![]() |
co do tego ze kazdy debil potrafi "rozwinac" postac to sie zgadzamy, tylko ze neguje to jakikolwiek sens levelowania bo ten level jest generalnie gowno warty skoro nic od czlowieka nie wymaga. Pochwalic sie nim mozna najwyzej przed dziecmi z piaskownicy, do questow niby potrzebny ale questy jak na razie dziela sie nadal na te ktore daja nam sprzet do levelowania i te ktore daja nam zlom do domku, wiec tak czy siak konczy sie na za*******aniu po jaskini w kolko. Zatem skoro czlowiek nie ma pociagu do latania w kolko jak debil to moze warto zastanowic sie nad wylaczeniem kompa albo poszukaniem innej gry ktora da nam troche przyjemnosci ?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Knight najbogatsza profesja? chyba sobie kpicie. Mój balance skacze od 2k gp do 30k gp, bo wszystko idzie na poty/runy/ringi...gdzie tu kasa na eq itp? Anylej, skillowanie NIE jest potrzebne, bo gdy ktoś siedzi 700h na slimie, na 20 lvlu wbijając 80/80, to w tym czasie expiac wbijamy 90 lvl i 80/75 skille, loel..... i tak bijemy tylko zlowie/malpy, EW. dragi..... |
@hzaq
co ci to daje ze botujesz? na zasranym cavie na ktorym twoj char za*******a w kolko i zbiera te gp @edit ja sie z takim przypadkiem zeby ktos zawalal szkole dla cyferek sie nie spotkalem ^^ kazdy ma swoj rozum i wie co dla niego najlepsze |
Cytuj:
są na nich sposoby :) wierz mi, są sposoby, ostatnio 120ek wpadl na prostym pytaniu "2+2" dziwne, bo odpisac ze on tu hunci, jest zajete, ze ma iles tam procent do lvl, ile ma kasy potrafil ale ile to 2+2 juz sie zgubil @edit a wg ciebie na czym ta gra polega? bo wg. mnie na bieganiu w kolo po cave i naciskaniu na potwory, handlowaniu, hunceniu w teamie, staniu pod depo i rozmawianiu z ludzmi, wykonywaniu questow i po raz enty pisze : NIE MASZ PRZYJEMNOŚCI Z GRY? NIE MASZ OCHOTY? NIE GRAJ a jesli uzywasz bota to i tak nie nauczysz sie pvp, co wbijesz botem 100lvl i myslisz ze bot sie czegos nauczyl? Potem rosnie zgraja kretynow myslacych ze ma lvl wyzszy to moze serwer podbić a nie umi uciec 2-3 osobą co do mozliwosci huncenia lepszych monsterow, skonczcie pierdolic, bedziecie jak lama wascil poty bo nie bedziesz wiedzial jak sie zachować. Bot Cię nie nauczy taktyk ( widzialem ostatnio kretyna bijacego dl'e stojac im przed pyskiem i zastanawiajac sie czemu tak duzo hp traci na 1 jak jego kumple zabija go bez problemu) |
@up
dobrze mowisz tylko szkoda ze co poniektorzy nierozumieja ze bot nic im nieda tylko zasrana cyferke ;> |
A jak przez 100 godzin recznie pobijecie malpy to juz bedzie super elo pro masta w pvp?
@Vil Mówiłem już że tej postaci nie robie żeby sie pochwalić przed kolegami tylko żeby mieć większe możliwość w pvp/pvm. Ta gra sprawia mi przyjemność ale jak gram max 1h~ ręcznie i w tym czasie biję dle/frosty itp. No i oprócz tego jest jeszcze możliwość zarobku przez bocenie. |
Jak tak narzekacie ;o to po h.u.j gracie knightem ;o zacznijcie pallkiem ; o
|
@up
nie zaczne pallem bo: po 1 niebede wszystkiego zaczynal od nowa po 2 nielubie grac pallem po 3 lubie grac knighthem ale powiedz mi czy my narzekamy? mowimy tlyko ze niejest dobrze jezeli pallowie laza prawie wszedzie sami a blokerow niepotrzebuja czy to jest tibia? to wszystko zmierza w zlym kierunku, malo huntow grupowych, knight moze sobie co najwyzej dragi poklepac na moim lvlu lecz trzeba miec farta zeby wyjsc na plus. Pall i tak ma za duzo, kiedys mial o wielemniej i tak nieplakaliscie jak teraz |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
/down : nie wiem juz jak ludzia tłumaczyc, w sumie mam to w dupie bo jedynie co moge zrobic to cie wysmiac ze przesiedziales pol zycia przed kompem. Gowno ci da to ze recznie naciskales strzaleczki i biles cyferki jak ja oszczedzajac 2x wiecej czasu moge miec wiecej niz Ty duzo mniejszym kosztem, jakis lvl zawsze moge wbic manualnie a questow i huntow teamowych nikt mi nie kaze na bocie robic. kthxbye jeszcze dodam : satysfakcje sprawia Ci zapierdzielanie po cave czy wbity lvl? Jeżeli tak, to satysfakcja dla ciebie to zmarnowane 5h czyli mozesz sie juz wiecej nie wypowiadac na ten temat. |
Cytuj:
@down do ciebie niemowilem ^^ |
Może już skończymy te dyskusje na temat bota, co? Oszust będzie zawsze oszustem, uczciwy gracz uczciwym i nie zmieni to rzucanie się błotem na forum, czy moralizujące posty. Knight ZAWSZE był profesją dla osób bardzo cierpliwych (uciążliwe skillowanie, expienie itd) i jak komuś się nie chce łazić po cavie i bić potworów słabych to niech gra prof magiczną, albo wcale, jak dla mnie proste. Ja jak zaczynałem grać najtem to każdy mówił że to gówno, ani pvp nie ma , ani pg nie odwalisz, a jednak zacząłem z nim przygodę z tibią bo było to dla mnie wyzwanie. Zawsze sprawia mi frajde gra moim ekiem, nawet to expienie bo jeżeli tak by nie było to dawno bym skończył gre. I może się to wydawać dziwne, a dla niektórych szokujące ale lubie przez kilka godzin bić tego samego moba, zbierać gp ręcznie. Co do zmian w graniu knightem przeprowadzonych przez cipsoft nigdy nie narzekałem. Tylko mobilizowały mnie do dalszej gry a nie wyzywanie "cipsoft sux!!!111". Co do kupowanie charów to jak kto lubi, ja nigdy nie kupie postaci, ani nie sprzedam mojego chara. Dla mnie 0 przyjemności jest granie czyjąś postacią albo wyboconą. Dziekuję za uwagę. Teraz możecie mi nawrzucać jaki do debil jestem bo gram bez bota. pozdrawiam
|
jesli myslisz ze ktos moze ci nawrzucac to moim zdaniem sie mylisz chyba ze bylby to naprawde jakis przemadrzaly balwan za ktorego bot expi ;>
@down boze jak bocisz to botuj i mam to gleboko w dupie, ja niebotuje bo cenie ludzi ktorzy bota nieuzywaja i sam chce byc ceniony przez innych a ci co botuja to moga mi conajwyzej naskoczyc bo osobiscie dla mnie sa zwyklymi szmatami i tyle mam ci do powiedzenia ale jesli ktos nieumie sam to uzywa bota (tak jak w twoim przypadku) |
Boty były i będą oraz nadal będą sie smiać z ludzi bijących 5h non stop rzułfje, kiedy bot będzie bił za nie, a chwalić sie expieniem recznym można sie w piaskownicy, tak samo jak botem - tylko że kto nie wolałby sie pochwalic lepszą szkołą i wyższa srednia niz expionym manualnie charem? Nie oszukujmy się, ale w wiekszosci przypadkow tibia wpływa w mniejszym lub wiekszym stopniu na oceny.
|
Cytuj:
A co do tematu , palek to ma całkiem dobrze , ale spójrzcie na jego zrąbane leczenie... e san to kompletny shit , a many żre sporo , mas san też sux , niby na np. dużą ilość undead mobów w zasięgu czy djinny ale lanie pojedynczo i tak taniej wychodzi niż ten syf , którym nawet za 150 nie walnę , a 160 many to w końcu ssie. Nie żebym narzekał na swoją profę , tylko leczenie jest po ch*ju |
Dokładnie, nawet popatrzcie która ekipa ma najmniejsze szanse zrobienia anni 4 magów, 4 knightów czy 4 palków? Przed 8.11 było jeszcze bardziej przedupione bo nie było spirit potów a tylko strong mana i strong health więc jak się mozna było czymś takim wyleczyć?
Co do bota, niektórzy botterzy są śmieszni bo jak sobie przypominam jeden odważny botter z honery używał exury na hff... nc |
/up: ludzie którzy bija recznie lvl są jeszcze bardziej śmieszni w takich sytuacjach bo botter ustawiając se auto healing nie zbłaźni sie do poziomu nie wciśnięcia hotkeja.
Cytuj:
|
Cytuj:
@edit aA i wymysl cos lepszego niz dzieci z piaskownicy bo te slowa wymawiane w twoim wykonaniu juz sie naprawde nudza a i tak na marginesie to pierdol sie |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
jakoś na moje oceny nie wplynela tibia, ucze sie wmiare dobre, a co do bota, na chuj w to grasz... cala gra polega na naciskaniu strzaleczek, pisaniu i klikaniu na potwora, a po za tym mozna pograc 2-3h dziennie, nie trzeba za*******ac po 5-10h na cave. Jesli nie ma przyjemnosci z expienia i ogolnie z gry wylaczam i ide gdzies ze znajomymi/ewnetluanie zmieniam gre na jakis czas
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
mialem na mysli 200lev~ Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
/down : uzywasz pojecia ironia, a inni już nie mogą :( w ogóle idz killic wszystko co sie rusza swoim eczkiem z non pvp VIL : ale przyznaj, że lepiej odpalić se bocika niż klikac bezsensownie w kółko. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
cyferka przy nicku tak wiele dla ciebie znaczy czy wazniejsi sa ludzie z ktorymi spedzasz czas w tej grze? |
odpowiedz jest dokladnie po srodku: cyferka przy nicku wiele znaczy dla ludzi spedzajacych czas przy tej grze.
|
Cytuj:
|
@Up
Tylko widzisz, jakby moi kumple przestali grać to bym nie grał wcale. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
/Down : e tam, takie kozakowanie, wystarczy więcej myśleć i uważać nie to co na pvp - wpada ekipa i Twój aol mówi papa :< |
Cytuj:
Np: http://i250.photobucket.com/albums/g...hers/61mss.png Cytuj:
Cytuj:
Questy, pozostałości RPG w tej grze. EDIT: I ja nie mówie, że jeśli expienie to dla ciebie zabawa, byś nie expił, poprostu niektórzy wolą inne rzeczy :) Thar~ Edit: @Up, niby tak, ale jak sie uprzeć to na non-pvp nie ma problemu kogoś ubić-i trzeba do tego coś więcej niż hotkeya z sd. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
hahaah zamiast czwórek trójki, gość mnie rozjebał. Jak będę miał te 4 to już rządzę i będę miał full wypas prace 20 tys na miecha? Zresztą co to ma za związek z tym tematem? Jak zwykle musiało dojść też do porównać typów światów. Niektórzy myślą że na pvp world hotkey z sd załatwi wszystko i jest 2x łatwiej ubić kogoś , no już większego kretyństwa nie słyszałem ale tak to jest jak się nie ma pojęcia o grze na danym typie świata. I nie zamierzam tego tłumaczyć bo nie o to chodzi w tym topicu. Knajt kiedyś leczył się lepiej i taniej za to miał hity gorsze - teraz ma lepsze hity, ale gorsze leczenie jak dla mnie fair, coś za coś. I jeszcze ktoś wspomniał że teraz przy graniu najtem nie liczy się cierpliwość to ihmo się myli, gdyż tą prof zawsze byłeś zmuszony do bicia tego samego (słabego moba) przez długi okres czasu. Sztuką jest wg mnie ofc znajdowanie odpowiedniego moba dającego dużo expa i nie wychodząc na tym na -. Zgadzam się z kimś że bicie tego samego moba przez dajmy na to 30 lvli jest nudne, bo jest ale da się zawsze znaleść jakąś alternatywe do tego draga czy żółwi, naprawde. Ehh znów się rozpisałem sry
|
To powiedz mi Krajzelku na czym niby polega teraz pvp?
0 Skilla LVl SD'ki F5 Combo Bot K, to wszystko? Grałem na Pvp w czasach, gdy nie było hotkeyi, gdy cip je wprowadził - przeniosłem się na non-, żeby nie było że na pvp nigdy nie grałem... Edit: Masz tu pvp: 14:06 Using one of 99 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Mu Of Ariex [49]: exori frigo 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Nena'bonita [82]: utani gran hur 14:06 Using one of 98 sudden death runes... 14:06 Nowahar [19]: utamo vita 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Eagle De'Guard [162]: Exori Hur 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Mu Of Ariex [49]: exori frigo 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 97 sudden death runes... 14:06 Using one of 96 sudden death runes... 14:06 Using one of 96 sudden death runes... 14:06 Using one of 96 sudden death runes... 14:06 Using one of 96 sudden death runes... 14:06 Using one of 96 sudden death runes... 14:06 Luckless charm [58]: PELARON 14:06 You see Old Fireshatterhand (Level 162). He is a master sorcerer. He is Member of the Pandemia (Signum Temporis). 14:06 Mage'Crossty [68]: utamo vita 14:06 Old Fireshatterhand [162]: Exura gran No i skulle są dodatkowo żałosne, na non-pvp moge ubić 30 osób jednego dnia....na pvp 2....n/c |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jezeli tak to wytlumacz mi jak slabsza i mniej liczna gildia wygrywa czasem z liczniejszą i bardziej "bogatą" w lvle ? bo takich przypadkow było kilka. Albo powiedz mi po co sie uzywa Venta/TSa w bitwach? albo po co jest battlecommander(czy jak mu tam) jezeli wg ciebie pvp to tylko naparzanie sdkami? |
@Up
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
Jezu skończ już, k? Nie grasz na pvp, nie byłeś na wojnie, dajesz przykład jakiegoś random pk na noobach z carlin (zapewne) i myślisz że wiesz co to pvp. Top Coś jeszcze miałem dopisać hmm ktoś tam dał pomysł broni całkowicie żywiołowych. Ihmo może to by się to sprawdziło ale to by było jak wandy/rody więc nie bardzo. Można by wprowadzić jakieś aury dla najta (małe ściągnięcie z innych gier), np większa szansa na krytyczny hit, osłonę częściową na dany żywioł etc ofc na jakiś okres czasu xd. I rzucane przez magów, nawet fajnie by to wyglądało na wspólnych huntach questach |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:13. |