![]() |
WItam
Jestem nowy na tym forum, gram juz 3 miesiace w tibie mam 41 lvl knajtem :D Skoro temat zmienil sie w "co bys zmienil w grze" tez podam swoje przyklady. Pierwszym z nich mysle ze dobrya bylaby by losowosc itemu, tak jak w diablo ze nawet goblin moglby upuscic golden armora, bylaby to doskonala forma na zarabianie pieniazkow w grze , poniewaz pco takiemu 20 lvl taki armor, a za te pieniadze kupil by sobie caly set :) Drugim zas , tez jak w diablo jest nieznajomosc itemu i naprzyklad dowiedzenie sie co to jest i do czego sluzy kosztowalo by 10.000 gp :) Trzecim mozna by bylo zrobic loterie na swiat, los by kosztowal 5k i losowalo by sie liczby :D cos w tylu bingo :D Nastepnym pomyslem jest dodanie wlasnie nowych potworkow, i przedmiotow :)MOzna by bylo zrobic tez nastepna wyspe dla hlvl , tak jak w stylu rok pozniej main. I walczyli by od nowa z nowymi potworkami , nowe mapy itemy :D Ostatnia rzecza jaka bym chcial zmienic jest "tez jak w diablo" Dobrowolne ustawianie skilli tzn, po wbiciu lvl mozna dodac 3 punkty i to od nas by zalezalo co gdzie dodac :) Wiem ze gra w tedy by byla za bardzo :diablo" no ale mam taki sentyment i mysle ze fajnie by to wygladalo :) a hlvl by sie nie nudzily :D, loulvl by mogly zarabiac na itemach itd.. :D Pozdrawiam silas:) |
@up
chyba ci się tematy pomieszały :) |
Moim zdaniem Angel of Distans bedzie 1 lvlem 400, albo MDW się zabieże do roboty.
|
Cytuj:
|
Moim zdaniem subklasy polepszyły by grę. Powiedzmy co 50 lvli wybieranie kierunktu "atak", "obrona", "leczenie" dlaczego nie? Nareszcie szanse na pvp by się bardziej wyrównały, a na no-pvp walka w teamach była by znacznie ciekawsza. Oczywiście jeśli cipsoft by tego nie spartolił ustalając zasady systemu działania takich subklas (co obawiam się, że miało by miejsce jak zwykle zresztą, bo nawet przy 4 klasach nie mogą sobie poradzić...).
|
Zauważcie, że w Tibii PvP jest formą rozwiązania konfliktów, lub rozrywki kosztem innych - generalnie rzecz biorąc, jedna ze stron zawsze jest poszkodowana, zaś tą częścią gry, która nie szkodzi nikomu jest PvE (pomijam tutaj skillowanie i robienie run). Wydaje mi się, że w tibijskim PvP brakuje zwykłej, obupólnej zabawy - czegoś w rodzaju PvP areny, na której możnaby się wykazać umiejętnościami nie ponosząc przy tym strat. Dodatkową motywacją dla graczy mógłby być ewentualny ranking najlepszych, nagrody, turnieje... pomyślcie, jak wielkie urozmaicenie byłoby to dla graczy, a już zwłaszcza dla h-lvli.
Co o tym sądzicie? |
Cytuj:
to by nie przeszlo poniewaz taki bot kóry kilka h zbiera kamienie moglby kilka g armorow lotnocco zrujnowalo by handel ;) |
Ale zauwaz ze rare jako takie rare by wypadaly bardzo rzadko a czy by to zrujnowalo handel nie sadze :) poniewaz kazdy by mial takie same szanse na znalezienie danego itemu ;)
|
Zamknij forum i idz grac w Diablo.
Pomysl logicznie jakis wysoki lvl expi na demonach a tu mu p armory leca, a jakies newbie co dopiero wszedl na mainland zabil amazonke i mu mpa polecialo. Naprawde smieszny jestes. |
Cytuj:
Większość z twoich pomysłów jest bez sensu, ale podoba mi się opcja z podapakowywaniem skilli wraz ze zdobytym lvlem, tak jest w większości dobrych MMORPG, ale z drugiej strony zepsuło by to klimat tibii, więc dam ci dobrą rade, zrób sobie własnego ots'a i tam wprowadź takie ulepszenia :D |
Cytuj:
nie pomyliłeś tematu? |
Cytuj:
Lezac na tapczanie przed TV to mozna rozmyslac o marnosci naszej szarej egzystencji, o miłości czy chociaż o niskim poziomie reklam w TV. Ale zeby o tibii? A to wszystko co napisales, czyli w kilku slowach: "tibia nie ma sensu" to dla mnie oczywista oczywistosc, a nie wynik jakis glebszych refleksji. |
Cytuj:
Teraz z innej beczki: Tak jak ktoś napisał w pierwszych postach tego tematu, o tym, że powinni dodać jakąś wyspę czy coś w tym stylu, gdzie mogą mieć wstęp tylko 200+ lvle, jest w połowie bardzo dobrym rozwiązaniem. Czemu w połowie? Otóż nie musi być tam żadnego ograniczenia lvlowego - idzie się na własne ryzyko. W innych grach MMORPG istnieją potworki, które bije się 6h bez przerwy (np. Guild Wars lub World Of Warcraft), czemu więc nie zrobią czegoś takiego w Tibii? Wielu z was pomyśli, że w Tibii może to być nie przydatne i kompletnie nieopłacalne... Tak! To będzie tak samo nie opłacalne jak bicie teraźniejszego Ferumbrasa czy też innych bossów, ale przecież liczy się tylko satysfakcja czyż nie tak?... ...Kilka lat temu, gdy zaczynałem swoją przygodę z Tibią, grało się jedynie dla rozrywki, ale te czasy niestety się zmieniły...Teraz gra się dla cyferek koło postaci albo 10000cc w kasie...Wiele bym teraz dał, żeby ta przyjemność z gry wróciła... |
Cytuj:
Myślę, że mówiłeś o bossach mówiąc o "potworkach które się bije 6h". Oczywiście będzie to opłacalne, jeśli rare które by wypadały z nich były by bardzo przydatne i lepsze (znacznie?) niż przeciętne itemy których pełno świga się po tibii wszędzie. A bicie 6h bossa o różnych "odruchach" było by z pewnością lepsze niż 30 minut męczenia się z potworem który w niefartownym combo może wziąć na combo niemal każdego gracza lub ewentualnie dobić drugim hitem... Tak właśnie mi wpadł do głowy ciekawy pomysł, dlaczego by nie miał leciec z Triangle of Terror jakiś "terror set" czy coś takiego? super rare itemy które dopiero razem dają jakiś jeszcze lepszy item (ultra wersja hota którego trzeba złożyć z kilku itemów)... i nie mam wcale na myśli jakiegoś thunder hammera (low) tylko coś jak softy w połączeniu z great axe? coś bardzo przydatnego co daje dużo właścicielowi. Wtedy dopiero item ten posiadał by wielką wartość a jego właściciel prawdziwą moc h lvla. |
Bardzo sensownie napisałeś,bo jaką frajdę przynosi taki 300+lvl tylko to że traci coraz więcej czasu na kolejny poziom a co mu daje kolejna cyferka więcej nic,ale są tacy ludzie co lubią tą grę nawet jakby mieli płacić za każde logowanie do niej .W tibi ludzie przeważnie spędzają wolny czas który mają,ale nie tylko zarywają noce,nie chodzą do szkoły tylko po to żeby mieć coraz większy lvl.
|
po co te bossy skoro 80% spoleczenstwa tibijskiego to expiace bociki ? pojawi sie boss i co ... kto go ubije :P jak bedzie trzeba z 30 chlopa i walic go 6h.. wiekszosc stwierdzi po co... wole zostawic bota na ratach i isc na piwo bo co ja zycia nie mam ? .... bossa mam jakiegos walic ???
.......................... i pewnie zaraz dla wiekszosci bede maniakiem bez rl life... tia... kocham ten kraj... |
Cytuj:
|
Cipy nie zrobia nic z tym nie dodadza na 100% jakis silnych potworow zeby sobie 20 osób moglo na nich expic 200+ lvli ich to nie obchodzi czy MDW czy Serek nie graja juz w tibie im zalezy wylacznie na kasie :P ich to nie obchodzi ze 8 latki zaczynaja grac w tibie ich to jeb*** tak jak wczeniej napisalem im zalezy na kasie.....
.....POdsómowanie..... - Jak sie w tibie gra to sie gowno z tego ma... |
Cytuj:
wtedy by tibia byla syfem, bylo by ze kazdy by mial podobne skile itd a wlasnie chodzi o to zeby miec rozne np. 30 lvl moze miec 100 sworda a jak by dodali to co ty mowisz to by byla dupa.....(fajny pomysl z loteria na caly swiat ^^) |
No teraz taki 300 lvl z potworów nic przydatnego nie wylootuje. Ma najlepsze eq, a to co spadnie to albo sellnie, albo jako ozdoba dla jego domku o allegro nie wspominając. Powinny być jakiś rzadki i przydatny w expieniu rare item, a nie kolejny kapelusik o arm:2 lub miś.
|
Teraz wyzszy lvl nic nie daje bo 200 ek i 300 ek wali prawie tyle samo lecza sie po 750 prawie nic sie nie zmienia sorc to samo z sd tez ten sam hit prawie.
Ale mysle ze ludzie typu paulistinha wbija taki 400 lvl @eshar jezeli mowisz o sesie to ta gra juz dawno stracila ses ;/ |
Spojrz na to z innej strony. Na takim 300lvl mozesz sobie lajtowo botowac i jescze masz zyski. A jezeli masz jakies waste to i tak na takim levelu ci to wielkiej roznicy nie robi. Wlaczasz bota, on ci robi 200k expa/h (na srednim expowisku) i bot sobie bedzie expil 8h (zeby akurat stamina sie odnowila). Wbijasz w dzien 1.5kk expa i jest nawet nice. Botowanie Ci sie raczej nie znudzi, bo jezeli i tak jestes w domu i tylko co kilka godzin musisz zmienic supplisy i odniesc loota to czemu ma sie to znudzic? W sumie na non-pvp moze to nie miec przyszlosci. Ale...
Na swiecie PvP zawsze istnieje perspektywa tego, ze ktos jest lepszy. No i chcesz go przegonic, czyli botujesz dalej. A im wiekszy masz level, tym jestes lepiej cisniesz kolezkow z serwera. I tym bardziej jestes niepokonany (no co prawda po update, dla Knightow level duzej roznicy w trapie nie robi :P). A gdy jestes w wojnie, level robi roznice. :D Taka jest moja opinia na ten temat :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
:baby: <-- więcej komentarza potrzeba? :glupek: Cytuj:
A tutaj się zgodzę. |
@up
Co dzieciak? Nie napisalem prawdy? Popatrz na Lord'Paulistinha ile sobie botuje. Nie wiem jaki robi exp rate (z wiadomych przyczyn), ale musi byc niezle. A ty to jestes pewnie taki 'pro evul honest player' i botow nie uzywasz. Bo to dla cieniasow, ktorzy zamiast siedziec przy Tibii wola sobie wyjsc na dwor, pouczyc sie itp. |
Cytuj:
|
Co do Lorda'Paulistinha to mysle, że raczej sharuje :)
|
bardzo mozliwe..
jestem ciekawy czy MDW lub Seromontis zrezygnuje kiedys z tibi.. znaczy zrobi to na 100% ale kiedy i co zrobi z kontem.. |
@Vil
Tylko jesli wychodze na dwor, a komputer i tak jest wlączony (bo u mnie w domu zawsze ktos go uzywa) to czemu ma mi nie porobic runek, wbic troche levela? Robienie run recznie jest strata czasu dla mnie, a jesli chce sobie poexpic wastujac gfb, to robienie run na bocie jest w sam raz idealne dla mnie. |
Cytuj:
Na poczatku boty sa fajna zabawka. Zaczynasz osiagac duzo wiecej "mniejszym" kosztem. Lecz po jakims czasie zorientujesz sie, ze to tylko iluzja... Nie ma to sensu. Gra powinna byc przyjemnoscia... Moim zdaniem dla wielu graczy Tibia przestala byc tylko gra... Czy naprawde wazne jest posiadanie najwyzszego poziomu? |
Cytuj:
edit. duzy poziom dla mnei znaczy 70~+ :)) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Ci koledzy z gimnazjum zawsze moga nauczyc sie uzywac allegro... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Myślę, że delete dla botterów byłby dobrym rozwiązaniem.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:08. |