Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kolejne Bany ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208207)

Trol'Trol 06-03-2009 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2487531)
A co robią na non-pvp na 80 lvlu w takim WoWie? RPG + grupowe hunty + questy, matole.

nie wiem geju co robia na 80 lvl w wowie poco huncic cos jak nie dostaje sie expa ? questow duzo nie ma PALO

Kaczanthebest 06-03-2009 18:00

A popatrzcie np na Lord;paulistinha gra ciągel na boocie pada od frostów www.tibiaring.com <- prosze wpisac jego nick i zoabczyc dedy od frostów i bana nie miał :)

Milten Magician 06-03-2009 18:43

Mówicie, że banuja h lvle, większość botterów boci max 50 lvle, sam botuje non-stop dla kasy, i mam taka politykę, że botuje 50 lvl ( uzbiera sie z 300k z loota), sprzedaje tego 50 lvla za 50zł na allegro, i wystawiam kasę na oddzielnej aukcji. Wisi mi to czy dostanę bana na 1 chara, jak w chwilę zrobię następnego.

Sądzę, że te akcje to takie raczej pokazówki ich siły a nie rzeczywiste działanie. Imho jeśli to całe halo wokół tego systemu opadnie, to i system też przestanie działać.

Maver 06-03-2009 19:50

Wg. mnie powinni zwiększyć ilość expa potrzebnego na adv powyżej XXlvl. Zmienić lvl osób powyżej tej granicy uwzględniając ilość zdobytego doświadczenia, co nie wpłynęło by w znaczący sposób na jednostkę. W sporej większości gier mmo hlvl nie mają możliwości na równie efektywne zdobywanie doświadczenia jak przeciętni gracze. Co za tym idzie nie mogą wbić paru lvl dziennie powyżej jakiegoś pułapu. Nie chodzi tutaj już nawet o blokadę na danym lvl tylko o uniknięcie dużej ilości graczy na monstrualnie wysokich poziomach w niedalekiej przyszłości. Stary system doświadczenia był dobry przed paroma laty kiedy expic było dużo trudniej niż na chwilę obecną.

Co do cheaterów;

część ludzi, którzy używają botów zaczęła to robić ze względu na to, że nie mogli dorównać nieuczciwym graczom. Jestem przekonany, że tacy ludzie nie przestaną grać (przynajmniej nie na maincharach).

Inni z kolei grają normalnie mainami zarabiając na cashmakerach. Teraz nawet nie logują się maincharem na bocie bo boją się o bana. Tacy ludzie też nie przestaną grać. Bocić knightami też niestety nie przestaną tak szybko, ale jeżeli, każdy nowo stworzony cashmaker, będzie systematycznie banowany to w końcu straci to sens. Pozostanie im gra bez bota na mainach.

Kolejna grupa ludzi to osoby zarabiające na tibii. Są to starsi gracze, którzy nie widzą przyjemności w tej grze. Najczęściej posiadają mainchara na średnim lvlu + całe multum wysoko poziomowych cashmakerów. Adekwatnie do ludzi powyżej, jeżeli stary jak i nowo stworzony cashmaker, będzie (po jakimś czasie) banowany to przestanie się to wszystko opłacać. Większość z nich przestanie grać, ale jest to chyba normalna kolej rzeczy, że w jakimś wieku gra w tibie już nie przystoi.

Są też oczywiście ludzie, którzy przyjemność czerpią jedynie z wojen. Oczywiście bez wyboconej kasy, magebombow, leczenia i aim botów nie umieją grać, ale uważają się za mistrzów pvp. Większość tych proelo kozaków pewnie poprzestanie na pkowaniu noobcharami w carlin gdy wszystkie ich chary zostaną zbanowane.

No i na koniec nooby, których osobiście nienawidzę. Są to dzieci, które same nie wbiły by ponad 50lvl, a posiadają wybocone postaci na hlvl. Najczęściej liżą dupę starym wyjadaczom i od*******ają pa na newbe. Takich graczy w tibii raczej nie potrzeba. Niech się wypłaczą w poduszkę po stracie swojego prochara i wy*******ają grać w mapplestory.

Także podsumowując, jeżeli CipSoft systematycznie będzie banował cheaterów, a twórcy botów nie znajdą na to sposobu to tibia może odzyska trochę dawnego "klimatu". 100% oszustów nie wyplewią, ale sam fakt, że ludzie nie będą używali macro na mainach będzie dużym sukcesem. Odejdzie może 1/5 graczy, ale będą to w większości lamy i pozerzy lansujący się na kozaków (tacy ludzie nie są raczej potrzebni w tej grze).
Nie można także zapominać o osobach, które przestały grać właśnie ze względu na cheaterów. Duża część z nich może wrócić do gry, a jest to dosyć liczne grono prawdziwych graczy.

Wylansowany 06-03-2009 22:07

@up
Czyli jednym słowem: Cip Soft robi dobrze.

Mnie zastanawia też to, czemu ludzie nagle zaczęli się bać o dochody Cip Softu? Doszedłem po prostu, że

a) Ich chary zostały zbanowane/skasowane i muszą się w jakiś "nienoobowski" sposób wyżalić.
b) Boją się o swoje postacie, (które były ustawione na MC, tak długo, dopóki mama nie rozkaże wyłączyć sprzętu) że chcą jak najszybciej zapobiec mass-banom.

Virlan 06-03-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaczanthebest (Post 2487639)
A popatrzcie np na Lord;paulistinha gra ciągel na boocie pada od frostów www.tibiaring.com <- prosze wpisac jego nick i zoabczyc dedy od frostów i bana nie miał :)

A masz jakiś dowód na to, że boci? Nie i widocznie Cipsoft tez nie ma ^^.
Kolejny zazdrosny koleś, jakby już naprawdę nie było o co być zazdrosnym, tylko o level w podrzędnym MMO.;/

Co do banów: Wreszcie coś się dzieje... nie łudzę się specjalnie, obecnie nawet nie gram, moze jeśli w update dojdzie coś ciekawego to wróce na czas jednego premium... i będzie to zależało właśnie od tego, czy będą dalej banować botterów... niech chociaż cavebotting zwalczą, bo to jest najbardziej dokuczliwa forma botowania...

Askaral 06-03-2009 22:41

Sam fakt, ze teraz zaden bot nie moze w totalnym spokoju pobocic jest juz wielkim osiagnieciem. Drug fala mile mnie zaskoczyla, spodziewalem sie ze po pierwszym "bum" przestana banowac.

Duchens 06-03-2009 22:42

@Maver
Twój długi post zaciekawił mnie z wyjątkiem kilku błędnych informacji.

Po pierwsze, gracz który lubi wojny, nie musi botować. Zazwyczaj robi PA na low lvl i dzieki nim zarabia na wojnę, pking, itp.

Po drugie, osoby które używają botów to nie tylko "nooby", ale również osoby które potrafią radzić sobie z pozyskiwaniem gotówki, aby mogli w pełni bawić się tą grą (kasa=super zabawa na expie).

A tak ponadto, jeżeli CIPSOFT miałby być skrupulatny w swoim działaniu, 60-70% osób w obecnej chwili dostałaby bany.

Jeszcze chce dodać fakt, iż ilość osób pkujących drastycznie się zwiększyła, ponieważ ludzie nie mogą spokojnie botować, a trzeba skądś brać gotówkę.

Jak widać, seria banów ma swoje plusy i minusy, a zależy to od tego na jakim szczeblu tego łańcucha pokarmowego się znajdujesz.

Zaxom 07-03-2009 14:13

Większosc graczy ukaranych nie skonczy z grą poniewaz beda wiedzieli ze to byla ich wina, a wiec wroca do gry na innych kontach i prawdopodobnie beda nie grali z botem ;]

Kolejna czesc graczy ktora odeszla teraz bedzie rozwazac powrot

Czyli wreszcie zrobili cos pozadnego co sie oplaci i im i nam :)

wasili 07-03-2009 15:47

no 9 marca osoby których zbanowano a nie usunięto konta wracają do gry.
co do tego drugiego mass bana mam małe wątpliwości bo nie mogę znaleść nic o tym na tibia.com ani żadnego gracza który dostał w tym dniu bana. Jeśli to moje przeoczenie przepraszam

Z.Y.G.A 07-03-2009 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2487917)
Sam fakt, ze teraz zaden bot nie moze w totalnym spokoju pobocic jest juz wielkim osiagnieciem. Drug fala mile mnie zaskoczyla, spodziewalem sie ze po pierwszym "bum" przestana banowac.

Jakos nie widze żeby zmniejszyła sie ilosc botterów poprostu nie botuja tylko ci co maja final warninga a reszta jedzie dalej. Przed pierwszym mass banem ok 90% graczy używało botów teraz nie wiele mniej bo każdy kto botował i nie dostał bana botuje dalej. W tych 5000 zbanowanch jest ok 4000 takich postaci jak money makerów które sa tylko do botowania i to głownie oni są zbanowani.

Maver 07-03-2009 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duchens (Post 2487919)
@Maver
Twój długi post zaciekawił mnie z wyjątkiem kilku błędnych informacji.

Po pierwsze, gracz który lubi wojny, nie musi botować. Zazwyczaj robi PA na low lvl i dzieki nim zarabia na wojnę, pking, itp.

Po drugie, osoby które używają botów to nie tylko "nooby", ale również osoby które potrafią radzić sobie z pozyskiwaniem gotówki, aby mogli w pełni bawić się tą grą (kasa=super zabawa na expie).

A tak ponadto, jeżeli CIPSOFT miałby być skrupulatny w swoim działaniu, 60-70% osób w obecnej chwili dostałaby bany.

Jeszcze chce dodać fakt, iż ilość osób pkujących drastycznie się zwiększyła, ponieważ ludzie nie mogą spokojnie botować, a trzeba skądś brać gotówkę.

Jak widać, seria banów ma swoje plusy i minusy, a zależy to od tego na jakim szczeblu tego łańcucha pokarmowego się znajdujesz.

Z własnego doświadczenia wiem, że większość ludzi biorąca udział w wojnach używa botów żeby mieć kase na waste. Nigdzie nie napisałem, że wszyscy cheaterzy to nooby. Mi największą przyjemność sprawia każdy lvl wbity manualnie. Nawet 150ek wybocony to juz nie jest to samo co 100 wbity własnoręcznie ;)
Co do ilości zbanowanych graczy to nie mogą od razu zbanować wszystkich bo widocznie nie mają wystarczających dowodów.

7kaczor7 07-03-2009 22:30

Kolejny Ban za banem

Na Początek Zaczne tak:

Gm Odwiedził Expowisko na Danym Monsterze

Napisał Graczowi: ''HI''

Player odpisał: ''Hello''

Gm napisał ''Długo tu jesteś??'' (Oczywiście Po Angielsku)

Player Odpowiedział: ''Jakieś 2 Godziny'' (Oczywiście Też Po Angielsku)

Poczym Player zignorował Gm I poszedł expić Na Drugi dzień Ten Oto Player dostał Bana Za Używanie Nie Legalnego w świecie Tibie Oprogramowania

Byłem Tego Światkiem!
8o Byłem ogromnie Przerażony !! Jak zobaczyłem 30 dniowy ban Na koncie tego Gracza

Wienc stwierdzam że takie coś jak ''Skaner na boty'' Nie Istnieje !!!

Z szacunkiem 7kaczor7 :)

7kaczor7 07-03-2009 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rosa39 (Post 2486502)
A ja uważam że nazywając graczy oszustami nazwaliście 90 % graczy. Dzięki botom clipsoft ma kase.

To SĄ święte słowa ~!!! clipsoft ma kase bo 90 % graczy to boty:);):p:(B):]:D:o8o:baby:X(:confused:;(:evul::cup:

StagG 07-03-2009 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 7kaczor7 (Post 2488912)
To SĄ święte słowa ~!!! clipsoft ma kase bo 90 % graczy to boty:);):p:(B):]:D:o8o:baby:X(:confused:;(:evul::cup:

Gówno prawda

Cipy mają kasę, bo mają graczy - a tych ubywa, bo nie mają zamiaru grać z botterami...

Podaj link do sondy, na której są wyniki, że 90% graczy to botterzy -.-

Cipy postanowiły zrobić z nimi porządek - i dobrze, bo wiedzą, że więcej zyskają na uczciwych graczach, którzy nie przestaną po miesiącu grać, bo wszystkie respy będą zasrane botterami -.-

bo jakby na to nie patrzeć, gdyby dalej nic nie robili, to za niedługo 100% by bociło, i nie było by miejsca dla normalnych playerów (blablabla, sortowanie lota to jedno, a cave to 2-gie)

I nie bój się, oni nic nie stracą, a wy (botterzy) nie robicie im łaski, że kupujecie pacca i łaskawie gracie >.<

ps. W następnej twojej wypowiedzi daj więcej emotek ^.-

Tr0k 08-03-2009 00:33

Wartość firm "internetowych" takich jak Cipsoft nie jest mierzona zarobkami, tylko ilością użytkowników - w tym wypadku graczy.
Co z tego, że mają 10 000 000 kont, skoro na jedną osobę przypada 10 bo wszyscy bocą?
Patrząc na dochody z pacc dużo ale chodzi tutaj o liczbę użytkowników, bo właśnie to daje największe możliwości zarobku.
Np. gdyby mieli więcej użytkowników (a gdyby nie botterzy tak właśnie by było) to mogliby w razie walnąć na stronie reklamy i mieliby z tego naprawde niezłą kasę...

Tak samo jest chociażby z google, nawet gdyby nie mieli tych swoich systemów reklamowych na których niewiadomo ile zarabiają, i nie zwracałoby im się za utrzymanie serwerów to firma i tak byłaby warta kilka miliardów $ bo na google.com mają niewiadomo ile wejść na sekundę i daje to ogromne możliwości.

Podsumowując w tym biznesie liczą się gracze a nie to ile % z nich ma pacc.

ZiomD 08-03-2009 01:41

Mój kumpel dostał bana w tych 5 k zbanowanych w 1 fali. Pytałem się czy będzie bocił dalej a on na to tak od 3 kwietnia bo mi mija kryminal record i raz dwa poexpie te 40 lvli - najwyżej dostane kolejnego i znowu troche poczekam albo w międzyczasie zrobie kilka cashmakerów.

Na przykładzie do góry widać że Ci co bocą bocić nie przestaną :P

Gra knightem bez bota to nie robota :D tak w sumie jest to strasznie nużące jak idizemy na scaraby i mamy 6 h nawalać ;P sam bociłem po 12+h na dzień 100+ ek i powiem szczerze innaczej knightem nie da sie grać :D Cipsoft i tak nic nie zdziała bo na 50 osób które znam i używają bota po banie grało by na bocie 45-49 :} więc to nie ma sensu :P a wiara co płacze że nie ma gdzie expić bo grają boty niech się zbiorą w kupę i zaj(***ebią botera i już jest gdzie expić :P najlpeiej siedzieć i nic nie robić tylko narzekać. Dla takich ludzi wogole szkoda czasu. Boty były są i będą :P

No bo bez bota ... to nie robota :} ^^ Pozdr dla boterów

Rocket Slayer 08-03-2009 09:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZiomD (Post 2489068)
Mój kumpel dostał bana w tych 5 k zbanowanych w 1 fali. Pytałem się czy będzie bocił dalej a on na to tak od 3 kwietnia bo mi mija kryminal record i raz dwa poexpie te 40 lvli - najwyżej dostane kolejnego i znowu troche poczekam albo w międzyczasie zrobie kilka cashmakerów.

Na przykładzie do góry widać że Ci co bocą bocić nie przestaną :P

Aha, czyli on jeden reprezentuje te X tysięcy/setek botterów?

Cytuj:

Gra knightem bez bota to nie robota :D tak w sumie jest to strasznie nużące jak idizemy na scaraby i mamy 6 h nawalać ;P sam bociłem po 12+h na dzień 100+ ek i powiem szczerze innaczej knightem nie da sie grać :D
Oj szaraczku, szaraczku... nikt ci nie zmusza do grania w tą grę jeśli jesteś tak ułomny, że nawet tego nie potrafisz. Właśnie o to chodzi być nie siedział te 6h przed kompem... Przez ludzi z podobnym myśleniem teraz jest pełno 170+, którzy po wybotowaniu chara narzekają na wszystko. Ich nie powinno być.

Cytuj:

Cipsoft i tak nic nie zdziała bo na 50 osób które znam i używają bota po banie grało by na bocie 45-49 :} więc to nie ma sensu :P
Powiedz mi, dlaczego to jest pozbawione sensu? Kolejki się zmniejszyły, co na pierwszy rzut oka widać =)

Cytuj:

a wiara co płacze że nie ma gdzie expić bo grają boty niech się zbiorą w kupę i zaj(***ebią botera i już jest gdzie expić :P najlpeiej siedzieć i nic nie robić tylko narzekać. Dla takich ludzi wogole szkoda czasu. Boty były są i będą :P
To znalazłeś panaceum!!!1111 Nie pisz tak chaotycznie. Firefox podkreśla ci już wszystko a ty dalej swoje...

Cytuj:

No bo bez bota ... to nie robota :} ^^ Pozdr dla boterów
Nie potrafisz ogarnąć tak prostej gry jak Tibia, po takim czasie... Czy czy jesteś upośledzony? (jeśli tak, przepraszam, że obrażałem cię ale najzwyczajniej w świecie mi cię szkoda.

19Darmi92 08-03-2009 09:21

Da sie jakos sprawdzic jakie name z poszczegolnych swiatow zbanowali?

Xr3 08-03-2009 09:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 19Darmi92 (Post 2489148)
Da sie jakos sprawdzic jakie name z poszczegolnych swiatow zbanowali?

Na niektórych World Boardach, gracze zakładają tematy z listą zbanowanych osób.

ZapodajMuze 08-03-2009 09:51

Jakbym byl czlonkiem firmy Cipsoft , to daniel od blackd proxy mial niezle przesrane .

Askaral 08-03-2009 12:05

Up:
To sie wydaje takie logiczne, ze oni mogliby jakos prawnie to rozwiazac, no ale gyby to bylo takie latwe to chyba juz by cos robili...

_cineq_ 08-03-2009 13:05

ehm.
Daniel z blacked sprzedaje program. nie naklania do jego uzywania, lecz go sprzedaje. to cos w rodzaju dzisiejszych dopalaczy, o ktorych bylo glosno, nie mozna ich uzywac, ale mozna je sprzedawac i kupywac jako kolekcjonerstwo.

Do ludzi zakladajacych te tematy:
Gdybyscie mogli, piszcie daty, w ktorych posypaly sie bany, gdyz kazdy taki temat dla mnie jest prawie taki sam jak poprzedni i kolejny. nie uzywam strony glownej tibia.pl i nie wiem kiedy sie sypia dane bany. nie mozna napisac np. "[24.02.08] 5544 kolejnych banow." byl bym wdzieczny.

Kileros fire'son 08-03-2009 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _cineq_ (Post 2489335)
ehm.
Daniel z blacked sprzedaje program. nie naklania do jego uzywania, lecz go sprzedaje. to cos w rodzaju dzisiejszych dopalaczy, o ktorych bylo glosno, nie mozna ich uzywac, ale mozna je sprzedawac i kupywac jako kolekcjonerstwo.

Dokładnie. ;)

Askaral 08-03-2009 17:43

No tak, ale ten program bez zgody cipsoftu opiera se na ICH grze. Czyli to chyba cos w rodzaju plagiatu.

Ulrikk 08-03-2009 18:00

To tak jakby karać ludzi robiących trainery do gier..

Rocket Slayer 08-03-2009 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2489656)
To tak jakby karać ludzi robiących trainery do gier..

Trainery się robi do single player, jeśli się nie mylę...

CesarzRoxy 08-03-2009 18:59

trzeba własne macro robic ;] zdąrzyłem wyboćić na pół roku pacca . Znam paru takich co sami se bota zrobili i expią na luzie. Teraz nieliczne grono bedzie botować

Mar 03 2009, 14:48:12 CET Rider the knight AccBan using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! 30 days

Ulrikk 08-03-2009 21:04

Cytuj:

Trainery się robi do single player, jeśli się nie mylę...
Ale ingerują w te gry tak samo jak boty w tibię.

Rocket Slayer 08-03-2009 21:37

Tak, ale nigdzie nie ma powiedziane, że nie mogą. Kupujesz grę typu Fable za 40zl i możesz z nią robić co chcesz, gdyż już ją nabyłeś. Możesz sobie psuć, modyfikować rozgrywkę, twoja wola.
Jeżeli chodzi o multiplayer sprawa ma się nieco inaczej. Jest regulamin, wyraźnie określający zasady użytkowania programu, który jest darmowy. Gracze także oczekują, aby rozgrywka była fair, gdyż jest to miejsce publiczne.

Tak żeby było jaśniej: Z ZAKUPIONYM produktem robisz co chcesz, jeżeli korzystasz za DARMO i z INNYMI LUDŹMI obowiązuje pewien regulamin.

Ulrikk 08-03-2009 21:51

Tak, ale moja wypowiedź nawiązywała do tej:
Cytuj:

No tak, ale ten program bez zgody cipsoftu opiera se na ICH grze. Czyli to chyba cos w rodzaju plagiatu.
I chodzi mi o konsekwencje karne jakie mieli by ponosić twórcy botów

Vil 09-03-2009 09:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2489865)
Ale ingerują w te gry tak samo jak boty w tibię.

Ingerują w dane lokalne zapisane u ciebie na dysku, a nie dane wymieniane z serwerem i bedace w interakcji z innymi graczami.

DamianekShadow 10-03-2009 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endderx Druid (Post 2486433)
To tylko 1% boterów ...
zbanowali tylko 10% wszystkich graczy online przy godzinach 20~ (50000 osób online)
I nie powinnien być ban na konto tylko ban ni IP na 30dni.
Bo i tak więszka większośc większości ma już założone konta nowe.
Dlatego nie gram tibie :)

Kiedyś 40-50 lv sorc/druid mógł tylko expić na rotach, bez zbędnego waste.

Wiesz koleś co to jest modem albo router?

Mario5204 10-03-2009 19:11

Ja olewam niech sobie banują kogo chcą i ile osób chcą to oni kasę tracą :D

giertychowiec 10-03-2009 20:45

Ta ale ciekawe ile z tych zbanowanych charow to jakis cash makery h lvl'ów

StagG 10-03-2009 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2489917)
Tak, ale nigdzie nie ma powiedziane, że nie mogą. Kupujesz grę typu Fable za 40zl i możesz z nią robić co chcesz, gdyż już ją nabyłeś. Możesz sobie psuć, modyfikować rozgrywkę, twoja wola.
Jeżeli chodzi o multiplayer sprawa ma się nieco inaczej. Jest regulamin, wyraźnie określający zasady użytkowania programu, który jest darmowy. Gracze także oczekują, aby rozgrywka była fair, gdyż jest to miejsce publiczne.

Tak żeby było jaśniej: Z ZAKUPIONYM produktem robisz co chcesz, jeżeli korzystasz za DARMO i z INNYMI LUDŹMI obowiązuje pewien regulamin.

Nie, jeśli kupisz grę, to musisz przestrzegać umowy licencjalnej którą zawierasz kupując i instalując daną aplikację. Nie bez powodu jest tam pole do zaznaczenia "I read and understand all of this license terms" xd - w singlu najwyżej możesz sobie "kodów" używać...

Co porównania trailera gry/filmu do bota - też nie jest do końca tak, bo trailera wypuszcza producent/developer gry, nie ingerując w nią bezpośrednio, i ma na to zgodę - Więc porównując trailera do bota, to daniel powinien mieć zgodę Cipów na produkcję i sprzedaż tegoż bota :)

^Trial^ 10-03-2009 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2491857)
Nie, jeśli kupisz grę, to musisz przestrzegać umowy licencjalnej którą zawierasz kupując i instalując daną aplikację. Nie bez powodu jest tam pole do zaznaczenia "I read and understand all of this license terms" xd - w singlu najwyżej możesz sobie "kodów" używać...

Co porównania trailera gry/filmu do bota - też nie jest do końca tak, bo trailera wypuszcza producent/developer gry, nie ingerując w nią bezpośrednio, i ma na to zgodę - Więc porównując trailera do bota, to daniel powinien mieć zgodę Cipów na produkcję i sprzedaż tegoż bota :)

Jezeli grozilo by mu cos, to by napewno owego bota publicznie nie sprzedawal.. :x

verssus 10-03-2009 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mudbloods (Post 2486537)
Mówicie, że banują to mniej kasy z pacc itd... Może i racja, ale jest też możliwość, że po kilku takich masowych banach ludzie przestaną w pewnym stopniu bocic na tych NG, BlackD, ElfBotach etc. bo się przestraszą. Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~

moze juz ktos cytowal tego debila, nie moglem sie powstrzymac...

a teraz moja teoria, jestes tempym debilem, tylko nasz narod mysli o tej grze jako maszynce do zarabiania (przyznam niektorym sie udalo owntibia, tibiaring itd.) ale nie wszyscy sa tak pojebani i jezeli myslisz ze cipsoft zrobi jakiegos pro super mega nie wykrywalnego bota to jestes popierdolony i to ostro.

Rafx 10-03-2009 23:34

i dobrze, że banują. ciekawe czy nastęopnym razem polecą już jakieś masowe delete w końcu to będzie już 3 banowanie w kwietniu

boniedwa 11-03-2009 02:16

Oby tak dalej, może za 10 lat będzie dało się normalnie grać, może za te 10 lat cipsoft będzie wykrwywał różnego rodzaju hacki i boty, jak blizzard 3 lata temu8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:21.