Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Druga zapowiedź łatki: Stamina, Licznik Doświadczenia oraz... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=209038)

Ashlon 17-03-2009 23:16

W skrocie :

*stamina - z jednej strony plus (ograniczenie liczby dostepnych godzin), z drugiej minus (przy zapelnionym pasku przez godzine 150% exp - a pozniej sie dziwia, ze gracz na 300 lvl rezygnuje z gry, bo nie ma co robic...)

*opoznienie przy zmienianiu poziomow - na pve zdecydowanie na plus. W koncu skonczy sie epoka, gdy nawet 25lvl mag mogl zabic DLa metoda up&down. Co do pvp - z jednej strony zwalczy sytuacje, w ktorej gracz korzystajacy z metody up&down jest bardzo ciezki do trafienia, z drugiej - ogranicza mozliwosc ucieczki przed PK.

*niewidzialne kreatury - co tu duzo mowic, plusik.

*licznik doswiadczenia - taka mala ciekawostka. Oczywiscie bedzie niedokladna, ale czasami umili zycie.

*tydzien exp x2 - fail. Moze ktos pokusi sie o pobicie rekordu i wbije 100lvl w 7 dni, zamiast 15?

WardanceR 18-03-2009 07:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krakoww (Post 2497324)
tibia schodzi na psy niedulgo lvl bedzie sie bilo 3 dni a na potwory bedzie mozna chodzic tylko z blokerami.... spoko teraz zrobic necro questa to "szacunek"

O nie nie nie! ; d Tibia wraca do korzeni i o to moim zdaniem chodzi :)

Medivh Shady 18-03-2009 09:24

Odnośnie staminy - hm... wsumie mi to tam obojętnie bo aż tak dużo nie expie , ale nie powinno być czegoś takiego że ja płace za pacca a jestem zmuszany do bycia offline jak poexpie trochę dłużej , jak już to stamina powinna się odnawiać jeśli stoisz w pz albo jak nie masz battle przez jakiś okres czasu , aby każdy mógł siedzieć ile mu się podoba na danej postaci.

Opóźnienia - hm... dla mnie totalna kicha , sądzę że 1s była by wystarczająca , potwor miał by czas ciebie uderzyć a ty jego , bo 2s to totalna przesada na questy albo expa w niektórych miejscach ( szczególnie że już teraz wyjść w niektórych miejscach na + a co dopiero po paczu ), odnośnie opóźnienia na pvp to nie powinno go wogóle być. Inna opcją jest zmiana zachowania potworów a nie opóźnienia , wystarczy że zmienia ze dany potwor zacznie cie odrazu atakować z danego czaru bez żadnego opóźnienia , wtedy i potwór i gracz ma okazje do zaatakowania.

Niewidka - nie jest źle ;P , jeszcze jak by wrl i infernalisty nie wysysały tyle many to by ten system się sprawdzał ;)

Odnośnie zmianach w blesach - nie mam zdania o tym

Seny_Laen 18-03-2009 10:11

No powiem Wam że jak zwykle trochę napsuli nam krwi, ale co za tym idzie będzie fajniej się grało :)

Tylko przegięli z tym "tylko dla pacc", jak zawsze facci mają gorzej..
Proszę nie pisać "kup sobie pacc a nie marudzisz, przedstawiam Wam perspektywę ludzi którzy nie mogą kupić pacca, albo po prostu nie chcą;)

42 h staminy przeżyje..ale 1 m co 12 minut to jest przesada..ja wyczytałem na Tibia.com że 3 ale tutaj pisze 12..Więc sam nie wiem co o tym myśleć:P

Trol'Trol 18-03-2009 10:23

minuta tej dodatowej godziny co sie dostaje 50 % odnawia sie 12m

korzen9999 18-03-2009 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2498311)
Jeżeli tak będzie można, to wskaż mi zmianę w systemie niewidzialności potworów, która nastąpi. Bo o ile mi wiadomo tak już teraz jest.

Zmiana bedzie taka ze uzywajac bota widziales stalkera np. jako gwiazdki. Teraz jezeli jakis mob zrobi sie niewidzialny to poki go nie trafisz czyms to nic i nikt go nie bedzie widzial. ni chu.
pzdr

Seny_Laen 18-03-2009 10:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trol'Trol (Post 2498981)
minuta tej dodatowej godziny co sie dostaje 50 % odnawia sie 12m

Dzięki :) Rozwiałeś moje wątpliwości.

Cytuj:

Djkwaku
Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że jesteście twórcami gry, pacc'e wam płacą i macie zyski, facc'e natomiast tylko obciążąją serwer. Rzeczą jasną jest chyba, że tereny facc mają tylko zachęcić do kupna pacc i to co się z nimi tam stanie CIP'ów gówno obchodzi. Ich kasa, ich zysk a wam nic do tego. Akceptujecie Tibia Rules i zamknąć mordy
No tak, ale oczywiście nie bierzesz pod uwagę że nie każdy chce mieć pacc-a, np. ja, gra z pacciem jest za łatwa..teraz na szczęście ją utrudniają (zapewne wiele osób będzie stękać z tego powodu:))
Facci nie obciążają serwera, dają wiele korzyści faccom więc nie gadaj tu głupot, a najlepiej zamilcz bo widzisz, nie wiesz co napisać to piszesz pierdoły..chcesz argumentów? Proszę
*Szybszy resp z powodu większej ilości graczy.
* To właśnie najczęściej facci kupują itemy, więc ekonomia się polepsza (oczywiście też się pogarsza bo każdy chce kupić taniej ale mam dawać plusy)
*Service dla facców, łatwiej jest zrobić paccowi service niż faccom walczyć samemu.

Mam nadzieje że to wystarczy.

Kto mówi że nie akceptujemy Tibia Rules, jestem pewien w 100% że potrafię się lepiej zachować niż Ty, o wielki graczu z premium. Zresztą widać po Twoim zachowaniu ;-)

Myxam 18-03-2009 12:10

Ze wszystkiego UP-DOWN jest najgorsze... Tu nie chodzi już o 20lvl bijące DL-e ale co ma powiedzieć 50lvl sorc na ofie? Jak ja mam zejść do podziemi? ...wróć, jak ja mam teraz wejść na OF-a? Ale to nie tylko of, teraz nawet jak ktoś zluruje cyce pod schodki będzie "ciekawie"... GFB nie będą mi już prawie do niczego potrzebne, a żeby polować na cyce będę musiał brać SD, żeby jak najszybciej ubić 1 cyca i zacząć uciekać... a i tak nie wiem czy przeżyję tą 1 turę...

Nie no, przecież to żałosne... Wszędzie będzie potrzeba blokera...

Michnik of Celesta 18-03-2009 12:42

Znowu 2x exp... i jeszcze te 150% exp w 1st godzinkę. Zobaczymy , może już w tym roku będzie 1szy 500 lv ;o .

Trol'Trol 18-03-2009 13:19

@Myxam

nie lepiej zazucic utana vid na te straszne cyce ? :D

Myxam 18-03-2009 13:23

Dzięki za podpowiedź, przynajmniej na cycach sobie teraz poradzę, ale teraz zastąp je dowolnymi potworkami które widzą niewidzialnych...

Jackie93 18-03-2009 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myxam (Post 2499053)
Dzięki za podpowiedź, przynajmniej na cycach sobie teraz poradzę, ale teraz zastąp je dowolnymi potworkami które widzą niewidzialnych...

Beznadziejna sprawa zgadzam się z tobą ale OF to nic... Wyobraź sobie 4 sorców/drutów teleportujących się na annihilatora bo jeśli dobrze rozumiem to anni to teleportacja a po teleportacji jest blokada... Impossible is nothing... :D

Jepek1 18-03-2009 14:20

Może i Tak

Może i tak ale ja mam na 41 pallu rs'a i więc mogę liczyć na śłaby exp a do zniknięcia zostało 13 dni :/ więc mało cieszy mnie to że exp będzie x2 ale i tak jak każdy wie będzie tak jak w poprzednim roku wszystko ędzie ZAPCHANE i mało kto se poexpi wiec... Ja tam będe wyganiał z EXPA;] tak jak mnie w tamtym roku a i jeszcze coś no i nie zapominajmy o kolejkach żeby wejść na server ponieważ każdy urzytkownik facc wie o tym ;]:confused:

Ashlon 18-03-2009 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myxam (Post 2499016)
Ze wszystkiego UP-DOWN jest najgorsze... Tu nie chodzi już o 20lvl bijące DL-e ale co ma powiedzieć 50lvl sorc na ofie? Jak ja mam zejść do podziemi? ...wróć, jak ja mam teraz wejść na OF-a? Ale to nie tylko of, teraz nawet jak ktoś zluruje cyce pod schodki będzie "ciekawie"... GFB nie będą mi już prawie do niczego potrzebne, a żeby polować na cyce będę musiał brać SD, żeby jak najszybciej ubić 1 cyca i zacząć uciekać... a i tak nie wiem czy przeżyję tą 1 turę...

Nie no, przecież to żałosne... Wszędzie będzie potrzeba blokera...

Coz, skoro zaczales grac postacia magiczna, to musiales liczyc sie z tym, ze koksa nie wybierasz... Oczywistym jest (w kanonie RPG i cRPG), ze postacie magiczne dysponuja (bardzo)duza moca, ale z drugiej strony - sa slabe fizycznie i podatne na wszelkiego rodzaju ataki.

@Seny_Laen : zapomniales jeszcze dodac chyba najwazniejszego argumentu - pacc powinien byc raczej dodatkiem, ktory usprawnia/ulatwia gre, a nie niezbednym narzedziem.

@Topic : jeszcze jeden problem z opoznieniem 2s przy schodzeniu na poziomach - exani tera bedzie teraz kompletnie nieprzydatnym czarem.

asto1234 18-03-2009 14:40

@up
Nie sądze, bo po uzyciu liny myślę ze rowniez bedzie brak mozliwosci atakowania przez 2 sekundy.

Vertiro 18-03-2009 14:48

Łatka ? Bezsensowna a Exp x 2 nawet nie warto mówić.

Arathorn 18-03-2009 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2498832)
W skrocie :

*stamina - z jednej strony plus (ograniczenie liczby dostepnych godzin), z drugiej minus (przy zapelnionym pasku przez godzine 150% exp - a pozniej sie dziwia, ze gracz na 300 lvl rezygnuje z gry, bo nie ma co robic...)

To już było poruszane, 150% jest tylko przez godzinę i dodatkowo żeby to zregenerować musisz być 12h offline, ergo jeżeli ktoś gra więcej niż 4-5h dziennie to praktycznie nie będzie miał z tego żadnych korzyści. A jak ktoś gra mniej to i tak szybko 300lvla nie nabije.
Cytuj:

*opoznienie przy zmienianiu poziomow - na pve zdecydowanie na plus. W koncu skonczy sie epoka, gdy nawet 25lvl mag mogl zabic DLa metoda up&down. Co do pvp - z jednej strony zwalczy sytuacje, w ktorej gracz korzystajacy z metody up&down jest bardzo ciezki do trafienia, z drugiej - ogranicza mozliwosc ucieczki przed PK.
Nie ogranicza tylko ogromnie ułatwia. Możesz skakać po schodach i się leczyć, a koleś jak będzie za tobą skakał to cię nie zaatakuje.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2499087)
@Seny_Laen : zapomniales jeszcze dodac chyba najwazniejszego argumentu - pacc powinien byc raczej dodatkiem, ktory usprawnia/ulatwia gre, a nie niezbednym narzedziem.

Taa, a cipsoft powinien serwery prowadzić charytatywnie. Poza tym jeżeli pacc byłby jakimś niewiele dającym dodatkiem to kto by go kupował?
Cytuj:

@Topic : jeszcze jeden problem z opoznieniem 2s przy schodzeniu na poziomach - exani tera bedzie teraz kompletnie nieprzydatnym czarem.
Tylko czary ofensywne, czytaj newsy dokładnie.

Thavenix 18-03-2009 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2497256)
i będa ceny spadać nadal w dół

to można spadać w górę? ; o

a co do patcha, delay podczas zmieniania floor'ow - tragedia. stamina - tragedia. ogólnie do dupy :x

Tjolek 18-03-2009 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thavenix (Post 2499188)
to można spadać w górę? ; o

a co do patcha, delay podczas zmieniania floor'ow - tragedia. stamina - tragedia. ogólnie do dupy :x

I nie będę już mógł pobocić :( ani zabić demona moim 50ed :(

Theramiel 18-03-2009 19:49

A jak to bedzie w takim razie z playerami ktorzy beda niewidzialni ??...
mi sie wydaje ze bedzie jak jest lecz moze ktos sie jeszcze wypowie

Arathorn 18-03-2009 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Theramiel (Post 2499312)
A jak to bedzie w takim razie z playerami ktorzy beda niewidzialni ??...
mi sie wydaje ze bedzie jak jest lecz moze ktos sie jeszcze wypowie

Będzie tak jak jest.

Ze'To 18-03-2009 21:52

ktoś tu pisał, że ostatnią deską ratunku jest czar cancel invisibility (bardzo możliwy błąd w pisowni) ale co ma powiedzieć knight expiący solo, który takiego czaru nie ma ? : >

Thavenix 18-03-2009 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tjolek (Post 2499198)
I nie będę już mógł pobocić :( ani zabić demona moim 50ed :(

ani stairhoppować najtmar moim 120 wybotowanym + palem :/ ani bocic 2 dni na barbach moim 160+ wybotowanym ekiem, ani stairhoppowac demony z icicle dla profitu moim 140+ wybotowanym edem :( i w ogole szajs, co nie.

Ashlon 19-03-2009 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2499131)
To już było poruszane, 150% jest tylko przez godzinę i dodatkowo żeby to zregenerować musisz być 12h offline, ergo jeżeli ktoś gra więcej niż 4-5h dziennie to praktycznie nie będzie miał z tego żadnych korzyści. A jak ktoś gra mniej to i tak szybko 300lvla nie nabije.

Co i tak pokazuje, w ktora strone zmierza Cipsoft. Uwazam, ze w takich grach jak Tibia nie powinno byc bonusow typu exp x2 itd. Oczywiscie mozesz sie z tym nie zgodzic :)

Cytuj:

Nie ogranicza tylko ogromnie ułatwia. Możesz skakać po schodach i się leczyć, a koleś jak będzie za tobą skakał to cię nie zaatakuje.

Tylko czary ofensywne, czytaj newsy dokładnie.
Racja, nie wiem skad wymyslilem te ograniczenia.

Cytuj:

Taa, a cipsoft powinien serwery prowadzić charytatywnie. Poza tym jeżeli pacc byłby jakimś niewiele dającym dodatkiem to kto by go kupował?
Nie napisalem, ze ma byc dodatkiem niewiele dajacym. Oczywiscie, ze powinien dodawac duzo (ulatwienia, bonusy, dodatkowe czary, umiejetnosci itd), ale nie powinien sie stac rzecza absolutnie konieczna do grania. Serwerow charytatywnie nikt utrzymywac nie bedzie (ale nie przesadzajmy tez z cena za to utrzymanie), ale obecnie Cipsoft idzie na latwizne - pacc jest jak cheeseburger, natomiast facc - cheeseburger bez sera...

Seny_Laen 19-03-2009 11:31

Pacc się przydaje, ale ja też nie twierdze żę jest mussem ;) Ciężej się gra ot co, jedyne co źle zrobili to zabrali nam aola..i co teraz mam zrobić mając te kilkanaście % na wypadnięcie mojego sca? Wiem..biegaj z royalem,albo.. kup pacca:P

Mazajka 20-03-2009 21:17

Cytuj:

Regeneracja wytrzymałości zajmie więc trochę więcej czasu niż przez wprowadzeniem poprawki.
popraw to :P

/nie bedzie celowac pociskiem runicznym w niewidzialne potwory

Uran of Aurea 21-03-2009 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seny_Laen (Post 2499742)
Pacc się przydaje, ale ja też nie twierdze żę jest mussem ;) Ciężej się gra ot co, jedyne co źle zrobili to zabrali nam aola..i co teraz mam zrobić mając te kilkanaście % na wypadnięcie mojego sca? Wiem..biegaj z royalem,albo.. kup pacca:P

Aola nie wycofali.

Zamne 25-03-2009 11:32

Cytuj:

Aby wyrównać szanse podczas walki pomiędzy potworem i graczem dodamy 2 sekundowe opóźnienie pomiędzy kolejnymi atakami po teleportowaniu się. Oznacza to, że gdy użyjemy teleportu, zmienimy poziom, wejdziemy do pomieszczenia za pośrednictwem portalu, udamy się w podróż z NPC, użyjemy zaklęcia uniesienia lub zostaniemy wyrzuceni z domku, nie będziemy mogli atakować stworzeń ani używać zaklęć atakujących przez 2 sekundy.
Potwory będą miały teraz wystarczająco dużo czasu na zaatakowanie nas za każdym razem, gdy będziemy zmieniać poziom i czekać na możliwość natarcia na nie. Oznacza to, że tzw. 'stairhopping' nie będzie już możliwy bez kontrataku ze strony monstrum, chyba, że będziemy chcieli tylko szybko spojrzeć.
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, to nie bede juz mogl gsa ubic :<

Cytuj:

Nie uważacie, że niewidzialne kreatury powinny być niewidzialne dla wszystkich graczy? My tak uważamy.
spoko ;p

Cytuj:

Ostatnią, lecz nie najmniej ważną rzeczą, naszą wisienką na torcie będzie licznik doświadczenia, który będzie pokazywał liczbę punktów potrzebnych do zdobycia następnego poziomu. Ponadto będzie informował nas ile dostajemy doświadczenia na godzinę oraz jak długo będziemy musieli grać, aby zdobyć kolejny poziom. Obliczenia będą dokonywane na podstawie zdobytego doświadczenia przez ostatnie 15 minut.
w końcu \o/

Cytuj:

Wreszcie, wraz z wprowadzeniem poprawki mamy zaszczyt zaprosić was na tydzień podwójnego doświadczenia. Tak jak ostatnim razem, podwójne punkty doświadczenia będą dodawane tylko za zabicie potwora. Tydzień zacznie się wraz z zainstalowaniem poprawki i potrwa aż do zapisu stanu gry dnia 25 marca.
FFFFFUUUU, a akurat dziś wróciłem z wyjazdu :< :<

FSlash 25-03-2009 22:35

Patent z podwójnym expem w pierwszej godzinie pełnej staminy zacny.
Wreszcie coś nie zachęcającego do nołlajferstwa, wreszcie coś dla takich jak ja, którzy do Tibii logują się 1-2 razy w tygodniu albo jeszcze rzadziej.

Stairhopping... No cóż, będzie trudniej. Zmiany w niewidzialności in plus, licznik doświadczenia zbytnio mnie nie interesuje ale też nie zaszkodzi.

Foxium 18-05-2009 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2497249)
Z niewidzialnoscia potworow zrobili na +, wreszcie na cos sie przyda czar "cancel invisible", ktory to zostal zapomniany przez wszystkich. : D

200 many.
Kto to bedzie niby uzywal, mi sie na 140lv nie oplaca go na warlockach nawet uzywac.

evolucja 12-06-2009 17:02

@FSlash
Kupujesz pacca po to żeby grać 1-2 razy w tygodniu lub rzadziej?

Arcan 12-06-2009 18:38

@up
Zabronisz mu? Tylko po to odświeżałeś?

Jarus_noobek 12-06-2009 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez evolucja (Post 2565921)
@FSlash
Kupujesz pacca po to żeby grać 1-2 razy w tygodniu lub rzadziej?

refleks to ty masz
GZ

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:29.