![]() |
Wg mnie Ziobro ma wieksze szanse wyboru niz Kaczynski. Wystarczy popatrzec, co sie dzialo podczas wyborow do Parlamentu Europejskiego - wygral w cuglach z kandydatem PO. Ma on przyklejona latke srogiego szeryfa, co wielu ludziom sie podoba.
|
Cytuj:
|
@up
Niestety tak Ciekawi mnie jak wypadnie Napieralski, zawsze mialem go za bezbarwnego polityka, moze pokaze cos ciekawego chociaz zdaje sobie sprawe ze nie ma szans, niestety u nas rzadzi telewizja. |
Ja będę głosował na Napieralskiego.
|
Wedlug mnie Napieralski jest dosc bezbarwnym politykiem. Jedynym plusem jest chyba to, ze blizej mu do lewicowca niz do lewaka.
|
Napieralski , Napieralski ehh Kalisz byłby fajniejszy ;<.
|
Cytuj:
Może byłby mniejszym złem, ale mojego głosu nie dostanie. Choćby za to, co teraz robi z SLD. Swoją drogą ciekawe, dlaczego wyrażacie swoje zainteresowanie nim. |
Przy przedstawianiu swojego komitetu podkreslal ze chce dotrzec do mlodych, jestem ciekawy jak.
Przeraza mnie to ze nie ma zadnej alternatywy dla PO i PiS masakra, telewizja skutecznie pierze mozgi obywatelom. Cytuj:
Dla potwierdzenia http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html |
Ja będę głosował na Gertycha, bo on kocha nasz kraj - Polskę. A tak na serio to żaden kandydat mi się nie podoba - czyli random.
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Szkoda mi ludzi, którzy będą głosować na tego kretyna Korwina-Mikke. Już bym Leppera wolał jako prezydenta. |
Cytuj:
Chociaż faktem jest, że Napieralski to lepszy kandydat niż Szmajdziński. Przynajmniej jest za młody, żeby mieć coś poważnego na sumieniu. |
Cytuj:
Nawet nie wiesz jak mnie cieszy 'antykorwinizm' u takich idiotow jak ty, tym chetniej na niego zaglosuje. |
Cytuj:
Abstrahujac od powyzszego, SLD trzyma sie na gdzies na marginesie polityki tylko dzieki temu, ze jeszcze zyje czesc pokolenia komunistycznego popierajacego socjal. Jesli to pokolenie wymrze, to SLD odejdzie w niebyt, bo burczenie na kosciol to za malo, zeby wygrac z PISem, ktory de facto tez jest partia socjalna, ale nowoczesniejsza i o ideologii bardziej przystajacej do przekonan Polakow. |
Cytuj:
|
Partyjniactwo mode on http://www.rp.pl/artykul/468722_Komo..._podpisal.html
Komorowski zaczął swoją prezydenturę od mocnego uderzenia. Agenci świętują, zdrajcy Polski świętują, komuchy świętują. |
Kornel Morawiecki,
miałem z nim wykłady z analizy w tamtym roku, bardzo inteligentny człowiek i często latał do Brukseli*, więc jako tako na polityce się zna. A jeśli do 2giej tury przejdzie Komo i Jarek, to głosuję na tego 1. *dodałem, gdyż wszystko inne można sobie wyczytać w necie |
Cytuj:
Dopóki ta grupa nie wymrze sytuacja w kraju nie poprawi się. A co do realnego poparcia dla SLD - powinno ono podskoczyć 25-30% przy założeniu, że partia pozbędzie się bezbarwnych, komfromistycznych liderów i wróci do ideałów lewicowych, bo na dzień dzisiejszy SLD ma z lewicą tyle wspólnego, co PiS z prawicą. |
Demokracja nie tylko w Polsce ale i wszedzie ma to do siebie, ze wygrywa w niej ostentacyjny i prymitywny populizm.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Gdzie to uslyszales, wyczytales? Znajdz mi dowod na to.
Jak to napisales niedawno w temacie o katastrofie - zrodlo albo won :) Oczywiscie Korwin nigdy nie popieral zmuszania kobiet do siedzenia w domach wiec od razu napisze - jego poparcie dla tradycyjnego modelu rodziny objawia sie w tym, ze we wlasnej rodzinie ma taki uklad - on przynosi pieniadze, pracuje, a zona zajmuje sie domem. Nic ponad to. |
Cytuj:
1) Mezczyzna pracuje 8-16, zarabia 5000zl, wraca do domu, gdzie jest cieply obiad/posprzatany dom/odchowane dzieci. Zona, jak sie "wyrobi" szybciej, to ma wiecej czasu dla siebie. 2) Facet pracuje 8-16 i zarobi 2500zl, kobieta pracuje tyle samo i tyle samo zarabia. Oboje wracaja do domu, w ktorym trzeba zrobic obiad (bo nie mial kto go zrobic), posprzatac, zajac sie dzieckiem, ktore wczesniej bylo a) albo u dziadkow (czyli dorzucamy im bachora na stare lata) lub b) pod opieka opiekunki (ktorej trzeba placic). Efekt - zarobki te same, ale mniej pieniedzy i mniej czasu. Osobiscie wolalbym model nr 1 i jesli w zyciu mi sie dobrze ulozy, to wlasnie tak to zorganizuje. Zastanawiales sie kiedys, czemu w bogatych rodzinach pracuje czesto tylko 1 osoba, a druga zajmuje sie domem? Ale ciemnota kupi haslo "wyzwolone kobiety do pracy!" i bedzie tyrala od rana do wieczora :) |
Cytuj:
PL, Olechowski, Andrzej, Leader Civic Platform |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Zmyslasz argumenty, potem piszesz zupelnie nie na temat. Wyjdz i nie osmieszaj sie dalej. |
dawno mnie nie było na forum, ale widzę że nic nie straciłem, juz całkiem zeszlo na psy ;p
a co do tematu, to przydaloby sie zedytowac sonde, dodac aktualnych kandydatow i wykreslic, tych ktorzy jednak nie beda startowac |
Cytuj:
|
Cytuj:
Wydaje mi sie, ze zadna kobieta (kobieta, nie feministka, bo to nie sa kobiety ^^) nie powiedzialby "nie" takiej sytuacji. Cytuj:
@topic : Coz, ciekawe, czy powtorzy sie historia z 2005 roku, gdzie Krol Sondazy przegral z Kaczynskim. |
Cytuj:
|
JKM - odpada, oszołom jakich mało. Same jego poglądy są debilne. Wolny rynek nie ma prawa zaistnieć bo jest dokładnie tym samym co komunizm/socjalizm. Utopia której nigdy nie będzie. Jego poglądy można między bajki włożyć i nadawać w kosmos.
Olechowski - plankton. Kaczyński - brat zginął w katastrofie lotniczej. Cała sprawa z Wawelem, później wańka wstańka z kandyduję ale nie bo kandyduję. Człowiek, który może i chciałby się dogadać, ale razem z nim idzie bagaż w postaci Kurskich czy Pospieszalskich. A oni nie odpuszczą łże elitą. Komorowski - pomimo rabanu który pieski z pisu robią, wypełnia obowiązki prezydenta, nie przeginając w żadną ze stron. Jednocześnie jest to najbardziej nijaki kandydat, który najchętniej dogodziłby wszystkim i nikomu. Drugi Kwaśniewski. Makowiecki - czytałem z nim kilka wywiadów. Terrorysta mitoman, tak w skrócie można nazwać. Mający żal do całego świata że o nim zapomniano. To tak jakby dziecku z sudanu zamiast zacinającego się kałacha dać walizkę nuklearną. Więcej kandydatów nie pamiętam. I znowu trzeba będzie wybrać. Między Polską liberalną (BUAHAHAHAHA) a solidarną (BUEHEHEHEHEHEHE). Tylko że ja już mam dość dzielenia mnie na ich i zomo, mam dość wyciągania trupów z SBkowej szafy i rozliczania wartości ludzi na podstawie donosów na ncih pisany. Ja zwyczajnie mam w dupie to czy nas zdradzili przy okrągłym stole czy nie. Ja po prostu mam propozycje. Każdy urodzony przed 80 rokiem won z polityki/biznesu/życia publicznego. Wtedy będziemy pewni, że wszyscy są czyści jak łza i będzie można w końcu coś zacząć robić a nie szczekać na siebie nawzajem. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Kaczyński jest na to zbyt ambitny i zbyt chory na władzę, imho jeśli dać mu prezydenturę w łapę będzie starał się robić więcej niż to, na co pozwala mu urząd i oczywiście w oparciu o własne uprzedzenia, z czego nic dobrego wyniknąć nie może. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
JKM ma światopogląd, który rozmija się z moim chyba niemalże we wszystkim.
@down Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wytłumacz mi, dlaczego gdy pracują mąż i żona, to mąż musi mniej zarabiać niż gdyby pracował sam? Nie rozumiem tego. |
Cytuj:
To był żart. JKM od zawsze jest za uwolnieniem wszystkiego od wszystkich z jednoczesnym prikazem że jeżeli za bardzo się uwolnisz to dostaniesz kule w łeb. Definicję tego co znaczy "za bardzo się uwolnisz" będzie oczywiście ferrowana przez JKM (bo kogóż by innego?), a że każdy w domu będzie miał haubicę (no co?) to już insza inszość. @Vil Ale w sumie prezydent w polsce to jest figurant. Może bodajże raz zawetować ustawę i raz wysłać ją do TK. I to chyba wszystko co może. BTW. uważam za mega zabawne, że tak pro Prawo i Sprawiedliwościowa partia jak PiS nigdy nie wpadła na pomysł żeby stworzyć funkcję wice prezydenta, który pełniłby obowiązki za głowę państwa dokładnie po myśli głowy państwa. A tak to się nagle okazało że i prezydent i premier z tej samej opcji i ZDRADA!!!! ZDRADA!!!!!! Ad rem: Brudna kampania prezydencka się zaczęła!! A tak miało być pięknie, wspaniale, solidarnie kurwa mać. Najpierw pisowczycy uderzyli z programem Solidarni 2010 oraz ulotkami przypominającymi. Na odpowiedź nie trzeba było długo czekać, łże elity uzyskały głos w postaci Kuby "Mucha wanna lick" Wojewódzkiego oraz Michała "brak ksywki" Figurskiego. BTW. Wojewódzki przez megafon brzmi fajnie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:15. |