Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Dzień z życia Mistrza Gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=160131)

Rav 06-01-2008 17:03

bardzo fajne humorystyczne opowiadanko ;)

Bekaojad13 06-01-2008 19:03

Zeczywicie fajne opowiadanko. Nie chce byc Kapusta ale musze doniesc zeby tworca tematu przekazal GMowi a ten ukaral niegrzecznych:baby:
-Carion Pamik(za teleportowanie podawal link z keylogerem[kumpel tesz testowal])
-Cerag Chan(lurowanie na swiecie non-pvp) na nim gram
-Zedel Traos(za lurowanie na swiecie non-pvp i teleport)
-Niran Zakol(podawal hacklinki [Qmpel sprawdzal] i teleport)

KoBaL 06-01-2008 19:12

nie no ja tez chce zobaczyc gm-a na oczy :P

nazwisko322 06-01-2008 19:30

Mam podobny dzień :D jestem liderem 200 osobowej gildii 25+ ;(X(

Obles 06-01-2008 20:17

Trochę już gram w tibie...
Trochę siara o tym mówić...
Ale, do tej pory nie wiedziałem, że jest kos taki jak GM ! :baby:
No ale teraz juz wiem :)
Wiecie może ile jest polskich GM-ów ?
A tak na marginesie moim zdaniem powinno ich być z 2 jak nie 3 razy więcej ;/

Lodzio 06-01-2008 21:23

Gram na candii od ostatnich wakacji i tylko ok 5 razy widzialem gma niech nie przesadzaja co oni to nie robia >.< kiedy chce zareportowac kogos to ofc gma nie ma yay :O

Bratix 06-01-2008 23:37

Bardzo jestem zadowolony z pracy Gm'ów. Wykonują swoją pracę sumiennie. Obawiam sie jedynie, że jest ich trochę za mało.

Pozdrawiam

Kusnier 07-01-2008 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Obles (Post 1830409)
Trochę już gram w tibie...
Trochę siara o tym mówić...
Ale, do tej pory nie wiedziałem, że jest kos taki jak GM ! :baby:
No ale teraz juz wiem :)
Wiecie może ile jest polskich GM-ów ?
A tak na marginesie moim zdaniem powinno ich być z 2 jak nie 3 razy więcej ;/

Jest 1 polski GM, nazywa sie Xadam.

Obles 07-01-2008 15:19

Uuu...
Myślałem, że jest więcej co najmniej z 10...
Przecież gra nas tylu :)

Astrewesdoa 07-01-2008 15:50

Gmowie

Hmm minimum 2 Gmow na 1 serv moze by bylo mniej botterow

Jak byl bym GMem to bym gral kilka godzin dzienie xD

Cip placi GMom?

Smart 07-01-2008 15:55

Ta albo jeden ktory czesto sie loguje

Bekaojad13 07-01-2008 17:24

Jakbym ja byl GM to bym gral caly czas! Ale jest to raczej nie mozliwe poniewaz juz 2 criminal record mam

Kondzix105 07-01-2008 21:03

Najlepsze bylo to

2. Zbanowany za: Wulgaryzmy.
Wytłumaczenie: To nie byłem ja!!! Moja mama była zła, że za dużo gram w Tibie i chciała, żeby mnie zbanowali, żebym mógł posprzątać pokój. Dlatego więc użyła brzydkich słów na Trade Channel.

jego mama gra w tibie???hahahahaha:D:D:D:D:D

Hakuoh 07-01-2008 21:44

Ze wzgledu na ataki na uzytkownika Yallah oswiadczam w Jego imieniu:
a) Nie jest na stanowisku 'Gamemaster', wiec nie pomoze Wam pismo, ze ktos boci "or something like that".
b) Wszelkie odpowiedzi na Wasze pytania w sprawie problemow technicznych znajdziecie na tej stronie.
c) Nie jest w gronie Tibia.pl (moderator; administrator)
d) On tylko przetlumaczyl tekst. Nic wiecej.
e) Kazda wiadomosc w tej sprawie zostanie zignorowana. Wiec nawet nie liczcie na jakakolwiek odpowiedz.

LarvaExotech 08-01-2008 08:54

jak ktos lubi takie klimaty ale po ang: http://tibianews.net/section.asp?Ids=6&Id=62

$orcerer 08-01-2008 09:33

Hahaha chyba chca pokazac graczom ze istnieje ktos taki jak GM...i tak jest ich za malo,GM-i pewno maja taka umowe z cipem zeby boterow z paccem nie banowac bo hajs z nich :D taka prawda ten artykul jest po to zeby zamydlic ludzio oczy...ja przez 5 lat widzialem 5 razy gma....czy to jest normalne??Jak gra w ta gre 50tysiecy graczy+?I jak 30 gejmasterow ma se niby dac rade?Zal mi cie ShitSofcie

@down
Tak dla sprostowania to zartowalem z ta "umowa" ale po prostu cipy huja klada na boterow bo hajs z nich jest... zreszta GMy jajco dostaja,jakby im za to placili to by byli czesciej online ^.-

Johnnek 08-01-2008 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $orcerer (Post 1832461)
Hahaha chyba chca pokazac graczom ze istnieje ktos taki jak GM...i tak jest ich za malo,GM-i pewno maja taka umowe z cipem zeby boterow z paccem nie banowac bo hajs z nich :D taka prawda ten artykul jest po to zeby zamydlic ludzio oczy...ja przez 5 lat widzialem 5 razy gma....czy to jest normalne??Jak gra w ta gre 50tysiecy graczy+?I jak 30 gejmasterow ma se niby dac rade?Zal mi cie ShitSofcie

][_, ([]) ][_, Nikt nie ma żadnej umowy pacc tak samo dostaje bany nawet wysokie lvl (czasem jak coś poważnego to delete konta). Pod tym względem nie można nic nikomu zarzucić, ja pare razy widziałem GMa i rozmawiałem z nim nic szczególnego niema się czym podniecać to tylko człowiek. A co do ich liczby to z pewnością jest ich zamało, zazwyczaj kiedy chce się donieść na kogoś że łamie regulamin to i tak ich niema. A co do tego czy GM ma pensje to nie wiem ale jeżeli są to oficjalni pracownicy CipSoft to z pewnościa mają wynagrodzenie, a jeżeli tak to jest to wyjaśnieniem ich niewielkiej ilości.

Aggro 08-01-2008 19:03

GM nie ma kasy z roboty ponieważ nie jest zatrudniony.
Zatrudniony jest CM (Community Manager) i dostaje pieniądze za pracę.

Amon-Re 08-01-2008 19:18

Witam wszystkich,
Tak się złożyło, iż jest to mój pierwszy post na tym forum :)
Wiele osób krytykuje GM'ów za swój nikły wkład w to co się dzieje w grze. Plaga botterów, hackerów i innych "niewiernych" to prawdziwa zmora Tibii. Jednak nie zapominajmy, że mistrzowie Gry za swoją pracę nie otrzymują wynagrodzenia, a posiadają jeszcze coś takiego co zwie się życie prywatne, a najczęściej ludzie będący GM, grali w grę już ładnych kilka lat, więc nie należy od nich wymagać aż tak dużego poświęcenia. zawsze można przecież zostać Tutorem, czy po prostu raportować (bądź informować na specjalnym forum) o wykroczeniach. Nawet, gdy wydaje się to próżnym działaniem, może przynieść owoce ;)

kozacki 08-01-2008 19:34

fajny artykuł, wciągnelo mnie jak Harry Potter ;)

Paladin'Popek 08-01-2008 22:59

mam takie pytanie jak zostac CM ? czy dopiero jak sie dlugo pracuje jako GM czy tylko z cip softu ludzie ich maja??

Duch Niespokojny 08-01-2008 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paladin'Popek (Post 1833465)
mam takie pytanie jak zostac CM ? czy dopiero jak sie dlugo pracuje jako GM czy tylko z cip softu ludzie ich maja??

Po prostu musisz się zgłosić do pracy w Cipsofcie.

Zenuś 09-01-2008 10:16

a ja w swojej karierze tibii nie raz widzialem gm'a, nie raz z nim rozmawialem, nie raz przy mnie banowal cheatera. tak wam sie tylko wydaje ze na waszych swiatach gm'ow nima. bardzo czesto na waszych serverach najwieksze lvle sa banowane bez waszej wiedzy. na forach poszczegolnych swiatow bardzo czesto mozna zauwazyc duskusje gma z graczami no ale jak ktos nie zna angielskiego to niby po co ma tam zagladac :p.
widocznie wiekszosc z was gra za krotko lub tez gra tylko po to aby nabic ten lvl w cale nie interesujac "polityka" servera

Salem0 09-01-2008 18:51

Witam. Skoro juz tu jestem, to chcialbym zapytac o taka rzecz. Nie gram juz w Tibie od 2 lat ale zrobilem sobie postac do pogadania ze znajomymi z dawnej gildii. Jest na Rooku i ma 29 lv. Lubie pomagac nowym o ile ktos nie sepi i nie przeklina, ale nie zawsze jest ktos kogo mozna obdarowac wiec mam drugie konto z postacia depo 18 lv. Czasem musze cos przelozyc na ta druga postac. Mam w domu trzy komputery ale w osobnych pokojach, wiec w razie czego jak mam udowodnic GMowi, ze nie mam zadnego boota???? Nawet nie wiem jak to wyglada, bo balbym sie hacka. Przeciez nie zawsze jest ktos w domu. Sam moge zrobic trade jedna i druga postacia ale obydwoma na raz sie przeciez nie odezwe....

user2k 09-01-2008 19:51

dzien z zycia...

... a teraz prawda,
Dzień z życia gracza:
zglaszam botka... czekam , robi 30 okrazenie... czekam... zabija moje roty treningowe... czekam... pojawia sie 45 raz... wylogowuje sie... loguje sie nastepnego dnia... pojawia sie ten sam gostek...
... i nie tylko on, jest tu 4 innych ktorzy zawsze sie tu pojawiaja, jeden sie chwali jak sie obudzi ze ma juz 7x/7x a ja siedze od 10 dni po 8h i mam niecale 70/70... tyle ze oni maja juz 40+... takie zycie

Dagins 09-01-2008 20:00

Mnie ci GMi w*****ają, przez całe życie wysyłam im raporty bez odezwy, a tutaj jakieś p********* tutor (z którym się nie lubie) napisał do znajomego i już mam criminal record za nie przestrzebanie punktu nr. 856 paragrafu 105b...... Taka jest uczciwość, kolega tutor za to trapował mnie na dragonach i żadnych konsekwencji..... Tibia śmierdzi bezprawiem.

@Salem0
Dostaniesz bana za MC czy masz jeden komputer, czy całą kawiarenkę internetową :)

ArtiPl 09-01-2008 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirate Cutthroats (Post 1827922)
Ja tylko raz spotkałem GM-a i raczej miło to wspominam. Chcieli mnie załatwić a GM ich przeniósł w jakieś inne miejsce...to było dawno temu :) 8o

Jasne, szczegolnie ze GM nie moze teleportowac graczy do siebie...

Text denny, reklamowka - a przyklady? To tak jak opowiedziec dowcip - nie przydazyl on sie nikomu w zyciu... Komercha, ale coz w tibie juz nie gram...

Dagins 09-01-2008 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ArtiPl (Post 1834568)

Text denny, reklamowka - a przyklady? To tak jak opowiedziec dowcip - nie przydazyl on sie nikomu w zyciu... Komercha, ale coz w tibie juz nie gram...

Może na OTSie nie może...

Zenuś 10-01-2008 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dagins (Post 1834624)
Może na OTSie nie może...

bo nie moze. gm moze sam siebie teleportowac do graczy ale na odwrót nie

Itachi 10-01-2008 15:45

Mozna teleportowac grasza w inne miejsce.
Sam bylem swiadkiem.
Poza tym jak inaczej kiedys teleportowano by PK na GM Island?

Arrathel 11-01-2008 03:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez user2k (Post 1834526)
... a teraz prawda,
Dzień z życia gracza:
zglaszam botka... czekam , robi 30 okrazenie... czekam... zabija moje roty treningowe... czekam... pojawia sie 45 raz... wylogowuje sie... loguje sie nastepnego dnia... pojawia sie ten sam gostek...
... i nie tylko on, jest tu 4 innych ktorzy zawsze sie tu pojawiaja, jeden sie chwali jak sie obudzi ze ma juz 7x/7x a ja siedze od 10 dni po 8h i mam niecale 70/70... tyle ze oni maja juz 40+... takie zycie

Candia? ;)
@topic
No niby prawda, może powinni dać większe prawa senatorom? ;)

Duch Niespokojny 11-01-2008 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrathel (Post 1836697)
No niby prawda, może powinni dać większe prawa senatorom? ;)

Senatorzy to i tak z definicji "emerytowani" gracze (często gamemasterzy), więc za wiele by to nie zmieniło...

dwafmen 11-01-2008 19:51

supeeer dzien z zycia gm =) wowow . nudzi im sie? tibia na wesolo HAHA...

sath_okh 11-01-2008 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 1833763)
na forach poszczegolnych swiatow bardzo czesto mozna zauwazyc duskusje gma z graczami no ale jak ktos nie zna angielskiego to niby po co ma tam zagladac :p.

Jakoś nigdy nie widziałem żeby gm pisał na forum Refugii..., nawet na gamemaster board większość postów bez odpowiedzi ze strony gm-ow jest. Moze gry pomyliles? ;)

Sakumil 12-01-2008 13:04

Haha, cieko sie blaznia takimi newsami... zraportowalem z 5 osob ze botoja, gralem potem z 3h i nikt ani sie nie zjawil, ani nie odpisal... Kazdy GM powinien miec 1 serv, i juz. A nie jest ~60 światów i 36GM'ow -.- nie ma szans zeby zawsze byl ktos online ... powinni to naprawiac, bo Tibia_auto i inne tego typu boty, psuja zabawe, nie tylko tym który ich uzywaja, ale także tym który chcą grać uczciwie.

Zenuś 12-01-2008 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Itachi (Post 1835598)
Mozna teleportowac grasza w inne miejsce.
Sam bylem swiadkiem.
Poza tym jak inaczej kiedys teleportowano by PK na GM Island?

a wiesz kiedy to było? w tedy gm mogl przywolywac demony, rozdawac itemy i zabijac dla zabawy. to wszystko minelo teraz gm nawet nie ma takich opcji....
gm moze tylko upomniec lub dac bana nic po za tym...

JaSprite 13-01-2008 02:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ArtiPl (Post 1834568)

a jak kiedys gmowie Karali pkerów? teleportem na wyspe ;o

lasio16 13-01-2008 12:26

Mi się taka robota podoba, chciałbym być GM'em :p

Zenuś 13-01-2008 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 1838602)
a wiesz kiedy to było? w tedy gm mogl przywolywac demony, rozdawac itemy i zabijac dla zabawy. to wszystko minelo teraz gm nawet nie ma takich opcji....
gm moze tylko upomniec lub dac bana nic po za tym...

gralem od 7.1 i nie pamietam aby w tedy gm mial takie mozliwosci
upsssss mala pomylka z edycja........
gdzie tu sie usuwa posta :X

ArtiPl 13-01-2008 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JaSprite (Post 1840184)
a jak kiedys gmowie Karali pkerów? teleportem na wyspe ;o

Przeczytaj kilka postow wyzej, kolega dobrze powiedzial, kiedys GM mogl przywolywac demony, zabijac graczy i ich teleportowac itd. Teraz nie ma takich mozliwosci.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35.