Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser V - Nowe właściwości itemów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=179529)

Royaleczek 19-06-2008 17:58

yeah, może w końcu drutem i sorcem będzie łatwiej grac :D

n355 19-06-2008 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DB_SonGoku_S (Post 2124902)
morze

Morze jest szerokie i głębokie :o!

Themonn 19-06-2008 18:04

Wedlug Mnie troche przesadzili z tym wygladem.. Podoba mi sie to ze wkoncu zaczeli sie interesowac paladynem :D Bardzo Dobry Pomysl z tymi kuszami i lukami. A Ten Demon Hunter Outfit.. Nazwa brzmi niezle, ale zobacyzmy jak to bd wygladalo w realu. Fajny Pomysl z Tym pieczeniem ciasteczek brzmi fajnie ^^ :lucznik:

Kochanka_Szatana 19-06-2008 18:06

...

te nowe itemy są do kitu tzn chodzi mi o wygląd wyglądają jak z jakies gry hugo albo coś niech zrobią coś z tą grafiką tych itemków bo wygladają jak z bajki dla pięciolatków.....:baby:

Rosus 19-06-2008 18:06

Jasna cholera, depozyter w blackd nie bedzie działać pewnie.

Benusss 19-06-2008 18:06

10 znakof...

Haky 19-06-2008 18:08

@up

No zgadzam sie z toba zeby dodali new miesjca a jak juz by mieli zrobic taki upd8 to juz tylko te rozgi bronie i te z tymi npc a reszta do du** :))

Muzzores 19-06-2008 18:11

okienka trade 6/6
nowy outfit 3/6
nowe itemki (wyglad) 1/6
nowe itemki ( wlasciwosci /+do magii,zywiolow) 4/6
nowe questy 6/6

no to w szkolnej skali

ogolem to itemki sa z dupy wziete , na paincie bym zrobil lepsze ...
juz zaczynaja kombinowac i dodawac plusy do magii itd jakies magiczne ksiazki huje muje , zaniedlugo nie bede wiedzial z czym latac na hunty.

jak zwykle z jednej strony + zdrugiej - , i ten - jest wiekszy niz + ;//

mago 19-06-2008 18:13

LOL

Blue robe dodaje 1 mlvl? :D

Haky 19-06-2008 18:14

:s

Jak pisalem na poprzedniej stronie coraz gorzej. ""Annihilatora" mozna juz zrobic ogladajac jak Polacy w du** dostawali na euro :>> i trzymac "hoty"

Sha 19-06-2008 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lopas (Post 2124898)
mógłby mi ktoś powiedzieć jak mogę sie wbić na TS?:p

Z góry Dzienks. :]

PS. Tutora mam ofc.

Skoro masz tutora, to rozumiesz angielski, poczytaj więc tutor board lub test server board, a wszystkiego się dowiesz ; )

Martka 19-06-2008 18:16

Jak na razie podoba mi się wszystko oprócz tych broni/uzbrojenia, które daje bonusy do skilli. Ale zobaczymy jak to będzie w praktyce, może akurat mile się zaskoczę : )

Sarahon 19-06-2008 18:17

Pytanko:)

Mnie interesują nowe questy,a le nie przedstawione przez naszych drogich modków. Oczekuję na rozwiązanie sprawy questów typu Bazyliszka;).
A co do nowych terenów i serwerów uważam że powinny powstać, bo jak nie patrzeć coraz więcej ludzi gra w Tibię.

A tibia nie straci swojego klimatu, bo mam nadzieję, że zawsze będzie 2D;)XD

Abin 19-06-2008 18:19

Ehhh nowe itemki wygladaja jak z jakiegos japonskiego mmorpg, wszystko takie cukierkowe pffffff, mam nadzieje ze beda chociaz przydatne i beda nadrabialy uzytecznoscia nad wygladem. Nowy system kupowania/sprzedawania - bedzie dobrze jezeli przy sklepach bedzie PZ, poniewaz jezeli nam sie otworzy okienko to nawet sie nie zorientujemy i padniemy od jakiegos pk ;] Ogolnie nie jest zle chociaz wyglad tych itemów poraża, ale juz sie przyzwyczailem, ze CIP Soft ma taki styl, ze w kazdym updacie trzeba cos zj*bac :/

Cloudres 19-06-2008 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SirAravras (Post 2124801)
Ja mam kilka wątpliwości:

1.Jeżeli chodzi o sprawę palków to po co robic nowe kusze skoro i tak prawie każdy będzie expić z royal spearami ( ew.ass ) ze względu na tarcze, chyba nikt nie zrezygnuje z tarczy zwłaszcza kiedy ma sie dobrego skila tylko po to aby bić o 1 kratke wiecej nawet z żywiołem,kiedy możemy oberwac od np.GSa za ponad 200, ten pomysł będzie tak samo trefny jak te strzały żywiołow.

2.Jezeli podczas rozmowy z npc pojawi sie okienko które będzie blokowac właściwy ekran gry to czyż player killer nie zyska kilku wartościowych sekund podczas gdy gracz będzie zamykał okienko ?

3.Nowe przedmioty wyglądają troche zbyt dziecinnie wg.mnie ale myślę ,że nie tylko.

4. i teraz coś co nie każdy musi zrozumieć:
Dawno temu Tibia była oryginalna,wiele rzeczy wymagało naprawy ale miała swój charakter. Wraz z kolejnymi uaktualnieniami upodabnia sie do Lineage2/WoWa czy innych klasycznych MMORPG. Niedlugo w każdej grze bedziemy mogli oglądać to samo tyle tylko że grafika będzie inna.

Pozdrawiam

1. To że na GSy się nie biega z kuszą to oczywiste ale na niektórych potworkach ten 1sq zasięgu robi różnicę, a z kuszą można polować na. dragi

2. Popatrz na screeny z TS, okienko pojawia się w bocznym panelu a nie na środku ekranu.

3. To prawda, może je jeszcze trochę dopracują

4. Co tu dużo mówić, takie są prawa rynku, tacy są konsumenci, tego wymaga większość a jej głos jest ważny bo przecież ktoś musi kupować premium time.

ShadowEdek 19-06-2008 18:21

167 (zarejestrowanych: 37, gości: 130)

XD?

ehh trochę zaczyna robić się bajka z tym outfitem i itemkami... :(

zmulator 19-06-2008 18:21

Jest nieźle, jedynie nie podobają mi się te właściwości itemków (większe skile, 6% obrażeń od jakiegoś żywiołu, większy zasięg, itp. , itd.) I zastanawiają mnie nowe różdżki dla sorców i druidów- przecież niedawno dostali oni nowe modele. Ale jeśli będą one od 37lvl wzwyż tak jak jedna ze ss'a, to będzie fajnie. Ogólnie duży plusik:)

Sarahon 19-06-2008 18:24

No i może dodali by nowych Gm'ów . Ja bym się pisał, bo jak gram na Beryli i chcesz kogoś reportnąć to nawet tutka trudno znaleźć.

Dragones5 19-06-2008 18:26

Update sie ciekawie zapowiada ale, zawsze jest jakies ale. Gdy zobaczylem te itemy to sobie mysle, ze sa stworzone dla dzieci i widze, ze nie tylko ja tak mysle. Z okienkami swietny pomysl i... czyzby walka z Boterami? :D
No coz zobaczymy jak to w praktyce bedzie wygladac bo narazie nie ma sie czym jarac ;).

Pr0'N 19-06-2008 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2124540)
Od nowego update'u będziesz mógł skosztować ziemniaki, cebulę, jalapeño, paprykę, buraki, śliwki, truskawki i cytryny.

Cytuj:

From now on you can spice up your diet with potatoes, cucumbers, onions, jalapeño peppers, beetroots, plums, raspberries and lemons.
Raspberries to maliny ;s

btw. Fajnie, że zrobili nowe itemy

Cygan Slejter 19-06-2008 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mailuss (Post 2124699)
Nieźle ! W końcu będzie to wyglądać jak w innych grach MMORPG jak WOW, SILK, RYL itd :) Dziwię się dlaczego dopiero teraz na to wpadli ?

A dlaczego tibia ma sie upodabniac do innych gier??
Lepiej bylo kiedys ze cipy wlasne pomysly dawały a nie sciagali z innych gier

@topic
trade i Outfit supcio :)

Itemy = DNO (chodzi o wygląd)

Sarahon 19-06-2008 18:28

@Drago o co ci chodzi z tą walką z boterami bo nie zauważyłem żadnego związku?

Smerf'pallek 19-06-2008 18:28

Zobaczymy co przyniesie nowy dzień...

A propo czy jest już jakiś temat ze zdjęciami z teastera?

Michnik of Celesta 19-06-2008 18:28

Nowe okienko do trade z npc - spox
Demon hunter outfit - n/c , wygląda kiczowato
Itemy podnoszące skill - mogą być
Nowe rodzaje kusz i łuków - dają radę
Nowe różdżki - omfg mało ich jest ? Nie chcę powtórki 7.6 i kolejnego zmasowanego najazdu nowych dzieci wandów/rodów
Piłka plażowa - to już w ogóle wyjebongo pomysł - wszystkie kapielski w tibii świecą pustkami , bo po co to komu , a jakieś piłki wodne tego nie zmienią...
W sumie mogło być gorzej , trzeba się oswoić z myślą , że kolejne updaty niewiele dadzą dobrego...

Dudziu 19-06-2008 18:29

Mi osobiscie sie nie podoba co update to gorzej ;s, klimatu juz nie ma od 7,6 . Co do wandow to profesje magiczne moglbyby bic wiecej z wandow zeby ograniczyc waste, bo zeby uderzyc mocno trzeba walnac ue, sd albo z vis hura a przy tym zmniejszonym locie nic sie nie loota na 99 %;x. Te zbroje szczerze mowiac porazka xD.

dzigi 19-06-2008 18:29

Pełen wypas :)
oceny:
nowe itemki: 5 + duzy plus za nowe rozczki, kusze i luki, armory
food: 4 moze byc mnie tam stary czy nowy ruznicy nie robi
offity: 4 fajne, ale tylko tyle bo nie mam pacca xD
sposoby sprzedarzy i kupna: 4 + za wygode

srednia: pewne wysza niz moja szkolna xD

Haky 19-06-2008 18:29

Ehh to na beryli ale pare serwerow jak na menerze napiszesz rano raporta noto masz 80% szansy ze Gm kogos zbanuje ;^

Muzzores 19-06-2008 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sarahon (Post 2124977)
@Drago o co ci chodzi z tą walką z boterami bo nie zauważyłem żadnego związku?

bot nie bedzie sprzedawac itemów , bo jak sie bedzie okienko otwierac ?
trzeba bedzie recznie sprzedawac ;) , no ale teraz to przecierz nie bedzie problem :)

Dodo360 19-06-2008 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragones5 (Post 2124972)
Update sie ciekawie zapowiada ale, zawsze jest jakies ale. Gdy zobaczylem te itemy to sobie mysle, ze sa stworzone dla dzieci i widze, ze nie tylko ja tak mysle. Z okienkami swietny pomysl i... czyzby walka z Boterami? :D
No coz zobaczymy jak to w praktyce bedzie wygladac bo narazie nie ma sie czym jarac ;).

No nie ma bo w tej chwili wygloda to zlaosnie :S
"Aby twoja postac zrobila krok w prawo nacisnij strzalke w (!?) prawo"... Cos mi tu zalatuje tutorialem dla uposledzonych i itemami dla 5 latkow...
Edit: Wlasnie sie zorientowalem dlaczego wprowadzone to przyciski buy/sell item i liste itemow...
Dla niektorych graczy przepisanie nazwy itema bez bledu jest strasznym wysilkiem... (look "boch", "wand of decy", "dragonbretch")

MnichU1007 19-06-2008 18:30

Ja update na plus.
New łuki i kusze dla mojego palka :p
A co do sprzedawania będzie łatwiej nowym graczom, gdyż będą mogli się połapać, a co do items, lekka przesada... :/

Sarahon 19-06-2008 18:34

Bottersi

Ja powiem tak,że kiedyś korzystałem z botów (może dalej korzystam, a może nie, ale to proszę zostawić bez komentarza), to na bocie expiłem a golda zbierałem, aż się BP zapełnił. Jak chciałem mieć loota to ręcznie je zbierałem jak chciałem coś lepszego. I nie proszę się pytać o to dlaczego botuje, a jak się ktoś zapyta to powiem, że wole grać sam, ale na wyższym lvl-u. I proszę mnie nie potępiać.

Ujo 19-06-2008 18:35

Welcome to Runescape??

Z tym handlowaniem to dobry pomysł chyba ż będzie mogła jedna osoba handlować w tym samym czasie.

Pieczenie to będzie tylko jako urozmaicenie gry bo raczej nikt nie będzie piekł ciasta a potem je używał jako jedzenie do polowania.(tu wyjątkiem są newbie na rooku którzy używają chleba podczas polowania)Takie nowe jedzenie (chodzi tu o warzywa i ciasta)przydadzą sie tylko jako ozdoba czy do kolekcji.
A teraz o nowych broniach i pancerzach
-No niech nie przesadzają książka jako tarcza albo broń??
-O jeszcze druidzi roślinkąbedze lał bo ostatni rod przypomina jakiegoś kwiatka
-Za dużo broni dla knighta i tak 70% bedzie używać klasyków typu gs i bright sword.
-Do tibi 7.7 czy to 7.6 był tylko 1 rodzaj kuszy i łuku i wszystkim pasowało a potem dodano arablesta i golden bowa io zaczeli jęczeć inne profesje że paladyn za duże hity daje a teraz dostali jeszcze po 4 łuki i kusze pall będzie miał jeszcze większą przewage.I teraz nasuwa sie pytanie kiedy będą kusze dwu-strzałowe czy strzelające po 10 boltow na raz??.
-Armory wygłądają tak że mpa wymięka a będą to gówna które będą ciężkie i słabsze od golden armora.Dotego dochodzi jeszcze 8 klonów blue robe które będą wogóle nie przydatne.O skukienki panie napewną będą w nich chodzic na hunty typu orce berserkery czy cyce bo ładnie wyglądają w nich.

I jeszcze jedno DOCZEKALIŚMY SIĘ ZROJE OD LV!! JAK PRZECZYTACIE DOKŁĄDNIE TO ZOBACZYCIE

Podsumowanie
Itemy podnoszące staty kojażą mi się z runescape ale +
Odtrutka i healt poitiony +
Nowy outfil zobaczymy bo zależy jak będzie wyglądał
Pieczenie + (jako urozmaicenie)
Nowe łuki i kusze -
Nowe bronie dla knighta -
Nowe rody i wandy -
Nowe zbroje(wszystkie) -
Nowy system handlu WIELKI +
Nowe jedzenie (tylko przydatne do kolekcionestwa)

Mogło być gorzej...
oooo ale post krótki mi wyszedł :o

malyjanek 19-06-2008 18:35

Skoro jest odpalony test server dla tutkow to podejrzewam ze niedlugo odpala dla nas (Paccow) a potem upek ! czyli UPEK naprawde niedlugo

P.S CIP dawaj nowe non-pvp swiaty !

dzigi 19-06-2008 18:35

Se juz to wyobrazam kiedy wprowadza ,, kusze maszynowa " strzelajaca 10 boltow na ture (jedna z kusz na fotce tak wyglada ) xD :D:D:D

Wylansowany 19-06-2008 18:36

Teaser OK.
Tibia zaczyna iść w stronę (w penym sensie ofc.) "rasowego" RPG.
-Outfit, itemy - standard każdego kolejnego update - komentować nie trzeba.
-Jedzenie - j.w
-Nowy system sprzedaży - wieje komerchą, ale OK. (cały system rozmów z NPC jest przeciwko dzieciom krzyczącym 666 razy "hi" pod sklepem -czyli wielki +)
-Rook - w końcu odtrutki i life fluidy były, ale mam mieszane uczucia co do tego...
-Książki i inne magiczne bajery - typowe dla RPG, czyli na +
-Piłki plażowe - DNO. Ja chcę pograć w MMORPG, nie w piłkę plażową. Jak będę chciał włączę Simsy. Zamiast tego mogli dać coś innego.

Ogólnie update na + i naprawdę zaczynam wierzyć, że te wszystkie bezsensowne komentarze typu "Tibia traci swój klimat" są tylko dla spamu...

Shiverie 19-06-2008 18:37

8o8o8o KUSZE DLA PALKÓW TO JEST TO
RESZTA DO DUPY xDB)

Sarahon 19-06-2008 18:38

Wielu z moich znajomych gra w Tibię i odwołując się do tego, że pallek jest najlepszy to każdy z nich grał na pallk-u. Aż w końcu zobaczyli power-a którego posiada sorcerer;)

Libacjan 19-06-2008 18:41

JA PIERD*LĘ!!! CIASTECZKA? To może jeszcze własna hodowla koszatniczek?!

Nowy system trade... ta gra jest dla 8 latków.

Generalnie, to Tibia się w tym updacie zmieni nie do poznania. Moim zdaniem na gorsze...

DamianZG11 19-06-2008 18:41

Moze znoobilem i niedopatrzylem ..wiadomo kiedy bedzie ten update?:) chodzi mi o dokladna date. pzdr

Muzzores 19-06-2008 18:43

przecierz nie chodzi o to ze nowe kusze beda mocniejsze czy nie
poprostu po obrazku mozna sie zczaic ze z jednych lejesz ognistymi strzalami a z drugiego innym badziewiem , wiec hity mi sie wydaje beda podobne.
Lub amunicja bedzie drozsza itd , napewno wszystko jakos z balansuja .
po co sorkowi i drutowi nowe wandy ? zeby wiecej pizgac - juz duzo pizgaja ..

Po co robili knightowi 9999 broni , skoro i tak uzywa 3-4 w ciagu swojej kariery, bo reszta mu sie nie oplaca.
nowe grafiki armorow sa tak zalosne , ze na paincie nogą bym lepsze zrobil.

WOW super bedziemy mogli piec placki i ciasteczka ?
tylko kto z nas w rzeczywistosci upiecze chociaz jedno ciasteczko , skoro lepiej wbic w tym czasie 10k expa na frostach czy gdziekolwiek indziej.

Ajj cipsoft poprostu robi ta gre pod dzieciakow 10-14 lat , bo wiekszosc z nich siedzi na OTSach i taka jest prawda.
Ale w sumie dobrze niech siedza na OT , przynajjmniej mniej nobow na real .

PS. w tibie powinny grac dzieci ktore ukonczyly 15 lat ( choc nawet tu nie jestem pewien ) :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33.