Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jak odzyskać rl-life ?-Czyli o powrocie do (szarej) rzeczywistości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=223133)

Kurczakos 25-10-2009 20:27

Jeżeli chodzi Ci o odnowienie znajomości, i więzi towarzyskich to polecam Simsy.

Beh0lder 25-10-2009 20:29

Graj dużo i jedz wyrobią ci się mięsnie szczęki i nadgarstka ze jak walniesz klawiatura w kogos to mu leb odetniesz

@up rotfl ;s

CytrynowySorbet 25-10-2009 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2673658)
Jeżeli chodzi Ci o odnowienie znajomości, i więzi towarzyskich to polecam Simsy.

Ale tylko na kodach.

@Ryba: No przecież właśnie o tym mówię!

Blind_Farmer 25-10-2009 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2673658)

Już po raz drugi ktoś pisze o Simsach w tym temacie, widać jakie macie skojarzenia do słowa "rl-life";(

Beh0lder 25-10-2009 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blind_Farmer (Post 2673666)
Już po raz drugi ktoś pisze o Simsach w tym temacie, widać jakie macie skojarzenia do słowa "rl-life";(

A ja mam inne skojarzenia na slowa "rl-life" - A co to takiego!? :p

@top
idź na dziw..

CytrynowySorbet 25-10-2009 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2673672)
A ja mam inne skojarzenia na slowa "rl-life" - A co to takiego!? :p

@top
idź na dziw..

A jak on się nie dziwi? Zdziwienie jest rzeczą niespotykaną, waćpanie.

Slivi 25-10-2009 21:44

chyba mial na mysli panie lekkich obyczajow, czyli prostytutki xdd

Hovvner 25-10-2009 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2673480)
Dziewczyny płaczą, że nie mogą schudnąć? Swego czasu raz wybrałem się z kolegami do galerii na piechotę, jakiś 1 km w tę i w z powrotem, przeraziłem się bo po powrocie ważyłem 3 kg (!) mniej. Od tego czasu siedzę w domu...

Takie rzeczy to tylko w Szczecinie!

Albertus 25-10-2009 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slivi (Post 2673740)
chyba mial na mysli panie lekkich obyczajow, czyli prostytutki xdd

po paru wizytach wróci do świata realnego ;D i pozna jego uroki.

Corgar Frizz 26-10-2009 03:14

@Siłownia
Nie mam pojęcia skąd w ludziach bierze się przeświadczenie że na siłkę chodzą bezmózgie koksy, które chętnie wyśmieją kogoś kto jest od nich inny. Sam też tak myślałem, a gdy poszedłem nagle okazało się że nikt nie ma ochoty ze mnie piać. Wręcz przeciwnie, muszę przyznać że to byli bardzo mili ludzie.

Nie ma sensu zastanawiać się nad tym jak będzie na siłowni, trzeba pójść i doświadczyć tego empirycznie. Zwykle okazuje się że nasze wyobrażenia są o wiele gorsze od tego co nas czeka. Więc nie ma co się użalać nad tym jak źle będzie, tylko pójść. W najgorszym wypadku stracicie kasę za 1 dzień/miesiąc.

Corgar Frizz

Albertus 26-10-2009 08:12

up. Myślę ze w większym mieście jest tak jak mówisz , ale nie u nas. U nas jak ktoś chudy zaczyna ćwiczyć na siłce to jest wyśmiewany przez pól miasta bo plotka szybko się rozchodzi. Jak ludzie zaczynają to kupują sami sprzęt i duuzoo odżywek itp. i ćwiczą w domu by dojść do jakiejś normy z która mogą ćwiczyć publicznie.

Trochę tu głupie... i mi się to osobiście nie podoba.

I wcale nie mowie ze ludzie co tam ćwiczą to debile itp. bo jest tez dużo w porządku ,ale znajdzie się jeden debil co rozpowie wszystkim ile podnosisz tak a ile tak , i masz sprawę pozamiatana.

Ja np. Chętnie bym przypakował , tyle ze na siłkę mi wstyd iść a kupować sprzęt to za dużo pieniędzy.

w wiekszosci przypadków nie przejmuje się tym co ludzie o mnie gadają , ale nie zniósłbym gadki ze podnoszę mniej od kogoś tam kogo bym rozniósł w 2 minuty... (np.) U mnie w walce liczy się szybkość ; siły dużej nie posiadam tyle ze jestem szybki.

Rafayen 26-10-2009 09:47

Znalazłem ciekawe rozwiązanie polecam marihuane gdy zapalisz z kolegami to napewno na paleniu się nie skończy, raz że dobrze się bedziecie bawić, dwa pewnie pójdziecie coś zjeść ( można przyokazji palenia marihuany dużo przytyć ) to trzy napewno będa się chcieli jeszcze raz spotkać =P i po brehtać się razem więc zacznie się coś w twoim życiu, jakieś wypady rowerowe na łąke + koc + joint + sok bananowy mmm =) a jeszcze jak znajdziesz dziewczyne która pali i jest ogólnie zajebista to zazdroszcze.

Polecam ;)

Pan i Wladca 26-10-2009 10:47

Oglądnij sobie film "Supersamiec", oni tez byli oderwani od rzeczywiści i próbują do niej wrócić :>

Beh0lder 26-10-2009 14:29

Cytuj:

więc zacznie się coś w twoim życiu, jakieś wypady rowerowe na łąke + koc + joint + sok bananowy mmm =) a jeszcze jak znajdziesz dziewczyne która pali i jest ogólnie zajebista to zazdroszcze.
Albo chwianie się ciemną ulicą w poszukiwaniu dealera ;d.Oczywiscie nie musi , ale wiadomo jak mozna skonczyc ^^ nooo i od tego lvl nie urosnie

Dragon-Fly 26-10-2009 15:48

CYTRYNOWY
Cytuj:

Siłka? Haha. Tam ludzi takich jak ja się nie toleruje.
A, k***a, byłeś na siłowni w Twojej okolicy? No właśnie. Sprawa wygląda tak, że z reguły spotyka się bardzo miłe osoby, które się z Tobą witają, pomagają jak trzeba, doradzą i nie będą Cię gnębić za to, że np nie wyciśniesz 40 kg. Ja u siebie spotykam takie osoby (m.in. jedna podobnie zbudowana jak Ty), z których nikt się nie śmieje.
Pochodzisz, wspomożesz się czymś i powoli, miesiąc po miesiącu, będziesz przybierał na masie. Wjola \o/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2673915)
Ja np. Chętnie bym przypakował , tyle ze na siłkę mi wstyd iść a kupować sprzęt to za dużo pieniędzy.

Wstyd iść na siłownie? Nie rozumiem Oo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2673915)
w wiekszosci przypadków nie przejmuje się tym co ludzie o mnie gadają , ale nie zniósłbym gadki ze podnoszę mniej od kogoś tam kogo bym rozniósł w 2 minuty... (np.) U mnie w walce liczy się szybkość ; siły dużej nie posiadam tyle ze jestem szybki.

Super, skończ offtopować. Obyś trafił kiedyś na jakiegoś wrestlera-amatora, któremu wisi Twoje machanie rączkami nie wiadomo jak szybko :s.

Albertus 26-10-2009 16:06

up. Wstyd z powodu tego ze mało wycisnąłbym.

refresher 26-10-2009 17:46

Kup sobie D&D lub inne RPG, zaproś znajomych/zapłać podwójnie w domu publicznym za grę i grasz :)
Możesz też pójść do domu publicznego. B)

Muszkiet 26-10-2009 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez refresher (Post 2674164)
Kup sobie D&D lub inne RPG

Oj zastanowił bym się czy to dobra rada, nie jest to jakieś hobby uniwersalne które podoba się każdemu.

Hovvner 26-10-2009 21:15

Kto powiedział że rl life to spędzanie lwiej części czasu poza domem czy ze znajomymi? Pff, gratuluje podejścia.

Spędzanie czasu z rodziną się niby nie zalicza? Bo obciach, co?

Gelt 26-10-2009 21:44

Good point. Aczkolwiek on chyba cos pisał o nowych znajomych..;)

Kolejny temat gdzie Albertus robi zadymę i robi się offtop, który nie ma KOMPLETNEGO związku z niegłupim tematem. W końcu.

Norenx 26-10-2009 22:18

czytajac ten temat, swtierdzilem, ze musze tu cos napisac! Cytrynowy, nie sluchaj tych downow, idz przede wszystkim do lekarza rodzinnego, on Ci da skierowanie i powie co dalej z tym robic, przeciez taka waga na taki wzrost to anoreksja....

CytrynowySorbet 26-10-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norenx (Post 2674426)
czytajac ten temat, swtierdzilem, ze musze tu cos napisac! Cytrynowy, nie sluchaj tych downow, idz przede wszystkim do lekarza rodzinnego, on Ci da skierowanie i powie co dalej z tym robic, przeciez taka waga na taki wzrost to anoreksja....

Aż tak strasznie nie wyglądam, chociaż chodzić w samej koszulce, czy nawet ją zdjąć to wstyd że...
(swoją drogą w te wakacje nie byłem nad żadną rzeką / jeziorem / morzem yhy yhy ;().

Gelt 26-10-2009 22:25

Nie lekarz rodzinny tylko dietetyk.

Hovvner 26-10-2009 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2674427)
Aż tak strasznie nie wyglądam, chociaż chodzić w samej koszulce, czy nawet ją zdjąć to wstyd że...
(swoją drogą w te wakacje nie byłem nad żadną rzeką / jeziorem / morzem yhy yhy ;().

Napisz do mikołaja liścik o mutant massa pod choinkę :P

I zacznij ćwiczyć, chodzić na siłowni - nawet jeżeli masa nie pójdzie w górę to siła wzrośnie, a to nieźle rozbija bariery psychiczne :)

Beh0lder 26-10-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2674366)
Kto powiedział że rl life to spędzanie lwiej części czasu poza domem czy ze znajomymi? Pff, gratuluje podejścia.

Spędzanie czasu z rodziną się niby nie zalicza? Bo obciach, co?

kilka minusow spedzania czasu z rodzina
1. lvl ci nie urosnie
2. m lvl tez
3. ani shielding
4. walenie z axa też
5. jezeli spedasz czas z matka to za to urosnie ci walenie z krzesla
6 nuuuda
7 to frajerskie
8. i takie noobskie
9. tak nie robi prawdziwy pr0
10. power gamer tym bardziej
11. frustrowanie sie rodzina > frustrowanie sie dedem
12. za boty jest ban (chyba nie myslales ze prawdziwy pro zostawia swoja postac na pastwe losu !?)
13. twoja gildia poczuje sie zazdrosna
14. i twoj tibijski brat
15. twoja pixelowa dziewczyna tez
16.

Hovvner 26-10-2009 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2674457)
kilka minusow spedzania czasu z rodzina
1. lvl ci nie urosnie
2. m lvl tez
3. ani shielding
4. walenie z axa też
5. jezeli spedasz czas z matka to za to urosnie ci walenie z krzesla
6 nuuuda
7 to frajerskie
8. i takie noobskie
9. tak nie robi prawdziwy pr0
10. power gamer tym bardziej
11. frustrowanie sie rodzina > frustrowanie sie dedem
12. za boty jest ban (chyba nie myslales ze prawdziwy pro zostawia swoja postac na pastwe losu !?)
13. twoja gildia poczuje sie zazdrosna
14. i twoj tibijski brat
15. twoja pixelowa dziewczyna tez
16.

Żenua ;/
Ukryty tekst:
Wiadomość, którą wprowadziłeś, jest za krótka. Aby uniknąć bezsensownych komentarzy wprowadziliśmy ograniczenie minimalnej długości woadomości do 10 znaków. Jeśli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nie pisz nic.

Vasth 26-10-2009 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2674054)
up. Wstyd z powodu tego ze mało wycisnąłbym.

Jedna konkretna rzecz. Sprobuj - potem komentuj. Nie wiesz czym jest silownia. To nie pokaz strong manów rofl : S Tam czasem chodza nawet dziady po 60 lat co sa o krok od zawalu. Nie widze aby ktos sie z nich wysmiewal. Przede wszystkim trzeba wiedziec co sie na tej silowni powinno robic. Jezeli robisz zle - napewno Cie upomną ew (czesciej) wysmieja. Polecam poczytac treningi dla poczatkujacych i zaznajomic sie z urzadzeniami (how2). Juz polowa sukcesu za nami. Druga polowa to wytrwalosc. (do wytrwalosci dochodzi odpowiednia dieta)

#about masy Cytrynowego~
Mam dokladnie tak samo ze nie wiadomo ile zjem tych niezdrowych rzeczy i obiadow x2 to ni chuja nie przytyje. Jednak ten problem mozna rozwiazac przez diete wysokobiałkowa. (ew. odzywki (nie, to nie zadne sterydy! : P))
Najwiekszym problemem jest wytrwalosc co do treningow i zazywania ohydnych w smaku odzywek : ).
'nie daje rady pompek nawet to co ja bede sie pakowal w silownie' - Na silownie chodza rowniez dziewczynki ktore zapewne wyciagaja mniejsze wyniki niz Ty wiec napewno nie bedziesz najgorszy!

To samo polecam autorowi tematu. Silownia. Ktora wyzwoli Cie choc fizycznie od kompleksow ktore zapewne masz skoro siedziales tyle na kompie. I nie mowie tu o tym zeby byc jakims koksem z miesniami na wierzchu tylko ogolnie o aktywnosci fizycznej. Ktos tam z gory wspomnial o seksie. Troche sie zagalopowaliscie. On nawet dziewczyny nie ma. Po co wchodzic az tak daleko. Ale rzeczywiscie to tez jest bardzo dobry (i przyjemny) trening ktory wzmocni nas nie tylko fizycznie : ). Jednak duzo zalezy tu od partnerki. Whatever troche odbieglem od tematu.

Jeszcze chcialbym dodac iz swoja wytrwalosc (choc nie do konca idealna) wyrobilem sobie po ogladnieciu anime Dragon Ball. _/ (anime z prostym przekazem bohatera ktory dazy za wszelka cene do celu, wytrwaly ponad wszystko mimo iz niektorzy urodzili sie 'lepsi' - nie poddawal się. Przez co osiagnal sukces.)

Beh0lder 26-10-2009 23:18

@up
zamierzony efekt osiagniety xd
zniknęło mi kilka punktów to moge pospamować od co ... choc lepiej zbluzgac albertusa.. emh
Cytuj:

czy mi sie wydaje czy on napisal ze duzo je..?
Aww może ma zanik miesni <lol >

Hovvner 26-10-2009 23:23

Dieta bogata w białko to tylko jedna strona medalu. Ważna jest również odpowiednia liczba węglowodanów i tłuszczy z 'dobrych źródeł', od szamania niezdrowych rzeczy można sobie żołądek zaorać :x

Beh0lder 26-10-2009 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2674482)
Dieta bogata w białko to tylko jedna strona medalu. Ważna jest również odpowiednia liczba węglowodanów i tłuszczy z 'dobrych źródeł', od szamania niezdrowych rzeczy można sobie żołądek zaorać :x

Pier...
ja żrem masę nie zdrowego gowna i jak mialem 160 to wazylem tyle co wy majac 180 xD.Koleś dużo pali i tyle.

Hovvner 26-10-2009 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2674499)
Pier...
ja żrem masę nie zdrowego gowna i jak mialem 160 to wazylem tyle co wy majac 180 xD.Koleś dużo pali i tyle.

No tak, szczególnie takie przypadki jak ja, że po skończeniu pływania w dwa lata 75->98, yoyo

CytrynowySorbet 27-10-2009 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2674499)
Koleś dużo pali i tyle.

Gardzę papierosami. To tak gwoli ścisłości.

I zdecydowałem, że na razie sobie siłownię odpuszczę. To by nie miało sensu jeśli nic bym nawet nie udźwignął. Zamierzam sobie kupić sztangę i ciężarki, i na początek jakiegoś gainera, żeby przyspieszyć, przynajmniej na początku, efekty. A potem się zobaczy :s...

Corgar Frizz 27-10-2009 15:47

@Sorbet
Sztanga + hantle + ławeczka i możesz robić praktycznie całość ćwiczeń ogólnorozwojowych jakie dostaniesz w pierwszych miesiącach na siłowni. Tylko nie przesadź na początku, bo początkowe zakwasy są naprawdę bolesne. A jak pojedziesz po bandzie to możesz mieć problemy z poruszaniem się przez następny tydzień.

Corgar Frizz

Beh0lder 27-10-2009 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2674711)
Gardzę papierosami. To tak gwoli ścisłości.

I zdecydowałem, że na razie sobie siłownię odpuszczę. To by nie miało sensu jeśli nic bym nawet nie udźwignął. Zamierzam sobie kupić sztangę i ciężarki, i na początek jakiegoś gainera, żeby przyspieszyć, przynajmniej na początku, efekty. A potem się zobaczy :s...

chodzilo mi o to ze duzo kalorii palisz xD

CytrynowySorbet 27-10-2009 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2674721)
chodzilo mi o to ze duzo kalorii palisz xD

Aaa to wybaczam xd

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2674718)
@Sorbet
Sztanga + hantle + ławeczka i możesz robić praktycznie całość ćwiczeń ogólnorozwojowych jakie dostaniesz w pierwszych miesiącach na siłowni. Tylko nie przesadź na początku, bo początkowe zakwasy są naprawdę bolesne. A jak pojedziesz po bandzie to możesz mieć problemy z poruszaniem się przez następny tydzień.

Corgar Frizz

Problem w tym, że fundusze są dość ograniczone (i tak będzie to "prezent" na 18tke), i w domu mi się to nie zmieści, chyba że w kuchni ale co ja będę w kuchni ćwiczył?

@down: Ha ha.. W towarzystwie całej rodzinki i ich znajomych gapiących się na mnie jak na jakąś sierotę.

Muszkiet 27-10-2009 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2674726)
co ja będę w kuchni ćwiczył?

Będziesz ćwiczył i jadł.

Corgar Frizz 27-10-2009 16:17

Wymiar to raczej nie jest problem, sama ławka wielka nie jest, ponadto jest składana. A bez ławki trening w domu będzie dość ograniczony. Oczywiście da się obejść bez ławki, ale przy niektórych ćwiczeniach będziesz musiał się nieźle nakombinować.

Kupno sztangi, kompletu hantli i ławeczki to około 260zł. Na początek taki zestaw będzie idealny.
http://allegro.pl/item789808073_prom...0_kg_gryf.html
http://allegro.pl/item780190180_gryf...tan_sport.html
http://allegro.pl/item793481696_lawk...a_sprawdz.html

Ale i tak najlepszym wyjściem będzie siłownia. Będziesz ćwiczył pod okiem profesjonalistów. Nie martw się że nie będzie ciężarów dla ciebie, na siłowniach mają pełne zestawy i jedynie największe koksy mają problem ze znalezieniem czegoś dla siebie.

Corgar Frizz

Vasth 27-10-2009 19:11

Polecam przeczytac moj poprzedni post w ktorym rowniez polecam silownie. Rzeczywiscie pominalem to ze bedziesz tam pod okiem profesjonalistow ; d Tak jak mowilem: sa ciezary dla dziewczynek takze naprawde podołasz. Na dodatek wyjdzie taniej niz kupno tego zlomu ktore masz zamiar umiescic w domu. Nie polecam odzywek na poczatku. Jedziesz treningiem ogolnorozwojowym przez miesiac moze dwa i mozesz zaczac poszczegolne partie miesni + odzywki.

Argen 27-10-2009 19:17

Ta, z gainerem poczekaj conajmniej miesiąc, chociaż moim zdaniem poczekać troche dłużej nie zaszkodzi. GainBolic 6000 jest niezłym wyborem, chociaż pewnie da rade znaleść coś jeszcze lepszego. Zapisuj się na siłke, w najgorszym wypadku klate robisz na samym gryfie, który unosi nawet moja 13-letnia siostra, więc no problem.

CytrynowySorbet 27-10-2009 19:52

Długo się zastanawiałem nad tym i naprawdę siłka odpada, za bardzo się wstydzę i w ogóle trudno byłoby mi się tam odnaleźć (żaden kumpel nie chce ze mną pójść :(), poza tym, niestety, strasznie ode mnie bije homo-seksualnością, jeszcze się boję co mi tam zrobią :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:20.