Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Xerena (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=198)
-   -   @Memento vs Valour (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173642)

Mispex 16-05-2008 22:40

ludkiii piszcie cos ciekawego=(

Defroy 17-05-2008 10:09

Witam wszystkich graczy "Xerena"

Czytałem wasze wszystkie posty i doszedłem do tego...
Mispex największy motywator ,który chciał doprowadzić do wojny bardzo się angażował ,lecz dość szybko zapłacił.
Gildia Volour jedno wielkie nie porozumienie ,ludzie brani z łapanki.Sam Chris~ napisał bierzemy wszystko i wszystkich ,aby wygrać z gildia "Momento" czekają nas lepsze czasy.Do czego to doprowadziło że był moment że w Volour było 100+ osób z tego połowa spy's.Moim zdaniem Volour nie prowadzi i nie prowadziło żadnej wojny.A te 11 fragów chyba na ich noob charach nabili.Zreszta 40+ dead'ów ,a nie widziałem aby Volour z pz wyszło.Memento expi ciągle dragon lair tam zrobić mass loga nie trudno i stanąć na moście i czekać aż pz zniknie.Jak widzę to wojnę to naprawdę kupa śmiechu.Chodź nie wiem czy to można nazwać wojną.
Don't Worry,Be Happy xD

Mispex 17-05-2008 12:19

tak masz racje szybko zaplacilem..nie mialem zamiaru zaplacic nigdy:) ale jak sprzedali mnie koledzy to sie splacilem..i nie mam zamiaru brac udzialu w zadnej wojnie jak narazie:) walczylem min. dla kumpli a oni mnie sprzedali proste:P

Unholy_Elder 17-05-2008 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mispex (Post 2061111)
tak masz racje szybko zaplacilem..nie mialem zamiaru zaplacic nigdy:) ale jak sprzedali mnie koledzy to sie splacilem..i nie mam zamiaru brac udzialu w zadnej wojnie jak narazie:) walczylem min. dla kumpli a oni mnie sprzedali proste:P

Szczrze, dobrze Ciebie rozumiem i jestem z Toba. ;*

krzysheak 17-05-2008 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Defroy (Post 2060876)
Witam wszystkich graczy "Xerena"

Czytałem wasze wszystkie posty i doszedłem do tego...
Mispex największy motywator ,który chciał doprowadzić do wojny bardzo się angażował ,lecz dość szybko zapłacił.
Gildia Volour jedno wielkie nie porozumienie ,ludzie brani z łapanki.Sam Chris~ napisał bierzemy wszystko i wszystkich ,aby wygrać z gildia "Momento" czekają nas lepsze czasy.Do czego to doprowadziło że był moment że w Volour było 100+ osób z tego połowa spy's.Moim zdaniem Volour nie prowadzi i nie prowadziło żadnej wojny.A te 11 fragów chyba na ich noob charach nabili.Zreszta 40+ dead'ów ,a nie widziałem aby Volour z pz wyszło.Memento expi ciągle dragon lair tam zrobić mass loga nie trudno i stanąć na moście i czekać aż pz zniknie.Jak widzę to wojnę to naprawdę kupa śmiechu.Chodź nie wiem czy to można nazwać wojną.
Don't Worry,Be Happy xD

Jestes niedorozwiniety czy cóś?
sjp.pwn.pl <--- bardzo uzyteczna stronka dla ludzi ktorzy rzucili szkole po skonczeniu podstawowki...

Xarupi 17-05-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 2061483)
Jestes niedorozwiniety czy cóś?
sjp.pwn.pl <--- bardzo uzyteczna stronka dla ludzi ktorzy rzucili szkole po skonczeniu podstawowki...

1szy raz sie zgodzic z toba musze ;d

SMk 17-05-2008 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mispex (Post 2061111)

Jebać sprzedawczyków <3 :P

Varcetti 19-05-2008 17:47

Mamy takie zgranie że ja pierdole...

SMk 19-05-2008 21:09

Nargoriel has paid.
W sumie gdyby troszke poexpił i ogarnął ekipę to spokojnie byście wygrali.

Ale narazie to nie ma cudów <333 :D

Unholy_Elder 19-05-2008 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SMk (Post 2065547)
Nargoriel has paid.
W sumie gdyby troszke poexpił i ogarnął ekipę to spokojnie byście wygrali.

Ale narazie to nie ma cudów <333 :D

Dokladnie o tym samym pomyslalem w pierwszej kolejnosci. Jednak, tak naprawde mysle ze Xerena nigdy nie bedzie "nasza", tylko dla polakow+ jakas czesc lojalnych swe, ale z drugiej strony mysle tez ze nie istnieje cos takiego jak "lojalny szwed". B)

SMk 20-05-2008 21:01

Widzę że mamy nową wojne Momento vs Crucify. Moglibyście założyć nowy temat :P Teraz jest zajebisty moment aby polacy dołączyli do którejś z gildi? :o , albo działali w pojedynkę ;)

btw. ciekawe o co poszło ;>?

Kicek 20-05-2008 21:10

some information

May 20 2008, 13:47:53 when Nathaniel poe was hunting in venore d lair, Beriah alatin, Sedwey, Gnistarn, Chris silverarrow and Lillian bright sneaked Nathaniel and killed him with help from a dragon lord.

Ale moj kumpel gadal z Sara Grim i mowil, ze to sciema...

Waldo1910 20-05-2008 21:47

Ja pierdole ogarnijcie sie :o

Unholy_Elder 21-05-2008 07:46

Ja mysle, ze to kupa sciem. Nie bylo zadnej deklaracji, i nagle nie wiadomo skad jakis noobek z 8 lvl'em zalozyl temat o nowej wojnie. Wie ktos moze jaki byl powod stworzenia Crucify przez Beriah'a Alatin'a, zle bylo wszystkim w Memento?...

SMk 21-05-2008 15:10

@up Myślę że tak , ale to przedsmak tego co się wydarzy.

A ten kurwa 8 lvl 'nas' wychujał bo to by był naprawdę dobry moment do tego żeby zaatakować ;)

Xarupi 21-05-2008 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SMk (Post 2067117)
Widzę że mamy nową wojne Momento vs Crucify. Moglibyście założyć nowy temat :P Teraz jest zajebisty moment aby polacy dołączyli do którejś z gildi? :o , albo działali w pojedynkę ;)

btw. ciekawe o co poszło ;>?

AsHeJopEHeHAsHeJOPEHEAsHEJpOEhOHEAshEJopEheAsHEjOp ehe

btw ty jestes ostatni co bedzie mówil co mamy robic forum fighters and retards!
W dupie byłes gówno widziales i gówno wiesz wiec zamknij ...

Cze waldek ;d

Dadinz 21-05-2008 23:56

hahahahahahah jak przeczytałem niektóre posty i zobaczyłem jak niektórzy przejęli się tą ściemą o wojnie to sie mało nie popłakałem.Po pierwsze to jak można było w to uwierzyć, a po drugie to się kurwa zacznijcie sobą interesować bo chyba coś z wami nie tak, jak dajecie się jakimś noobkom z forum tibia.com w takie gówno wkręcić.Jak już napisał Kavare: ogarnijcie się.

SMk 22-05-2008 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xarupi (Post 2069056)
AsHeJopEHeHAsHeJOPEHEAsHEJpOEhOHEAshEJopEheAsHEjOp ehe

btw ty jestes ostatni co bedzie mówil co mamy robic forum fighters and retards!
W dupie byłes gówno widziales i gówno wiesz wiec zamknij ...

Cze waldek ;d

pograj sobie dalej w Tibie niech Ci mozg zryje w chuj. <3

Sir-Babolek 23-05-2008 11:23

Jebane forumowe trolle :d, ogarnijcie dupy i dajcie sobie spokoj z ta gra ;) jest tyle fajnych dup i imprez na swiecie ze szkoda marnowac 15h/dobe na ta gre.

BTW

Prawdopodobnnie to moj ostatni post tutaj wiec zegnam panstwa ;d

KTHXBYE

Maxu

Pepe1990 23-05-2008 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir-Babolek (Post 2071874)
Jebane forumowe trolle :d, ogarnijcie dupy i dajcie sobie spokoj z ta gra ;) jest tyle fajnych dup i imprez na swiecie ze szkoda marnowac 15h/dobe na ta gre.

BTW

KTHXBYE

Maxu

Jeb. Kurwa Maxu ja ciebie nie poznaje:) co myslisz o spotkaniu sie w wakacje? jak cos to msg ns gg Cu misq:*

wrogonastawiony 23-05-2008 17:23

Cytuj:

BTW

KTHXBYE

Maxu

Tak, marnowanie rl jest glupie ale chwalenie sie swoim rl i te smieszne teksciki o dupach i imprezach sa jeszcze glupsze; ) Nikomu takim postem nie przemowisz do rozsadku, oni musza sami to zrozumiec ze nie warto...

:*

Master Bonczek 23-05-2008 19:19

Cytuj:

BTW

KTHXBYE

Maxu

Kocham te teksty ludzi, którzy sami siedzieli po 24/7 na expie, a nagle doznają olśnienia jakie to życie jest piękne :D

Dadinz 24-05-2008 00:16

Cytuj:

BTW

KTHXBYE

Maxu

tak właśnie Maxu!!! A ty tam szalejesz z Domestorem?

Xarupi 24-05-2008 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SMk (Post 2069833)
pograj sobie dalej w Tibie niech Ci mozg zryje w chuj. <3

haha policz se moje posty a twoje get a life kid!
smieje sie wlasnie z takich dupków jak ty co sie podniecaja jakimis postami na forum. Jak Waldek powiedział ogarnijcie sie kurwa przyjdzie debil jeden z drugim i pierdola takie glupoty ze kurwa wstyd a potem masz pretensje ze sie z ciebie smieja lOl 3

i to ty masz zryty łeb bo ja sie z tego smieje a ty tym żeyjesz :D

louuuuuuuuuuuuuuu!

tekenns 24-05-2008 13:30

War

Witam prosze oto link do filmiku z wara Jak Valour dostaje ;/ ale coz wolalbym zeby wygrali

http://www.***********.com/716967591.html

zamiast * speedy share

sTILss 24-05-2008 13:57

Nie dziala \;

Jedna z gorszych prob wyludzenia hasel jakie widzialem...

SMk 24-05-2008 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xarupi (Post 2073673)
smieje sie wlasnie z takich dupków jak ty co sie podniecaja jakimis postami na forum. Jak Waldek powiedział ogarnijcie sie kurwa przyjdzie debil jeden z drugim i pierdola takie glupoty ze kurwa wstyd a potem masz pretensje ze sie z ciebie smieja lOl 3

louuuuuuuuuuuuuuu!

Co mnie to kurwa interesuje ile masz postow na tym forum? Jezeli to w twoim zajebanym zyciu jest dla ciebie najwazniejsze to pisz je dalej. Zamiast zagrac normalna gre cos takiego jak COD 4 , to w tibie na*******asz 24h. Zryje ci sie mozg. Sory juz ci sie zryl :(

BSNT!

krzysheak 24-05-2008 17:40

Widze ze wszystkie pieski zaczely sie wyplacac (szczegolnie Qaffex, Bolt Drake)
Smiesznie to wyglada... jak zwykle wszyscy sie w juhc sadzili na wojne i mieli ogolnie zajebiscie bojowe nastroje a tu dupa :D

Przylaczam sie do opinii Maxa (procz tej czesci o imprezach bo chwalenie sie ze nagle z nalogowca stal sie najlepszym ziomem z osiedla ktory zalicza wszystkie laski jest troche do dupy), nie gram w Tibie w zasadzie od 3-4 miechow i bardzo mi to sluzy, przynajmniej juz nie musze sie wstydzic przed kumplami ze gram w pixelowe ludziki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xarupi (Post 2073673)

louuuuuuuuuuuuuuu!

I tak to ty jestes najbardziej zjebany...

Kicek 24-05-2008 19:06

Powiem wam jedno :

Jestesci ZALOSNI.

Kazdy z was gada, ze to pixele... I huj! Jak sie wam podoba to grajcie omg... Gracie dla szpanu (do wowa won) czy dla wlasnej zabawy? Czy na dworze nie macie innych tematow niz w co grasz? Chyba po to odchodzisz od kompa aby od niego odpoczac... A teraz kazdy z was zostal wyjebany z serwa/gra sie znudzila i juz gada, ze kazdy gra 24/h, ze noob itp i sie chwali, ze moze na gole laski chodzic i z no lifera zrobil sie taki toowarzyski o0

Btw. To temat o wojnie!

sTILss 24-05-2008 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kicek (Post 2075001)
Powiem wam jedno :

Jestesci ZALOSNI.

Kazdy z was gada, ze to pixele... I huj! Jak sie wam podoba to grajcie omg... Gracie dla szpanu (do wowa won) czy dla wlasnej zabawy? Czy na dworze nie macie innych tematow niz w co grasz? Chyba po to odchodzisz od kompa aby od niego odpoczac... A teraz kazdy z was zostal wyjebany z serwa/gra sie znudzila i juz gada, ze kazdy gra 24/h, ze noob itp i sie chwali, ze moze na gole laski chodzic i z no lifera zrobil sie taki toowarzyski o0

Btw. To temat o wojnie!

Polac mu.

Chociaz te 'gole laski' mnie rozjeb*ly

SMk 24-05-2008 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 2074838)
Widze ze wszystkie pieski zaczely sie wyplacac (szczegolnie Qaffex, Bolt Drake)
Smiesznie to wyglada... jak zwykle wszyscy sie w juhc sadzili na wojne i mieli ogolnie zajebiscie bojowe nastroje a tu dupa :D

Przylaczam sie do opinii Maxa (procz tej czesci o imprezach bo chwalenie sie ze nagle z nalogowca stal sie najlepszym ziomem z osiedla ktory zalicza wszystkie laski jest troche do dupy), nie gram w Tibie w zasadzie od 3-4 miechow i bardzo mi to sluzy, przynajmniej juz nie musze sie wstydzic przed kumplami ze gram w pixelowe ludziki.

I tak to ty jestes najbardziej zjebany...

Dziękuje Ci Krzysiu za poparcie:) btw. wpadaj do nas (Bartka i mnie ) Czekamy na wakacjach ! xD

krzysheak 24-05-2008 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SMk (Post 2075476)
Dziękuje Ci Krzysiu za poparcie:) btw. wpadaj do nas (Bartka i mnie ) Czekamy na wakacjach ! xD

Nie musisz dziekowac, po prostu trzeba cisnac i tempic frajerstwo :)

Taki maly offtop:
Troche szkoda ze zepsul mi sie dysk na ktorym mialem chatloga Otto de'lotto zaraz po wyplaceniu sie, mowil ze ma wyjebane na wszystkich i ze Nargoriel to jego bloodbro. Najsmieszniejsze jest to ze 2-3 dni potem padl od swojego ukochanego Mackana. Przytaczam ta historie bo Bolt Drake tez sobie myslal ze jak bedzie lizal dokladnie dupsko szwedom to zdobecie respekt u swoich eloziomow z Partille, a tu dupa... nie wyszlo i teraz jak najwiekszy smiec i nieudacznik sie wyplaca; )

Xarupi 25-05-2008 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 2075529)
Nie musisz dziekowac, po prostu trzeba cisnac i tempic frajerstwo :)

Taki maly offtop:
Troche szkoda ze zepsul mi sie dysk na ktorym mialem chatloga Otto de'lotto zaraz po wyplaceniu sie, mowil ze ma wyjebane na wszystkich i ze Nargoriel to jego bloodbro. Najsmieszniejsze jest to ze 2-3 dni potem padl od swojego ukochanego Mackana. Przytaczam ta historie bo Bolt Drake tez sobie myslal ze jak bedzie lizal dokladnie dupsko szwedom to zdobecie respekt u swoich eloziomow z Partille, a tu dupa... nie wyszlo i teraz jak najwiekszy smiec i nieudacznik sie wyplaca; )

Chłopczyku ja nie powiem co sobie ty myslales i jak to sie skonczylo :)
A co do asslickingu to sie chyba z siurkiem na glowy dziecko zamieniłes bo z partille nie znam nikogo

a co do wyplacania tak jak powiedziales nie mam tyle czasu na ta gre i na robienie nowej postaci a 100k do nie duza cena no tak ale ty przecierz nie grasz w tibie to na huj tu siedzisz na forum czytasz tibia com? haha tak jak mówilem wy tym żyjecie ja sie tym bawie

a co do wojny to spytaj kogo tylko chcesz ze jestem ostatnim któremu mozna cos wypominac

i powiedz otwarcie ze mnie cisniesz bo mnie nie lubisz dziecko liczyles na free gp odemnie bo miales duzy lvl ;< a padles i zamiast sie uczyc na bledach idziesz w zaparte typowe dla tej grupy wiekowej ;d
papa

krzysheak 25-05-2008 15:19

Tak, patrze na forum tibia com i tibia pl bo lubie cisnac takich jak ty... Frajerkow z jakiegos zadupia dolnego ktorzy sadza ze sa elofajni bo maja 100 lvl w pixelowej grze, no wez w ogole sie ogarnij czlowieku.

Czuje sie od ciebie lepszy bo ja nie okradam ludzi ani w rl ani w tibii, moze to kwestia tego ze po prostu jestem bogatszy i nie jestem takim dziadem jak ty ze jak zobacze pare stow to mi staje...

Najbardziej smieszy mnie twoj argument z wiekiem, mam 17 lat i chuj? Czy jak mam 17 lat to sadzisz ze jestem jakis ulomny? No chyba ze znasz to z autopsji, jak ty miales 17 lat to pewnie byles niedorobiony ale to ze ty taki byles nie znaczy ze wszyscy tacy sa :)

@Do innych ktorzy nie wiedza o co chodzi

Xarupi sprzedal mojemu kumplowi chara (Xmander'a) za iles tam euro (nie pamietam dokladnie ile), kumpel oczywiscie musial czekac miech na nowego rk, w tym czasie wbil pare lvli i zloocil mandrake ktory zostal sprzedany nargorielowi za 15 dsmow, 2 dni potem (jednoczesnie z tydzien przed pierwszym poi) Bolt Drake odzyskal "swojego" chara i wyczyscil kumplowi postac...

PS pisze sie przecież a nie przecierz

wrogonastawiony 25-05-2008 15:25

Hmm niechce zgrywac kozaka sprzed monitora, ale skoro tak go ojebal... i zapewne macie jego dane, to w czym problem ? ;) Niemowie zebyscie odrazu go młucili... wystarczyłaby rozmowa, a nawet telefon do matki i zapewne pas poszedłby w robote... dziecko oddałoby wszystko co ukradło :D

Unholy_Elder 25-05-2008 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 2076701)
Hmm niechce zgrywac kozaka sprzed monitora, ale skoro tak go ojebal... i zapewne macie jego dane, to w czym problem ? ;) Niemowie zebyscie odrazu go młucili... wystarczyłaby rozmowa, a nawet telefon do matki i zapewne pas poszedłby w robote... dziecko oddałoby wszystko co ukradło :D

To kupywanie/sprzedawanie kont to bardzo wzgledne pojecie. Sam slyszalem bardzo duzo historyjek tego typu i wiekszosc z nich konczyla sie w ten sam sposob: Kupilem chara za 500~ zl koles mnie ojebal przed zmiana danych. Ciagle sie zapewnialem ze cos z tym zrobie a tak naprawde im dluzej sie zapewnialem tym bardziej w to nie wierzylem. Ze wzgledu prawnego gowno mozna zrobic, sam sprawdzalem tego typu watpliwosci. Po jakims czasie mowisz sobie a chuj co tam 500 zl, zyjemy dalej, a jebany smiec co sprzedal chara cieszy sie bo zarobil pol k (pewnie jego starzy zarabiaja tyle przez rok). Wg mnie nic nie da zaden telefon, czy tez odwiedziny w jego chacie bo ziomek i jego rodzina zawsze moga sie wszystkiego wyprzec.

Historyjke pisalem w 1 os. zeby byla latwiejsza do zrozumienia. Nigdy nie kupilem chara a to zdarzenie mialo miejsce z udzialem mojego kumpla z rl...

@Xarupi
Wkurw*asz mnie od kiedy pierwszy raz ujrzalem twego posta, wkurw*asz mnie podobnie jak Rza Sho podczas wojny Alea~ vs. Tengu (teraz nic do ciebie nie mam Rza). Twoje debilne uwagi, komentarze sa zalosne, uwazanie sie za super pro ziooma tez jest zalosne. Mysle ze wiekszosc ludzi podziela moje zdanie.

Moze dostane bana ale jak skorzystasz z mojej rady to uznam ze bylo warto:
Nacisnij ctrl+W i nie truj nam wiecej dupy. Palant. :baby:

wrogonastawiony 25-05-2008 18:26

Ale zrozum, dzwonisz i starej mowisz ze on cie okradł a ona juz cyka... bo niechce problemow, zadnych komisariatow policji itd. nawet jezeli nic nie wskurasz to im napsujesz krwi; ) Niech policja przyjdzie na jakies przesluchanie do chaty czy coś i widza full pirackiego oprogramowania na kompie.. to tylko przyklad.. a stara niedosc ze widzi ze syn naloguje sie cale dnie przy kompie to do tego zaczyna okradać innych.. i tak sie to kreci, naprawde tym mozna cos zdzialac. Zreszta, wiekszosc tych zlodziejaszkow to zera na rl, spojrzysz mu w oczy i juz z kasy wyskoczy. ;)

SMk 25-05-2008 18:41

No ładnie żeście mu na wjeżdżali , aż się chłopak nie odzywa ;)

krzysheak 25-05-2008 20:22

Tez nigdy nie kupilem chara ale wiem ze jakby mnie taki cwaniak jak Bolt Drake albo Otto de'lotto ojebal to bym cos z tym zrobil na 100%...

Ogolnie wiem ze swe tez sie okradaja ale jakos jak polak cos ukradnie to mnie to bardziej w*****a bo to pokazuje ze polacy to takie dziady ktore tylko kurwa mysla jak sie nachapac jak najmniejszym nakladem sil... To mnie wkurza, mendy spoleczne ktore siedza przy kompie po 15h grajac w jakas chuja warta gre i szpanujac potem przed kolegami ze udalo mu sie zarobic na krate piwa bo wychujal swojego znajomego z gry.

Teraz o sobie:
1.5 roku temu sprzedalem postac, 106 ms za 300 dolcow, wtedy chary byly wiecej warte, szczegolnie sorki , wiem ze moglbym zarobic i ze 3x tyle sprzedajac chara 3x bo gralem na US serverze gdzie amerykanie australijczycy itp sa pierwsi do kupna h lvla , ale mnie jakos tak dziwnie rodzice wychowali ze nie okradam innych bo bym czul sie jak chuj przed samym soba...

Pozdro

Unholy_Elder 25-05-2008 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 2077338)
Teraz o sobie:
1.5 roku temu sprzedalem postac, 106 ms za 300 dolcow, wtedy chary byly wiecej warte, szczegolnie sorki , wiem ze moglbym zarobic i ze 3x tyle sprzedajac chara 3x bo gralem na US serverze gdzie amerykanie australijczycy itp sa pierwsi do kupna h lvla , ale mnie jakos tak dziwnie rodzice wychowali ze nie okradam innych bo bym czul sie jak chuj przed samym soba...

Pozdro

Mam to samo. Sprzedalem niedawno 70+ knight'a. Po jakims czasie postanowilem go odzyskac. Kupilem new rkeya all lajcik. Ojebalem typa i poczulem sie jak ostatni sukinkot. Meczyly mnie rozterki moralne. Nie wiem moze to sprawa silnej woli, ja po prostu tak nie moge i chuj. Zostalem wychowany zeby nie krasc czy to wartosc rzeczywista czy wirtualna. Jestem taki i chcialbym to samo u innych, coz niektorzy sa inni. Chara oddalem na nastepny dzien...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:42.