![]() |
Fajnie........
@Down Niestety tak... |
Cytuj:
Szczerze mówiąc, po zachowaniu "kibiców" nie dziwie się takim jak Podolski, że nie mają ochoty grać w Polsce. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Sie wypowiadaja znawcy.. widac ze nie jest mu latwo
|
Jak się pojawi w Polsce to go chyba zlinczują ;|
|
Polska nigdy nie wygra z Niemcami bo oni maja dobrych zawodników,a my? dupa i to widac po bramkarzu..
|
Cytuj:
Nasi "kibice" najprawdopodobniej dadzą upust frustracji już po meczu. Tylko czekać na poranne wiadomości ze statystyką pobić/starć z policją/zamieszek/etc. |
Cytuj:
@Rayza : Znajdź mi w Polsce lepszego bramkarza od Boruca ; | Oglądałeś mecze Celticu wogóle? |
Cytuj:
|
Ostatnie 30s. Niech strzelą chociaż honorowego...
|
stawiałem 2-1 dla szwabów, widać przeceniłem naszych ...
|
Brawa dla ROGERA..swietny meczBrawa dla wszystkich Polaków, zagrali Dobrze, nie ma sie co dziwic, niemcy to czolowa druzyna swiatowa, z grupy wyjdziemy..
|
Polska : Niemcy (Podolski 20' 72')
0 : 2 Czuję się jak Żyd po holokauście :( |
Mecz byl niesamowitym widowiskiem i tylko troche niefartu padlo, ze nie strzelilismy tych bramek, na ktore mielismy okazje. Widac bylo, ze Podolski niezbyt byl zadowolony. Ja na jego miejscu poprosilbym o to, zebym mogl przesiedziec na lawce to spotkanie, ze wzgledu na pochodzenie. Trudno jest wszak strzelac do swoich, bo nie mundur sie liczy, a to co on kryje, ze tak to wojennie ujme.
BTW, Zurawki zagral wybitnie slabo, a zastepca Roger byl jego przeciwienstwem. Krzynowek pokazal klase, a Smolarek sie zgubil. No i zobaczcie na morde pilkarza Swini-tygrysa. : P |
I tak będę im kibicował : ) ROGER RLZ
|
<-
Na początku stawiałem na 1:0 dla niemców w drugiej połowie postawiłem na 2:1 dla niemców , ale cóż ani to , ani to sie niesprawdziło , może damy rade w następnym meczu.. ?
|
Ja powiem tak. Czuję troszkę żalu, ale tak naprawde to nie czuje zlosci. Ciesze sie, ze strzelil Podolski, a nie jakis rodowity Niemiec - i ladnie sie zachowal. Najwazniejsze teraz dwa mecze :) Pokusze się o ocene Polaków:
Boruc - hmm..niepewnie do końca ale 4/6 Bąk - oczekiwałem większej asekuracji w stronę Golańskiego 4/6 Żewłakow - j/w 4/6 Golański - zdecydowanie nie dał rady, pare rajdów, parę dobrych zagrań defensywnych, ale za malo, za malo. Nie zdazal przy Lahmie. 3/6 Wasilewski - totalnie czuje sie w jego stosunku zdziwiony. Pare rajdow i wrzutek, ale w obronie zdecydowanie spozniony 4-/6 Obrona ledwo 4-. Łobodziński - bardzo ladnie zagral, fajne rajdy i walczyl... jeden z jasniejszych w reprezentacji 4+/6 Dudka - pasywnie.. biernie..do kitu 3/6 Lewandowski - próbował strzelać, choć niekoniecznie musiał.. miał chęci, ale w późniejszej części meczu znikł 4-/6 Krzynówek - pierwsza połowa zdecydowanie lepsza. Próbował i walczył, w drugiej cofnięty totalnie opadł z sił (?) 4/6 Roger - i tu zaskoczenie. Bylem totalnym przeciwnikiem powolaniu czlowieka, ktory nie zna hymnu, ale niestety musze powiedziec, ze czuje sie zaskoczony. Walczyl i ladnie kombinowal nam grę, ale nadal brakuje zrozumienia ze strony innych graczy. On nie potrafi grac z dobiegu, a takie pilki dostawal. 4+/6 Żurawski - zbyt pasywnie. Jeden strzal to za malo jak na wysunietego napastnika. Zawiodlem sie 3-/6 Smolarek - jak wyzej niestety. rezerwowi zagrali wiecej niz on przez 90min 2+/6 Saganowski - pozytywnie, choc za malo. Jedna glowka i troche walki to nadal za malo na niemcy, ale lepiej niz Smolarek z Zurawskim 3/6 Piszczek - tak tak tak. Urlop z narzeczona mu sluzy. Obok Lobodzinskiego i Rogera jeden z lepszych odkad wszedl. Gdyby jeszcze pokusil sie o proby strzalow. 4/6 |
|
@2up [EDIT]
No, nareszcie ktoś usunął ten beznadziejny post Co do meczu.. jakoś od początku czułem, że coś jest nie tak, chociaż nadal troche tej nadziei miałem. Roger zagrał świetnie, tylko jakoś to dobieganie do piłki mu nie wychodziło. Boruc nie miał za bardzo szans przy takich strzałach jakie padały, więc go się raczej nie czepiajmy. Krzynówkowi jakoś dziś nie szło, w eliminacjach grał o wiele lepiej. Smolarek jakoś się nie pokazywał... Podsumowując : WRACAĆ DO REKLAM! |
Przypominam, ze w temacie zachowujemy kulture. Jakiekolwiek bluzgi pod adresem ktorejkolwiek reprezentacji/ktoregokolwiek zawodnika z miejsca beda karane banem. Dziekuje za uwage.
@mecz PL-GER : coz, nie spodziewalem sie zwyciestwa, troche liczylem na remis. Niestety, przegralismy 2:0, chociaz ogolnie gra naszej druzyny byla ladna (pomimo niektorych bledow, szczegolnie w 1 polowie). Troche zabraklo dyspozycyjnosci niektorych(Krzynowek na obronie), troche szczescia (pierwsza akcja, strzal Zurawskiego, spalony Smolarka). No, ale jak powiedzial Piechniczek - lepiej przegrac z Niemcami i wyjsc z grupy, niz z nimi wygrac i z grupy nie wyjsc. |
A ja tam bym wolał z nimi wygrać i z grupy wyjść... Ale takie nadzieje były, że jak Leo jest trenerem to w końcu pokonamy niemców... :/
|
Chciałem pozdrowić Bydgoszczan którzy mecz oglądali na starym rynku ; p Było dobrze. Ogólnie kibice darli się jak mogli na początku... Przy 1:0 tak ucichli ciut. Jak Ebi strzelił tego gola to prawie rozjebaliśmy tamte trybuny ze szczęścia. A potem gwizdy na sędziego bo nie zaliczył ; p Przy 2:0 W ogóle ludzie już ciszej. W sumie 75% krzyków to darcie się na niemców(szczególnie polaków w niemieckiej reprezentacji) i sędziego ; p 25 % to "Nic się nie stało,Polacy nic się nie stało" Było gites ; ) Mecz był ok. Są jeszcze 2 mecze więc mamy spore szanse.
|
No wiec nie czytalem komentarzy, mnie mam czasu + lekka bania.
Mecz mi sie podobal, wedlug mnie Polacy grali na rownym poziomie zNiemcami albo i nawet lepiej. Podobala mi sie rowniez gra Podolskiego jak i samo jego zachowanie. Po strzeleniu gola nie cieszyl zbyut mocno, widac w jego oczach bylo ze strzelil gola swoim. Strze mowiac zaluje, ze nie gra znami. Mam dla niego wielki szacunek, szczegolnie za zachowanie podczas tego meczu. |
Kur moj post cos nie wszedl. Ogolnie mowiac napisalem, ze w/g mnie Polacy grali dosc dobrze. Podobala mi sie postawwa Podolskiego i mam nadziej , ze zrewanzujemy sie niemcom w finale.
|
No, realistą trzeba być, ja nie jestem zaskoczony, choć spodziewałem się 1:2 dla dojczlandu.
A do tych czepiających się Podolskiego, dajcie sobie na looz, Rogera jakoś się nie czepiacie a też nie gra u swoich :< |
Cytuj:
http://m.onet.pl/_m/a1e01a1422a08797...0c0e82,5,1.jpg http://bi.gazeta.pl/im/1/5201/z5201811Z.jpg |
To wiem, ale raczej miałem na myśli tą inteligencję która tutaj jechała po Podolskim...
|
Gdyby tak podsumowac mecz to można było stwierdzić, że przegraliśmy z Niemcami kondycyjnie; pod koniec meczu szwaby biegali tak jak nasi w pierwszych dziesięciu minutach...
Dzisiejsze mecze: Rumunia:Francja 0:2 Włochy:Holandia 2:1 |
Są jeszcze 2 mecze, 6pkt do zdobycia. Nie zdziwił bym się gdyby Niemcy zagrali w finale. To jest typowa drużyna turniejowa, która jest wymieniana w gronie faworytów ME.
Co do Rogera to życzę mu jak najlepiej i jeżeli będzie grał w kolejnych meczach tak jak z Niemcami to na tym turnieju na pewno się wypromuje. Jeśli chodzi o dzisiejsze mecze to stawiam dokładnie tak jak pan up;) |
Mi sie nie podoba system przechodzenia do cwiercfinalow a potem polfinalow. Zalozmy, ze Polska wyjdzie z drugiego miejsca a Niemcy z pierwszego. W cwiercfinale Polacy i Niemcy wygraja to znow sie spotykaja w polfinale ;p Moze wtedy by sie zrewanzowali :)
Uwazam, ze mecz byl w miare wyrownany. Dobrze grali, teraz niech sie skupia na tych dwoch spotkaniach. Jestem tylko ciekaw jak mecz by sie potoczyl gdyby nie uznano Niemcom tej bramki w 20 minucie. Em, zgadzam sie z Wylansowanym co do dzisiejszych meczow. Moze nie o wynik, ale o to kto wygra ;) |
Po tym jak przeczytałem wywiad z Podolskim, moge śmiało powiedzieć, że jest wporzo _/
Co do meczu, zabrakło szczęścia, i może troche umiejętności. |
Wylansowany:
Dzisiejsze mecze: Rumunia:Francja 0:2 Włochy:Holandia 2:1 Dlaczego tak nisko stawiasz Rumunie? No może czarne konie turnieju ale mają jedną z najlepszych defensyw w Europie. Jest to zespół z któym każdemu gra się trudno. Techniczna piłka i do tego są silni fizycznie. Wynik będzie 0-0 może 0-1 dla Francji według mnie (ale to po rajdzie Henry'ego). Może Rumuni nie wyjdą z grupy ale w duchu mam nadzieję. Mutu <3 Holandia ma przegrać z Włochami? Jeszcze bez Cannavaro i Del Piero. Holandia jest chyba teraz najlepszą drużyną w Europie a napewno najbardziej ofensywną, no może poza Portugalią. Typuje 1-0 lub 2-1 dla Holandi. Ruud Van <3 A co do meczu Polski: Polska rozegrała bardzo dobry mecz, poprostu Niemcy są lepszą reprezentacją. Brawo za zachowanie dla Poldiego, chłopak ma klasę. Bądzmy optymistami jeszcze dwa mecze. Polska może nie wyjdzie z grupy (miejmy nadzieję ze sie uda) ale chodzi o to żeby dobrze pokazać się w Europie. Może na gole wejdziemy. może wszystko przegramy, ale trudno, nie musimy byc odrazu najlepsi. |
@EdwardMatiz
Rumunia prezentuje podobny poziom co Polacy; wątpię, żeby ktoś za granicą stawiał na nas jako czarny koń turnieju :( Co do Holandii to masz rację w pewnym sensie, w końcu ją czy Czechów bardziej lubię niż Francuzów, Niemców lub Włochów, bo gra agresyniej, zespół jest zgrany, ale cały czas brakuje "tego czegoś", żeby mogli wygrać z Włochami. |
Oceny:
Bramkarz Boruc - Bardzo dobry mecz, świetnie obroniony strzał Ballacka. Przy obydwóch golach nie miał szans. 7/10 Obrona Golański - Może to nie jego pozycja ale powinien się bardziej starać, ja bym wywalił tą piłkę na aut :/. Pare rajdów i nic... 4/10 Wasilewski - Pobiegał, pofaulował, przez niego pułapka nie wyszła. Najsłabszy gracz tego meczu.(ahh czemu Leo nie gra Bosackim ;/ hehe) 3/10 Żewłakow - Powywalał w kluczowych momentach, w rożnych główką dobrze wybijał 6/10 Bąk - Powinien więcej bronić i dyrygować obroną, spodziewałem się więcej 5/10 Pomocnicy Łobodziński - Brawo, Brawo świetny mecz, potem się zmęczył 8/10 Krzynówek - Ujdzie, dużo próbował, dużo razy był wolny, no trudno ale w tym meczu on mi się nadawał na kapitana 6/10 Du,,p"ka- najwięcej przebiegł, najmniej zrobił, jedyny fragmet gdzie był widoczny , to jak nadepnął Poldiemu na jaja 3/10 Lewandowski - atomowa noga, wypaliła 3 razy, próbował i pobudzał naszych do gry 7/10 Żurawski - nie tego spodziewaliśmy się po kapitanie. Poza jednym strzałem to nic. 3/10 Napastnicy Smolarek - próbował ale z Metzelderem nie miał szans. Strzelił ale spalony, 5/10 Rezerwowi Roger - najlepszy piłkarz naszej reprezentacji. Kiwał walczył próbował. 9/10 Piszczek - poza Rogerem najlepszy, walczył bez skrupułów. Widać że gra w lidze Niemieckiej. 8/10 Saganowski - walczył ale za krótko na ocene na boisku Według mnie z Grupy wyjdzie Holandia i Francja, mam nadzieję ze Rumunia będzie walczyła o każdą piłkę |
Powiem szczerze że kibicuję niemcom. Mam niemieckie rysy twarzy , niemieckie nazwisko i kibicuję niemcom nawet ich darzę dużą sympatią i pragne mieszkać w ich kraju i stać się ich obywatelem.
Ale to nie znaczy że kibicowałem(trochę) polsce. Wiem że polacy też byli uradowani z tego meczu bo dobrze zagrali. Życzę dużo dobrych żeczy dla reprezentacji polskiej ale kibicuję niemcom. Ino proszę was/błagam nie bluzgajcie mnie od szkopów i innych za to Proszę:( |
@up
To po chuj żeś nam to wypisywał? Napisałeś, to napewno się ktoś do tego odniesie, "szkopie"! Jakiś zmanierowany jesteś chłopak ^.- Z tym szkopie to taki żarcik, nie bierz na serio ;) |
Teraz wszyscy ci którzy tak najeżdżali na Niemców powinni trzymać za nich kciuki, ponieważ mogą nam pomóc. Jeśli uda im się pokonać Chorwatów, a my pokonamy Austrię, to nasz ostatni mecz grupowy będzie decydował kto wspólnie z Niemcami wyjdzie z grupy.
|
3UP: ale kogo to obchodzi?
Typy na dziś: Rumunia - Francja 1:0 Włochy - Holandia 2:2 |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:23. |