale...
Proponuję sprawdzić/przypomnieć sobie CO robi nam królowa Banshee teleportując na mainland? Tutaj jest haczyk :)

@edit: przy okazji - postać, która ma zrobiony banshee quest, przy pierwszej rozmowie ze świnką, po pocałunku widzi inna animację i słyszy inny tekst niż ta która go nie ma.

R3T 16-12-2007 15:10

Jop npc nie reaguja, nie obejdzie sie bez wizyty u banshee queen

Makasto 16-12-2007 15:12

To na 99.7% jest powiązane z " Banshee Quest "

morisek 16-12-2007 15:34

Mam to samo - zrobiłem wszystkie misje, ale nie chodziłem do świni ani nie byłem u banshee i nie mogę odebrać nagrody. Trochę to denerwujące, ale myślę, że chodzi jednak o banshee, bo wątpię, aby Cipsoft dał questa, którego można źle zrobić i nie móc naprawić. Wtedy raczej następni NPC nie reagowaliby przed odwiedzinami u świni.

Taranka 16-12-2007 16:29

Spoiler jest już na wiki hunted.

Kurizu 16-12-2007 18:15

Taranka a zauważyłaś że tekst jaki odpowiada Ci świnia jest jako przedostatni na erigu tak jakby Ci brakowało 1 pomocy ? tak samo będzie jakbyś odwiedzała za każdym razem :)

poza tym naprawdę nie trzeba wracać do świni co każdy raz (dzisiaj i wczoraj testowane przy pomocy kolegów z serwa którzy robili moim spoilerem) i wszystko było k :> każdy z nich był po banshee quest

Asza17 16-12-2007 19:46

http://img113.imageshack.us/img113/409/qestmj5.jpg

Czy to jakiś nowy qest ? to miejsce jest pod pustynia kolo vocation qest.

Vodur 16-12-2007 20:14

@up
Stare jak świat...

Taranka 16-12-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurizu (Post 1792084)
Taranka a zauważyłaś że tekst jaki odpowiada Ci świnia jest jako przedostatni na erigu tak jakby Ci brakowało 1 pomocy ? tak samo będzie jakbyś odwiedzała za każdym razem :)

poza tym naprawdę nie trzeba wracać do świni co każdy raz (dzisiaj i wczoraj testowane przy pomocy kolegów z serwa którzy robili moim spoilerem) i wszystko było k :> każdy z nich był po banshee quest

Oj powiem jedno xD knightem już chciałem ponownie robić ten quest, ale poprostu npc nie odpowiadają, kumpel robił tego questa wg. spoila, który umieściłem na wiki.hunted no, ale posłuchał kumpla, żeby nie chodzić do świni ciągle xD no i nic, pisze mu to co mi :) może potrzebny tu banshee quest :) niewiem ;p

EdwardMatiz 16-12-2007 21:42

Kurwa jego w dupe mac

trzA miec 7 seali zrobionych zeby dostac buzi

Kurizu 16-12-2007 22:47

Asha17 to jest część ze starego desert dungeon quest nic specjalnego... jest tam od tibii 6.xx

zaś dzisiaj najpóźniej utro z rana będe miał 100% potwierdzenie czy potrzeba banshee (szykuje się u nas team co chce to sprawdzić :P)

Arcasiros 16-12-2007 23:31

To dobrze czekam na jakieś dalsze informacje z tej ekspedycji :)
Mam nadzieję że moja nagroda już nie przepadła a jak będziecie chodzić? od nowa? jeśli tak to po każdym npc do świni czy na początku i końcu?

Szorcak 17-12-2007 02:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R3T (Post 1791593)
Czyli sa dwie mozliwosci

a) Brak wizyty u banshee queen
b) Po kazdej misji powrot do swini

Ja robie jeszcze raz z metoda b jak bedzie zle to bedzie wiadomo ze chodzi o banshee queen

opcja b) odpada bo chodziłem do świni po każdej misji

Koszalek 17-12-2007 20:39

trzeba mieć chyba cały banshee quest albo rozwalic 2 warlocki i miec 6 seali zrobionych by odpowiedziala na "kiss"

Maks14 19-12-2007 18:27

Odnosnie lodów:
Jest bardzo prosty sposób:
wysylamy sobie parcel z veno z lodami w srodku do dp w thais (do naszego dp). Nastepnie spokojnie sobie idziemy do thais :)

Longaar 19-12-2007 20:59

NIE TRZEBA CHODZIĆ DO NPC ZA KAŻDYM RAZEM...
Poszedłem raz na początku i raz na końcu... wystarczyło.
Znajomy zrobił identycznie jak ja... Nie dostał jednak nagrody, jaka jest różnica między mną a nim? Proste, ja wykonałem banshee questa, on nie :] Więc chodzi tutaj przynajmniej o 7 seal z pocałunkiem banshee po którym przenosimy się do pomieszczenia z własnym ciałem.
Wykonanie całego Banshee Questa wydaje mi się że nie jest konieczne, tylko same 7 prób.

Maks14 19-12-2007 22:05

Chcialbym sie dowiedziec jaka obstawe ma ta queen bo bede sie tam musial niestety wybrac :/

R3T 20-12-2007 10:36

Kilka banshee, najlepiej wziac jakiegos ms zeby ci wyczyscil sale ;)

Grzybicostopy 20-12-2007 11:23

NIE trzeba wracać za każdym razem do świni.
NIE trzeba mieć wykonanego CAŁEGO Banshee Questa, wystarczy "poprosić" Banshee Queen o "kiss".

Ot, cała historia.

Maks14 21-12-2007 15:29

Mam juz dosc tego questu cos w nim jest chyba nie tak. :/
Zrobilem wszystko tak jak opisane w solucji. Poszedlem do świni i nic no to pomyslalem ze trzeba isc do tej durnej banshee.
Polazlem tam dwa razy rozmawialem i nic. W kolko gada ze musze miec wykonane wszystkie inne "seals" a wykonalem all
Mowi tak na slowo "kiss".

paluch89 21-12-2007 17:46

Ja poszedłem na początku do świni i na końcu i quest wykonany. Banshee już dawno całe zrobione.

http://images33.fotosik.pl/85/2efa02a0ce4ec73c.jpg

Premiann 21-12-2007 18:03

Banshee Queen

Trzeba wykonać całego banshee questa! Oprócz ostatniego roomu (chyba). Bo mi mówi królowa ze muszę najpierw zrobić sale!:(

Kurizu 22-12-2007 11:41

Spoiler został uaktualniony , już po sprawdzeniu zostało potwierdzone że jest potrzebne wykonanie banshe questa do momentu z "kiss" u banshee queen czyli tuż przed final roomem

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:43.