![]() |
ok dzieki :)
|
pytanie z nieco innej beczki:
mam mane i właczam magic shield. potwór mnie atakuje i ja tracę tą manę. czy ona będzie się wliczała do mojego mlvla? te pytanie już chyba było, ale widzę tylko 4 tematy w dziale z magią :o więc licze na odpowiedź. z góry dzięki. pozdro! |
Nie. Limit 10 znaków
|
Summon
nie mowcie mi o wyszukiwaniu na forum tylko dajcie jasna odpowiedz jesli wiecie tak wiec czy jak sie kaze summonowi zaatakowac jakiegos gracza to czy tez sie pojawia biala czacha? :confused:
------ Edit By Gremlin Nie musisz szukac na forum, wystarczy logicznie pomysle... co musisz zrobic zeby kazac summonowi zaatakowac kogos? |
Czy czas trwania niewidzialnosci zalezy od mlv czy nie, jesli tak to moglby ktos podac przyblizony czas trwania ?? mam nadzieje ze ktos odpowie ;)
|
Długość trwania czaru niewidzialności nie zależy od level'u magicznego. Przybliżony czas trwania to ok. 3 minuty, 20 sekund (Jeżeli się myle co do czasu to sprostować mnie ;> )
|
Hello.
Chiałbym tu poruszyć temat używaniu czarów na graczach po Update. Mianowicie mam 46lvl i taki sam mlvl sorcem, z sd najmniej powinienem walić okolo 140, a max to chyba 185, w gracza oczywiście. Przynajmniej tak wychodzi z obliczen w kalkulatorach na Tibia.pl. Nie pisałbym tego postu gdyby nie irytacja po przetestowaniu mojego strzalu z SD. Strzeliłem może 10-krotnie a obrażenia wahały się w granicach ~130 do max 160. I tu moje pytanie: Czy cos zmienili po Updacie w sile czarów? Może dlatego że w knighta(wątpie)? |
mam pytanie, jak używać czar levitation? mówie Exani Hur Up i pisze coś w stylu: "sorry, is not possible". czy to trzeba używać n.p. w podziemiach zamiast liny czy coś? :baby: :baby:
@down Thx Gremlin |
Cytuj:
|
Jeszcze jedno pytanie...
do czego służy czar creature illusion? czy jeśli n.p. zamienie się w wilka, to czy wilki nie będą mnie atakować? :baby:
|
Cytuj:
|
Mam pytanie :o
Niedawno kupiłem sobie czar great fire ball. Za ile mógłbym sprzedać bp tych runek :D |
Heh runki
Mam pytanie czy te runki co robią PACC mogą używać NPC?? :)
|
Te runki które produkują PACC mogą używać FACC.
BP GFB na Valorii podajże za 2,5k jest do kupienia już (chyba że mi się pomyliło z czymś ale razcej nie) |
??
Cytuj:
|
Humm..
mam 28 lv i 41 ml, i niewiem na jaki hunt mam isc. :/ narazie chodze pod senje z monkami ale to niedaje dobrego efektu. dajcie jakas propozycje.
|
Fire Czy Energy??
:baby: to jak to jest w koncu...co jest lepsze fire field czy energy field...bo mi sie zdaje ze fire...bo podpala...daje swiatlo....ale w takim razie dlaczego energy jest drozsze?? :confused:
|
Cytuj:
|
normalnie....
;) ;) :D poprostu np.cyc i masz 2 monki podziel 60/60 jak jeden summon a jak dwa to podziel jeszcze raz :) :)
|
:d
a no tak w sumie fakt....dzieki...hehehe ]:->
|
Mam pytanko jak żucić czar Light Healing na kogos inneg?
|
Nie da się
|
re: Silvanus-nor
Jeśli chcesz uleczyć kogoś innego, to możesz użyć na nim runy leczącej (IH albo UH), jeśli jesteś Druidem i masz PACC to możesz uzyć czaru Heal Friend albo Mass Healing. |
ja tak mysle zeby byc dobrym magiem to najlepiej trenowac skille na rooko a na mainie dojsc do 14 lvl i non stop robic runy dla kasy i mlvla.
_________ Sorci rules Sorcerer :mag: lvl 14 :) mlvl 18 :( Best hit 98 z SD :) Najlepsze solo Orc Warior |
dziwne...
dziwne...bo jakie summony chcesz na 14lvl robic :| no i ile to manki masz na 14lvl
|
Ogien
Ktore czary "podpalaja" ?? tak jak fire field? :baby:
|
Te co "podpalaja" to fire field, energy fileld i poison field i ich odpowiedniki w bombach np. fire bomb. Chyba pomoglem.
|
?!
To znaczy że sorcem nikogo nie mogę uleczyć? Jakie są runy które mogę zrobić sorcem?
|
czary :P
moze mi ktos ss UE wkleic tutaj ?? bo nie moge sie dowiedziec jak to wyglada
|
poczepuje pomozcy (robienie run)
Elo mam pytanie, jeste druidem.....i nie wime co zceba zrobic zeby robic runy....czy ktoś mi pomoże.Z gory thx :]
:( [email protected] |
Aby zrobic runa musisz najpierw posiadac puste kamienie rowniez zwane runami.
W celu zakupieni owych runow udajesz sie do sklepu magicznego (jeden pusty run kosztuje 10 gp). Nastepnie wkladasz go do reki i wypowiadasz odpowiednia formulke. |
Cytuj:
http://www.tibia.pl/spells.php?prof=2&typ=3&s=5 Cytuj:
Cytuj:
Summony: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=19617 oraz http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=exp |
elo.ja w sprawie druida nic niemoglem znalesc na jego temat,chcial bym sie dowiedziec jak sie robi runy druidem ale nikt nie che mi udzielic ej informacji.thx z gory. :(
|
wkładasz blank rune w ręke (tam gdzie broń) upewniasz się że masz odpowiednią ilość many i wymawiasz nazwe czaru
np.adori gran wymaga 70 many gdy osiągniesz taką wartośc many możesz śmiało stworzyć rune :) |
runy
czy zwykly gracz (facc) moze uzywac runy zrobione przez ludzi z pacciem?
np czy moge sobie uzyc mw mimo ze nie mam pacca |
Cytuj:
|
czy shielding ma wpływ na strate many przy mana shield?
|
Mam Zwariowany PomysŁ
Jeżeli jest 'haste', 'stronge haste' jako czary spontaniczne, są BOHy to czemu nie może być np. ROHów (Runes of haste) ??? ;)
|
Bo Utani Hur (haste) i Utani Gran Hur (strong haste) to są czary spontaniczne i nie można z nich robić run
|
Runy
Skąd mogę wziąść czystą rune?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:44. |