![]() |
Cytuj:
@topic Wg. mnie lepszy serpent.Lepiej mieć więcej ataku w broni 1-ręcznej. |
żal
Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .
Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa. __________________________________________________ :lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!! :mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!! Druids cool :x: __________________________________________________ Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało! |
Cytuj:
|
Cytuj:
__________________________ Pisz w 2 linijkach __________________________ |
Cytuj:
|
Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.
|
Cytuj:
i jak ototcza mnie ze 4/5 dwarfow czy rotów dostaje hity(raz dostalem 158o ) _______________________ Pisz w 2 linijkach!!!!! _______________________ :cygaro: |
Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.
|
Cytuj:
Cytuj:
Edytuje:błędy zrobiłem specjalnie. |
Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...
Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne.. |
Cytuj:
Szkoda, ze nie wszyscy to wiedza, i co pewien czas slysze teksty typu: walczysz axe,a ja mam bsa on ma 30obrony, ja blocze lepiej bla blabla, tak naprawde prawdziwe blokowanie zaczyna sie od potworow rangi gsa, a wtedy roznica kilku punktow obrazen w jedna czy w druga strone jest naprawde nieistotna btw 90% potworkow ,,elitarnych'' atakuje za pomoca magii, wiec staty broni i skile niewiele ci dadza... |
def sworda daje, sam srawdzalem poszedlem na ghula i mialem bsa i tower shielda nalozylem oba- nie bil wogle, zdjolem shield i trafial raz na 10 zdjolem bsa i trafial caly czas, zalozylem shielda i taka sytuacja jak z bsem
|
Wiadomo, ze sama bronia spokojnie mozna blokowac, sprawa kreci sie wokol tego, czy jesli mamy tarcze wlicza sie def broni mniejszy od defa tarczy.
|
Ja wolę spike :) Ładniejszy i wogle dla mnie spoko sowrd :) Kiedyś nim expiłem az do 15 lvla :) huiahsuhais
|
Mmm
raczej spike bo ma wiecej defa a przy dobrych skilach te 2 punkty ataku to prawie nic
|
Osobiscie bym ci polecil kupic to co tansze i uzbierac szybciej na fire sworda mysle ze bedzie to raczej serpent poniewaz leci z dragow a nie z vampow poza tym ma wiecej ataku i szybciej kase uzbierasz:cygaro:
|
lol
@EDIT
humm,ja powiem tak,nie bede nigdy bloczyl bsem bo uzywam axow ktore sa swoja droga najlepsze :) a roznice poczuje ogromna,na prawde...ja teraz skiluje wiec nie pujde wyprobowac Twojego sposobu,ale mam kolege (ktory jest retired niestety;/ ) i wiem jak bloczyl,bo akurat mial bsa.biegal z demonka i jak szedl bloczyc to zeby capa na uhy miec nie bral bsa,tylko sama tarcze i mowil ze roznica praktycznie zadna, bo co to jest +/- 2 uhy na dragach? ;p BTW. Ja tez slucham metalu =) Up the Irons![/quote] Noo ale bs jest bardzio leciutki, juz lepiej byloby zostawic chyba buty i np; scarf czy tam platinum ... Ja nie wiem jak mozna isc bez broni na blokowanie, przeciez jakby zalozmy paldi shoterzy a ciebie otoczylo 3 dragow w rogu ? kkthxcya Wez serpenta, przy skilach 30 bedziesz walil hity 50+ i szybko doexpisz na lepsza bron |
:)
jak bedziesz mial dwarven shield i spike sword to bedziesz lepiej blokowac ale ze serpentem bedziesz lepiej walic:)a tak wogle to dobre skille na 14 lvl widac ze skillowales bo ja wogle nie skillowalem i na 15 mam 39/24:P
|
serpent SUX. Po tygodniu uzywania wymienilem go na spike'a.
|
Odwieczny konflikt
Ahh tak... Odwieczny konflikt między Spike Swordem, a Serpent Swordem :]
Sam mam problem z czym chodzić :) Ale chyba raczej Spike Sword... Te 2 punkty ataku mniej... niewiele, a mówi się że 1 punkt ataku jest warty 2 punkty defa więc 4 punkty def. A spike ma przecież 6 punktów def... Jakby serpent miał 1 punkt ataku więcej to by były sobie równe, ale co kto lubi. :p |
Ja osobiście wolę spike sworda (może przez moje banalne dodawanie atk do def, czyli spike = 24 + 21 = 45; serpent = 26 + 15 = 41). Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.
|
Cytuj:
Nie wiem skad sie bierze ta glupia koncepcja, ze zabijajac znacznie szybciej dostaniemy wieksze obrazenia ... Def zmniejsza obrazenia SLADOWO, ze wzgledu na losowosc hitow moze sie nawet zdarzyc, ze majac wiekszy def dostaniemy wiecej obrazen ( wiec zadne regulki an ten temat nie maja sensu ). Atak zwieksza obrazenia WYRAZNIE i nawet po godzinie uzywania mocniejszej broni widac to w srednich hitach. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:22. |