Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Poison Dagger (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21681)

Podraz. 19-05-2006 15:25

@Drah Dorgos
na otsie to i ja mam

Drah Dorgos 19-05-2006 15:55

Cytuj:

@Drah Dorgos
na otsie to i ja mam
Naucz sie czytać ze zrozumieniem !

Podraz. 19-05-2006 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drah Dorgos
Naucz sie czytać ze zrozumieniem !

Wystarczy sobie stworzyc/zalogowac sie na ots o mapce rl tibii na rook i pokazac poison daggera. Nic nadzwyczajnego. Nicki graczy z rl tibii mozna sobie stworzyc i wszystko inne tez. Uwierze, jak mi sunrise bedzie chcial go na trade pokazac osobiscie.

Drah Dorgos 19-05-2006 16:23

Czklowieku niechcesz to nie omG to poco posty nabijasz .....

Kobus<<<ab>>> 19-05-2006 18:38

Ja szczerze wątpie zeby na rooku p dagger wogule wypadal z minosow jak 75 rookstayer pisze ze mase minosow je.bnał to chyba o czyms swiatczy.//.
P.S> Czy komus wypadl z czegos viking helmet na mainie??:(

~>Salmon<~ 19-05-2006 20:24

Poison dagger-a nie ma na rooku

Loot: 0-28 gp, Meat, Chain Armor, Axe, Chain Helmet, Brass Helmet, Leather Legs, Plate Shield, Sword, Mace, Shovel, Bronze Amulet (very rare).
Jak widać nie ma tutaj Poison Daggera.
Zródło:http://tibia.erig.net/Minotaur ->według mnie jest to strona wiarygodna,ponieważ jest ona prowadzona przez GM Erig-a

Rycerski Cinek 20-05-2006 12:09

o ja nie moge jakie newbie sie tu wypowiodaly xD

jak ja czytam jak ktos mowi ze za 900gp sprzedal pd to plakac mi sie chce. jezeli lootles poison daggera to wykorzystales cale szczescie w swoim zyciu ;p .
(mogles isc do totka kupic se losowy kupon na duzego i wygrac..[tak poza tematem ;) ] ) poison dagger wypada z mino ale tzra wziac pod uwaga taka rzecz ze :
resp minotaurow na rook jest 20~ a na main 2000~ ( nie wiem strzelem tak srednio :p ) rook i main to ta sama plansza ( chdozi o swiat ) wiec trza tarfic w chwile aby zabic tego mino i wypadlo pd xD ... to jest moja hipoteza.

a jak ktos chce sie upierac o MPA ze to wypada czesciej to jest glupota bo demonow jest malo w respie i jasna sprawa ze keidys wypadnie na mainie bo musi ;) a pd moze wypasc i na main i na rook ( main ma wiecje respow )

ps.
to tyle odemnie i uwazam aby temat skosowac zniewiadomych przyczyn :evul:

Vantage 20-05-2006 15:12

Kiedyś już ktoś napisał, że:
Cytuj:

...znając moje szczęście, PD wypadnie jakiemuś n00bkowi, który albo tego wogóle nie weźmie, lub sprzeda za bezcen innemu n00bkowi, lub wyprowadzi to na main nie mając pojęcia co robi...
I czy wogóle ktoś, jeżeli to znajdzie, musi sie tym chwalić na jakimś forum? Przecież nie każdy gracz używa for. A nawet jakby to wylotowal jakiś Brazylijczyk, to i tak mamy małą szansę, że znajdziemy te forum, na którym on zamieści tego sska (jeżeli wogóle zamieści).
I w ten sposób nigdy się nie dowiemy czy wogóle komuś to wypadło, dopóki ktoś z nas, Rookstayerów, lub użytkowników tego forum (lub innego, co jest wiarygodne i oglądane przez użytkowników tibia.pl) nie znajdzie na rooku.
Swoją drogą ten PD nie może być wyssany z palca. Nie jest to broń wszechpotężna, nawet jak na rookgaard (te kilka atk więcej to jest róznica pomiędzy hitem np. 20 a 27).
Coś w tym jest.
Sam Knightmare, pomysłodawca wielu questów, również tych na rooku, nie zamyka ani sprawy Spike Sworda, ani Ghula, ani Mino Maga, wręcz przeciwnie, otwarcie przyznaje, że takie zagadki istnieją
(zlinkuje materiał z tibianews.net, jak znajdę).

Hybryda 20-05-2006 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt
Na Rookgaardzie Poison Dagger wogole nie wystepuje.

Skad ten wniosek? Patrz nizej na przykladzie:

Dziennie wezmy przykladowo, ze na Rooku ginie na danym serwie 50 minosow.

50 (Mino) x 70 (serwery) = 3500 zabitych minosow kazdego dnia
3500 x 720 (ostatnie 2 lata) = 2 520 000 zabitych minosow przez ostatnie 2 lata

Wniosek: Chocby nie wiem jak ten Item byl zadki, musialby wreszcie komus wypasc (a nie wypadl).

PeZet Dr. =]

wiec czemu znalazłem go na mainie? czy na rooku looty sa inne? nie są...wcale nie.
to tak Samo z Bronze amulet...ile mi dasz za niego? bo ja jeden MAM chociarz wypada bardzo rzadko..i co o tym powiesz? po co bronze amulet na rooku? przeciez sie nie prydaje do niczego...a jednak JEST!

Pozatym ty to źle obliczasz-nie mozesz brac pod uwage wszystkich serwerów tylko jeden....i wyniki sa inne...zakładając ze dziennie ginie 100 minosów na serwerze ...przez rok masz 365 000 minosów.
a mzoe wypada co pół miliona? lub raz na milion?
Załózmy ze skala rzadko okresla raz na tysiąc....bardzo rzadko ra na sto tysięcy...i niezwykle rzadko raz na milion.ja to tak odbieram.

Milan ognia 20-05-2006 16:30

Up.

Według mnie Hybryda ma rację. Też znalazłem na Mainie PD. W zwykłym minosie jak coś. Ale tam to jest rzecz mało wartościowa. Nawet do domku za "brzydka".
Może mamy tak wielkiego pecha, że jest on częśćiej (czyli i tak baaardzo rzadko) lootowany na mainie, bo tam jest więcej minosów. Jeżeli nikt nie znajdzie, będą spekulacje. A jak znajdzie to musi pokazać. Z photobucketa jednej z gildii na Elysii wynika, że mają PD. Co z tego, jeżeli nie chcą go pokazać? Na Antice krążą plotki, że w ich gildii jest GM. Po rozmowie z jednym z członków, podejrzewam, że to prawda.
A jeżeli ktoś nawet wylootuje PD ale okaże się newbi i wyjdzie z tym na Main nie będzie nam mógł potem udowodnić, że wylootował.
Temat do... spekulacji.

Rycerski Cinek 20-05-2006 23:47

no nie!

nie badzcie tacy pesymistycznie nastawieni ja nawet jak uslysze ze nie ma tego to mnie to mobilizuje aby grac i szukac bo potem udowodnie ze jest xD. aha niech niektorzy skorzystaja z mojej wypowiedzi na 9 stronie xD B) :p

Yallah 21-05-2006 09:53

Wypadaloby tesh sie jakos wypowiedziec na ten temat;p no wiec tak jak powiedziala Instynkt...nie uwierze poki nie zobacze=][= a pogloski w stylu ja mam ale nie pokaze sa bezpodstawne gdyz kazdy chcialby sie chyba pochwalic takim itemem nawet Instynkt nieprawdaz?=][=

Gravestone Fighter 21-05-2006 15:08

Jeżeli z mino na mainie wypada Pd to czego na rooku miałby nie wypadać??
Ludzie pomyślcie. Pd mógłby wylotować jakis noobek, który nawet nie zna jego wartości, zrobi 8 lvl i wyniesie go na maina. To moje skromne zdanie.

Pan Klocek 22-05-2006 00:33

@do wszystkich ktorzy mowia ze zlootowali PD na mainie.
NIE WIERZE WAM!!! Nie masz najmniejszych nawet dowodow. Wiec po co wogole to mowisz, niby czemu mamy ci wierzyc??

I do calej reszty, jezeli ktos z was ma PD na rooku to za samo pokazanie go na trade place 100k na mainie na serverze Aurea. !00k za samo pokazanie na trade. Wystarczy PW. [ i tak nikt sie nie zglosi, BO NIKT GO NIE MA]

Milan ognia 22-05-2006 21:08

...

@Pan Klocek:
NO TO UWIERZ!! Wiara czyni cuda. I co? Pokaże Ci na trade a Ty powiesz: "Phi... z innego potworka wylootowałeś."
To tak samo jak powiedzieć: Do wszystkich co twierdzą, że z swamp trolla rybe wylootowali. Nie macie dowodów... mogliście złowić etc etc...

@Down...
A poczytać nie łaska? Ja mówię o zlootowaniu na Mainie a Ty mi z Rookiem wyskakujesz.
Moja rada: kup sobie okulary lub/i czytaj dokładnie.

Aris 22-05-2006 21:34

? chyba ci się coś pomiliło, jezeli pisałeś do Pana Klocka. ON napisał że da 100k na mainie jezeli pokazą go mu na rooku :)

ProCZOP 22-05-2006 22:42

Kłutnia nie potrzebna.
Poison Daggery normalnie występują na rooku. Bardzo bardzo żadko ale jednak.
Na niektórych serverach nie ma na innych są pojedyńcze egzemplaże.

A teraz odpowiedź dlaczego Ci którzy je mają nie chcą się tym pochwalić

1. Gdyby sie przyznali to każdy noob i każdy ciekawski chciałby zobaczyć go na własne oczy na trade i łazili by za takim delikwentem nie dając mu expić itd
2. Każdy chciałby go kupić, zapytać o niego itd, na co czasu nie ma posiadacz i nie chce mu sie odp każdemu.
3. Najważniejsze, taki gracz który go posiada boi się o własne życie. Boi sie, że ludzie zaczną go masowo blokować, żeby złapał dead'a i żeby mu go odebrali.

Nawet duża chwała nie jest warta takiej klątwy, jaką jest "klątwa noobów" którzy ciągle coś od ciebie chcą i ciągle coś ci piszą.

Poza tym ci którzy zobaczyli na trade wierzą, a reszta chce go zobaczyć.
Screenshotom się nie wierzy, A filmików nie każdemu sie chce kręcić.

Oczywiście mozecie się nie zgadzać, każdy ma prawo do własnego zdania i każdy może być "niewiernym Tomaszem".

Pozdro

Arcydemon 23-05-2006 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fazo Asham
Zgodze się . Masz (napszykład) 7lvl i powiedzmy 700 gp . Po co marnować 200-300gp na katane , skoro za 700 gp ze szczęsciem na manie ci spike sworda opchną ?? Zupełna strata pieniędzy !!
Nawet jeśli zdobędzisz poison daggera , a chcesz zostać na roku to po co go sprzedawać ??!! Najlepsza broń na roku .
Ja bym postawił :
4) zostawić ją i postać na roku i walczc poison daggerem
albo
1) sprzedaż szybko za np. 200-500gp
, ponieważ sprzedam go i więcej kasy będę miał i na mainiw kupie lepszą broń za tanioche! , bo na mainie (napszykład) katana nie ma wartości .

OMG ! tak, masz 700 gp, sprzedasz za 700 gp i masz łącznie 1,4k. starczy Ci na... powiedzmy serpent sworda. a teraz inaczej: masz 700 gp, sprzedasz za ok 20-30k [to i tak za mało] i spokojnie masz GS który ma jakieś 20 ataku więcej i jest jedna z najlepszych broni... [SoV i innych nie licze ;)] a więc co Ci się bardziej opłaca ?

Canis'lupus 25-05-2006 00:29

ludzie o co wy się kłucicie? PD to rarytas i niewiele osób go posiada, nikt go wam nie sprzeda itd itd....

Raz widziałem nooba na rooku który wołał: Buy Spike Sword - 2k = 2000gp

i co wy na to?
Ale prawdziwym rarytasem na rooku jest obecnie brass armor (Sunrise podobno ja posiada). Powiecie że jej nie ma? A ja powiem że na starych serwerach jest! Można było ją zdobyć kiedy quest z minomagiem był jescze dostępny... Jako potwierdzenie: zagadajcie do jakiegos NPC na PACCarea "sell brass armor" a ten was sie zapyta czy chcecie sprzedać ja za 150 gp:o Nieźle no nie?:evul:
Jeśli chodzi o SoF to nie posiadam żadnych informacji, prawdopodobnie nie ma go nikt:(

HubertPol 26-05-2006 18:02

Pd

PD na rooku ma np na elysi Rookardian master'se ale wam tego nei pokaze pokazywala nei ktorym osobom z gildi np...

Sirblaze 26-05-2006 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol
PD na rooku ma np na elysi Rookardian master'se ale wam tego nei pokaze pokazywala nei ktorym osobom z gildi np...

Przestan pisac takie herezje bo jeszcze ktos w to uwierzy. Ja tez mam Poison Daggera ale nie pokaze, piszesz bzdury i wystawiasz sie na smiechy innych graczy, czasami lepiej nic nie pisac niz blaznic sie.

Milan ognia 26-05-2006 18:28

Eh...

Powyższy temat był już wspomniany.
Ciekawe ile jeszcze teorii powstanie :). Albo tematów - fake'ów.

Max121 26-05-2006 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HubertPol

Taa... A ja mam normalnie 100 i nikomu nie chce pokazać, ale dla ciebie zrobie wyjątek i może ci nawet jeden dam... Stary nie gadaj głupot, bo prawdopodobnie PD na rooku nigdy nie było.

kaparzon 27-05-2006 00:52

double post =_=

kaparzon 27-05-2006 00:54

taa? a co powiecie na to? ^^
http://img459.imageshack.us/img459/3...ndagger9yp.jpg
bylem wlasnie wyczyscic tradycyjnie mino hell a tu...; D

ps. nik zamazany bo debil ze mnie i niewylaczylem tibi gg : P

catek 27-05-2006 01:07

Instykt masz najlepszy lvl na rooku prawda? moze to nie ma znaczenia wiekszego ale na serio nie wiesz jak to zdobyc? Ja to mowia wszyscy: gdy zadam pytanie: "do you have poison dagger" ? - This is my secret, wiec ja tez tak odpowiem, mam 13 lvl i wcale to nie zalezy od lvl, zadne uzywanie pick-ów itp. :) . rookstayerzy powinni wiedziec co mam na mysli :). jak cos na elysi, to by bylo to by mnie kusilo i sprzedalbym ale NIE teraz ;)

PS. ale i tak bysmy sie z toba nie skontaktowali, bo zapewne masz pacca i blokujesz PW w tibii ;/

Horgar 27-05-2006 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaparzon

Kiepsko ci wyszedł.

Midarth 27-05-2006 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaparzon

Kiepsko ci wyszedl x 2. Pozatym kiedy "fakeowcy" w końcu się nauczycie, że pd nie jest w bagu?

Drah Dorgos 27-05-2006 20:02

Ktoś wyrzej wspomniał dlaczego jeśli ktoś już ma PD nie chce go pokazać. Nie miłe jest nekanie n00bków i newbie. Ale np @Rookguardian de'Bove chyba wie co znaczy odpowiadać na pytania młodych ~upierdliwych graczy, i nawet jakby ktoś mu go pokazał to nie sądze żeby wydał nick tej postaci albo nawet chwilił się tym, że widział PD na rooku i ma ss'a. Tyle mam dopowiedzenia na ten temat. Mimo iż mam dopiero 18 lvl ;).

Horgar 03-06-2006 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drah Dorgos
Ktoś wyrzej wspomniał dlaczego jeśli ktoś już ma PD nie chce go pokazać. Nie miłe jest nekanie n00bków i newbie. Ale np @Rookguardian de'Bove chyba wie co znaczy odpowiadać na pytania młodych ~upierdliwych graczy, i nawet jakby ktoś mu go pokazał to nie sądze żeby wydał nick tej postaci albo nawet chwilił się tym, że widział PD na rooku i ma ss'a. Tyle mam dopowiedzenia na ten temat. Mimo iż mam dopiero 18 lvl ;).

Nie trzeba długo być rookstayerem żeby wiedzieć co to nachalność noobów.

Pan Klocek 04-06-2006 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aris
? chyba ci się coś pomiliło, jezeli pisałeś do Pana Klocka. ON napisał że da 100k na mainie jezeli pokazą go mu na rooku :)

No pewnie ze tak :| a jak niby inaczej?? Ze na mainie mi pokazesz? Chyba by mnie suty piekly gdybym mial placic 100k kazdej osobie ktora pokaze mi pd na mainie :/
Pokazujesz mi na rooku, a ja daje 100k na mainie [Aurea] mysle nawet ze dorzuce jeszcze z 50k a co mi szkodzi.

Pan Klocek 05-06-2006 08:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Punissherr
A ja mam PD na rooku ale wam nie pokaze bo nie wiem jak sie trade daje -.- a tak po koleji to PD na rooku istnieje ale i tak wam go nikt nie pokaze bo jak juz ktos napisal zostanie meczony przez n00bki jak ej pokaz mi PD plz musze zobaczyc bo nie wierze ze istnieje etc -.- macie zamiar tak dalej klepac to lepiej zamknijcie temat i to wszystko...

Nie musi sie chwalic od razu wszystkim. Mi wystarczy PW z godzina spotkania i swiatem. Pokaze mi na trade i dam mu 150k na mainie. I nic wiecej nie chcem. Przeciez nei bede za nim wiecej lazil zeby mi go pokazal. A jak powiem komus ze on ma pd to i tak mi nei uwierza wiec moze byc spokojny. Jak jest tyle osob co maja PD to ktos wkoncu powinien sie zglosic. Narazie nikogo takiego nei bylo.... ciekawe dlaczego.......

[zaraz beda odpowiedzi, ze nie pokaza bo nie maja pewnosci ze zaplace. Daje slowo ze dam cale 150k , a zreszta co im szkodzi, taka kasa nie lezy na ziemi wiec mysle ze warto sprobowac.]

Jacekkkkk 14-11-2006 21:45

Moim zdaniem PS może być do zdobycia. Ktoś napisał, że Eliot'Bum z beryli go ma i pokaze za 2-3 platynki. Uzbieram je. Jeśli rzeczywisice go ma to zrobie ss'a i go wkleje.

PS. Rookguardian de'bove jak to jest piszes ze jestes na emeryturze i rettired a ciągle expisz :D To taka moja ciekawosc

Ameriov 14-11-2006 22:16

@catek
Najwyższy lvl ma sunrise.

Marcin24 15-11-2006 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacekkkkk (Post 1079964)
Moim zdaniem PS może być do zdobycia. Ktoś napisał, że Eliot'Bum z beryli go ma i pokaze za 2-3 platynki. Uzbieram je. Jeśli rzeczywisice go ma to zrobie ss'a i go wkleje.

Byle szybko ale to zapewne żarty

Ghinus 19-11-2006 16:45

Ludzie! Czy na tibia.com pisze, że z minosa nie wypada Poison Dagger? Nie.
Są tam wymienione pewne przedmioty, ale też jest napisane, że też inne rzeczy.
Cytuj:

They carry chain armors, gold coins, leather legs, maces, meat, plate shields, swords, and sometimes other items with them.

Ghinus 19-11-2006 16:46

Double <10 znaków>

Vatone 20-11-2006 12:10

ludziska kochane!
i po co wam to? przeciez z tego robi sie zwykla klotnia z elementami przechwalanek. temat jest bezsensowny- jak ktos nie ma p daggera to mowi ze ma a jak ktos ma to nigdy nie pokaze(to nie do Ciebie, Instynkt). po co sie o to pytacie? to jest kolejny glupi temat! klocicie sie jak dzieci! ludzie, opanujcie sie! X(

Pan Klocek 20-11-2006 12:54

A looknijcie sobie na tibia.erig.net i zobaczcie minotaura...... daje troche do myslenia

Jecht 21-11-2006 21:13

Sprzedałem Poison Dagger rookstayerowi za 5k. Zajęło mi to moze 20 minut. Nie mówię, że zawsze tak jest, ale jak się już ma, to warto spróbować. Wkońcu w 20min na mainie dużej kasy nie zarobisz.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:37.