Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   [Quest] Rookgaard SpikeSword (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220689)

RedFOg 23-09-2009 15:49

fakt 1.:
po 20:00 nie myśle...
fakt 2.:
specjalnie pisane po "angielskiemu" coby nupy zrozumiały...
fakt 3.:
nie doczytałem twojego posta i dlatego niby pomyłka tematów...

Dobra, temat do zamknięcia, odpowiedź została udzielona (nie ma SS quest...=...

SCoUF RedFog, out
-END OF TRANSSMISION-

Hakuoh 24-09-2009 02:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 2652746)
Właśnie mnie to denerwuje, po co nowy temat jak by się nie dało starego kontynuować, a najgorsze jest to że tam piszą aby go zamknąć! Tak podzielić to na 200 tematów po 1 stronę będzie na pewno lepiej... ;<

Zamknąć to!!!

Kto cię posłucha? ;[

mattie1333 24-09-2009 13:16

sof

moze to nie ma znaczenia ale zauwazyliscie skrzynke u Lily w sklepie ? jest za lada ale przeciez lily sprzedaje poty czyli rodzaj takiej jakby magi a do otworzenia drzwi do mino maga potrzeba magi.... tylko taka moja uwaga :)

nd$ 02-10-2009 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mattie1333 (Post 2653344)
moze to nie ma znaczenia ale zauwazyliscie skrzynke u Lily w sklepie ? jest za lada ale przeciez lily sprzedaje poty czyli rodzaj takiej jakby magi a do otworzenia drzwi do mino maga potrzeba magi.... tylko taka moja uwaga :)

potiony to nie rodzaj takiej jakby magi do zupy tylko eliksiry a do otworzenia drzwi do MM nie potrzeba magi do zupy, w ogóle na rooku nie ma magi.Tylko taka moja uwaga :)

@down

z tym zdaniem "w ogóle na rooku nie ma magi" to nie chodziło mi o magię tylko mage do zupy :P
i sheng tez uzywa magii

Ameriov 02-10-2009 18:18

Na Rooku nie ma także zupy, więc po co miały by być Mag(g)i?
Ale co do Magii to istnieje, blessy, runy, leczenie przez NPC... Teleporty to w sumie fizyka a nie magia, ale na siłę można i to zaliczyć.

Hakuoh 03-10-2009 02:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2658420)
Teleporty to w sumie fizyka a nie magia

Ja bym zaliczył do skryptów.

Zwiacz 04-10-2009 11:52

Spike sword

Spike sword jakby był na rookstayerow to by go na mainie* nie było Tylko by byl jakis sword ktorego na mainie nie ma...

A w to że ktoś ma spike uwierze tylko jak ktoś mi go pokaze na trade
A Sunrise na pewno GM do ss teleportowal (jeśli wogóle)

nie_mam_nicku 04-10-2009 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zwiacz (Post 2659650)
Spike sword jakby był na rookstayerow to by go na rooku nie było

Hahahahahaha :D :D :D

Cytuj:

A w to że ktoś ma spike uwierze tylko jak ktoś mi go pokaze na trade

nie martw sie, nikt ci go nie pokaze bo nikt go nie ma

Cytuj:

A Sunrise na pewno GM do ss teleportowal

roftl daj na to dowody,zreszta co z tego jakby po ogniach i kamieniach nie przeszedl

wiewioreq_are_back 04-10-2009 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nie_mam_nicku (Post 2659674)
roftl daj na to dowody,zreszta co z tego jakby po ogniach i kamieniach nie przeszedl

Skąd wiesz? Próbowałeś?

nie_mam_nicku 04-10-2009 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wiewioreq_are_back (Post 2659823)
Skąd wiesz? Próbowałeś?

Wiadomo ze po takich kamieniach jak na wysepce sie nie da chodzic.

Zwiacz 04-10-2009 22:53

Chodziło mi o to że zdobycie spike sworda na rooku jest nie możliwe
A kiedy gracz z rooka wyjdzie na main to zarobi na niego w krotkim czasie i bedzie mial nim podniete
A nie pytajcie sie o spika w thais u npc bo wam powiedza: na mainie mamy ze 1000 spików to po co ci on na rooku ?? :]

Davis97 05-10-2009 19:29

spike sword

porozmawialem troche z cipfriedem, i znalazlem cos interesującego.

Cytuj:

18:46 Rookstayer Davis [12]: Who are you job?
18:46 Cipfried: Me? Oh, I'm just a humble monk. Ask me if you need help or healing.

Tłumaczenie:

18:46 Rookstayer Davis [12]: Jaka jest twoja praca?
18:46 Cipfried: Moja? Oh, Jestem pokornym zakonnikiem. Spytaj mnie, jeżeli chcesz żebym ci pomógł lub uleczył.

Porozmawiałem także z Seymourem:

Cytuj:

18:51 Rookstayer Davis [12]: spike sword
18:51 Seymour: Only nonsense on your mind, eh?

tłumaczenie:

18:51 Rookstayer Davis [12]: spike sword
18:51 Seymour: Tylko bzdury na uwadze, co?
Seymour pewnie wie cos o spike swordzie, skoro tak sie odzywa ;d. I co do pokornego (czyt. str 3), cipfried jest pokorny. Moze ma spike sworda? Lecz co do spikie sworda, to nic nie mowi. Probowalem: spike sword, spikesword, sword of fury, maze of fury. I nic. Co wy na to?

Ekierka 05-10-2009 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Davis97 (Post 2660703)

Seymour pewnie wie cos o spike swordzie, skoro tak sie odzywa ;d. I co do pokornego (czyt. str 3), cipfried jest pokorny. Moze ma spike sworda? Lecz co do spikie sworda, to nic nie mowi. Probowalem: spike sword, spikesword, sword of fury, maze of fury. I nic. Co wy na to?

'who are you job' rlzz XDD

Zwiacz 05-10-2009 22:54

Cytuj:

Eee hehe Seymour na wszystko co powiesz tak odpowiada

Beh0lder 06-10-2009 00:11

Cytuj:

Tak zapytaj sie o dsm , bedziesz mogl zalozyc nowy temat ze jest dsm na rooku bo jakis npc odpowiedzial na to haslo co z tego ze on odpowiada tak na wszystkie hasla , skoro odpowiada na dsm to musi byc i nie ma ch*ja we wsi
// who are you job?
rotfl
Poza tym BYLO

Akkorin 06-10-2009 07:26

Cytuj:

18:46 Rookstayer Davis [12]: Who are you job?
Kim jesteś, Job?

RedFOg 06-10-2009 16:13

...
dzieci drogie, ze spamem to do tematu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450
tam se przynajmniej podyskutujecie na temat czy na rooku są zupy...

TEORIE CHOLERA JASNA MACIE, DANE MACIE, SPRAWDZAĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE A NIE ROBIĆ SPAM ***** MAĆ

Hexus 07-10-2009 21:49

Cytuj:

...
dzieci drogie, ze spamem to do tematu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450
tam se przynajmniej podyskutujecie na temat czy na rooku są zupy...

TEORIE CHOLERA JASNA MACIE, DANE MACIE, SPRAWDZAĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE A NIE ROBIĆ SPAM ***** MAĆ
@RedFOg
Mam rozumieć że tam można spamować? ;D

Ciekawe ile jeszcze tematów powstanie na temat Spike sworda...
jest 1 temat to po co robić drugi ?

rooker2009 08-10-2009 08:58

Zakladając, ze to wszystko prawda co stara sie nam przekazać pare osób w tym
temacie, to SoF jest tylko itemkiem ala "mis" z anni... ('ładny', 'świeci się', ale do
niczego się nie przydaje):p

RedFOg 08-10-2009 16:25

@hexus:
prawie 300 stron, połowa to SPAM to tam sie dopisywać, niech tu same teorie i efekty ich sprawdzania zostają...

@TOPIC:
Błagam was ludzie, czytajcie CAŁY temat a nie wpisujcie sie na ostatnią stronę z rzeczą poruszoną na początku...

Vistek 09-10-2009 20:26

No dobra ludzie od update z naszym aprentice sheng da sie zdobyc spike a wczesniej za pomoca runki antidote (MAGIA)
do mm nie da sie wejsc do ghoula tez (chyba ze nam sie nie udalo odkryc..)
ale spike sword jest niesamowicie prosty
coz ..
Potrzebne items :
Trojka Ludzi
Niesamowite Zgranie Czasowe (vt)
Magic lightwand/antidote rune

Sposob wykonania
2 osoby znikaja spike a 3 w tym samym czasie stojac \/ od znaku przy wysepce naciska albo mlw albo bierze na siebie antidote ..
da sie raz dziennie wykonac i tylko raz 1 postacia
te final roomy nie sa oszustwem
rzeczywiscie jest teleport do final roomu ale nie taki niebieski tylko poprostu nam sie tp robi ;) gdy sie chce wyjsc ladujemy w swiatyni

to tyle sprawdzone na harmonii i czekam tylko na to az wy sie o tym przekonacie

Brecht 09-10-2009 21:10

Że też nie znudziły się wam jeszcze te debilstwa. I co? Myślisz, że jesteś zabawny i oryginalny?

Zwiacz 10-10-2009 03:25

Da się jescze zniknąc spika? czy po update już sie nie da?

Vistek - Wejde na Harmonie i kto mi go pokaże?

DD-ExpLo. 10-10-2009 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vistek (Post 2663200)
No dobra ludzie od update z naszym aprentice sheng da sie zdobyc spike a wczesniej za pomoca runki antidote (MAGIA)
do mm nie da sie wejsc do ghoula tez (chyba ze nam sie nie udalo odkryc..)
ale spike sword jest niesamowicie prosty
coz ..
Potrzebne items :
Trojka Ludzi
Niesamowite Zgranie Czasowe (vt)
Magic lightwand/antidote rune

Sposob wykonania
2 osoby znikaja spike a 3 w tym samym czasie stojac \/ od znaku przy wysepce naciska albo mlw albo bierze na siebie antidote ..
da sie raz dziennie wykonac i tylko raz 1 postacia
te final roomy nie sa oszustwem
rzeczywiscie jest teleport do final roomu ale nie taki niebieski tylko poprostu nam sie tp robi ;) gdy sie chce wyjsc ladujemy w swiatyni

to tyle sprawdzone na harmonii i czekam tylko na to az wy sie o tym przekonacie

Uzywasz MLW i masz wiecej swiatla, uzywasz antidote tylko ja marnujesz. Co ty chcesz osiagnac? Jak narazie zdobyles status idioty.
Wymysl cos lepszego i zapraszam do dzialu "Twórczość."

wiewioreq_are_back 10-10-2009 18:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vistek (Post 2663200)
Potrzebne items :
Trojka Ludzi

Ty sam are items.

Rav 10-10-2009 21:22

Gdyby byla mozliwosc zdobycia tego sworda, to chyba CM nie porwalby tego ss z harmonii czy skądś indziej gdzie ten mieczyk ostatnio byl

Narcyz 10-10-2009 21:45

1. W tej bajce były smoki?
2. Potem się obudziłeś i byłeś cały mokry, nie?

Azkabanczyk 12-10-2009 00:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rav (Post 2663874)
Gdyby byla mozliwosc zdobycia tego sworda, to chyba CM nie porwalby tego ss z harmonii czy skądś indziej gdzie ten mieczyk ostatnio byl

1. Nie ostatnio....
2. Byl o tym wywiad (chyba ze Slythia -wybaczcie jak zrobie literowke w nicku) i byla tam opowiesc o Spike Swordzie na rooku.
3. Czy Harmonia, to nie mam pojecia, nie pamietam.
4. To kosmici porywaja, nie CM... :/
5. Teraz mnie powyzywajcie, bo do rana zapomne ze tu napisalem i nie bede mogl wam odpisac na wasze ciete riposty.

Pozdrowiam, Azka.

RedFOg 12-10-2009 11:59

-stwierdzono zgon-...

BYŁO WIELOKROTNIE PORUSZANE I NIE TYLKO W TYM TEMACIE O SS NA ROOKU W POSIADANIU SLYTHI (tak to sie pisze?? -.-)...

NAUCZCIE SIE DZIECI CZYTAĆ TO SIE DOWIECIE...

Niezbawiony 16-10-2009 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RedFOg (Post 2664969)
-stwierdzono zgon-...

BYŁO WIELOKROTNIE PORUSZANE I NIE TYLKO W TYM TEMACIE O SS NA ROOKU W POSIADANIU SLYTHI (tak to sie pisze?? -.-)...

NAUCZCIE SIE DZIECI CZYTAĆ TO SIE DOWIECIE...

Slytja nie ma spajk slorda bo go zgubila w depo ankh

Beh0lder 16-10-2009 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rav (Post 2663874)

1. Z tego co wiem Slythia oddała go dobrowolnie
2. Miecz został zdobyty średnio legalnie w świetle praw tibii. Srednio bo nic nie było mowy , że niedopatrzenie CM = używanie bugów więc chyba nie mogli jej zabrac.
3. Co z tego , że jest do zdobycia to nie oznacza , że CM nie może go odebrać jeżeli został zdobyty przy pomocy bugu.

Old_Game 17-10-2009 23:13

Posłóhadź moijej chistori i bendzie gutt

kubol9999 25-10-2009 11:10

Wiem ze nic to nie da ale moze to kolejna wskoazowka. Jeszcze nikt chyba o tym nie powiedzial, ale kolo jaskini z mino hellem jest tez jaskinia ze skele i tam na najnizszym poziomie tez jest 7 glazow, wiec wszystko wskazuje na to ze trzeba zrobic (lub znalezc,polozyc,itp.) 7 rzeczy (potworow,itp.). Takie jest moje zdanie.

teraz sie wyzyjcie-.-

wiewioreq_are_back 27-10-2009 18:42

screena poproszę :)

Narcyz 27-10-2009 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookmajsterzrogardu (Post 2674869)
Wczoraj o godzinie 16:00 być może jako pierwsza osoba wykonałem quest na spike sworda na świecie Nerana :cup: podpowiem wam że zagadkę można rozwiązać w mieście a nagrodę otrzymujemy od jednego NPC odkryłem to całkiem przypadkiem i na razie nie dam spoilera w końcu każdy chce mieć taki miecz dodam tylko że nie można nim atakować ale nie zmienia to faktu że jest sporo wart dostałem także email od cipsoftu z gratulacjami zdobycia spike sworda

Hahahahhahaha umarłem :D
E-maila od Cipsoftu... Później się obudziłeś i byłeś cały mokry, nie?

Philip. 27-10-2009 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wiewioreq_are_back (Post 2674892)
screena poproszę :)

Najpierw to wyczuj marną prowokację ;)
Zresztą każdy może sobie zrobić fake w którym ma spike sworda :)

Philip. 27-10-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookmajsterzrogardu (Post 2674965)
Screena dam później teraz nie wbiję bo Nerana jest pełna a ja nie mam pacca możecie wierzyć lub nie ale na prawdę dostałem email z gratulacjami pisali także o tym że stracili już wiarę w to iż ktoś go zdobędzie bo ludzie się męczyli tyle lat nie wiem po co wam były te różne teorie wystarczy pogadać z kilkoma NPC oraz przeczytać jedną książkę która znajduje się na rooku

Pełna?Bardzo śmieszne.

http://img101.imageshack.us/img101/4649/beztytuuhx.png

Wyjdź marna prowokacjo.

wiewioreq_are_back 28-10-2009 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookmajsterzrogardu (Post 2674965)
Screena dam później teraz nie wbiję bo Nerana jest pełna a ja nie mam pacca możecie wierzyć lub nie ale na prawdę dostałem email z gratulacjami pisali także o tym że stracili już wiarę w to iż ktoś go zdobędzie bo ludzie się męczyli tyle lat nie wiem po co wam były te różne teorie wystarczy pogadać z kilkoma NPC oraz przeczytać jedną książkę która znajduje się na rooku

Skąd wiesz co pisali? Przecież to było po angielsku.

Duch Niespokojny 01-11-2009 09:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Philip. (Post 2674959)
Zresztą każdy może sobie zrobić fake w którym ma spike sworda :)

Ale założę się, że nie potrafiłby sfake'ować tego maila od Cipsoftu :D

Disseny__ 02-11-2009 18:10

ja tyż mam spajk słorda!!!1oneonejedenaście mam naprawde komuś na titani moge pokazac a skrinuw nie umiem robic to nie zrobie ale spajka mam serio

A tak na poważnie, to wiemy, że post Rookmajsterzrogardu jest prowokacją, ale podsunął mi pewien pomysł. Może rzeczywiście trzeba napisać coś do NPC? Próbowaliście do nich napisać jakieś słowo, np. "Mino Mag", albo coś innego na ten temat? Ja aktualnie nie mam zainstalowanej Tibii, więc nie sprawdzę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:18.