Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   [Tibia's Arena]- musisz to zobaczyć! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=17010)

p.l 21-11-2004 19:16

ups, zapomniałem o jednym pliku .... Ale już działa

Stratos[PL] 21-11-2004 19:20

Elf umie byc odwrocony tylko w jedna strone...popraw to
@Edit : a jakos u mnie sie brazowe tlo nie robi...mozna inną arene wziasc :D! gratz :cup:

Fido 21-11-2004 19:26

Wybieram ten link ktory podales ale problem nie znika :P :(
Ok zadzialalo nareszcie dodales mapki GRATZ !!! :D

p.l 21-11-2004 19:42

jeżeli się nic nie pokazuje po zakupie jednostek wystarczy poczekać, ponieważ musi się załadować dodatkowy plik.

A co do tego obracania się, mi wszystko działa - wyłączam aktualnie wybraną opcję (przycisk) i klikam na jednostkę, obraca się (tyle że nie według wskazówek ale po schemacie dol, gora, prawo, lewo; wynika to z mechaniki gry)

Nil 21-11-2004 19:46

Co tu duzo mówić... MISTRZOSTWO ŚWIATA !! (jak dla mnie :D )

gorgi 21-11-2004 20:08

hehe i jak zwykle p.l. zadziwiasz nas XD

Ej ale mam pytanie , czy w next up dodasz to co mówiłem? czyli skrzynie w którejś cś jest np. dodatkowy attack lub ruch jakis item ::P::p::PPPPP

Desigit 21-11-2004 20:58

Czuje, ze sobie nie pogram.......Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

Moze mi ktos powiedziec co zrobic, zeby dzialalo poprawnie?? :(

p.l 21-11-2004 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Desigit
Czuje, ze sobie nie pogram.......Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

Moze mi ktos powiedziec co zrobic, zeby dzialalo poprawnie?? :(

mi nadal działa ... może po prostu odpalasz z linka z pierwszego postu a nie z
tego

A co do prezentów-niespodzianek? hmm ... pomysł nie głupi ... także wait for next update

redfaction 21-11-2004 22:19

Zagrałem a teraz oceniam.
1. Nie zauważyłem żadnych niedogodności graficznych (grafa na wysokim poziomie).
2.Jesteś geniuszem (wymyślić i stworzyć taką grę to nie lada wyzwanie przynajmniej dla mnie).
3.Wciągająca prawie tak samo jak Tibia :P
4.Dodaj może coś potężniejszego najlepiej 2 rasy :)
5.Wielkie gratulacje za pomysł wykonanie i za wszystko heheh.

Tak trzymać a będzie dobrze :)

Ps. Mam nadzieję że na tym jednym projekcie się nie skończy twój geniusz.:P

Desigit 21-11-2004 22:22

Teraz rzeczywiscie dziala. Naprawde fajna gierka, ale jest 1 minus. Mianowicie nie da sie pokonac mass geo-probowalem na wszystkie sposoby-i nic.(Mosisz go jakos oslabic, nie wiem moze zeby exura mniej hp mu dodawala)ale ogolnie gierka odjechana

:cup: mistrzostwo :cup:

Kawior 23-11-2004 06:42

Moje uwagi co do gierki to:
-Zbyt mala plansza lub tez wiekszosc jednostek ma zbyt duzo ruchów przez co jednostki strzelajace nie sa atutem armi

Można by w tym celu dodac cos jak utani hur...

-Elf chodzi tylem na przód :p

-geo za dobry,hero bardzo slaby, warlord slaby

-Pomyśl o mtym wreszcie jako o grze a nie jak o samej walce zawstanów sie co trzeba zrobic zeby stala sie turówką

PiXik 23-11-2004 10:01

Fajne są te nowe rasy mi działa wszystko no ale brakuje paru rzeczy
u ludzi np rycerza:)czarnego;p

Kawior 23-11-2004 14:37

Mam jeszcze propozycje zeby potwory mialy tyle hp co w tibi i srednio tyle zabieraly...

PiXik 23-11-2004 15:15

dobra teraz argumenty:
Hero jest za słaby z bliska słabo bije lepiej z daleka.Za dobry ma def
Geomancer niech leczy się za 25 to będzie lepiej bo jest za dobry

Sokochłap 23-11-2004 15:27

@re up

Wlasnie taki ma byc :)

Arthevariel 23-11-2004 15:35

ehh

wszyscy mowia ze za******* a ja nie moge na to wejsc ;/

help plx

Fonkin 23-11-2004 18:28

proprawic, mi nie dziala, fast, chce sobie zagrac :p
severon 37 lvl knight-72/69 sux-aurea
ps; wojna na aurea ;)

p.l 23-11-2004 21:18

@re: up, 2x up

jakbyście przejrzeli poprzednią stronę, wyczytalibyście, iż link do serwera na pierwszej stronie nie działa i że podałem alternatywny. A oto i on
link

Fido 27-11-2004 00:15

Kiedy update ??

P.L mam nadzieje ze pracujesz nad update i sie ten temat nieco ozywi bo jakos tak glupio ze jest gsdzies na koncu ukryty. A wiec mam nadzieje ze update ukaze sie ( tradycyjnie ) po weekendzie poniewaz jestem fanem tej gierki i ciagle w nia gram :D

Aureliunkunfun 04-12-2004 20:55

dla mnie trzeba by bylo jeszcze tylko dodac karaluchy (larvy , bugi , scaraby , ancient scaraby itp.) i spidery (spider , poison spider , Giant spider)
i reszte ludzi np. Warlocka , Necromancera , Priestess , Valkirie , Monka itd.
wszystkich nie pamietam jakich nie ma
PS. Exori u Warlorda RULEZZ :evul: 8o

EDIT: esh no zapomnialem dodac bo dopiero potem przeczytalem z tymi presentami nie glupi pomysl ale mogly byc skrzynki i takie ktore by wybuchaly po otwarciu i zabijaly wszystkich stojacych obok :D
PS. niektore skrzynki nie wszystkie (takie pulapki :evul: :evul: )

Zygfryd 04-12-2004 22:24

A tak bardzo chciałem sobie zagrać... Kilka razy na kilku stronach tematu klikałem w link i owszem, ładuje się strona. Tyle ze zamiast okienka gry widzę puste obramowanie i mały prostokącik w lewym górnym rogu...

Bohus 04-12-2004 22:35

Wypaśna gierka, jak to włączyłem, od razu zamknąłem tibię i bombałem w to z 1,5 godz. 8o Dodaj parę nowych potworków i mapek do bitw to bedzie ekstra ;)

Volerasi 05-12-2004 02:59

Spoko Gra

Spoko gra i tyle :P

Fido 05-12-2004 22:04

Cos wantpie czy sie tego update doczekamy :(

p.l 11-12-2004 17:06

uwaga uwaga, zgodnie z nastrojem test serwera i ja daję wam możliwość potestowania kolejnej wersji Tibia's Arena. Nie powiem co wprowadziłem, jesteś ciekaw,

//note:
- jeżeli macie starą wersję to musicie odświerzyć kilkakrotnie, jeżeli nadal nic z tego, to musicie wykasować stary plik swf z tempa (użyj windowsowego szukaj pliku >beta*.swf< i skasuj co Ci znajdzie)
- jest pełno błędów, ale nie chce mi się ich szukać
- to jeszcze nie skończony update ale już nie będe miał czasu aby go skończyć w weekend
- obrażenia, procenty są na razie od tak dane, aby działały, bez przemyślenia

rafal<vaviec> 11-12-2004 17:20

:) jupi!!!!! update . zauważyłem po minucie grania że stwory mają widownie i czary , ale nie wiem do czego ta skrzynka na środku . jak zauważe więcej to napisze

p.l 11-12-2004 17:41

skrzynka to ozdoba, na razie nie wprowadziłem tych skrzynek z dodatkami. auważcie, iż jak kupujecie jednostki można kliknąć w hero :>

Bambuko 12-12-2004 21:50

Super są bohaterowie i nawet spoko dobrani [ale jedynie ludzie no i jeden Stone Golem]. Naprawdę jest dobrze. Tylko teraz wytłumacz mi co dają te czary [te specjalne, a nie runy]? Necromancer mógłby mieć coś, co by wskrzeszało zmarłe jednostki, a o ile zauważyłem, to nie ma [a już byłem pewny, że jest, ten znaczek tak wyglądął jeden].

RE DOWN:
A ja czary mino używałem na przeciwniku lol:P Ten z bronią.

p.l 12-12-2004 22:31

wiem, muszę zrobić tak jak w BG że jak najedziesz, to Ci po 2 sec pokazuje co to za czar. Na razie żeby wiedzieć co to za czary, to jak kupujesz jednostki, wejdziesz w opcję kupowania run to masz wypisane czary bohatera. A co do nekro, to właśnie jedna z tych umiejętności to wskrzeszanie części straconych jednostek (chyba 1/3) (pokazuje +ileśtam, to ileśtam to właśnie ilość przywróconych jednostek). No chyba że miałeś na myśli wskrzeszanie zupełnie ubitego oddziału?

Ps. niestety na razie nie mam czasu na poprawki
Ps2. żeby obrócić jednostkę wciśnijcie R :P
Ps3. w skrócie:
dwarfy:
stone skin - (kamienna skóra, plus def)
stone course- petryfikacja -> -2 tury
ludzie:
- healing
- bless (błogosławieństwo, plusy do attack i def)
undead:
- course - klątwa (minusy do attack i def)
- resurection (wskrzeszenie części ubitych jednostek)
elf:
- healing
- magic cośtam (magiczne pnącza -1 tura)
orc:
- berserk (plus atak, minus obrona)
mino:
- magic weapon (plus do attack)
- convice (na runde, dopiero w kolejnym update)

damianlorek 13-12-2004 08:03

Super gra ;)

Randlemen 13-12-2004 18:41

Normalnie Jak Heroes Of Might And Magic Iii

Ty koleś jesteś suuuper. Oby więcej takich fajnych gierek i tym podobnych rzeczy. Super pomysł z tymi nacjami :) . Popracuj trochę jeszcze nad formą graficzną i będzie ok. :D

mugetsu 13-12-2004 18:44

SUPER GIERkA!!!! :)

Lord Alek 13-12-2004 19:26

Problem

chcialbym zagrać w tą grę, bo widząc po komentarzach jest fajna, ale gdy klikam na jakikolwiek link pokazujem mi sięokienko z napisem:
"Obecne ustawienia zabezieczeń uniemożliwiają uruchamiaanie formatów ActiveX na tej stronie. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie." wtedy klikam OK i widzę tylko stronę koloru brązowego. Po odświeżeniu okienko wyświetla się ponownie. Napiszcie szybko jeśli tylko wiecie, bo choć myślę ,że to coś w opcjach internetowych po zmianie kilku ustawień wszystko jest identycznie.

EDIT:
Już wszystko działa (miałem po prostu za duży poziom zabezpiczeń czy coś takiego:P) i mogę już grać. Bardzo fajna gra, gdyby jeszcze była opcja człowiek vs komputer to by było super (choć wiem, że to bardzo dużo roboty), bo
dziwnie mi gra sam ze sobą. Jakby co to oczekuje tego nie mniej niż update prawdziwej tibii :).

p.l 13-12-2004 20:25

Lord Alek

A może po prostu za krótko czekasz, za szybko odświerzasz? po prostu flashka musi się załadować a to potrwa trochę (no nie 10 minut :D)

Master Gutek 14-12-2004 18:36

wiecej...wiecej...

no gra sie calkiem przyjemnie ja osobiscie lubie mino! B)

WIECEJ TAKICH GIEREK PLZ!!!!!!

MAALE GIERKI RUULEZZ!!!

Armmagedoniarz 16-12-2004 17:49

gratz

moje gratulacje. naprawde swietna gra. jedank elfy sa troche za slabe ;(
moglbys tez wprowadzic takie rasy jak insekty, giganci
aha i single player tez bylby mile wiudziany

Hell of the knight 16-12-2004 20:35

...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez p.l
Lord Alek

A może po prostu za krótko czekasz, za szybko odświerzasz? po prostu flashka musi się załadować a to potrwa trochę (no nie 10 minut :D)

Ej piszesz że jest już nowa wersja ja tylko gram w wersję BETA czyli tam są tylko minosy,orcki,dwarfy,humany,undeady i elfy :/ pisze że to wersja BETA czyli pełna ma inne rasy? plzz daj jeszcze linka do pełnej wersji i przy okazji zrób w grze demoy dragi czy np. cyce albo beholdery albo moze jakies pajaki np. gs poisony... PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZ :p
A tak wogóle to super gra :cup: 1 miejsce :cup:

kubasek2 16-12-2004 21:03

spox!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest troche bugów niestety:(
1. Jest za mało map!!! Wyślij do mnie maila a ci przekaże pomysły na mapę.
2. Emmmm... Mało czarów??
3. Rozszerz ilośc jenostek o 1 lub 2 (przynajmniej)
4. Wprowadź tryb kampanii::)
5. Bohater niech też bierze udział w bitwie. Nie tylko stoi i rzuca czary
6. Muzyczka(przynajmniej odgłosy walki)
7. Polski!!! Przetłumacz albo wszystko na angielski albo na polski
8. kursor myszy moze być ale dla urody zrób miecz:)
9. Zrób jednostkę mikołaja:)(Żart)
to chyba na razie wszystko

ps. zrobilem kilka gier
www.albinoblacksheep.com
kilka gier jest moich

Jacko 16-12-2004 21:26

@up:

sam jestes bug, zrob lepsza pokemonie...

CHUDY 17-12-2004 16:55

Gra jest dobra, jednak ze zauwazylem blad, mianowicie taki ze jak przycisniesz "R" (jednostka sie obraca) ale po zrobieniu kilku okrazej jednostka, tzn przycisniesz kilka razy "R" to jednostka upada na ziemi i tak jakby zginela i tracisz ruch :(

Do gry przydalo by sie kilka nowych mapek i jednostek, np INSEKTY, PAJAKI, lub GIGANCI.

Dobrym rozwiazaniem byla by mozliwosc dobrania pieniedzy, chodzi o to zeby rozgrywka byla bardziej imponujaca, dluzsza...
Moglo by byc options i tam by sie wybieralo ilosc pieniedzy przeznaczonej do kupna jednostek.

Mam nadzieje ze nie zakonczyles produkcji i doczekamy sie kolejnych czesci

Pozdro :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:04.