Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

Gierubesoen 11-08-2009 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkCieniuZiom (Post 2621787)
Dobra pizde trzym bo niewiesz a pierdolisz . ;)

Za to ty, 15-letni net hools wiesz wszystko :*?

W ogóle po jaką cholerę mieszacie w to muzykę? Kiedyś na stadionach karty rozdawali skinheadzi, dziś to wszystko jest wymieszane, każdy słucha co chce. Wyjątkiem są trv metale & punki, których naprawdę ciężko spotkać na trybunach ;d

Evil_Aragami 11-08-2009 21:49

Wytłumacze to prosto jeszcze raz:

Dobry Policjant - Szacunek
Zły Policjant - JP 100%

Dobry Dres - Szacunek
Zły Dres - JD 100%

@DarkCieniu Ziom

Tak mi się napisało:D O.o

Ale kłótnie w tym temacie są olbrzymie:D
Wątek leci jak błyskawica..

DarkCieniuZiom 11-08-2009 21:49

Ja się już nie wypowiadam :D ;*

Gordorczyk 11-08-2009 21:50

@Seeleesee1992
DarkCieniuZiom ci dobrze odpowiedzial
@LoluU$
nie musi, tylko sie smieje z madrosci co niekotrych

DarkCieniuZiom 11-08-2009 21:50

Zły Dres - JD 100% hahahha xD masz u mnie plusa ziomek xD

Gierubesoen 11-08-2009 21:52

Większość tych JP gówniarzy sra na widok zarówno dresa jak i policjanta.

Seeleesee1992 11-08-2009 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2621812)
Wyjątkiem są trv metale & punki, których naprawdę ciężko spotkać na trybunach ;d

Może mnie kiedyś spotkasz na jakimś meczu Śląska (o ile chodzisz na mecze wks’u ;P). Łatwo poznasz, taki długowłosy, cały na czarno- tylko szalik zielony.

A odpowie mi ktoś na moje wcześniejsze pytanie? Bo rozumiem że ludzie czepiają się policji, mają do tego prawo jak im się coś nie podoba. Ale czemu czepiają się rodzin policjantów?

@down
Weź pisz do kogo odpowiadasz, bo nie wiem czy Ty to piszesz do mnie czy do kogo? oO

DarkCieniuZiom 11-08-2009 21:54

Dobra ty najlepiej wiesz ; )
pJona

Evil_Aragami 11-08-2009 21:55

@2xup

Bo ludzie w tym stuleciu są poj#$@#$@??

Gierubesoen 11-08-2009 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2621827)
Może mnie kiedyś spotkasz na jakimś meczu Śląska (o ile chodzisz na mecze wks’u ;P). Łatwo poznasz, taki długowłosy, cały na czarno- tylko szalik zielony.

Do awansu bywałem na prawie każdym meczu Śląska, teraz wpadam rzadko, czasem pojadę na jakiś wyjazd ;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2621827)
Ale czemu czepiają się rodzin policjantów?

Bo jeżdżenie po rodzinie podobno jest bardziej 'hardkorowe' i ma bardziej zaboleć ;d

LoluU$ 11-08-2009 21:59

a)Sra na widok dresa/policjanta
b)Dresy w nim widza "darmowe fajki" a policja "syn kolegi"

Lasooch 11-08-2009 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkCieniuZiom (Post 2621760)
Drogi Lasoochu ; )) . już ci mówie wracał on z LECHI z meczu i dostał kurwa pałą za stanie w tramwaju pro elo fajni policjanci neee? ;x

Cóż, nie mówię, że nie dostał. Mówię, że nigdy nie widziałem policjanta w żadnym środku komunikacji publicznej, dlatego nie chce mi się w to wierzyć.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkCieniuZiom (Post 2621760)
Nie znasz mnie nie wiesz jakie mam pojęcie o muzyce więc s*******aj oby daleko :D

A mi się zdaje, że bardzo dobrze wiem, jakie masz pojęcie o muzyce:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkCieniuZiom (Post 2621769)
Myślicie że ja słucham tylko JP na 100% ? pro gejmery :D . Wzr,Wwo,Nagły atak spawacza,paktofonika,pokahontaz,tes,piec dwa debiec,kaliber 44 ,pezet,peja i duzo duzo innych koxy ;)

Chociaż Kaliber 44 i Paktofonikę szanuję.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2621762)
Lasooh, ja też nie widziałem, ale od kolegi (!) słyszałem, że raz autobus zatrzymali i do niego wsiedli. Nie wiem, z jakiego powodu. Historię mi opowiedział, bo akurat miał przy sobie marihuanę, więc można się domyślić, jak się czuł :) Także ta część historii (że policja była w tramwaju) może być prawdziwa.

Cóż, teoretycznie mogą nagle stanąć pod Twoimi drzwiami z nakazem, nie? Nadal jest to odosobniony przypadek.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2621764)
A ja widziałem, prawie za każdym razem gdy wracam z meczu. I naprawdę nie trzeba prowokować, wystarczy mieć szalik na szyi żeby usłyszeć chłodne "wszyscy w szalikach wy*******ać z autobusu", a wracanie przez pół miasta z buta nie jest fajne.

Naprawdę robią coś takiego? Nie wiem, u mnie w wiosce (Opole) po meczu raczej ludzie wracają pieszo (wiem, bo bywam 'po drodze') i się nie afiszują aż tak szalikami... przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2621790)
co kogo obchodza murzyny w usa? jestem z Polski wiec slucham polskiego rapu

Trochę śmieszne stwierdzenie. Ja jestem z Polski i słucham muzyki, która mi odpowiada, a nie polskiej muzyki (chociaż ze dwa zespoły się pokrywają). Przynajmniej tak rozumiem Twoją wypowiedź, że muzyka nie nasza = gorsza.

PS. @DarkCieniuZiom: W ogóle ogarnij się trochę, bo piszesz jak naspeedowany 12-latek po zbyt dużej dawce HG z papierkiem o dysortografii czy innym dysmózgu w ręce.

Seeleesee1992 11-08-2009 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2621837)
a)Sra na widok dresa/policjanta
b)Dresy w nim widza "darmowe fajki" a policja "syn kolegi"

No właśnie nie bardzo. Wujek już od 2 lat na emeryturze, większość jego kumpli z policji też już na emeryturze, kuzyn z wyglądu jak każdy inny chłopak w jego wieku, a przesrane ma gorzej niż ja (typowy metal xP). Zresztą nie chodzi tylko o kuzyna. Nawet ciocia ma nieprzyjemności z tego powodu że „jest żoną psa”. Czy to normalne że dorosły człowiek nienawidzi drugiego dorosłego człowieka tylko dlatego, że ma za męża policjanta (byłego)?

CytrynowySorbet 11-08-2009 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkCieniuZiom (Post 2621741)
kolega za bycie w tramwaju dostał dwa razy pałą w noge ?! czemu ?!

Mógł spytać? Ahh no tak, gówniarze są odważni tylko w bandzie, a jako że był sam, to dał się grzecznie walnąć policjantowi. Już sobie to wyobrażam.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2621781)
Po wygranym meczu chcieli do nas podejsc pilkarze podziekowac za doping i ogólem mowiac byc z nami po wywalczeniu awansu do II ligi. Skonczylo sie na tym ze supermeni w "bialych kaskach" staneli murem.

To piłkarze nie mogli przez ten mur przejść? Nie rozumiem tego.

Aha, taka mnie myśl naszła: większość tych dzieciaków co by tylko JP 100%!!11, to gówniarzeria, którą policja przyłapała na piciu piwa (a dzieci 14-15 lat pić nie mogą), i teraz się frustrują. Sad. Życzę wam przykrych zdarzeń losowych (kradzież, włamanie, porwanie), ciekawe gdzie wtedy się zwrócicie.

Gierubesoen 11-08-2009 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2621848)

Jest taki zwyczaj, że piłkarze w podziękowaniu za doping podchodzą pod sektor kibiców i przybijają z nimi piątki. W większości przypadków nie da się przełożyć ręki przez dziurę w płocie, więc trzeba wspiąć się na ten płot, żeby z góry podawać rękę zawodnikom. A jak niebiescy staną murem, to nie ma ch*ja żeby przejść bez użycia siły

Dupca 11-08-2009 22:11

Nie wiem skąd ta nienawiść, sam miałem do czynienia z policją i nie żywię do niej złości or kinda like that. Gdyby nie ta policja to większość z was bałaby się dupy z domu ruszać, część ten nienawiści może się brać z propagandy polskiego hip hopu i takich pro cze elo żałosnych raperów jak Sokół, Tede itp. Pzdr

LoluU$ 11-08-2009 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2621848)

Nie, nie mogli i nie wiem dlaczego... poprostu panstwo POlicyjne. Bo nikt nie wie co oni sobie wymyslili, poprostu nie moglismy sie dostac do nich a oni do nas.

CytrynowySorbet 11-08-2009 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LoluU$ (Post 2621855)
Nie, nie mogli i nie wiem dlaczego... poprostu panstwo POlicyjne. Bo nikt nie wie co oni sobie wymyslili, poprostu nie moglismy sie dostac do nich a oni do nas.

Ja na miejscu piłkarzy puściłbym wielkiego focha, poskarżył się prezesowi czy kogo oni tam mają i policjanci mieli by przesrane u szefa. Chyba...

Xevez 11-08-2009 22:41

osobiście tego nie rozumiałem - do czasu
w poprzednim sezonie u nas na stadionie 'niebiescy' spałowali starszego mężczyznę za to, że był z psem na stadionie i nie chciał go wyprowadzić (dodam tylko, że ci sami niebiescy najpierw pozwolili temu panu wejść na stadion)

semilunaris 11-08-2009 23:01

Szczerze to obydwie strony (D, P) ssą po części. NIE WSZYSCY, tylko jednostki, które były bite w młodości przez starych lub dzieci w piaskownicy i teraz muszą się odstresować.

Mam kolegów dresów, którzy pomagają babciom zakupy nieść (sic!) i znam też takich, którzy potrafią wpierdolić za to, że dzisiaj jest ostatni wtorek tygodnia.

Na woodstocku dwa lata temu spotkałem po prostu zajebistych policjantów, nie będę się rozpisywał w szczegóły, chociaż mogło być gorąco. Z kolei kolega kilka dni temu dostał na dyskotece ostry wpierdol za to, że nie miał przy sobie dowodu osobistego. Wywieźli go na przedmieścia, pobili w 3 i pojechali. Nie musicie wierzyć, nie zmuszam.

Osobiście nie nienawidzę policji jako ogół, jest przydatna i to bardzo. Gdyby nie ona to miałbym już nóż w plecach, a 90% koleżanek miałoby drugie dziecko z gwałtu. Taka prawda, ludzie to nie przyjazny dla siebie gatunek. Gardzę tylko tymi "evil". Tak samo z dresami. Nie można żyć stereotypami, o.

Biohazardd 11-08-2009 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2621890)
Szczerze to obydwie strony (D, P) ssą po części. NIE WSZYSCY, tylko jednostki, które były bite w młodości przez starych lub dzieci w piaskownicy i teraz muszą się odstresować.

Mam kolegów dresów, którzy pomagają babciom zakupy nieść (sic!) i znam też takich, którzy potrafią wpierdolić za to, że dzisiaj jest ostatni wtorek tygodnia.

Na woodstocku dwa lata temu spotkałem po prostu zajebistych policjantów, nie będę się rozpisywał w szczegóły, chociaż mogło być gorąco. Z kolei kolega kilka dni temu dostał na dyskotece ostry wpierdol za to, że nie miał przy sobie dowodu osobistego. Wywieźli go na przedmieścia, pobili w 3 i pojechali. Nie musicie wierzyć, nie zmuszam.

Osobiście nie nienawidzę policji jako ogół, jest przydatna i to bardzo. Gdyby nie ona to miałbym już nóż w plecach, a 90% koleżanek miałoby drugie dziecko z gwałtu. Taka prawda, ludzie to nie przyjazny dla siebie gatunek. Gardzę tylko tymi "evil". Tak samo z dresami. Nie można żyć stereotypami, o.

Bardzo dobrze to wszystko ujołeś. Stereotypy - X(

Dark Sven 11-08-2009 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2621756)
Co Ty, znają jeszcze Linkin Park, Nirvanę i Happysad. Błąd w klasyfikacji gatunków zamierzony, ofc.

Pomijając reszte postów, które szczerze mówiąc są gównianej jakości, zapytam: Co masz do Nirvany, Lasóhó?

Akkorin 11-08-2009 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2621841)
Cóż, nie mówię, że nie dostał.

To ja to powiem: nie, nie dostał.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2621846)
Czy to normalne że dorosły człowiek nienawidzi drugiego dorosłego człowieka tylko dlatego, że ma za męża policjanta (byłego)?

Dorosły? Z tym "jp" nie spotykałem się jeszcze u dorosłych osób (no oprócz tych raperów, którzy wykorzystują ten tekst ze względu na popularność).
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkCieniuZiom (Post 2621769)
Myślicie że ja słucham tylko JP na 100% ? pro gejmery :D . Wzr,Wwo,Nagły atak spawacza,paktofonika,pokahontaz,tes,piec dwa debiec,kaliber 44 ,pezet,peja i duzo duzo innych koxy ;)

Jp, jp i jp. Przecież my nie mówimy o tym JP jako zespole (czy co to tam jest, bo teraz sam nie wiem), ale slangu używanym pod różnymi postaciami (np. chwdp) przez was- hiphoperów.

Lasooch 11-08-2009 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2621906)
Pomijając reszte postów, które szczerze mówiąc są gównianej jakości, zapytam: Co masz do Nirvany, Lasóhó?

Osobiście nie widzę w muzyce tego zespołu niczego ciekawego, a wymieniłem ją dlatego, że dla wielu 13-latek jest ucieleśnieniem metalu (chociaż może raczej punk rocka) - a nim nie jest (z pankiem też wiele wspólnego nie ma). No, ale tu są gitary i tu! ; )

Gordorczyk 11-08-2009 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akkorin (Post 2621911)
Dorosły? Z tym "jp" nie spotykałem się jeszcze u dorosłych osób (no oprócz tych raperów, którzy wykorzystują ten tekst ze względu na popularność).

a widzisz na moim osiedlu o sile "guwniarzy jp" stanowia ludzie dorosli (w wiekszosci) tak wiec nie piszczcie ze to wszystko jest dla lansu malolatow bo czesto takie poglady sa ksztaltowane przez doswiadzczenia

Akkorin 11-08-2009 23:21

Ale kuwa skąd u dorosłych takie dziecinne zachowania? o_O
No chyba że wy mówiąc "dorosły" macie na myśli jakichś 20latków, bo już przecież w świetle prawa są dorośli.

Gordorczyk 11-08-2009 23:24

@up
a co ktos kto ma np. 21 lat nie jest wg. ciebie czlowiekiem doroslym?

LoluU$ 11-08-2009 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2621906)

Macie cos do Linkin Park'a ?? (nie mowie ze to Metal, zieff...)

Akkorin 11-08-2009 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2621923)
@up

No, jest dorosłym, ale wydawało mi się że macie na myśli takich.. ekhm. bardziej dorosłych.

Seeleesee1992 11-08-2009 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akkorin (Post 2621911)

Nie mówię że ludzie dorośli latają i krzyczą „jot pe!” ;D. Chodzi mi o to, że przez to, że mój wujek był policjantem, moja ciocia na każdym niemal kroku szykanowana. A to w sklepie ktoś obrzuca ją spojrzeniem a la „no podejdź tu ku*wa, to cię zabiję!”, a to za plecami w kolejce słyszy „o patrz, to ta >>Polcijantowa<<, pewnie taka sama menda jak mąż!”. Czy to jest normalne?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2621890)
Nie można żyć stereotypami, o.

100% signed...

neopostman 11-08-2009 23:33

jest policja- grzyb im w dupe
nie ma policji- mogiła

jajć, skąd ja to znam : d? tak jest, to jest chore, zdezelowane społeczeństwo polskie, które myśli stereotypowo nawet nie zdając sobie sprawy z konsekwencji swoich czynności i podążające za modą, nurtem o którego przekazie nie wiedzą bo albo go nie rozumieją albo go po prostu nie ma. Gdyby nie było policji wyzywalibście służbę zdrowia/straż pożarną/sklepowe z biedronki?

@ DarkCieniuZiom
szczała zią, za 15 lat będziesz psom w dupę właził, żeby ci 100 złotych z mandatu spuścili bo nie starczy ci na mandat ze skromnej pensji pracownika zakładu oczyszczania miasta, joł : d!

Dark Sven 11-08-2009 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2621916)
Osobiście nie widzę w muzyce tego zespołu niczego ciekawego, a wymieniłem ją dlatego, że dla wielu 13-latek jest ucieleśnieniem metalu (chociaż może raczej punk rocka) - a nim nie jest (z pankiem też wiele wspólnego nie ma). No, ale tu są gitary i tu! ; )

Może nie są jakimś wielkim zespołem, ale grają w miare przyjemnie i porównywanie ich do Linkin Parka jest nie na miejscu ( ; Tak, wiem o co Ci chodzi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2621923)
@up

Według prawa tak. I zazwyczaj tylko według niego
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2621934)
@ DarkCieniuZiom
szczała zią, za 15 lat będziesz psom w dupę właził, żeby ci 100 złotych z mandatu spuścili bo nie starczy ci na mandat ze skromnej pensji pracownika zakładu oczyszczania miasta, joł : d!

Nie rozumiem tej pogardy dla pracownika takiego zakładu. 100 razy bardziej potrzebny i użyteczny niż kolejny człowiek z papierkiem magistra 'nie wiem po co ale było miejsce' szukający pracy.

neopostman 11-08-2009 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2621943)
Nie rozumiem tej pogardy dla pracownika takiego zakładu. 100 razy bardziej potrzebny i użyteczny niż kolejny człowiek z papierkiem magistra 'nie wiem po co ale było miejsce' szukający pracy.

To nie wyraża mojej pogardy do tych pracowników, ale to była metafora nad której sensem możesz się jeszcze raz zastanowić : d.

Ashlon 12-08-2009 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2621943)

No tak, bo osoba, ktora ukonczyla studia nie moze pracowac w tym zakladzie. Skoro ktos dostal sie na studia i je ukonczyl, znaczy, ze jest zdolny, chce rozwijac siebie, swoje horyzonty myslowe itd. itp.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akkorin
No chyba że wy mówiąc "dorosły" macie na myśli jakichś 20latków, bo już przecież w świetle prawa są dorośli.

Im ktos starszy, tym wieksza szansa, ze mysli "jak dorosly", ale masz tu wiele racji, ze ta "doroslosc" czesto zalezy od wychowania i doswiadczen zyciowych, a nie od wieku.

Dark Sven 12-08-2009 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2621962)
No tak, bo osoba, ktora ukonczyla studia nie moze pracowac w tym zakladzie. Skoro ktos dostal sie na studia i je ukonczyl, znaczy, ze jest zdolny, chce rozwijac siebie, swoje horyzonty myslowe itd. itp.

Wiesz, coraz częściej spostrzegam, że to co mówisz jest raczej stereotypem, a poprostu nie lubie takiego wywyższania (chociaż neo twierdzi, że zawarł w tym jakąś głęboką, konfucjuszową wprost myśl) ze względu na wykształcenie i prace. Czekaj, chyba coś poplątałem.

[edit]Pozwole sobie zedytowac, aby nie wprowadzac dyskusji offtopicowej - moglo to wprawdzie zabrzmiec tak, ze osoby bez wyksztalcenia wyzszego sa ograniczone itd. - nie bylo to moim celem, bo wcale tak nie uwazam. Ale faktem tez jest, ze wsrod osob wyksztalconych troche latwiej jest znalezc kogos, kto prezentuje naprawde wysoki poziom. Gdybys chcial kontynuowac ten temat - zapraszam na priv ;)

Litawor 12-08-2009 00:27

Cytuj:

Im ktos starszy, tym wieksza szansa, ze mysli "jak dorosly"
Tylko do pewnego momentu, na starość się dziecinnieje :)

Akkorin 12-08-2009 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2621981)
Tylko do pewnego momentu, na starość się dziecinnieje :)

Nagle wyobraziłem sobie starego faceta na wózku z kapturem na głowie krzycącego "JOT PE STO PROCENT".

semilunaris 12-08-2009 00:38

Papież?

Czy na starość się dziecinnieje? Niektórzy nawet przez całe życie ani na chwilę nie kończą być dziecinni. To jest fundament.

gumcajs 12-08-2009 02:50

NienawiŚĆ Do Policji Tak ZostaŁem Wychowany, Ten Kto Z Nimi Trzyma Na Zawsze Jest Przegrany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100%
Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Chwdp
Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100%

Ulrikk 12-08-2009 02:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2621669)
Nie trzeba. Pomijajac moje osobiste poglady na rap, a w szczegolnosci na czesc tego gatunku muzyki tworzonego w Polsce (jesli muzyka mozna nazwac np. cos takiego - http://www.teksty.org/Hemp_Gru,Zemsty_nadejdzie_czas), w mojej poprzedniej wypowiedzi chcialem poruszyc wiekszy problem, jakim jest akceptowanie zachowan propagowanych przez czesc tworcow hiphopowej sceny muzycznej. No chyba, ze ktos uwazam iz zasadne jest pogardzanie czyjas praca (ktora de facto chroni mu tylek), albo np. niszczenie mienia publicznego, piszac na murach "JP100% CHWDP ELO GROZNI BANDYCI" - ciekawe, gdzie taka osoba pojdzie, gdy ukradna mu telefon badz samochod.

Wiesz, taki mało ogarnięty nastolatek jak ja, czytając ten tekst zespołu HG, zrozumiał, iż nie chodzi im o cały ogół policjantów. Można łatwo domyślić się, że jakiś ich znajomy, Kuba, został przez bandę sukinsynów zabity, którzy jakby nie patrzeć- mają ludzi chronić. Więc ich złość jest zrozumiała, przynajmniej wg mnie. Zespół HG znam jedynie z utworu 63 dni chwały, więc ogólnie ciężko ich ocenić. Zawsze pozostaję słuchać feela i dody, tam nad tekstem nie trzeba kombinować.

Jeżeli sądzicie, że rap jest taki jotpe100%, to powiedzcie, ilu z was ogarnia kim jest Eldo, Adam Ostrowski, zespół Fenomen, no i po trochu 52 Dębiec?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:02.