![]() |
takie se
Update moze i jest fajny, ale jest mnostwo niedociagniec... np. czesto wywala z serwera... Taka zaczepista gra jak Tibia nie moze se pozwalac na takie niedociagniecia, jak te w/w . Ludzie kupuja PACCa... placa... a tu co... śmigło:)
|
jeszcze nowoscia jest "markowanie" mapy, dodajcie to ( zaznaczanie waznych miejsc na mapie ;)
|
Czego wy chcecie od tego udpadta?
Mnie nie wywala nigdy lecz trzeba trochę poczekać jak się chce wieczorem wejść(na Azure) X( ;( :( |
Cytuj:
|
do dupy ten up :((
moim zdaniem ten update to jedno wielkie nieporozumienie....nawet skillbar, itemy i potworki niczego nei zmienia , apropos ropowania bagowna foldzie moge ropowac i jak z kolega chodzilem na minosach kolo kazo tez moglismy :) ale slyszalem ze ludzie tez cos mowili ze nei mzona... nie wiem czemu mysmy mogli :D
|
Hej a czy zauważyliście...
Hej a czy zauważyliście... że na stronie jak wpisujemy nazwe postaci to mamy też nową rubryke kogo ten char zabił ?
użyłem funkcji szukaj i nie znalazłem żeby ktoś już o tym pisał, ale jak by było już to bardzo przepraszam :) To mi się bardzo podoba bo można się pochwalić kogo się zabiło :evul: albo sprawdzić kogo ktoś zabił. aha i tam jest jeszcze taki jakby opis deadu u mnie wszędzie jest napisane (ok) Czy ktoś wie o co w tym chodzi ?? :baby: |
Wszystkie nowości gwiazdkowego update 2004 sa spoko.
Ale znowu ktoś zrobił niedziwedzią przysługe wymyslając ten nowy sposób logowania za pomocą kolejki. :( Ten pomysl niewydaje mi sie sprawdzony i mm nadzieje , że niedlugo cos z tym zrobią. Bo jak możmna czekać 2,5 godz. na lognięcie ETERNIA: Druid 13lvl :) i 33 mlvl :p i nadodatek jeszcze rosnie |
lol
Cytuj:
ja kiedyś używałem tibi proxy i wtedy mi się to podbało, bo to logowało zawsze... nie ważne ile było osób to logwało na 100 % tylko kwetsia czasu jak byłem on line, a teraz zauważyłem, że kolejka działa tak samo. Jak tylko włacze tibie i jest kolejka to zawsze sie kończy moim logiem to tylko kwestja kilkunastu minut, więc ja nie wiem czemu narzekacie na te kolejke. |
W swoim poscie napisze jedynie o potworach i broniach :
Bone beast(o tymkazdy wie) Lich-jak na gorze Yeti-odkryli jego kryjowke na foldzie efreet i jakis tam-straznicy questa skunk i badger -male szkodniki Helmet of the ancients-11 arm Crystal mace 38 atk 18 def chyba nie czytalem poprzednich postow wiec nie wiem czy wnosze cos nowego do tematu |
@up
A może ja niewiem o Lichu... a co do broni. Studded Club? Bone Club? - mówi Ci to coś? |
Cytuj:
A w dwójke to już można i nic tego nie zmieni. @re down Tak jak napisałam parę linijek wyżej. |
nie mialem jeszcze okazji ropowac lootbagw po update'cie (poprostu nie chcialo mi sie tego ciagnac :P) i chcialbym sie zapytac jak to wreszcie jest z tym ropowaniem lootbagow?
|
Ten update to zamach na facc !!
1. Nie można ropać sobie bagów po staremu 2. Dostanie się zajmuje mi 30-40min 3. Chcą zwiększyć sobie zyski przez facc X( |
Hej!
Muszę powiedzieć, że zgadzam się trochęz krzyśkkkiem. Update spoko. Skillbar mi siępodoba, fajnie,że można go ukryć, bo przeciwników jest wielu. Grafiki fajne oprócz nieodżałowanego DSM-a. Stwory spoko, ale większość dla PACC. No i... Lista... :( Kto to wymyślił?? Fajnie, że nie można używać cheatów (jak makra), ale: Przecież teraz jak jest 80 osób przede mną i czekam 15 minut, to normalnie bym się lognął w 2 minuty. Przeważnie jest z 200 ponad osób przed mną i cekam pół godziny w porze gdy zawsze się logowałem z 5 minut. Była gimnastyka palców, ale cóż. Update trochę bardziej dla PACCów, ale ogólnie ok.. |
aaa
a mnie czegos brakuje uwazam ze tibia po uptade powinna zmienic ten blad i bylem pewien ze to zmieni natomiast :
ZMIENIC RETRY NA RECONNECT MIEDZY POSTACIAMI otoz jesli zmienaimy postac to wychodzimy z serwera i ponownie sie na niego logujemy dzieki czemu musimy stac w kolejce gdyby byl reconnect czyli zmiana postaci bez wylazenia z serwa mozna by zmieniac postacie jak rekawiczki ( swietnie by bylo przerzucanie przedmiotow rund itd. ... ) CO WY O TYM SĄDZICIE ?????? |
Zgadzam się z Cichymbobbem prawie w zupełności. :]
Jest tylko 1 "+" dla kolejki mianowicie w czasie logowania można przecież robić wszystko począwszy od czytania forum a skończywszy na graniu w csa B) Ale niezbitym faktem jest że kolejka powinna być szybsza ponieważ wieczorami FACCe ( m in. Ja :P) logują sie między 30-40min. morał z tego taki że powinni updatowac sama kolejke. Reszta updata jest spox. :D |
Cytuj:
POdam to na moim przykładzie: Włonczyłem Tibie byłem 242 w kolejce pomyślałem sobie, ze zamiast czekac to zapuszcze NFS:U (no i tak zrobilem) PO 15 minutach grania wychodze z gry Zerkam na tibie czy juz sie wogowałem... i zobaczyłem ze jestem 350 w kolejce ... :( Więc chyba nieda sie grac w gierki w czasie logowania chociaz moge sie mylic :baby: Skill BAr ROx ! NOwa szata graficzna Rox ! BUT KOlejka X( ... Shit |
Szkoda, własnie podczas grania nie mozna pykać w cos innego
|
Heh eeee!!!!!
Ja mysle ze to dobrze ze jest ta kolejka cipy nas wkurzyly.Ale kij z tym lepiej bylo pomeczyc sie palcami.Ale mogli ta polowe PACC ZONE co pace maja udostepnic np.od 4lvl.I zrobic Nowa wyspe dla pacc tylko dla pacc i koszt jej wynosil by 25gp.
Nick:Wojewoda-tomek knight World:Secura Pvp?No pvp. Level:23 Mlvl:4 Slkill???... Skile rosna,ktore musze trenic. |
Ja mysle ze to dobrze ze jest ta kolejka cipy nas wkurzyly.Ale kij z tym lepiej bylo pomeczyc sie palcami.Ale mogli ta polowe PACC ZONE co pace maja udostepnic np.od 4lvl.I zrobic Nowa wyspe dla pacc tylko dla pacc i koszt jej wynosil by 25gp.
1. Pomeczyc sie palcami? 2. A pacce co wtedy? na Syberie? 3. Musze cie uswiadomic ze sa juz wyspy only Pacc. Naprawde. Nazywaja sie Edron, Cormaya i Darashia. |
jak dla mnie to pacc'e powinni mieć osobne serwery, na których mogliby naginać.
w chwili obecnej wygląda to tak, że płacąc (słusznie) ma się więcej przywilejów. ale powinno to być jakoś zbilansowane przynajmniej w rooku :baby: |
no i gdzie to?
Może ja jestem mało spostrzegawczy, ale jak długo gram od czasu update'a nie widziałem ani jednego z nowych stworów. Nie mówie tu o Liszach albo niewiadomo czym, ale nawet jednego borsuka nie spotkałem. Moi kumple twierdza to samo. Tak więc GDZIE TE NOWE STWORY się pytam.
Poza tym ani razu nie zauważyłem, aby jakieś stwory atakowały miasto. raz tylko widziałem valkirie w Carlin, którą jeden gościu tam zlurował, bo mu sie nudziło. ps nie wiem czy to ma jakies znaczenie, odnośnie mojego problemu, ale jak co, to gram na Celeście |
@up:
Co do borsukow i skunksow to sam sie zastanawiam gdzie on sie podziewaja :( Nie mozna ich znalesc :/ A jesli chodzi o ataki to roznie one sa, nie miales szczescia zeby na jakis trafic a z tego co wiem na celesta byl atak orkow na Femor Hills i byly spore problemy(nowy swiat jak wiadomo) ;) |
szału idze dostać przez te kolejki.
byłem 90, myślę sobie - odpalę css na poł godzinki, a potem wrócę i będę już zalogowany. a tu zonk. znowu jestem 220 X( trzeba by wziąść i nazdać CIPom za tak beznadziejnie durny pomysł... |
Cytuj:
Oni też muszą zarobić. Utrzymanie servera (zaj***cie dużego), płatności dla pracowników. Moim zdaniem tibia idzie w dobrą stronę i wprowaczenie kolejek jest tym czego CIP'y potrzebowały... Większe fundusze większe UPDATY. I nie gadajcie ludzie o tym, że FACC'owie zostali pokrzywdzeni, bo prawda jest taka, że gracie w taką super grę i to za darmo i jeszcze wam coś nie pasi czasami się zastanówcie co piszecie... Ja też miałem FACC i wiem, że czasami to denerwuje, że nie masz tego co PACC, ale to mnie zmotywowało, żeby zebrać kase i kupiś PACC. Co do updatu to z mijej strony wygląda to tak... Mogło być lepiej, ale nie jest najgorzej. Próbując robić fake screeny ściągnołem TIBIA Sprite Editor i znalazłem w teksturach tibii całkiem nowe przedmioty i potwory, np. -> Nowe Runy -> Nowe Potwory -> EQ -> i jeszcze elementy dekoracyjne Być może te rzeczy zostaną wprowadznone od przyszłego updatu... Oby bo są supe... :D A zwłaszcza MiniBeholder |
a więc jednak...
Nom, czyli jednak to prawda, że mało kto nowe stwory widział, bo update fajny, stworki poprawione też mi się podobają, ale nie widać nigdzie tych nowych :(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Czyli morał z tego taki, że wraz z każdym updatem zwiększa się róznica pomiędzy przywilejami pacców a facców. Gdybym grywał w Tibie częściej, może bym sobie kupił pacc widząc co się dzieje.
|
Cytuj:
Nie można sprawdzić kto kogo zabił bez jego acc i pass. Ok znaczy że morderstwo było "justified" gdze zarabałeś skulla. Gdy pisze "unjustified" zamiast "ok" to chyba wiadomo o co chodzi :D |
Fajnie Fajnie !!!!!!
Fajny Update tylko to mi sie jedna zmieniona rzecz nie podoba ,dsm okropnie wyglonda ale tak pozatym to wszystko jest ok. Zawsze Marzyłem o takimi czyms jak skill bar no i sie wkoncu doczekalem . Dobrze ze nie zmienili wyglondu ePlate ufff.Jestem ciekaw czy w nastepnym update bedzie qest na magick long sword :) :) :) :) :) :) :)
Podobaja Mi Sie tez nowe ozdoby na chatke :) :) :) :) Ocena update : 80/100 :p :p :p :p :p |
wracam z roboty, odpalam grę i co?
jestem 255 w kolejce ;( nic... czekam w tym czasie wykąpałem się, obejrzałem serial. patrzę... a tu error connection coś tam X( przecież to kolejkowanie nie ma racji bytu. userów jest coraz więcej, a serwery mają swoje limity... w końcu dojdzie do tego, że dam sobie spokój, albo będę rano odpalał grę i włączal sofcik do łowienia rybek... |
Spotkała mnie super rzecz z trolla na rookgardzie wypadl z trolla silver amulet to jest EXXtrs nowość wprost nie słuchane! Z trolla wypadł Silver Amulet!!!!!!!
POZDRAWIAM :evul: :evul: :evul: :evul: PS dodam jeszcze że świat to ISARA |
Ja kiedyś "apdejtowałem" mojego Poloneza. Ale jazda była... Szuberdach i w ogóle... Zazdrościlibyście mi, gdybyście go widzieli! OLE!
|
Cytuj:
http://img226.exs.cx/img226/426/choreityle7eo.th.jpg |
Cytuj:
|
Jaho!
Heya!
Jestem nowy w swiecie ASTERA i uwazam ze jest SWIETNY! Max jakies 300 ludzi a wkolejke zazwyczaj jak sie wchodzi jest sie 60! A system kolejek pelen wypas ze go zrobili! Mam 5lvl i ide na Thais [Postac nazywa sie Strawa] i bede magiem. B) |
lol!!
Co wy dajecie przecierz jest teraz tibia 7.6 LOL 8o
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:58. |