Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zwierzęta w Chinach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229189)

Yoh Asakura 29-03-2010 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2746742)
Gdybyś się tam urodził, też byś to robił.

A może poszedłby w ślady Spartakusa i przeprowadził rewoltę?

Ashlon 29-03-2010 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746684)
Wybacz, Ashlon, ja cierpię na arachnofobie, więc dla mnie populacja pająków powinna być eksterminowana :P
But I got the point. Ale to jest tylko i wyłącznie sucha, wyprana z emocji logika. Człowiek to coś, co jest targane emocjami i oczywistym jest to, że będzie mu szkoda czegoś, co mu się podoba, a coś, co jest wstrętne, nie wzbudzi u niego litości.

Heh, no to juz zmienia postac rzeczy :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse
Przeczytaj co napisałem. Traktowany TAK JAK w Chinach. Jeśli pies nie był gnębiony, źle traktowany, bity czy wyrzucony to wątpię, by był agresywnie nastawiony do ludzi. A jak widać, niektóre psy obdzierane ze skóry i zamykane w klatkach nie są skore do gryzienia.

Podazajac twoja logika mozna stwierdzic, ze pies, ktory nie jest bity nie ma prawa ugryzc czlowieka, a to nieprawda. Czlowiek, jako istota inteligentna, czasami potrafi zabic "bo tak", a nie zrobi tego pies? Juz nie robmy z niego ostoi spokoju i empatii. Pies to miesozerca, stworzony jest do zabijania, a to, ze obecnie jest ulegly nie oznacza, ze instynktownie spokojny pies nie stanie sie agresywny w stosunku do czlowieka.

Otakuma 29-03-2010 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mxero (Post 2746736)
I dobrze że im bombe atomową spuscili. Jak tam można :/ nie moge ...;(

Taa? Kiedy i kto spuścił na Chiny bombę atomową, możesz mi przypomnieć? Chyba ci się kraje złotko pomyliły ;)

Juzefek 29-03-2010 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2746711)
Wystarczy, że przypadkiem nadepniesz psu na ogon i może cie dziabnąć...

A człowiek to niby co zrobi? Też najczęściej odpowie agresją, tyle, że w przypadku człowieka może to być agresja słowna.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746756)

I pewnie by skończył jak Spartakus.

Pan i Wladca 29-03-2010 19:12

Psu nie powiesz " sory stary, przypadkiem" tzn. powiesz ale gówno zrozumie. Dziabnie instynktownie.

Nari 29-03-2010 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746756)

Może. Ale większa szansa jest na to, że albo dziergałby buty, albo łatałby dywany, albo obdzierałby psy ze skóry żywcem.

Yoh Asakura 29-03-2010 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2746785)
Może. Ale większa szansa jest na to, że albo dziergałby buty, albo łatałby dywany, albo obdzierałby psy ze skóry żywcem.

A pokażesz mi, jak obliczyłeś tę szansę?

Nari 29-03-2010 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746791)

Nie.

Oszacowałem ją na podstawie moich wiadomości o Chinach, które od czasu do czasu aktualizuję i sprawdzam.

Yoh Asakura 29-03-2010 21:30

No to zarzuć czymś.

Erverse 29-03-2010 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2746773)
Psu nie powiesz " sory stary, przypadkiem" tzn. powiesz ale gówno zrozumie. Dziabnie instynktownie.

Gdy ja przypadkiem nastąpie na ogon czy łapę mojego psa to pisknie, ja powiem coś w stylu "sory(: D)" i od razu merda ogonem, nie zdarzyło się żeby mnie dziabnął a trochę już tych psów miałem.

Juzefek 29-03-2010 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746791)

Nie musi liczyć, logicznie myśląc można dojść do wniosku, że większość robotników w Chinach robi buty, ciuchy zabawki itp. niż myśli o rewoltach, bo gdyby tam było zbyt dużo osób o tendencjach buntowniczych to by zbyt dużo nie posklejali bubli.

Yoh Asakura 29-03-2010 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2746818)
Nie musi liczyć, logicznie myśląc można dojść do wniosku, że większość robotników w Chinach robi buty, ciuchy zabawki itp. niż myśli o rewoltach, bo gdyby tam było zbyt dużo osób o tendencjach buntowniczych to by zbyt dużo nie posklejali bubli.

Czemu z góry zakładasz, że on w Chinach byłby robotnikiem? :baby:

Albertus 29-03-2010 22:52

a ogrodzić europe 40 metrowym murem , wygonić obcych i niech se tam robią co chcą co nas obchodzi ze jakiś murzyn czy chińczyk głoduje... powinniśmy troszczyć się o własnych obywateli. Jedynie szkoda tych zwierząt bo bardziej szanuje zwykłego burka podwórkowego niż jakiegoś chinola. Teraz spuszczenie atomu na chiny było by samobójstwem , ale zamkniecie granic na ich towary (no ale tu trzeba by własnych dużo narobić) było by dobrym rozwiązaniem.

Capality 29-03-2010 23:02

skoncz... i zmien avatar hejterze bez oparcia

spider-bialystok 29-03-2010 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2746834)
Teraz spuszczenie atomu na chiny było by samobójstwem , ale zamkniecie granic na ich towary (no ale tu trzeba by własnych dużo narobić) było by dobrym rozwiązaniem.

Raczej samobojstwem ekonomicznym i pograzeniem kraju w skrajnej nedzy w ciagu zaledwie paru lat.

Pix888 30-03-2010 01:14

Mogę być dla was śmieszny, idiotyczny, dziecinny ale. Gdybym miał załadowaną broń, obok mnie jakiś s*****el zabijał by w sposób nieludzki jakieś zwierzę. Np. uderzając je kilofem, podpalając, whatever to bym strzelił. Na obecną chwilę nie wiem czy od razu w głowę ale;).
Czasami wydaje mi się, że bardziej mi żal zwierząt niż niektórych ludzi. Od jakiegoś czasu staram się nie myśleć o tego typu skurwysyństwach. Filmik wyłączyłem po 10 sekundach.
Jeśli chodzi o Chinoli tak ogólnie to jakoś od maleńkiego ich nie lubiłem;).

Żyłka 30-03-2010 15:42

Cytuj:

Mogę być dla was śmieszny, idiotyczny, dziecinny ale. Gdybym miał załadowaną broń, obok mnie jakiś s*****el zabijał by w sposób nieludzki jakieś zwierzę. Np. uderzając je kilofem, podpalając, whatever to bym strzelił. Na obecną chwilę nie wiem czy od razu w głowę ale.
Zesrałbyś się a nie strzelił.

Erverse 30-03-2010 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2746956)
Zesrałbyś się a nie strzelił.

And here comes the wszehwiedzoncy.

Otakuma 30-03-2010 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2747004)
And here comes the wszehwiedzoncy.

Akurat uważam tak samo jak Żyłka

Faytah 30-03-2010 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2747006)
Akurat uważam tak samo jak Żyłka

Pod wplywem impulsu mozesz zrobic wiecej niz ci sie wydaje.

Kuci_Ha 30-03-2010 19:22

Nie gadajcie o ekonomicznych samobójstwach...
Bo gdyby UE, USA i Japonia tak dbały o prawa człowieka to podjęły by współprace z Indiami i utworzyły tam państwo na wzór Japonii...wolne, demokratyczne i otwarte na świat...i tam by produkowali swoje towary...
Ale oczywiście według tych nacjonalistów to powinniśmy wszystko robić w Polsce i odizolować się jak Korea Północna...

Juzefek 30-03-2010 19:23

"Co wy kurwa wiecie o zabijaniu..."

Hovvner 30-03-2010 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2746834)
a ogrodzić europe 40 metrowym murem , wygonić obcych i niech se tam robią co chcą co nas obchodzi ze jakiś murzyn czy chińczyk głoduje... powinniśmy troszczyć się o własnych obywateli. Jedynie szkoda tych zwierząt bo bardziej szanuje zwykłego burka podwórkowego niż jakiegoś chinola. Teraz spuszczenie atomu na chiny było by samobójstwem , ale zamkniecie granic na ich towary (no ale tu trzeba by własnych dużo narobić) było by dobrym rozwiązaniem.

My jesteśmy ludźmi białymi - PANAMI, zdobywcami. Chińczycy to pariasi i ich rolą jest praca na dobrobyt innych.

Jak jakiemuś chinolowi nie podoba się własny kraj to niech wyjedzie/ucieknie. Mało było takich co spier****li z PRL-u pontonem?

Dark Sven 30-03-2010 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2747012)
Pod wplywem impulsu mozesz zrobic wiecej niz ci sie wydaje.

Dlatego tyle jest tragedii z powodu znieczulicy.

Seereek01 31-03-2010 18:33

Chińczycy to pojebani ludzie... Oglądałem dokumnt o tym jak matka sprzedała córkę to fabryki "znanego odzieżowcze" dla krowy żeby zaszpanować przed swoim nowym mężem. A oni tam byli przykuci do maszyny do szycia i mieli 0,5 metra dla siebie. A więc do czego zmierzam? Otóż Chińczycy są tacy sami. Wychowani według takich zasad to nic dzwnego, że tak robią. Można to porównać do Tibii. Rządząca glidia roz*******a całego serva i można zostać zabitym za "chęć do bycia". To idzie również w drugą strone. Gnębieni ludzie będą się wyżywać na innych. Jednym zdaniem : Nie poexpisz sobie tam. :< X(X(

thoro 31-03-2010 20:35

A wy myślicie, że w Polsce traktuje się zwierzęta lepiej? A jak myślicie, skąd się bierze mięso w waszych sklepach? Z kosmosu?
Niestety, na całym świecie człowiek wykorzystuje zwierzęta, jak tylko się da. Ale nie martwmy się, to już potrwa niedługo. Dzień sądu ostatecznego dla naszego "królewskiego" gatunku, który sami sobie szykujemy emitując gazy cieplarniane, jest blisko.
Pozdrawiam

sphinx123 31-03-2010 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 2747330)
A wy myślicie, że w Polsce traktuje się zwierzęta lepiej? A jak myślicie, skąd się bierze mięso w waszych sklepach? Z kosmosu?
Niestety, na całym świecie człowiek wykorzystuje zwierzęta, jak tylko się da. Ale nie martwmy się, to już potrwa niedługo. Dzień sądu ostatecznego dla naszego "królewskiego" gatunku, który sami sobie szykujemy emitując gazy cieplarniane, jest blisko.
Pozdrawiam

Wyłącz komputer, korzystając z prądu wzmacniasz emisję gazów cieplarnianych.

Rav 31-03-2010 23:01

Cytuj:

Ja, to myślałem, że żywnosc pochodzi ze szwedzkich puszek, ale mogę się mylic

Cytuj:

Wyłącz komputer, korzystając z prądu wzmacniasz emisję gazów cieplarnianych.
http://statichg.demotywatory.pl/uplo...ipajak_500.jpg

Duch Niespokojny 01-04-2010 12:07

Cytuj:

A wy myślicie, że w Polsce traktuje się zwierzęta lepiej? A jak myślicie, skąd się bierze mięso w waszych sklepach?

Dokładnie. Niestety Chińczycy nie są tu wyjątkiem od reguł "cywilizowanego świata":
http://www.onet.tv/pieklo-na-farmie-...16,1,klip.html

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:49.