![]() |
Ej moja kandydatura jest powazna
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Mydelniczek na moda, a co? =J
|
Śmiesznie się czyta ten temat ; ).
Ja uważam, że każdy może zostać modem, kto ma jakiś staż na forum... Bo na przykład, szczerze mówiąc, ja wcześniej nie wiedziałem o istnieniu takiej osoby jak Tompior... Zostanie ktoś, kto utrzymywał poziom w odpowiedziach. Ktoś, komu na pewno na tym zależy i widać było to po jego raportach. Oraz ten, po kim widać, że może utrzymać bezstronność, opanowanie oraz posiada znajomość regulaminu. (I jako taką inteligencję) Ale to tylko moje zdanie, może mylne ; P. |
Cytuj:
|
Zgadzam się, ale wiesz, jak komukolwiek z 'równiejszych' niebieskich nie przypasisz to nie licz na moda. ; )
|
Cytuj:
Cytuj:
@ podanie Musiałem zmienić pare swoich podpunktów. |
Cytuj:
Swoja droga, z jamnikami jest lepiej niz z owczarkami! Mowie Ci, tez musisz sprobowac. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ani nie miałem zgłaszać swej kandydatury, ani też nie miałem nic pisać w tym temacie ... No właśnie ale, jak zawsze jest jakieś ale ...
Co do mego zgłoszenia to pozostawię to bez komentarza - jest zbędny. Co do "miałem w tym temacie nic nie pisać". Przecie sam temat z założenia jest bezsensowny - wywoła on więcej spamu, offtopu i wielkiego nikomu nie potrzebnego żalu niż coś dobrego. Bo komentować to raczej można już "wyniki", niż same kandydatury, tym bardziej iż to nie użytkownicy a moderatorzy decydują kto zostanie nowym, jednym z nich. Tak samo nie do końca wiem jak można komentować podania osób nie składając własnego ... Lub pisać podania na tak niskim poziomie. Sorry ale taka prawda jest iż z wyborów na wybory poziom samych zgłoszeń spada tak, że aż strach pomyśleć co będzie za następne dwa wyborcze tematy ... A wystarczy przysiąść nad podaniem, wychwalić się na tyle na ile uważa się słusznym - pisząc prawdziwie, a potem czekać na decyzje która tak czy siak zapadnie. To że ktoś zmienia swe podanie pod wpływem czytania innych późniejszych podań to jest też kolejna zbędność, sprzeczność ... Cytuj:
A Veto to dobry pomysł - ale tylko w momencie gdy forum może sobie pozwolić na opóźnienia w przyjęciu nowych moderatorów. A obecnie T.pl potrzebuje ich dość szybko, więc czasem przy minimalnym Sprzeciwie warto jednak zaryzykować. |
Cytuj:
Co do podań, jest ich wyjątkowo mało, ale konkurencja według mojego uznania jest bardzo mocna. Tak więc na dwa dni przed końcem, nie pozostaje mi nic jak tylko ponownie życzyć wszystkim powodzenia. Pozdrawiam Res Khmer |
Mam kilka obiekcji co do Twojej wypowiedzi Scobel, no ale nic związanego z samym podaniem. Dokładniej chodzi mi o...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To chyba tyle. |
Cytuj:
Jestem na nie :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Peace : ) |
Scobel, musze się zgodzić z Rybą. Ludzi lubią o tym rozmawiać, podsycać ogień.. A Drom pośmiać się: P Btw ostatnio był dużo większy syf..
Ciekawi mnie czy wyniki będą oficjalne, bo z tego co pamiętam ostatnio nie były. Wchodzę na profil, patrze a tu Tompior niebieski: o |
Cytuj:
Nawet sie porachowalem i poszukalem. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=185456 |
Nie martwcie sie. Jak wybierzemy nowych moderatorow to sie wszyscy o tym dowiecie :P
@Gelt: 0.0? Nakryles mnie ;> |
Hej, w temacie z podaniami nie jest to dokladnie sprecyzowane, a mam pytanie - ilu modków wybierzecie :P? Więcej niż 3?
|
Cytuj:
@Tompior Troszkie..8o |
Cytuj:
|
ok ale pamietaj zeby bylo veto jezeli ktorys mod bedzie chcial sie mieszac do tematu M&A, niech to bedzie taki typowy temat zeby nikt nam tam nie przeszkadzal i nie wbijal warnow za spam.
|
Myślę, że tak samo jak ostatnim razem coś koło 3~...
Tym bardziej, że dwóch z trzech modów z ostatniej kadencji jeszcze działa dość dobrze... Zresztą to chyba wszystko zależy od jakości podań i samych użytkowników : P. @Edit: Cytuj:
Coś al'a zwykła grupa, tylko że nieoficjalna. Ciekawe ; P. |
Cytuj:
Cytuj:
|
@Oerciak
To sie nazywa "kolko wzajemnej adoracji" :D @Topic Tak jak juz zostalo powiedziane, konkurencja jest naprawde powazna. Zostaje tylko wierzyc, ze "grono niebieskich" dokona jak najbardziej slusznego wyboru i nowi moderatorzy beda sie nalezycie wywiazywac ze swoich obowiazkow. |
@Up
Według mnie, w poprzednich wyborach, konkurencja byłą większa zarówno na modka jak i do supportu, podań było więcej i były "bardziej" poważne, bo niektóre z tych, które tu ludzie nabazgrali, to mój młodszy brat by napisał przez 5 minut lepsze, a jeszcze niektóre są dla mnie typowo dla beki, tylko te osoby, którym naprawdę zależy, napisały porządne podania. |
@Up
Pewnie, ze tak. Co nie znaczy, ze tym razem zglosilo sie malo uzytkownikow nadajacych sie na potencjalnego moderatora. Ba, jest ich conajmniej kilku. Odnosnie zeszlych wyborow, szkoda, ze z 3 wybranych moderatorow udziela sie 2... Mam nadzieje, ze w tych do takiego zdarzenia nie dojdzie. |
Zależy co nazywasz, porządnym podaniem... bo nie tylko ilość tekstu się liczy.
Myślę, że każdemu co złożył podanie zależy... @UP Udziela się 2... i to też rzadko... @Kołbaś Napisałeś posta, wpadł Gimlos i rozdał połowie użytkownikom którzy się tam wypowiadają warny, rotfl. |
|
Tym razem przejdą osoby które ostatnim razem minęły się o włos z posadą (chyba, że od tamtego momentu nieźle narozrabiały :D) - bo to logiczne podejście.
Kwestia jest taka iż nie ma dużo takich osób ... :). Nowi są za nowi - ale to nie oznacza, że się nie nadają. W ich przypadku ryzyko jest troszkę większe - kwestia czy do przyjęcia. Ci którzy po raz "enty" składają podanie i po raz 10000 nie zostają przyjęci powinni dostać PW iż nie ma już szans i sensu na ta posadę kiedykolwiek. Co do poziomu podań ... poziomu konkurencji itp. Można napisać jakie forum takie podania i poziom - lecz chodzi tutaj o to iż nie trzeba zostać modem by uporządkować to forum, czy też składać swe propozycje zmian. Wystarczy siebie motywować do bycia poprawnym a innych raportować i potępiać za głupotę. Mod to praca, przyjemność z niej jest znikoma - chyba iż mowa o satysfakcji, ta jeśli dobrze się pracuje nad forum jest duża. |
Cytuj:
|
Ktoś tu wcześniej dobrze napisał, aby podania wysyłane były na PW, prawdopodobnie otrzymywał by je jeden mod i musiałby później wszystkie te podania wsadzić na forum ogólne dla modow by każdy z nich je zobaczył. Z tym z kolei trochę zachodu by było, na chwile obecna jest jakieś 45 podań, każde kopiować - katorga. Łatwiej im natomiast jest zrobić temat na forum dostępnym dla użytkowników, gdzie każdy mod bez problemu wejdzie, przeczyta i odda swój głos.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
No ale zgłaszanie powinno być publiczne, ale już samo podanie "ukryte". Wiesz 45 podań ... niech do jutra będzie 60 podań ... Czy to aż tak naprawdę dużo do kopiowania ?? Przy czym niektóre można wywalić - po ich przeczytaniu ... bez potrzeby kopiowania, wiadomo o które chodzi. Ps. O podaniach na PW pisał chyba Ryba :). Nie wiem ale wydaje mi się iż kiedyś nie było takich tematów na zostanie moderatorem - ale mogę się mylić. Wydawało mi się iż osoby które się nadawały były pytane o to na PW ... przecie ekipa rządząca wie kto i co robi dla i na forum. Wiadomo wtedy więcej osób się udzielało, teraz czasem osoby są na forum i wysyłają raporty ale już nie dyskutują. Na początku strony wbrew wszystkiemu można było się wykazać szybciej niż teraz bo było wiele, wiele więcej pracy na forum i ze stroną. Ale wtedy też i konkurencja była większa oraz ilość wolnych miejsc ... :) Ale jaka to była radość jak Hege, Thor i inni powoli zostawali być doceniani na forum :). |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
* - może nie dokładnie, ale mniej więcej o to samo chodzi. |
Cytuj:
|
Cytuj:
A pisząc o nich w taki a nie inny sposób to już inna sprawa ... Tak jak bez własnej reakcji nie wyeliminujemy spamu, tak pisząc o "nich" sami napędzamy ten powozik ... Przeczytałem dziś jeszcze raz cały temat i mogę dodać iż chyba myliłem się co do tego iż powinien on powstać po wyborach i decyzjach. Po pierwsze ujawnia on oblicza kandydatów ... :D Po drugie czasem modkowie dzięki "słowom" zwykłych użytkowników dostrzegają coś na plus lub minus danej kandydatury ... Po trzecie to jednak taka jest prawda iż użytkownicy znają się teraz bardziej między sobą niż ekipa przewodnia ich :D ... No chyba, że ktoś wybitnie się w czymś wyróżnia - chodź to nie zawsze jest pozytywne wyróżnianie ... >{_} ... ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:33. |