![]() |
Ab'Dendriel
1. przewaznie w podziemiach i nieduzo PK 2. noobow srednio-duzo 3. Trolle, Ghule, slimy, zamek(orki warriory zerki drag mmag,mino guard i inne), waspy 4. na zamku lub gulach(20 minut-800gp) |
ThaiS
Moim zdaniem najlepsze miasto. Jest troche PK ale przewaznie są to HighLvl i niezabijają lowlvl :) Jest troche noobów, ale nie zadużo. Bardzo dobrze sie expi jestem sorcem i cały czas chodze na roty. Blisko do wszytkich miast BBBAAARRRDDDZZZOOO dużo expowskich dla wszytkich lvl i profesji. Najbliżej na Fibule:P bardzo dobre expowisku dla druidow i sorcow. Polecam to miasto.
|
Skoro jesteś sorkiem to dobrym wyborem bedzie Carlin. Miałem sam sorka i bardzo dobrze mi sie nim expilo na fodlzie tak do 25 lvla a póżniej Ghostland i tam expiłem bez problemów do 40 lvla... ale wybór należy do ciebie... ;) B)
|
teraz ja dożuce swoje 3gp:
Thais:Sporo PK, mało n00bków jest tam sporo expowisk noi thais jest najiwiększym miastem w tibii :D Niskolvowiec: Troll Cave Średniolvlowiec: Cyc camp, Cyc hill-początki (nie pamiętam jak to sie nazywa ale odradzam jak masz slabe skille), roty, orci. Wysokolvlowiec: Mintwallin, Cyc camp, Cyc hill, Dragi (są dwa pojedyncze respy o ile wiem w pobliżu). Venore: Średnia ilość PK, sporo n00bkuw, przed update było tam sporo trapów teraz jest to jsuz nie możliwe, sporo expowisk: Niskolvowiec: Swampy, Swampy, Swampy :D Średniolvlowiec: Roty, Amazon Camp Wysokolvlowiec: POH, Dragon Lair Kazordoon mało PK, mało n00bów, jedne z najlepszych miast dla knightów na lvl 10+ Niskolvloweic: hmmmmm trolle i gobliny ale so troche dalej Średniolvlowiec: Dwarfy, później Dwarf Soldiers i mino (zwykle) potem archery Wysokolvlowiec: soldki, minosy (wszystkie) i dwarf guardy Ab'dendrielDobre maisto dla nisko i średniolvlowych postaci mało PK, sporo n00bków Niskolvlowiec: Trolle, ewentualnie gobliny Średnio lvlowiec: Zamek, Ghule Wysokolvlowiec: zamek, hellgate Carlin dużo PK sporo n00bów Niskolvlowiec: Trolle, Folda Średniolvlowiec: Trolle, Folda, Amazon Camp Wysokolvlowiec: Warlock, itp. |
A teraz ja wyraże swoje zdanie... fajnie że opisujecie gdzie jakie potworki, ale po co piszecie gdzie są n00by i PK ? Wpadł ktoś na pomysł że człowiek czytający 'to' nie gra na mytherze gdzie carlin to najgorsze miasto a AB najlepsze tylko gram tam gdzie to odwrotnie... pójdzie do AB i die... no myślał 'bo na forum pisało że AB najlepsze' (<-naapeewno są ludzie którzy tak myślą...)...
BTW. Na MYTHERZE ja polecam Ab'Dendriel - bo tam sam mieszkam i jest qll, ew. thais - dużo h lvl(raczej nie zabijają 8lvl), Kazo - mało ludzi, strasznie mało, Venore - czy ja wiem... Carlin - tfu... ile PK Powyższe informacje są SPRZED WOJNY (jakieś 3-4tygodnie), teraz jest WOJNA i nigdzie niejest bezpiecznie ! |
A ja uwazam ze najlebsze pod wzgledem expowisk jest venore poniewaz
dla postaci z lvlami 8-25 sa: swampy, amazonki, valkirie, roty, beholdery, slimy, orci, orci spirmany dla postaci z lvlami 25-xx sa elfy(wszystkie rodzaje), dragi, orci(wszystkie rodzaje) i poh(gsy, cyce, mino, itp) |
Ab'Dendriel
Jak dla mnie ( i moich kumpli) najlepsze miasto to Ab'Dendriel. Jest to miasto h-lvleli, którym szkoda unjustów na niskie lvle... . Dla palka to wymażony raj. Kopalnie z trollami, mini Ghost Land ;), duuuuużo miejscówek do łowienia rybek, zaraz obok zamek z orcami i minoskami (lootbagi), no i na północu Ab'Dendriel miejscówka z elfami, elfami scoutami, i jednym arcanistem (jak ktoś nie wie jak tam dojść to i tak nie powiem - czescto tak expie :evul: ). No to tyle :P
|
EDRON- najlepsze miasto na poczatku bijesz trolle gobliny potem roty orki cyce ..mało pk prawie zadnych noobów wiekszośc ludzi to hlvle z domkami wartymi 10kk którym szkoda sdeka na 20 lvla można spokojnie sobie tam zyc i sie rozwijać
|
Rozmyślań nad miastami Cz.1
Więc mianowicie:
Carlin: +miasto dobrze położone (blisko Folda,Ghostland itp.);Całkiem miła tam atmosfera;sklepy blisko depo. -Jak dla mnie sporo tam PK;Dużo BR (+ lub - jak dla kogo B) );Duże wahania lvli mieszkańców(od poczatkujacych po elitarnych graczy), uważam to za minus bo nie każdy wtedy może się luźnie czuć;daleko na PoH i tym podobne expowiska hlvli; loota ciężko donieść pod sam sklep(są inne sposoby ale to już mój sekrecik ;) ) Ab'Dendriel: +Moim zdaniem najlepsze miasto; Bardzo dobre expowiska dla low lvli jak i hlvli;Można bardzo łatwo donieść loota; Dobra baza wypadowa; Mało PK;Miasto jest piękne, dużo drzew, krzewów,kwiatków itp.;Miasto spotkań hlvli z reguły nie PK; -Ja mnusów nie dostrzegam(choć niektórym może być troszkę daleko na expowiska lepszych potworków). Już tak od siebie chciałbym gorąco polecić wszystkim Ab'Dendriel |
Powiem tak: kup domek w tym miescie gdzie wokół niego są expowiska na których bedziesz expić do 100 lvl to jest najlepsze rozwiazanie.
Ja Najt wziołem przykład z qmpla na rl, który również gra Najtem i mówi że dobrze zrobił kupując domek w Veno, ale ja kupiłem w Ank ponieważ nie ma tam FACCów(nic do nich niemam ale jednak więcej jest wolnych expowisk) i za dużo ludzi również tam nie ma (przeważnie wszyscy na huntach albo offline). Uważam że jest to dobre miasto dla każdej profesji: wokoło dużo expowisc(Tomby, i kilka respów Dragów) a jak coś to również blisko do respu Hydr(łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadny loot, za uhy zawsze sie zwróci jak sie idzie na jakis dluższy hunt) |
ja bym niepolecal AB - powod prosty: duzo PK (przynajmniej na Azurze) zawitalismy z qzynem do AB i nagle nas pol miasta zaczelo za nic gonis (same WS i RS [chyba z 7]) ;D
a polecam Carlin - powod: chodz troche PK ale za to blisko i duzo expowisk oraz malo n00bow ;D pZdR... |
thais
plusy
duzo expowisk dla lov medium i hig lvl niezaduzo pk mala liczba mieszkancuw srednie zagenszczenie noob miassto czensto patrolujom znudzeni medium lvl jako HELP PK minusy za miastem moze byc niebespiecznie PK zlurowany elf latwo przez przypadek wdepnonc ze sojego expowiska w smoczy resp |
Wzorzec
1: Ilość PK 2: Ilość noobów 3: Dobry exp 4: Możliwość zbierania lootbagów Thais 1: Zazwyczaj high levele uprawiajacy PA 2: Wpii.... dużo 3: Anient Temple !!! 4: Bardzo dobrze zbiera sie loota ale trzeba umiec i znac drogi... Ab'Dendriel 1: Zazwyczaj lurowanie i osoby robiace se jaja 2: Miasto polaków... a polacy to nooby 3: Zamek Elvebane 4: Jest problem ale do pokonania Kazordoon 1: Nie spotkałem sie 2: Mało 3: Respawn jednego rata na korytarzu :D... Kopalnie dwarfów oczywiście 4: Do depo lootbaga nie doniesiesz, nie ma jak, ukradną. Musisz wysłać parcelem albo nosic pojedynczo. Venore 1: Zalezy... niskie levele sa zabijane przez high leveli ale jak PKuje highlevel... 2: Nie wiele 3: Dla High-Leveli 4: Wykonalne |
Hmmmm proźba.Może mi ktoś powiedzieć jak można zmienić miasto w którym chce sie odnawaiac po każdym dedzie ? plz
|
Musisz wejść w teleport w innym mieście...rozmieszczenie tych teleportów znajdziesz na mapach tibia.pl :P
|
Cytuj:
By logować się w danym mieście po dedzie trzeba być jego mieszkańcem,a by byc mieszkańcem wystarczy wejść w portal w świątyni albo dotknąc(na use) jakiejś statuetki.Ale w ab jest trudniej bo trzeba przejść labirynt do portalu, ale poradzisz sobie jak nie zawsze możesz kogoś zapytać;). |
Wiec jak na mnie najlepsze miasto to ankrahmun...
1: Ilość PK 2: Ilość noobów 3: Dobry exp 4: Możliwość zbierania lootbagów 1: Moze i sa PK ale 90% miasta to pz 2: Prawie nie ma 3: W środku miasta znajdziemy tomby, poza miastem scaraby, dragi, tomby etc. 4. Tutaj to jest banal, dp to piramidka i bez problemu wrzucisz loot baga tak by nikt nie zauwazyl... |
NIe prawda!!!!! w VENO jest naj!!!
:D :D :D To ze w veno jest exp dla wylokich lvl to nie koniecznie sam tam jestem i expie bez przypalu i blisko do dezert qlesta :D :D :) ;) ;)
|
Cytuj:
|
na xancie
Wzorzec
1: Ilość PK 2: Ilość noobów 3: Dobry exp 4: Możliwość zbierania lootbagów Thais 1: Mało 2: Dużo 3: Dla małych lvl dobry exp chocby na fibuli albo mount sterum 4: jesli ktos ma postmana zna sciezki to mozna Carlin 1: Srednio 2: Miasto Noobów 3: Dobry exp dla 30lvl(puzniej juz wolniej) 4: Ze wzgledu na noobów prawie zawsze stracisz :> Venore 1. Mało 2: Wiekszosc H-lvl wiec noobów malo 3: Dobry Exp (Dragon Lair) 4: Mozliwosc Kazordoon 1: Mało(prucz trap door mnie tam trapli i ded) 2: Mało 3: Dwarfy ;] 4: Jesli umiesz to doniesiesz ;] Ab'Dendriel 1: Srednio 2: Mało 3; Abdendriel fortes 4: Wykonalne Pacc Area(all miasta) 1:Możesz latac z rs/pk nikt cie nie ubije chyba ze zaczniesz kogos nawalac 2:Brak 3:Cudo do expienia(Hero/Demcy/Tomby) 4: Napewno nie stracisz bo nikt nie ukradnie |
Jakie miasto z 3 początkowych jest najlepsze dla 8 lv. Będe knightem. JEdną postacią bylem na Carlin, ale za dużo PK. Od razu mnie zabila taka jedna. Ale miala tylko 20 poziom, więc jeszcze mogę ją dogonić. Ludzie też niepomocni, przez poł miasta przebiegłem krzycząc help i nic. Wiec, co jest lepsze Thais, czy Venore? Chcialbym wyjść z rooku na 8 lv i odrazu zaszyć się w kanalach i zabijać pająki i robaki. Nie interesują mnie inne miasta, gdyż boję się łazić z niskiem lv.
|
;) moze powiem co dlamnie jest plusem i minusem z 2 pierwszych miast (thais i carlin o venore nic niemoge powiedziec) dla 8 lvl
Thais +fajne miejsca do expienia 8-15 lvl rotwormy i orki + malo pk +nawet pomocni ludzie(przynajmniej na isara) Carlin +bardzo pomocni ludzie +miejsca do expienia od 15-20 lvl i nawet widzialem 30-60 lvl - duzo pk -malo miejsc do expienia 8-15 lvl |
A więc po koleji (od najlepszego do najgorszegp)
1.Ab'Dendriel: Plusy: -Dużo polaków (pomocnych) -Mało Pk -Miejsce z Trolami do expienia. -Zamek niedaleko -Gniazdo Waspów bardzo blisko. A Zbierajać Honeycomby można niezłą kase zarobić jak dla niskiego LVL -Są miejsca w mieście gdzie mozna stać i trenować. -Duże DP -Depo blisko sklepów. -Ładne, teraz nawet bardzo. -I wkońcu to miasto elfów. Minusy: -Nie ma czarów dla Maga (najwiekszy) -Daleko do koplań kazo -Jak ktoś nie umie sie porszuać to sie moza zgubić. 2.Venore: Plusy: -Ładne -Można kupic czary dla wszytskic hprofesji -Loteria -Roty i Swamp trolle są badrzo blisko -Nie daleko dp ejst jeziorko, wiec i są rybki -Mało PK -Świątynia wmiare blisko DP -Dwa Depo Minusy: -Daleko z DP do wszytskich sklepów -Zazwyczaj przeludnione -Sporo noobów -Mniej polakow -Depo jest za małe. Wieczorem nie ma gdzie podejsc 3.Carlin: Plusy: -Niedaleko Ab' wiec idzie sie tu po czary -Miasto Kobiet ^^ -Duze depo -Niedaleko z dp do sklepów Minusy: -BARDZO DUŻO PK -DUZO NOOBÓW -DUZO GŁUPICH POLAKÓW -brzydkie Thias: Plusy: -Najwiesze... -Tu jest król -Wiecej nie znalazlem... Minusy: -Przeludnione -Wile PK -NIe ma gdzie expic, wszytsko pozapychane do granic mozliwosci -Ogulnie do bani... najbadrzej nei polecam. Najlepsze jest AB' |
hehe i dlatego tam jestem ulokowany :P
|
Ab jest moim zdaniem słabe, bo nie ma ciekawych expowisk (do 13-15lvl trole, a zamek to tez jest śmiech na sali), ewentualnie Molts dla 80lvl+. Z Thais można pójść na Cyce, Anicient Temple, albo fibulę i nic więcej. Z Carlin idziesz na GL, lodowe wyspy. Kazoo to kopalnie, ewentualnie OF, ale trzeba chwilę wychodzić z miasta (czego nie cierpię). Bardzo fajnie umiejscowionym miastem jest Venore. Blisko jest PoH, Amazon Camp, OF, EF, DL, Swamp trollle i roty.
Wg. mnie najlepszym miastem jest Carlin, nie za duże, nie za małe i znam je najlepiej. Za to najfajniejszą lokacją jest Venore. |
Noo Darashia...
Masz tylko dobrych graczy... Trzeba uważac na relogi graczy bo zazwyczaj mają noob chara. Ale ogólnie miasto jest spoko. Dobre do wojny ;] duża przestrzeń ;] |
Carlin rulez
Witam,
Mieszkam w carlin i mam 30 levela sorca. Mieszka sie świetnie, dużo stawów do łowienia ryb, mało zakręcone miasto, od razu wiesz gdzie co jest. Niestety jest dosyc duzo noobków;/. Przywołuje kolesiowi monka przychodzi sorc na 9 i mówi: ja będe skill! I wali mi w tego monka aż go zajebał. Rezultat był oczywisty-sam padł. W carlin mozesz sobie ze spokojem chodzic ze skullem nikt cie nie tknie! JA mma jeszce wyrobiona opinie i duzo kumpli wiec jeszce pomoga. Naprzyklad raz jak rozwalalem jakiegos frajera to 2 kolesi na 9-levelach sie dolaczylo i se skulle zrobilo wiec jets solidarnosc i nawet niektore noobki pomoga;] OGÓLNIE KONIECZNIE WYBIERZ CARLIN! |
no moim skromym zdaniem najlepszym miastem a wlasciwie wsia jest outlaw camp :D znajdziecie tam spokoj i cisze i wolne domki poza tym nikogo w promieniu wielu kratek. Po prostu zyc nie umierac :D :D :D
|
Darashia ;] poprostu raj
|
ja polecam........
ja bardzo polecam kazordoon poniewarz tam są bardzo dobre loot bagi i exp
i dosyc szybko z soldka leci dwarven shield a double axe z guarda :) |
jezeli pacc to darashia najlepsze
szedzie z tamtad blisko(dywan) tomby , roty, mino , gostland do wyboru do koloru facc troche mniej ciekawa opcja polecam veno na 8-20 lvl roty 2 depo korzystne ceny przy sellowaniu loota z rotow |
Ludzie, co wy widzicie w mieście nOObów Carlin i praktycznie pozbawionym usług Ab'? Zaznacze że gram na świecie Non PvP więc nie wiem jak tam z PK. Często zanoobienie zależy od świata na którym się gra. Polecam Thais ale to rzecz gustu. Niektórym się gra lepiej w Carlin, innym w Venore ale ja przedstawię swoją opinię:
Thais: +dla każdego dobre miejsca do expa +Ancient temple +trool mounts +blisko Fibula i Mintlwain +pojedyńcze respy silniejszych potworów co umożliwia pokonanie ich lol lvl-om +dużo usług -"trochę" noobów jest;) -zaludnienie -częste koleiki -pełne depo Carlin: -miasto noobów -zaludnienie -z tego co pamiętam dużo PK +ghostland +lodowe wyspy +/- Molts Kazzodorn: Nie mam pojęcia, nigdy nie byłem:D Venore: +dobre miejsca do expienia +wyścigi psów:D +można pływać do różnych miast -z tego co pamiętam dużo PK -jak dla mnie to labirynt -CHYBA po drodze do Veno można spotać potwory z PoHa. -\+ płynąc na Darshanię można spotkać ghost ship Ab' Dendriel -praktycznie brak usług -żeby dostać się do świątyni gdzie można zostać mieszkańcem miasta trzeba przejść przez labirynt +podobno nieźle się expi Podsumowanie: dla mnie Thais |
ANkrahmun GÓrĄ
B) :] :D 8o :baby: :cup: :evul: :) ;)
dla mnie ankh +/- +malo noobow +malo pk w miescie +exp w miescie (tomb) +inne tomby +blisko nomady (lvl 8-15) +nie mozna nic do miasta lurnac +blisko dp skslep z foodem +mozna spox lootbaga pchac -czasami straszne tloki - pk na expowiskach (raz mnie kolo zlapal i w 5 sec zabil firedevilami) Jak narazie gram na terni lvl 24 druid m lvl 24 :( hail ankh |
Ja lubię strasznie miasto Darashia
Gram sobie tam jak robie uhy moim Elder Druidem to ide na raty z war hammerem i soula odrabiam :) |
Cytuj:
|
Ankrahmun. O PK raczej duzo powiedziec nie moge, gdyz gram na serwerze non-pvp. Jednak jesli ktos obawia sie PK, to Ank jest wrecz stworzone dla niego. Prawie cale miasto to jeden wielki protection zone (piramidy).
Miejsc do expienia od groma (tomby, dragi, niedaleko Tiquanda (Hydry), po prostu swietnie). Uhmm.. co by jeszcze.. promocje mozna w Ank kupic, wiec jesli komus nie chce sie plywac to jak znalazl. Domki maja swoj nieodparty urok (kazdy chce mieszkac w piramidzie, nie? xD), a depo jest bardzo przyjaznie zbudowane. |
W ank na aldorze spokojnie można donieść loot baga do depo, nawet jak jest dużo osób:) to samo darashia, a dla facc proponuje Ab
|
;]
Jak świat pvp to AB jeśli non-pvp to Veno :)
|
Ja bym polecil carlin jest tam malo noobow (ale zawsze jakis sie znajdzie ;))polecam dla niskich levli, a potem do thais tam sa bardziej zaawansowane potworki:]
|
Cytuj:
1: Malo (pacce czesto sie bawia pod depo ale sie nie zabijaja) 2: brak 3: Nawet nawet, blisko do tombow, piramida mino, roty etc 4: Duza; roty & mino Ankh 1: Malo (pz w calym miescie) 2: Brak 3: Tomby 4: Duze (tomby) Edron 1: Srednio (czasem sie zabijaja) 2: Brak 3: Hero cave, orce 4: Male (glownie tam sie huntuje, nie lootuje) Carlin 1: Masakra 2: Masakra 3: Amazonki, Dwarfty 4: Kiepskie nooby moga gwizdnac ;/ Thais 1: Duzo 2: B. Duzo 3: Cyce, AT, Mint 4: Mint ale trzeba uwazac na nooby Veno Nie wiem ;p Kazoo 1: Duzo (krete uliczki) 2: Srednio 3: Dwarfty only 4: Sa ale nie wiem ;d Ab' 1: Pk jest (z carlin wieje) 2: Sa a jak? 3: Dwarfty, Trolle , elfy , elvenbane i femur 4: Sa ze skillami to do tachasz do poczty i wyslesz xD |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40. |