Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser IV - Tutorial (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178688)

Avios 13-06-2008 21:20

http://img253.imageshack.us/img253/5...eheehheqt0.png

Szósty rząd, piąty od prawej! To ten płaszcz!

dawid2 13-06-2008 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sqrwysyn (Post 2112939)
tak jak yakhal

chodzi o to że jest zbyt potężny żeby sie pojawiał przy takim quescie a po za tym to o ile tańszy był by fembruras hat :D

Sorcerereq 13-06-2008 21:24

Te wszystkie "super" pomysły CipSoftu coraz częsciej są brane z OTSów... Może w 8.3 postawią Training Monki, w 8.4 runki x100 po teraźniejszej cenie, a w 8.5 fast attack? Who knows? Tak, żeby jeszcze łatwiej się grało dzieciom w wieku 7-12 lat.

I tak wbudowany aimbot [F5F5F5F5 YEE ZABILEM GOO] zjebał wszystko :baby:

Ukryty tekst:
Aldora War 7.6 JUST ROX!

Frytasek 13-06-2008 21:24

Wreszcie coś dla nowych. Przyda im się :). Nie mogę się doczekać upade ;)

Triq 13-06-2008 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Depeszowiec92 (Post 2112862)
Słuszna uwaga. W tą grę może niedługo zrobią wersję dla niesłyszących

A no, chociaż teraz Tibia ma zajebisty soundtrack

Osks 13-06-2008 21:36

Jedyna wartosciowa rzecz w upie to Questy, ktore mozna bylo zrobic w miech gora? (trzeba zrobic nowa mape, grafiki) X(. A przez reszte czasu sie o*******ali, no nie liczac evul tutoriala i kilka grafik w kazzo X(

Exai-Se 13-06-2008 21:38

narazie niezle.. chociaz nic nie zepsuli..
ale czy to potrzebne ? no chyba ze dla newbie i dzieci 7-12 lat eh..

OGÓLNIE JAK NARAZIE up na + ;]

Dajjcie coś na moiego ryceszaaa !!!!1111 PleaseX:cup:

Bartek11 13-06-2008 21:41

Nic nie zastąpi starej, dobrej 7."szóstki" i "piątki"

Sqrwysyn 13-06-2008 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frytasek (Post 2112955)
Wreszcie coś dla nowych. Przyda im się :). Nie mogę się doczekać upade ;)

Ja też nie mogę się doczekać upadku tej gry :P

loonyxd 13-06-2008 21:50

Użytkowników czytających ten temat: 290 (zarejestrowanych: 31, gości: 259)
loonyxd, Vertiro, Ajan, Vathored, STP, Aekal, MeryZara, markjacobs, Corrnn, kaduuu, Michoss, Lord_Piterek, Sienx, Kem, Mietek919, Vercef, Pawez, Aevolana, Explorer of Hell, Snq, seta29, Nevilek, PomaranczowyBurakCukrowy, Sanovia, DnL, Sir Dark Archeon, Luki33, Bartek11, KlonAdam, Walhal, Torcidas

@Topic
Może i ulepszyli, ale nie przesadzajcie, takie eq jest mało warte, a tutorial dobry dla początkujących.

Dark Alphadron 13-06-2008 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
Michoss 21:46:38
Czy mógłbyś wyjaśnić tym kretynom, że na "Wyspie przeznaczenia" lądujemy PO ROZMOWIE Z ORACLE?! Wszyscy rookstayerzy zostaną na swoich miejscach, chyba że sami zechcą wyjść! Ja pierdole, jakie ciule...

Zostałem przekup... ee, wynajęty do napisania tego.

Aekal 13-06-2008 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sqrwysyn (Post 2112864)
Pacc = 90 zł
Mina każdego rookstayera od 30 do +100 lvl opuszczającego obowiązkowo rookgaard = bezcenna

To nie jest pewne ale jakby tak zrobili to ciekawe jaki będzie przelicznik many - jak wiemy na rooku dostajesz co lvl 5 many, a druid na mainie chyba 30 (nie pamiętam). Jeśli by przeniosło takie 100 lvle z rooka z takim przelicznikiem hp,mp,cap jak mieli na rooku no to na żadną profesję nie będą się nadawać.

Dlaczego wy zadajecie sobie takie pytania o rookstayerach? Przecież oni wcale nie będą musieli opuszczać Rooka.. Przecież to wszystko jest ładnie wyjaśnione:
Cytuj:

Drugi tutorial pomoże graczowi wybrać swą profesję. Wraz ze zdobyciem poziomu 8 postać powinna opuścić Rookgaard poprzez rozmowę z wyrocznią. Zamiast jednak trafić do wybranego miasta, wyrocznia przeniesie Cię na Wyspę Przeznaczenia.
Czy wy tego nie widzicie? Pisze jak byk, że po rozmowie z wyrocznią (nieobowiązkowa jak teraz) postać zostanie przeniesiona na wyspę przeznaczenia.. Więc w czym problem :baby: ?

Spec93 13-06-2008 21:57

Takie jakieś to wszystko dziwne... Rozumiem, że teraz będziecie zostawać zamiast na rooku to na tych dziwacznych wyspach? 8o

Aevolana 13-06-2008 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 2112656)

Pogratulujmy dzielnym twórcom, którzy nie potrzebowali żadnych statystyk, by odkryć, że ich gra jest dla upośledzonych dzieci bez silnej woli i opanowanej sztuki czytania, myślenia oraz chodzenia. :)

Wjal

to dla czego w nią grasz?

D4n1 13-06-2008 22:03

prawie jak ots eq na początek fajnie... już 0 wysiłku w zbieranie na eq tylko zaraz po pojawieniu sie dostajesz wszystko

miras94 13-06-2008 22:04

Po IV odsłonie nowego update to zapowiada sie jednak interesująco więc odrazu kiedy to wejdzie w życie założę se z 2 postacie i będę musiał to sprawdzić i wtedy sie okaże czy to jest naprawdę dobre :p

Bambs18 13-06-2008 22:05

-.-

Az mnie to boli jak czytam te teasery .... Co oni robia z tej gry ktora kiedys miala "Kilmat" i sie naprawde fajnie gralo :D
Widac ze cipsoft robi kazdy uptade dla kasy zeby sciagnac sobie nowych 7 letnich graczy ktorzy sie dobrze w domu zachowuja ze im mama dala na pacccaaa.

1. Hotkeye .... Zal i Ból
2. Smieszna balansacja .... Kiedys bylo dobrze miec 100 lvl bylo cos ... teraz ?
3. 900k/h expa _/
4. Jesli ktos potrzbuje tutoriala jak chodzic na strzalkach nie powinien w to grac
5. Jak jak gralem to liczyly sie stosunki miedzy graczami a nie kto ile pie..... expa ;d
6. Za 3 uptady amunicja sie nie bedzie konczyc ofc runy tez nie :D
7. "wyspa przeznaczenia" xDDD Made my day
8. :(( Ja chce bolty jak paroffki :( i stare dmg vocow
9. Outfity Wow ! w next uptade bedzie mozna tanczyc itp uzywajac comend for example /dance
10 . Kurwa 2 gol dla HOLNADI !!!! EYYEYEYEYEYEYEYE

miras94 13-06-2008 22:09

Po IV odsłonie nowego update to zapowiada sie jednak interesująco więc odrazu kiedy to wejdzie w życie założę se z 2 postacie i będę musiał to sprawdzić i wtedy sie okaże czy to jest naprawdę dobre

DzymekofFurora 13-06-2008 22:19

Ja już się zgodzę z NPC SnakeEye :/ Czytając teasera, spadłem z krzesła :P
Kiedyś gracze mieli troche trudu ze znalezieniem/kupieniem eq na start, a teraz co? 10 latki dostaną takie eq i zaczną szpanować -.- Ja chce tibie 7.x :/

Więcej sie nie wypowiem, szkoda takiej dobrej klawiatury xD

.hobnail 13-06-2008 22:23

Wg. mnie Tibia idzie w dobrą stronę. Nigdy to jednak nie będzie stara, dobra 5.x w klimacie RPGa, jednak pod względem graficznym jest coraz doskonalsza. A wyspa przeznaczenia i EQ to dobry pomysł, gdyż EQ nie jest wcale jakieś mega-giga-kul, jednak nie każdy nowy ma kasę na eq. To jest tylko moja opinia.

Bambs18 13-06-2008 22:23

O.o zapomnialem dodac . Czemu nie dadza full seta na start? Wkoncu i tak kazde dziecko kupi go sobie na allegro.pl . A z takim setem to dopiero by targalo w tibianke !

yashima 13-06-2008 22:23

Cytuj:

@DzymekofFurora
No, faktycznie, gracze zawsze się cholernie trudzili, żeby zdobyć brass armor i legi oraz soldier helmet. JA PIERDZIELE, JAKIE TO BYŁO TRUUDNE! A tego steel shielda to mało kto miał siłę zdobywać!

<znaczki!>

Hybki 13-06-2008 22:29

Komercha komercha i jeszcze raz komercha.Wiecie o co w tym wszystkim chodzi? o to ze jak ktos 1 raz sie loguje na tibie i np. nie potrafi zdobyc eq,padnie gdzies tam,czegos nie potrafi zrobic - wylacza gre i juz wiecej do niej nie wraca- czyli nastepny potencjalny klient przestaje grac.Eq na mainie-zalosne i idiotyczne-jeszcze raz KOMERCHA.
Podsumowanie- tibia schodzi na psy

edit aha jeszcze jedno : moze odrazu jak kupisz pacc to odrazu masz full seta na start i potem gp za kase na rl przez tibia.com ?

D4n1 13-06-2008 22:38

może za parę updedow będzie npc co robi kase jak na testserwach już o train monkach nie wspomnę xD btw. bardzo mnie te legi dla pala na początek ciekawią poniewaz swego czasu jak grałem na ots to te legi posiadały 11 arma mam nadzieje ze to zmienia xD

djbuhos 13-06-2008 22:49

Nie no tibia coraz bardziej robi sie jak ots eq na start jak na ots zal porpsrtu.

Spec93 13-06-2008 22:53

Ale co w tym złego? Że spellbooki już nawet nooby zaczną wyrzucać? :confused: Chyba wyglądem będą nowych odstraszać tylko :)

yashima 13-06-2008 22:55

Cytuj:

@Wszyscy ciepający się "Lololol OTS eq nastart!11"
Może nie zauważyliście, ale:
1)Eq na start jest od zawsze. Moje to tylko jacket i club, ale jest.
2)Eq dla profesji jest od minimum 8mego poziomu. Jak chcecie, to potraktujcie rookgaard jako quest, którego nagrodą jest to eq.
3)Wielka mi różnica, czy wyjdziesz na maina z chain armorze, którego wywalisz na ziemię i kupisz scale, czy wyjdziesz w brass armorze, którego sprzedasz za 150gp i kupisz scale.

<znaki. Znaczki. Znaczeniuniuszki!>

Spec93 13-06-2008 22:58

Im nie pasuje, że noobom śmieci już nie będą mogli wciskać... Jak by dali all noobkom jakieś 500gp na start, to all by się cieszyli, bo by mogli ceny zawyżać :p

Afb 13-06-2008 22:58

Gatunki noobków

Dzięki tym update będzie mniej noobów z gatunku:
Cytuj:

PLAX FRANZ ITANZ DOPIERO WYSZLEM Z ROOKA
Cytuj:

Szybciej kupuj bo cie wypchne ze sklepu !
Cytuj:

Jak się wychodzi po drabinie ?

Podejrzewam że grę będzie się zaczynało w trochę innym eqwipunku, a wy ?

Pomocny Murzyn 13-06-2008 23:20

W tej grze o to chodzi, aby umieć sobie radzić. Ten pomysł z eq jest beznadziejny. Cipsoft coraz bardziej upodabnia tibie do otsa.

zakius 13-06-2008 23:21

Według mnie na tych wyspach aby otrzymać ekwipunek jak i przedostać się na główny kontynent powinno się wykonać kilka umiarkowanie trudnych zadań, aby pokazać że jest się gotowym na opuszczenie bezpiecznych terenów.
Jakiś test z wiedzy o świecie Tibii może? W końcu na Rooku jest akademia, przecie nie uczymy sie tam tylko jak odpalić pochodnie i pobić parę szczurów, jest tam także biblioteka...

troyanX 13-06-2008 23:26

A mnie sie bardzo podoba ;]

takie rozwiazanie jest bdb zwlaszcza dla osob calkowicie nowych i wogole; mogli by rzeczywiscie zrobic tak ze ciezkie zbroje dla najtow lzejsze dla palkow a szmatki dla sork/drut tylko wtedy powinni wprowadzic kilka nowych zbroi i legsow i wogole wiele roznych nowych rzeczy z EQ i moze troche broni tez jeszcze bo niby teraz jest duzo ale w porownaniu z WoW to tutaj jest skromna garstka ;] WIECEJ EQ I BRONI ZEBY BYLO CZYM HANDLOWAC I WIEKSZY WYBOR NO I MNIEJ MONOTONNI ;];] :):):p:]8o
Pozatym Up Date zapowiada sie swietnie oby nie zgnoili znowu ukladu sil ;/ !!

tarangoul 13-06-2008 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambs18 (Post 2113061)
Widac ze cipsoft robi kazdy uptade dla kasy zeby sciagnac sobie nowych 7 letnich graczy ktorzy sie dobrze w domu zachowuja ze im mama dala na pacccaaa.

No wiesz, za coś trzeba utrzmać te darmozjady (FACC), spróbuj postawić się na ich miejscu. Założę się że żal by ci d*pę ściskał gdybyś miał oddać te ileś tam tysięcy żeby goście mogli sobie pograc za free.

gigoro 13-06-2008 23:39

ciekawe czy zrobia fast attack i manaruny o,o

D4n1 13-06-2008 23:41

@3up
pomysł z różnymi bronami czy wyposażeniem jest niezły chodzi mi o urozmaicenie bo jak narazie np w zbrojach to najlepszy jest mpa a jak by tak mogli zrobić jeszcze parę zbroi co maja 17 arm i niżej było by więcej do wyboru i była by możliwość dostania ich z jakiś questów czy potworków co daje więcej zabawy i prawdopodobny wzrost cen. Podobnie z innymi typami wyposażenia. Według mnie to strzał w 10

Aevolana 13-06-2008 23:43

Ogólnie up mi się podoba, tylko ta wyspa przeznaczenia troche otsa przypomina, ale może gdyby wcześniej to wprowadzili to byśmmy pisali że otsy przypominają to?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambs18 (Post 2113108)
O.o zapomnialem dodac . Czemu nie dadza full seta na start? Wkoncu i tak kazde dziecko kupi go sobie na allegro.pl . A z takim setem to dopiero by targalo w tibianke !

o tak, zabawny jesteś

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Triq (Post 2112979)
A no, chociaż teraz Tibia ma zajebisty soundtrack

Świetny text, szkoda że nie ma pochwał textów bo bym ci dał;p

Kadecharek 14-06-2008 00:29

tibia to nie gra dla ułomnych dzieci ok tutorlial na początku żeby nie było noobuw co po miesiącu grania pytają jak sie skacze, ale te free items to przesada, kolejne ułatwienie w grze cip moim zdaniem posuną sie za daleko w pomaganiu gracza nie mówię żeby zlikwidowali wandy ale je trzeba samemu zdobyć za ciężką kasę na danym lvl pyzatym jak każdy dostanie taki set to zaleje nas fala botów co będą do 8 lvl na ratach siedzieć a pomysł z tp do dp jest dobry bo czasem 8 lvl nie ucieknie przed pk z 15 lvl zwłaszcza nowy mógł by być raczej jeszcze ograniczenie ze po 2 tyg na mainie tp będzie zablokowane bo już karzdy powinien umieć chodzić.
pyzatym cały up ,mi sie podoba z wyjątkiem free items na start

Duda1992 14-06-2008 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tarangoul (Post 2112743)
@Spamerzy/Osoby którch działań sensu nie widzę
Czy ktoś mogłby mi wyjaśnić dlaczego piszecie ile osób czyta ten temat bo wygląda to jak spam. Podzielcie sie ze mną tą wiedzą i wyjaśnijcie dlaczego nas tak rozpieszczacie, sami umiemy zobaczyć na dół strony, i co to kogo obchodzi?

Też mnie to dziwi :)

@topic
a co do Update to zj*bali te itemki -.- Paladyn dostanie oteesowski Elven Legs(Stary DSL który zajebiście w domku wygląda) i oteesowski Hidden Cloak.
Mam nadzieje że to eq się usuwa wraz z przejściem testu wokacji.

Vyohman 14-06-2008 01:17

Litości... Niedługo będzie odnawianie soula smsem...

Gonzo 14-06-2008 01:26

Wreszcie Rookgaard nie będzie montonny. Brawo dla CipSoft'u, może tym razem niczego nie spier... papier.

Sam pomysł mi się podoba, zobaczymy, jak będzie z wykonaniem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34.