Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Co oznacza twój nick? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23067)

kaczi 01-05-2005 21:53

Jak byłem jeszcze małolatem to mnie tak nazywali ( Nie pytajcie czemu :P)
A teraz razem na mecze chodzimy :)
A tak w rl jestem KaCzOr jakby ktoś pytał. :)

Rodghar Najemnik 04-05-2005 18:33

Ja mam Rodghar Najemnik bo na tibii jestem najemnikiem

pabloxxl 04-05-2005 18:50

Ja mam Pabloix ponieważ Pablo, Pabloxxl i Pablous były już zajęte :)

Jackiew 04-05-2005 18:57

Jackiew. Bo jak se wpisałem na XP'ku w tym czymś co ci czyta wszystko z angielskim akcentem moje nazwisko. To było słychać Dżasikiew... coś tam dalej I tak polewaliśmy z qmplem że napisałem wreszcie Jackiew bo nie chciałem pisać Dż :P

Plastex 04-05-2005 19:02

W rl mówili na mnie Plastuś(podobno miałem odstające uszy),a ja trochę to przerobiłem.

Avager 04-05-2005 19:08

Avager - zupełnie przeze mnie wymyślony nick. Co oznacza ? Otóż nie oznacza Mściciela ani podobnych rzeczy (a wiele osób mysli odwrotnie, Avanger/Avenger - jakoś tak - to jest mściciel).

W RL nazywają mnie albo po imieniu (Marek) albo Marian (mam tylko 1 imię ^^, a to jest dlatego że lubię grać role Paździocha ^^) lub Puten (od nazwiska.... nie wiem czemu Puten.... powinno być Póten no ale ^^ - Jak coś to nazwiska nie podam ale jest troszke przydługie (10 liter). ).

elite 04-05-2005 19:15

elite- z malej literki rozmyslnie- Elite- elitarny- zawsze lubilem to elite knight, wzial sie nick z nicku dawnej postaci. Lubie to slowo, z malej literki aby nie bylo zwykle, ale jakies inne... 3lit3 ;]

joey 04-05-2005 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lewy/fallen
lewy/fallen
lewy - ksywa in rl
fallen - ksywa on gg

w Tibi
Mikoto Nagasaki - ciche nagasaki (wiadomo)
Nimbral - wyspa w świecie Forgotten Realm (D&D rox B) )

ty jesteś ten lewy z pod 64? :p
btw. już mówiłem o moim nicku

Asik 28-05-2005 22:22

Muj nick to Ruberr czyli gumka B)

Azazel'Death-Warrior 28-05-2005 22:34

Azazel'Death-Warrior

Azazel - demon z filmu "W sieci zła" (kogo to interesuje niech poszuka informacji o nim) :D

Death-Warrior - Death-Warriors - mój klan na Berylii ;)

D4n0nk4 28-05-2005 22:44

Jak temat odświeżony to i ja coś dopiszę xD
Nazywają mnie Danonka od 3 lat, ponieważ w 5 klasie codziennie jadłam w szkole danonki. :P
D4n0nk4 wzięła się z zajętego nicka na jakimś czacie ;) |)4|\|0|\||<4 było by zbyt skomplikowane x)

Gromnjir 28-05-2005 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azazel'Death-Warrior
Azazel'Death-Warrior

Azazel - demon z filmu "W sieci zła" (kogo to interesuje niech poszuka informacji o nim) :D

Fajny film z Denzelem W. :D

Gromnjir - a tak jakos mi fajnie zabrzmialo, sam to wymyslilem :)

Sturmovnik 29-05-2005 01:17

Sturmovnik = Taki statek niszczyciel :)

Tompior 29-05-2005 11:44

Jak ktos zgadnie co oznacza moj nick to dostanie nagrode na hibernie lub saphirze :D

Monster 29-05-2005 11:56

Zgadnijcie ... :evul: Bo lubie potwory ;)

Dym 29-05-2005 12:33

Dym... hm... różnie ludzie mówią... od dymania... może od tego że lubię sobie czasem przy piwku zapalić... a może jeszcze inne znaczenie?
Kumple z RPGa dali mi w pełni:
Czarny Dym.
Gram w Warhammera, a tam czarny dym oznacza nieszczęście, ogień, zagrożenie... i może tak jest ze mną? Kto wie...

Póki grałem miałem ksywę Nivrik- ksywa wzięła się od postaci książki którą sam napisałem... Nivrik, syn Kirvina- mężczyzna o problematycznej osobowości i chwiejnym charakterze, posiadający ukrytą moc.

evilKRIK 29-05-2005 13:42

Moje niki

Cert' Zaxon- oznacza członka pradawnego zakonu certów
Lysander the heretic- Rycerz lysander który sprzeciwił się narzucanej religi i zasadą i został posądzony o herezje:P

Aristo~ 29-05-2005 14:14

Aristo - po lacinie Najlepszy

Kin 29-05-2005 15:29

Mój nick heh... miał być K!n3t1c (Kinetic), ale skróciłem to Etc. I zostało Kin :).

Filthy 29-05-2005 15:33

filthy raccon = brudny szop pracz :D

Tygryseq 29-05-2005 15:33

Mój? Po prostu taka jedna dziewczyna tak na mnie mówi, a ponieważ w Tibi Tygrysek już jest, to przerobiłem to na Tygryseq :flaga_pl:

Dimmu Borgir 29-05-2005 15:36

Dimmu Borgir

Dimmu Borgir = Symphonic Black Metal = Norway = All For Tid, Death Cult Armagedon, Puritanical Euphoric Mistantrophia & more :evul:

Stay Heavy :crusader: i nie staraj się rozyszyfrowywać metala ;)

exodus style 29-05-2005 19:53

nie wime co oznacza exodus style kuzyn mi zrobil taka postac moze mi ktos powie:P

Kotys 29-05-2005 23:36

Moj nick nie oznacza nic konkretnego, to poprostu moj pseudonim artystyczny... ale nawet nie wiem z kad to sie wzielo:P:P

Maly =] 30-05-2005 14:53

Mój nick, a dokładniej słowo "Mały" to poprostu moje przezwisko szkolne a także... nazwisko. Naprawde, z ręką na sercu - jest to moje nazwisko

Thimburd 30-05-2005 15:05

Apophis_ - mój ogólny nick
Mój to... hmm... jestem WIELKIM fanem serialu Stargate SG-1 i Atlantis. No więc, w pierwszych sezonach główne powiązania były ze starożytnym Egiptem, a głównym wrogiem ziemian (że to tak głupio i badziewnie określę) był Apofis. Istniał on naprawdę. Był wężem i zabił go Ozyrys na łodzi jakiejś (nie pamiętam już dokładnie, tyle tego czytam ;p). No więc, w języku ang. pisze się to Apophis. Chciałem się tak zarejestrować na czat... ale lipa. Już ktoś taki istnieje ;d Więc dodałem _. Tak oto jestem Apophis_ xD

Thimburd - mój nick Fantasy.
No więc to... nie oznacza nic. Nie wiem, jakoś tak samo się wzięło.

slimaczek 30-05-2005 17:41

Slimaczek to ksywa ktora mam wszedzie, na gg, w tibii, mailu, w rl.. poprostu moj starszy brat mial ksywe slimak a jego kumple na mnie mowili maly slimak to zem sobie przemienil na Slimaczek, bo to jest jedno slowo i nie jest zbytnio zajete na mailach itd.

Kryptonics 31-05-2005 00:17

Kryptonics??Hmm...Kto oglądał na TVNie kiedyś taki serial "tajemnice Smallville" powinien wiedzieć.Można też looknąc na tablice pierwjastków chemicznych...gdzieś tam jest Krypton no i jakaś zmyślona końcówka doszła.

Kamlot De'Kapy 04-09-2005 01:01

Kamlot (przezwisko) De' (dodatek :p) Kapy (osiedle "Kapusciska" skrocone na Kapy) Kapy w sumie dla tego, że z kolegami zakładaliśmy rodzinke :)

PharadoX 04-09-2005 09:58

Paradox - system obsługi relacyjnych baz danych opracowany pierwotnie przez firmę Ansa-Software.

Paradoks - to zdanie, które zdaje się prowadzić do logicznej sprzeczności, lub sytuacji przeczącej zdrowemu rozsądkowi. Rozpoznanie paradoksu opartego na pozornie prostych i rozsądnych pomysłach prowadziło często do znaczących postępów w nauce i filozofii.

Ja swoje troche podkoloryzowałem - "h". I tak powstał : PharadoX :D

Jerkov Thundersword 04-09-2005 17:41

Mój nick to Jerkov (nazwa własna no pl. nie czytac dżerk off czasami jak jeden gm -.- ) Thundersword (Gromomiecz). :D noob plx... Jerkov Thundersword to był kiedyś mój rycerz, po namelocku Necron Thundersword, ale go usunąłem :) No a na forum tak zostało, Jerkov ( czyt. "jerkow") to mój nick ogólny.

Herante 04-09-2005 19:21

...

..........

Nefrettete Demonslayer 06-09-2005 15:53

a mnie się spodobał Leonardo nie taK TWARDO

Wielka Bamboocha 06-09-2005 16:20

Wielka Bamboocha..
NIe wiem, ale hyba poprostu mi sięnudziłó i nie mogłem wymyślićżądnego nicka :p

Profesia :miecz:Knight:miecz:
Level :cup: 14 :cup:
Nick :evul: Darkness Xardas :evul:
Świat :kon::cyclops: :cup: azura :cup:

Isessian 06-09-2005 23:28

Nick ten narodził się w mojej główce i podobny jest do nazwy potwora Assasin ale postac powstała przed updatem :P więc nie jest to jakaś przeróbka B) Nie ukrywajżc że jest to moja pierwsza postać :) a co to imię oznacza to samemu jest mi trudno powiedzieć 8o

Level: 12 i szybko rośnie :evul:
Mlvl: 9 :mag:
Skills: 45/35 i rownież szybko rosną :)

Pan Nosorożec 06-09-2005 23:36

Mój nick wziął się stąd, że jako oficjalny kandydat na fotel Prezydenta Rzeczypospolitej, używam takiego nicku, jak się nazywam w rzeczywistości, żeby w ten o to tani sposób podnieść liczbę glosów oddanych na mnie. Dlatego nie zadawajcie głupich pytań, i lećcie do urn wyborczych, ewentualnie finansujcie moją kampanię wyborczą! Pamiętajcie! Pan Nosorożec, człowiek z charakterem!

CaldO 06-09-2005 23:47

CaldO - nick to zdrobnienie, a czego ? Juz mowie. Od dawna obdazylem wielkim zamilowanieni serie gier Rainbow Six :) najbardziej lubie te klimatyczne wersje na kochanego szaraczka (PSOne). A wracajac do tematu, w jednej z czesci tej gry wystepowal terrorysta zwany Calderon. Od tamtej pory uzywam tego nicku, ale czesciej zdrabniam -CaldO. Tak latwiej ;)

Khan 07-09-2005 00:02

Khan to poprostu Khan. Imię mojego życiowego patrona. Jego podobiznę przedstawia wykonany przeze mnie rysunek, ktory mam w awatarze.

Elmer 07-09-2005 00:10

Elmer był chyba kiedyś w luckylucku albo innej bajce i od tego się wzięło.

Kajzer 07-09-2005 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
Khan to poprostu Khan. Imię mojego życiowego patrona. Jego podobiznę przedstawia wykonany przeze mnie rysunek, ktory mam w awatarze.

wyglada bardziej na jakas postac z japonskiej kreskowki ala dragon ball, pokemon/niepotrzebne skreslic
tak mi sie kojazy poprostu;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:05.