Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   serpent sword vs spike sword (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=25995)

Ziem Magic 17-03-2006 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik
Chyba, że dla kogoś co się skilluje:D

Koleś,skilluje to się knifem;)

@topic
Wg. mnie lepszy serpent.Lepiej mieć więcej ataku w broni 1-ręcznej.

M.pl 19-03-2006 16:54

żal

Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .
Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna

Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna
Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa.

:lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!!
:mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!!
Druids cool
:x:

Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało!

Rhodd 19-03-2006 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M.pl
Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .
Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna

Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna
Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa.

:lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!!
:mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!!
Druids cool
:x:

Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało!

Czlowieku... Na cholere mu def na takim lvlu? Chodzi o szybsze bicie expa a nie bloczenie...

M.pl 19-03-2006 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rhodd
Czlowieku... Na cholere mu def na takim lvlu? Chodzi o szybsze bicie expa a nie bloczenie...

Pomyśl jak otoczą go ze 4 roty dostaje hity i to nie małe, a tak zawsze pare defa sie przyda;)

Rhodd 19-03-2006 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M.pl
Pomyśl jak otoczą go ze 4 roty dostaje hity i to nie małe, a tak zawsze pare defa sie przyda;)

Dobra, wychodze... Nie mam sil

Marcin Fresz 19-03-2006 18:53

Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.

M.pl 19-03-2006 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin Fresz
Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.

Mam knighta 13 lvl:baby: i tak sobie nim skilluje osiągnelem 56/55(dobre??)
i jak ototcza mnie ze 4/5 dwarfow czy rotów dostaje hity(raz dostalem 158o )

Mateq 25-03-2006 12:55

Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.

M.pl 27-03-2006 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mateq
Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.

Co wam ludzie kurd*.Nie tylko atk się liczy.2 atk!!.Phi!ale 6 atk to już dostaje mniejsze obrażenia.A pozatym,temat nie jest noobowski(po prostu jest problem który nożyk:D wybrać.

Cytuj:

z tseba wybroż sierpint swarda,z tseba wybroż sierpint swardaz tseba wybroż sierpint swarda,l
ludzie spokój dajcie..Blokowałem,a raczej lurowałem draga do mojego kolegi sorca ale dostałem combo 86 z GFB i ze szponka 76 więc def się przyda:p :baby: :baby: :baby: .

Edytuje:błędy zrobiłem specjalnie.

Vil 28-03-2006 01:11

Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...

Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne..

Mithgar XX 28-03-2006 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...

Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne..

Dokladnie..
Szkoda, ze nie wszyscy to wiedza, i co pewien czas slysze teksty typu: walczysz axe,a ja mam bsa on ma 30obrony, ja blocze lepiej bla blabla, tak naprawde prawdziwe blokowanie zaczyna sie od potworow rangi gsa, a wtedy roznica kilku punktow obrazen w jedna czy w druga strone jest naprawde nieistotna
btw 90% potworkow ,,elitarnych'' atakuje za pomoca magii, wiec staty broni i skile niewiele ci dadza...

Kobielak 29-03-2006 11:59

def sworda daje, sam srawdzalem poszedlem na ghula i mialem bsa i tower shielda nalozylem oba- nie bil wogle, zdjolem shield i trafial raz na 10 zdjolem bsa i trafial caly czas, zalozylem shielda i taka sytuacja jak z bsem

Vil 29-03-2006 14:39

Wiadomo, ze sama bronia spokojnie mozna blokowac, sprawa kreci sie wokol tego, czy jesli mamy tarcze wlicza sie def broni mniejszy od defa tarczy.

Ecik Zawodowiec 29-03-2006 16:35

Ja wolę spike :) Ładniejszy i wogle dla mnie spoko sowrd :) Kiedyś nim expiłem az do 15 lvla :) huiahsuhais

Variatuncio 29-03-2006 21:41

Mmm

raczej spike bo ma wiecej defa a przy dobrych skilach te 2 punkty ataku to prawie nic

Frost Blazer 29-03-2006 23:31

Osobiscie bym ci polecil kupic to co tansze i uzbierac szybciej na fire sworda mysle ze bedzie to raczej serpent poniewaz leci z dragow a nie z vampow poza tym ma wiecej ataku i szybciej kase uzbierasz:cygaro:

frick 30-03-2006 10:29

lol

@EDIT
humm,ja powiem tak,nie bede nigdy bloczyl bsem bo uzywam axow ktore sa swoja droga najlepsze :) a roznice poczuje ogromna,na prawde...ja teraz skiluje wiec nie pujde wyprobowac Twojego sposobu,ale mam kolege (ktory jest retired niestety;/ ) i wiem jak bloczyl,bo akurat mial bsa.biegal z demonka i jak szedl bloczyc to zeby capa na uhy miec nie bral bsa,tylko sama tarcze i mowil ze roznica praktycznie zadna, bo co to jest +/- 2 uhy na dragach? ;p

BTW. Ja tez slucham metalu =) Up the Irons![/quote]

Noo ale bs jest bardzio leciutki, juz lepiej byloby zostawic chyba buty i np; scarf czy tam platinum ...
Ja nie wiem jak mozna isc bez broni na blokowanie, przeciez jakby zalozmy paldi shoterzy a ciebie otoczylo 3 dragow w rogu ? kkthxcya
Wez serpenta, przy skilach 30 bedziesz walil hity 50+ i szybko doexpisz na lepsza bron

Maciek:) 30-03-2006 22:24

:)

jak bedziesz mial dwarven shield i spike sword to bedziesz lepiej blokowac ale ze serpentem bedziesz lepiej walic:)a tak wogle to dobre skille na 14 lvl widac ze skillowales bo ja wogle nie skillowalem i na 15 mam 39/24:P

yattaman 04-04-2006 21:18

serpent SUX. Po tygodniu uzywania wymienilem go na spike'a.

behemort 04-08-2006 14:31

Odwieczny konflikt

Ahh tak... Odwieczny konflikt między Spike Swordem, a Serpent Swordem :]
Sam mam problem z czym chodzić :) Ale chyba raczej Spike Sword...
Te 2 punkty ataku mniej... niewiele, a mówi się że 1 punkt ataku jest warty 2 punkty defa więc 4 punkty def. A spike ma przecież 6 punktów def...
Jakby serpent miał 1 punkt ataku więcej to by były sobie równe, ale co kto lubi. :p

Yasiek 05-08-2006 09:46

Ja osobiście wolę spike sworda (może przez moje banalne dodawanie atk do def, czyli spike = 24 + 21 = 45; serpent = 26 + 15 = 41). Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.

Vil 05-08-2006 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yasiek
Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.

faktycznie, gorzej zabic potwora w 6 kolejek dostajac 6 ciosow po 20 z czego 2 wyblokujemy ( = 80 obrazen ) niz zabic potwora w 10 kolejek blokujac 3 ciosy ( = 140 obrazen ).

Nie wiem skad sie bierze ta glupia koncepcja, ze zabijajac znacznie szybciej dostaniemy wieksze obrazenia ...

Def zmniejsza obrazenia SLADOWO, ze wzgledu na losowosc hitow moze sie nawet zdarzyc, ze majac wiekszy def dostaniemy wiecej obrazen ( wiec zadne regulki an ten temat nie maja sensu ). Atak zwieksza obrazenia WYRAZNIE i nawet po godzinie uzywania mocniejszej broni widac to w srednich hitach.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:22.