![]() |
Odmienne mniemanie O.o
A ja sie z wami nie zgadzam :p
Przede wszystkim, jak zostalem palkiem, to postanowilem skonczyc z rutyna i wymyslic cos nowego: no wiec wymyslilem :D Postanowilem nazbierac na jakis dobry set i, na 10 lvlu i skillach ok 45-30 z p setem poszedlem podbijac swiat^^ Szybko sie okazalo, ze na strzaly wcale nie trzeba wydawac tyle kasy, bo mozna je robic :p wiec zainwestowalem w cos lepszego i teraz ze sprzedazy strzal, nabijaniu lootbagow i chorobliwemu expieniu na lvlu 16 mam skille 56/50 i set n armor, p legi, d shielda i c arma i 45 K odlozone na bohy :p Obalilem stereotyp, jakoby palek wieje przed potworami i oklada ich amunicją, na palka, ktory bawi sie duuuuzo lepiej i uzywa tradycyjnej broni: Hail spears! bolty i arrowsy odkladajac na Pkowanie czy/lub jakies mass hunty z ekipą. Dobra, koncze tą kicz i czekam na porcje spamu B) ------------------------------------------ W8ing for ya |
Cytuj:
( no czytasz mase tych postow dziennie ale jak juz odpisujesz to staraj sie odpowiednio przeczytac ze zrozumienim to na co odpisujesz) Cytuj:
Cytuj:
Wszystko to ma swoja wartosc wartosc i nie wyjezdzaj z tekstami tego typu bo ja bym za takie cos mial skasowanego posta bo wygladalo by to w ten sposob "juz ci wierze ze tyle kasy na soldach wyciagasz jak ja na ratach mam 100 gp po bog wie jakim czasie" :P ( nie powiem Gremlin madrze odpisujesz ) Tak trzymaj |
Wedlug mnie nalezy polaczyc wariant 1 z 2. Ja tak robie moje eq na 25lvl
http://img.photobucket.com/albums/v6...kTibia/set.jpg |
Uzbrojenie musi być lekkie:
Proponuje: Crusadera, Blue Robe, P legi, i na wyższym lvlu bohy :evul: |
Cytuj:
Nie na kazdym swiecie mozna sobie pozwolic na takie eq na 25lvl. Ja bym proponowal do 35lvl w p-secie+bohy,a na 35lvl zrobic wszystkie mozliwe qest z eq (bramka 35lvl) i masz eq prawie za darmo. |
pall moze chodzic nawet z plate setem ale na wiekszym lvlu bardzo potrzebne sa bohy.Nie warto inwestowac w lepsze rzeczy,chyba że ma sie toszke kasy na zbyciu.I raczej nie opłaca sie chodzić tak jak niektórzy ze spearami,tylko nabija sie dość dużo dista i idze sie na solować dragi itp.
|
no nie wiem to zalezy bo jak dostaniesz laga to ci sie pzyda jakies lepsze eq zeby mniejsze chit hapac :p
__________________________ Nick: Eterial Pall Voc: :lucznik: Palladyn Skils: 58/39 i ciagle rosnom :crusader: Lvl: 10 :wiking: Mlvl: 8 i ciagle rosnie :mag: Świat: Danubia Solo: Dragon ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
300 bolcow powiadasz na hunta? o.O ja wracam z hunta jak mi zostaje jakies 200-250 boltow. za 300 bolcow nie da sie zabardzo zlootowac nic ciekawego, ale jezeli w kopalni lezy pelno scalow to prosze bardzo. nie wiem jakiego bys musial miec skilla zeby za pomoca 300 bolcow zarobic te 15k w kopalni ( no chociaz w sumie to mozna by bylo isc na gsy to moze cos ciekawego wypadnie ). co do eq polecam steel botsy, golden legi, e-plate i warrior/crusader helmet. w koncu jak cie dopadna 3 soldki to lepiej stracic te 10 hp mniej... gosciu nie ma potrzeby lepszej zbroi niz p-set. mam 64 level, mam p-set, platinum amy, bohy i promocje. skille 82/52. z braku laku jak nie bylo blokera blokowalem dle ( tyle ze lepsze eq: dsm, k-legi, warrior helmet, demon shield ). Cytuj:
co do obciazenia itp. najlepsze eq jest bardzo lekkie. do latania po tombach ( do teleportu ) wystarczy p-ammy i bohy. dla slabszych postaci polecam arrowy |
Według mnie pierwsza wersija jest lepsza bo jaK se kupisz bohy na 15 lvlu jak muj kumpel (de**l) i biega w nich. Lepiej miec p seta i najwyzej jak sie dednie nie starci sie 60-70 k :baby: X(
|
Ja napoczatku kupuje p-seta .Potem se kupuje bohy kolo 30 levela(zadko bede chodzil)a potem to se runy amunicja itp
Aromry itp to z questow |
ja osobiście popieram tą 2 opcje ponieważ podam pewien przykład: bylem na crusader helemt quest i niewiadomo kiedy gs zamiast bic bloka to stoji kolomnie a ze byl to jush 2 to mialem troche zadaleko do plamki i ;( ded. JAkbym mial leprze eq to bym niepadl a takto hitypo 230 lecialy :(. X(
|
Moja Rada
Mojim skromnym zdaniem, Paladyn powinien mieć średnie eq takie jak:
To do wersji pierwszej: -crusader helmet,warrior helmet -knight armor -knight legs -crown shield -leather boots, polecam bohy -scarf To do wersji Drugiej troche lepsze eq: -royal helmet -blue robe -crown legs -demon shield -i oczywiście aol (masz takie dobre rzeczy powinny duzo kosztowac a aol ci zapwewni ze ci one nie wypadną) Podsumowanie: weźmiesz słabszy set więcej kasy zatrzymasz, ale jesli podobają ci sie dobre przedmioty i lekkie to wybierasz drugą wersję Więc mojim zdaniem bym ci doradzil pierwszą wersje |
jako że gram palladynami caly czas wtrace sie i ja... palek jako tako nie potrzebuje eq dobrego: optymalny eq na kazdy hunt to: b-robe, c-helmet, k-legsy, bohy oraz p-ammy/dragon neklace/protection amulet. wg mnie to jest najlepszy eq( chyba ze ktos ma fantazje i fanaberie) a co do treningu, ja w p-secie trenilem na 15lvlu z cyckami i nie bylo tak zle :p ) a dobry eq przydaje sie tylko wtedy gdy robimy za blokera na demon huncie jak blokowalem to dsm,g-legs,rh,mms,bs,sb :)
|
A tak naprawde trzeba jak najlepsze , bo bez bohow tak naprawde da sie przydać c-set , p-amulet a potem boszki i tak naprawde to wystarczy baardzo dlugo , wiem bo sam mam takie eq na 29 lvl :p
|
Do 10 lvl-u scale armor,brass legs,solider helmet i to wystarczy:) Później mozesz do 15 lvla miec p-seta do 20 ewentualnie n-arm a do 40 k-set spokojnie wystarczy:P No i BOHy :P :]
|
Najlepszy eq dla palka moim zdaniem jest ten, który jest najlżejszy
Na 40 lv: Blue Robe, Knight-Crown Legs, tarczy Ci nie trzeba, BoHy, Crown Helmet, Platinum Amulet... A czemu?? Ano pall musi miec capa na runa, belty a to troche capa bierze... No i na loot oczywiscie ;) |
Armor:blue robe
Legs:crown legs Helmet:crusader helmet Buty:bohy broń i amunicja:kusza i bełty a i bym zapomnial:P złoty BP I to ci powinno wystarczyć :cup: Powodzonka |
podpowiedź
Wedłóg mnie 2 opcja lepsza. Pall przewarznie ucieka przed potworkiem i nie ma tarczy. W dodatku można mieć laga i w takim wypadku przyda się lepsze eq. Sam widziałem wielu palli z k-setam
Imię: Ognisty Druidek :p Świat: :cup: Secura :cup: Lev: 11 Mlev: 12 Skille: 17/18(z dobrymi na roku wysedłem) :cup: hail secura :cup: |
looooooool ktos napisal ze tarcza nie potrzebna ahahahahaha
kazdy doswiadczony paladyn nosi ze soba tarcze.... tylko nooby uwazaja ze jest zbedna :) |
Paladyn nie potrzebuje dobrego eq, gdyż on biega i bije na dystans i przewarznie nie otrzybuje obrażeń, ale jak ktoś sie uprze to polecam
-Blue Rober -Crown Legs -Warrior Helmet -Boots of haste |
umiejetnosci przede wszystkim
Podstawa to boh-y a reszte eq w zaleznosci co mamy zamiar robic.Jezeli expimy na otwartych terenach np.POH,OL wystarczy zwykly p-set,jezeli zas chcemy wybrac sie na grubszego zwierza np.hero,bk,necro i teren nie pozwala nam na swobodne bieganie,wycofywanie sie itp musimy pamietac o dobrej tarczy np medusa i k-set lub c-set(no chyba ze idziemy z blokerem (ami)i cala gwardia przyboczna wtedy wystarczy zaufac swoim skilla(o ile sie je ma) i sile runów
|
ojej to zalezy od uznania gracza zbnam ludzi którzy maja eplate, g legsy, d helmet, mms(w bp), bohy...
ja osobiście eq mam gdzies poza bohami i szildem w bp... mój eq to brass set, hat of mad, bohy(każdy pall powinnie je mieć ale poniżej 30 lvl za duzo nie dają...), p amy i crown shield w bp... a mam 54 lvl... jeżeli ktos uważa że szild jest nie przydatny to jest w wielkim błędzie... |
b robe
c legsy c helmet d shield i to wystarczy. zapomnialem jescze BOHy |
eh ja mam pala
ja mojim palem mam c-armor k-legi buty i crown helmet na bohy zbieram ;p
ja powiem tak jak sie ma kase kupi sie eq jak nie to sie nie kupi |
Cytuj:
|
Cytuj:
ahhhhhaaaaaaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaa nie wiem czy to mial byc jakis spozniony prima aprilisowy zrart lub cos ale mnie rozbawiles |
Cytuj:
wiem jak sie pisze poprawnie po angliesku ale to nie znaczy że musze tak pisać... czasami jak sie komus nudzi to pisze sobie dla jaj błedy ortograficzne... to jest coś takiego jak ja bym sie przyczepił że napisałeś "malo" a nie "mało" lub też "nauczyl" a nie "nauczył" |
Eq
Ja mam 57 royalla i nosze p set,boh w bp d shield chociaz mam w domku c set k legs itp.Uwazam ze eq pallowi jest niepotrzebne. X(
|
Ja zainwestowalem w eq :)) najwazniejsze dla men ito eq i skille, dlateg oze na hunty ganiam ze spearami :)) dzieki temu nie trace kasy i skille mi leca speary to bardzo potezna brona moj eq to K-set, warrior helmet, dragon shield, i teraz mam zamair kupic bohy i platinum amulet wtedy bede nie do zabicia xD speary to potezna bron bo gdy idziesz na jakiegos potworka bez blokera sa najlepsze :))
|
@up: polenizowałbym... co do tego że speary najlepsze bez blokera... bo jeżeli huntujesz ze spirami to znaczy że albo na soldach albo sam nie wiem na czym... bo guardów ze spirami nie polecam... tym bardziej dragów...
|
O ile mnie kotoś tam słuch to radze na ~50 lvl'u łazić z Crown Helmet,Blue Robe i P-Legs ... lekkie i dosyć dobre na ten lvl...
|
Zalezy jak dla kogo :P
Ja na 50 lvlu mialem eq... G-Arm,C-Legi,Rh,Boh,Vamp Shield na traina... Wienc mowie ze zalezy jak kto lubi :D ja lubie miec dobry :P i jeszce DUZO kasy mam... ;)
|
Jesli tka uwazasz... Ja ze spirami chodze na soldki a mam zamair kupic teraz crown shielda i platinum amulet i sprobowac na guardach :) a na wyzszym lvl'u na smoka :D (joke) ale warto miec dobry eq bo gdy nas pk dogoni zawsze to mniejsze hity i na huntach gdy cos nei pojdize albo zalpiemy laga taki dragon rowniez mneij nam zrobi :)
|
wiem bo sam chodziłem na guardy ze spirami... i czasem hita za 100 walnol każdy a czesem po zabiciu 5 guardow straciłem max 520 hp więc to zależy od szczescia...
|
Jakie Eq dla Palka
No to ja wam powiem tak:
Bohy powinno sie kupowac na 25-30 lvl. A jeżeli Mowilmy O eq to bedzie tak 10lvl: Blue robe Plate legs Steel Helmet Scarf Dwarven Shield 20lvl: Blue robe Knight Legs Crown Helmet P amulet/Scarf Guardian Shield 30lvl: Blue robe Crown Legs P amulet Warrior Helmet-Crusader Helmet (Ja wole Warrior) Crown shield Boh 40 lvl G Armor -Blue Robe Crown Legs Royal Helmet Boh Aol-P amyy (dla ryzykujacych) G ring. V shield -Demon (lekkie tarcze) Demon shield uzywac z aolem... No to ja bym wam tyle powiedzial :baby: P amulet |
Ja tam wole meic dobre eq :P Jesli macie kase to dlaczego ne imeic lepszego ?! zawsze to jakis + a nie - :) dostajemy mniejsze hity itp :D jesli mzoecie meic dobre eq to nad czym sie zastanawiac ?? powien to na przykladzie idzie 27 lvl palek ja mam 28 i bije uarda ja zaszedlem drogedostala hita po 64 :) a ja najwiekszego hita za 33 :P
|
Cytuj:
68 oz. to jest dla palla na niskim/średnim levelu bardzo dużo. Najlepszym hełmem(biorąc pod uwagę armor i wagę) jest crown helmet. |
Cytuj:
"on " w zaoszczedzony udzwig laduje np bps d i bp uh i wtedy o sie uha ty obrywasz . wg mnie crown helmet , blue robe pozniej na b. wysokim lv dopiero mozna zmienic , plate pozniej crown legi bohy! <- podstawa dla palka dzieki nim moze wczesniej zaczac expic na pohu na gsach wtedy zarabia duzo kasy i exp tez bardzo dobry. |
ehh. mam 59 lvl i chodze w p secie, crown helmecie (tylko dlatego, ze wylootowalem z hero i jest lekki) i bohach. Mialem DSM + Crus helmet+ K legs + p ammy + bohy, ale jako ze moj serwer jest w miare mlody wolalem spredac te rzeczy i ku;ic runy. zawsze mog wylootowac nowe...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:59. |