Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Druidzi, a Sorcererzy!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2641)

Villen 15-05-2004 22:25

Racja.Wybrałeś tą profesje bo ciebie coś do niej ciągneło.Wybrałeś maga bo kręcą ciebie spontaniki takie jak:e-wave,geb,ue a druida ze względu na możliwośc lecznie czyli:mass helaing,heal friend.Więc wybierałeś ja świadomie.Dal mnie UE nadal będzie bezużyteczne bo nawet jak mag ma 800 many i druid ma 800 many każdy sd i uh to jeżeli mag walnie z ue to ma 0 many a druid około 400 i mamy maga na widelcu.Ale każdy wybiera jak lubi.

Caspius 16-05-2004 21:02

Sprawe UE juz chyba zesmy "omowili", i podczas "rozmowy" (apostrofy bo to wlasciwie klotnia byla ;) ) wyplynelo, ze UE nie jest do PKowania, tlyko na powazne hunty solo

Edit:
No wlasnie ;) trafiles w sedno

Villen 16-05-2004 22:20

Jeżeli chodzi tobie o takie super solowanie np jak idziesz na jeden resp necro gdzie biega w cholere śmieci lub na solo 5 demonów to może wtedy się przyda.

krolik 17-05-2004 21:52

moim zdaniem to czy ktos woli sorca czy druida zalezy tylko od gustu ja np mam druida ale wcale nie uwazam ze jest lepszy. 8)

Renihali 20-05-2004 21:54

O Boze czy wy ludzie wiecie co mowicie ?? Moim zdaniem druid jest lepszy bo nim gram i jest bardzo dobrze
a duele z sorcami robilem i nie mialem wiekszych problemow jak mnie za 100 walnal to ja mu oddalem
(mam sd makera i tak se w 2 dni zrobilem 2 bp of sd) i teraz sie juz nie boje chdzic nigdzie (oczywiscie baga uhow tez nnosze) :D:D:D A ktos zna druida z Antici ... teraz hyba 134 elder druid ...
jak ktos moze to niech zajzy do jego haty.... to w majtki zrobi.... bo sorc takiej haty miec nigdy nie bedzie ....

Caspius 30-05-2004 17:16

Knight dres, palek snajper? ;)

@Artur-Knight
Skille obydwie profesje maja takie same, to ze druidom czy sorcom szybciej wskakuja jest bujda na resorach

Tomek/swirek 03-06-2004 15:56

Ja chcem byś sorcererem. Mam już jedną postać na mainie i wiem że sorcererzy są najlepsi. A więcv radze wam wybierać magów!!!!

Trzciniak 03-06-2004 19:38

I ja coś dożuce. Druidek oprucz kilku czarów do robienia run ofensywnych i leczniczych ma kilka innych wasoych czarów, takich jak cameleon czy convice. Convic run mogą se kupować palkowie ale dużego pożytku z tego mieć nie bedą, a cameleon jest NAJLEPSZĄ RUNĄ NA ŚWIECIE kiedy jest nudno. Może i druid jst nieco słabszy od sorka w czarach ale przynajmnie mało kto ich pkuje :) bo są pożyteczniejsi.

majq 03-06-2004 22:45

Ja mam sorcerera i naprawdę gra mi się zajefajnie. Co z tego, że Sorc nie może robić uhów, może je kupić. Podobnie jest z Drutem ale sprawa z sd`kami. Tak samo, może je kupić. Ale moim zdaniem ludzie traktują sorców z wiekszą powagą. Często widze druidów z imionami typu: "grzybek halucynek", "grzybek niewydymek", "qpo jad" etc.

tomo 05-06-2004 19:41

Ehh... Mowicie ze uhy sie bardziej oplaca bo 2 zjadaja 20 many mniej od jednego SD a to nie ma znaczenia... Bo przeciez na zarobek powiedzmy 4k (ustalmy ze bp uh za 2k) trzeba zrobic dwa... 4k zarabiamy na jednym bp sd... Ale, ale trzeba doliczyc kase za blanki - na 4k druidem wydajemy 400gp (plus pusty bp ale to niewazne) a na 4k sorcem tlyko 200...
I prosze mi nie pieprzyc glupot o tym jak to sorc jest bezbronny jak siepnie ue... Mam filmik jak sorcerer na 52lvlu sobie pkuje i nagle atakuje go royal palek na 75 czy cos kolo tego... Ten sorcerer spekany, mysli ze sie skoncyz pkowania ale w pewnym momencie pieprznal jednego SD, chwilke potem drugiego (nie uhnal sie palek, nie zdazyl) i prawie rownoczesnie ze strzeleniem SD walnal UE... Royala rozlozylo na lopatki a sorc stracil jakeis 200hp od boltow bo dosc szybko sie to stalo... Ja preferuje sorcerera bo ... Wyobrazcie sobie jakies fanarty z sorcem - wiekowy dziadek ktoremu jednak gniew bucha w oczach, potrafiacy miotac mocami zywiolow itp... A druid? Mily i uczynny dziadyga ktory podczas walki zamienia sie w pelnego sily ale i rozwaznego wojownika... Na codzien siedzi w ogrodzie miedzy swymi dziecmi - kwiatami ktorymi opiekuje sie z miloscia w sercu...

Obydwie te profki to potega i wcale knight nie ma z nimi tak latwo (na 13lvlu prawie zabilem eliteknighta pk z 37lvlem ktory mnie gonil lecz jakis noob mi specjalnie zablokowal droge i padlem) + wygralem na 16lvlu duela z knightem na 26 (mial bp uh i super eq a ja mialem 4 uhy i troche runkow ;]) Liczy sie jak sie gra bo sorca/druida mozna efektownie spieprzyc! Tymi charami trzeba umiec grac...

Pozdro

Tiligus 05-06-2004 23:17

SoRc DRuiD?

Po 1 na tym filmie ten royal walil ze strzał nie z boltów :/
Po 2 nie można mówić że druid lub Sorc jest lepszy i Basta!
Te postacie zostały doskonale zrównoważone, Gdyby był pojedynek sorca i druida na tych samych levelach to by byl raczej pojedynek "sd" i "uh" a także umiejęstności pvp a nie "Ue" Vs "Uh" . A teraz dylemat Sorc czy druid?
- Przejrzyj tabele czarów
- Kieruj się radami doświadczonych sorcow, badz druidow,
- Masz ekipe przyjaciół, sprawdz kto by się do tej ekipy przydał bardziej (jest duzo sorcow , bierz druida- jest duzo druidow bierz sorca itc.)
- Masz Pacc porównaj czary dla druida i sorca pomyśl które bedą praktyczniejsze w twoim środowisku (Możliwe że polujecie grupą Mass healing na miejscu jak najbardziej , jesteś samotnym wilkiem lubisz ogladac duze hity zobacz efektowne (ale czy praktyczne:/?) UE)
- Kogokolwiek byś nie wybrał strategie są podobne, pamietaj postac czarujaca wymaga cierpliwosci i pracy-
Na poczatku wcale nie bedziesz taki "najlepszy" sleczenie nad woda i robienie runek jest nużące
Potem zobaczysz i docenisz siłe sorca bądz druida..

Grubbasek 11-06-2004 20:02

więc, uważam, że druid i sorc są postaciami sobie równymi pod względem możliwości i innych czynników wpływających na gre.
ale gram sorcem, nie wiem dlaczego :) i uważam iż naprawdę warto nim grać( grałem troche druidem, chała:( ) , może gram sorcem z kwesti mentalności i uważam jak tomo_wyrwi:P , że sorc kojaży się z potęznym magiem, starym człowiekiem z kosturem w ręku, czasem wyglądającym jak pielgrzym , podrożnik, a czasem w bogato zdobione szaty, człowiekiem pełnym wiedzy o żywiołach starych księgach itp:) można by sorca porównać do GANDALFA :]
Druid kojaży mi się z człowiekiem znającym nature, dobrym uczynnym i mającym długą siwą brodą
można by go porównać z Panoramixem lub Tomem Bombadilem( nie wiem jak to się pisze )

Almexian 14-06-2004 23:41

Nie gram długo w Tibie, ale jedno wiem. Druidzi są i napewno będą wazną i popularną profesją. Dlaczego? Już tłumacze. Tylko ta profesja potrafi tworzyć runy UH. Znam wielu ludzi. którzy tworzą tą postać tylko i wyłącznie dlatego, żeby tworzyć runy innym ich postaciom na ktorych im bardziej zalezy. Niby mag potrafi robic SD ale nie są tak niezbedne jak UH. Więc ja mówie. Każda z tych profesji jest ważna, i mag i druid. Dziekuje za uwage

yoman 16-06-2004 17:35

Ludzie o czym wy gadacie?kazdy szanujacy sie druid ma przy sobie bp sd a szanujacy sie sorc bp uh.A tak na dlusza mete to sorc jest lepszy...bo sie fajnie wabi 8)

Amera Trooper 16-06-2004 18:51

Ale zauwaz ze jak Sorc walnie UE to masz prawie deda a czar mozna walnac co 2 sekundy czyli jak walnie ci UE aty sie uh top ty byles 1 i potem walniesz z sd itp... A mag bendzie sie co chwiel uhal a jak sie uhal to nie moze zatakowac przez 2 sekundy.... a mag bendzie caly czas atakowal!

Caspius 17-06-2004 15:31

I tutj sie mylisz, poniewaz UH jako jedyna runa w calej tibi nie powoduje "you are exhausted", czy jakos tak, wiec Sorc bedzie mogl jaknajbardziej atakowac, to samo druid.

xim 17-06-2004 23:28

ja wole magów (zawsze miałem do nich respekt) a pozatym to oni majom lepsze czary i lepsze runki mogom robić
sd --->rulez :]

SandMan 19-06-2004 16:25

up: O wyzszosci SD nad Uh i vice verca juz wystarczajaco dlugo "rozmawialismy"

To pomijajac kwestie wyzszosci 1 profesji nad 2 to wymyslcie taktyka na anihilatora dla druta :P

Villen 19-06-2004 16:32

Pierw znajdz druidów na jednym servie z lv 100+ to pogadamy.Większośc z nich jest wykorzystywana jako uh makerzy więc wiesz za ywsokich lv nie mają.Jak dla mnei nie ma żadnej różnicy między sdorcerem a druidem,mała różnica w czarach a jak mają taki sam magic lv i lv to uh/sdkną za tyle samo.

Gremlin 20-06-2004 08:59

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Villen
Pierw znajdz druidów na jednym servie z lv 100+ to pogadamy.
OK
Secura:
Er Makea
Omega Man
Volgatha
+ jakis sorc (ghrry nie udalo mi sie znalezc czwartego :( )

Laduja mana shield + stone skin amulety i wala z SD w 2 demony po prawej.

Villen 21-06-2004 08:35

Oto chodzi żeby mieć ich 4 ale znając secure to jakiś zaraz dołączy.Jakie czary obronne ma druid? Bo chyba exura,exura,gran,adura gran i adura vita to czary lecznicze a obronny jaki znam to chyba tylko mana shield.

Edit:Do Save Servera że trzeba czekać to nie wiedziałem.No ale jeżeli to ma być wykonane przez druidów to musi ich być 4,żeby było że to wykonali druidzi bo jak będzie 1 sorcer to będzie potem gadanie "gdyby nie sorcer to by sobie nie poradzili bo Ue...".Jestem ciekawy jagby sobie poradziło 4 knightów^^,uncle wyciągnoł z anhilatora stonecuttera a teraz jak widze na światach non pvp nie ma takich niskich skili.Np na danubi belth ma najwyżesze 101 w meel a uncle ma 99.

Eeit 2:Gremlin mi nei chodziło o to że jak przekręcą wajche to wchodzi następny team.Chodziło mi o to że do druidów na 100+lv dołączy jeszcze jeden i we 4 wykonaja anhilatora nie zrozumiałeś mnie^^(sam siebie nie rozumie czasami:P ).

Invader from Hell 21-06-2004 19:58

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Magus
Druid by zaczac zarabiac konkretna kase potrzebuje 11 lvl i 11 mlvl. Dorc by zaczac zarabiac konkretna kase potrzebuje 15 lvl i 25 mlvl.
Druid na bp UH potrzebuje 2000 punktow many i taki bp sprzeda za 2,2 - 2,5 k.
Sorc na bp SD potrzebuje 4400 punktow many i taki bp sprzeda za 4.
Zatem wyraznie widac ze druid zaczyna sie bogacić wcześniej i szybciej w stosunku do sorca. Kiedy druid lata juz w dobrym sprzecie, i swiezo zakubionym skullstufem zabija rota/krasnala na 4-5 strzalow, sorc jeszcze dlugo klepie biede expujac na marnych trollach.
Mowiac krotko druid jest postacia latwiejsza do rozwiniecia i bogatszą - ale tym kosztem pozbawiona silnych czarow ofensywnych. Tak mniej wiecej to wygląda, i jest dla mnie sluszne.
Ale mówisz tylko o sd a Mag ma przeciez jeszcze gfb które moze sprzedawac(dla tych którzy bede spierac sie ze druid tez moze robic gfb powiem ze albo robi gfb albo uhy bo nie robi 2 zeczy naraz) duzo zalezy od tego komu tlumaczymy i kto jak chce druida na 12lvl jest zabic trudniej niz maga na 12lvl bo taki drutek moze miec uhy w zanadrzu a sorc nie ma na to kasy ale za lepszym lvlu sorc jest lepszy bo sprzedaje hity nie wiary godny ale na bardzo wysokim lvlu ok. 40 to obaj maja takie same szanse gdyz nastepuje tak zwane zmieszanie magii drutek kupuje ds a mag uh i i tak kazdy ma takie sznase ale mag ma owiele lepsze czary spontaniczne wiec dlatego mag jest lepszy

Gremlin 21-06-2004 22:13

Cytuj:

Oto chodzi zeby miec ich 4 ale znajac secure to jakis zaraz dolaczy.
Jesli odnosisz sie do wpadki przy Demon Quest to w Anihilatorze takie cos jest niemozliwe, ustawia sie 4 ludzi, ktos przelacza wajche i cala czworka londuje w dobrze znanym pokoiku i nie moze nikt inny wejsc az do nastepnego save servera.

Cytuj:

ale na bardzo wysokim lvlu ok. 40
Jesli 40 lvl to dla ciebie BARDZO wysoki lvl to moze lepiej sie nie wypowiadaj na temat wyzszosci/nizszosci profesji?

Przy 40 lvl zaczyna sie dopiero granie sorcem/druidem na serio i w zadnym wypadku wtedy sie nie jest high lvl.

Zorin 23-06-2004 23:41

Druid jest specem od magii obronnej a sorc od magii ofensyfnej. Druidem sie szybciej zarabia pieniądze.Nie tylko dlatego,że uh jest wczesniej tylko że bardziej się opłaca zrobić bp uhów za 2,5k niż bp sd za 4k.Tu chodzi o koszty w manie.znajomy mojego zioma jest drutem na 15lvl i ma stuff godny knighta na 40lvl( W tym przypadku chodzi oświat Eternia).

>Zorin Sormshadow < >pally 14lvl+ skille 52/40 8 mlvl[[Titania ]]

Carinare 24-06-2004 19:09

Eeee ... tam

Ja gram Druidkiem , lvl 11 narazie a 13 mlvl , moim zdaniem ze jak ktos chce grac i wie jak to rozwinie kazda postac tak ze niebedziecie wiedziec co moze ona zrobic :D

Arsene Lupin 24-06-2004 19:14

Uważam że lepszą postacią jest druid:
1)Może z punktu (jeśli ma mane) zrobić lub wyczarować UH
2)Może szybciej zarobić durzą kase
3)Szybko ma dostęp do wielu czarów w tym UH
Dlatego sądze że druid nadaje się tak samo dla początkującego jak dla doświadczonego gracza.

BOGOWIE WOJNY, WZYWAM WAS,
MÓJ MIECZ JEST PRZY BOKU MYM.
SZUKAM ŻYCIA HONORU,
WOLNEGO OD FAŁSZYWEJ DUMY.
ZŁAMIE BICZ JEDNYM
MOCNYM POZDROWIENIEM.
OKRYJCIE MNIE ŚMIERCIĄ
JEŚLI KIEDYŚ WAS ZAWIODĘ.
CHWAŁA, MAJESTAT, JEDNOŚĆ
CZEŚĆ, CZEŚĆ, CZEŚĆ !

Bloq 24-06-2004 19:34

Zacznijmy od tego ze druid nie jest podobny do sorca w grze. Dostalem postac druidka zrobilem sobie nia 20 lvl elegancko wszystko cacy druidem kasa szybko leci i posypal sie c armor pozniej reszta przyznam tu ma przewage druid. Ale druid zazwyczaj na takim lvlu nie nosi przy sobie sd bo po co i tu wlasnie jest problem. Byla taka sytuacja ze dwa 7 lvle zabili mi bugi co ja im moge zrobic? explo? szkoda many wiec musialem jakos przebolec. Jako sorc mam przy sobie zawsze sd to mi daje troche odwagi teraz grajac sorcem na 16 lvlu mam przy sobie bp uh wiec starczy mi na dlugo. Druidem nie moglem grac poniewaz brakowalo mi takich czarow jak e wave great energy beam zdaje sie ze to nie przydatne tez tak myslalem do tad az drugim charem podczas treningu sorc 35 lvl zabil mi palka na 28 gdy bylem przez moment afk kilka razy e wave i padl. Sorcek ma kozackie czary ale druid z pacciem moze juz mu sie rownac poniewaz tez nie ma za nudno np. heal friend mass healing wild growth niby nie przydatne czary a jednak one w pewnym stopniu zawazyly na tym ze bede gral sorcem.Zawsze myslalem ze palek jest ciekawy ze 600 boltow qmpel bloker i mozna isc wszedzie teraz zauwazylem ze sorc bierze 2 bp hmm z blokerem i tez mzoe isc wszedzie. Poprostu nie mozna porownywac tych dwoch postaci. Ja wole zamaist uciekac i liczyc na to ze nie skoncza mi sie uhy wole atakowac i liczyc na to ze przeciwnikowi skoncza sie uhy.

SandMan 29-06-2004 10:25

Cytuj:

drutem na 15lvl i ma stuff godny knighta na 40lvl
A my pewnego peona znamy z rl i wiemy, ze Avat przy nim ze sprzetem wymieka... Zorin... Tylko wpadnij do mnie ;)

Heh, ja znowu zaczne sypać bezsensownymi przykładami, ale żeb ymiec na testservie "życie" jakąś magiczną postacią, to trzeba sporo sd/uh/xpl/hmm miec w depo i po każdej śmierci pobierać po BekPesiu xP.
A ja sorczakiem na 19 robiłem "rzeź" (skłonnosc do przesady ;) ) tylko dzieki spontanom xP. Więc lowlvl sorc na tescie ma przewage xP

Cytuj:

3)Szybko ma dostęp do wielu czarów w tym UH
A sorc nie ma =( Biedny sorc nie ma dosępu do wielu czarów, tylko exura, utevo lux, hmm i sd =(

Hah, jak grałem sorcem żałowałem, że nie mam druta, jak zrobiłem druta to wróciłem do sorca...

Cytuj:

Byla taka sytuacja ze dwa 7 lvle zabili mi bugi co ja im moge zrobic? explo? szkoda many wiec musialem jakos przebolec.
O to to to... Druid ma marne czary przeciw ludzim, bo ja sorcem 19/28 pociagnę człowiekowi 100 z sd, ale z hmmto bedzie 20-30.. :/ a celować jeszcze trzeba xP.(Teraz ktoś sie rzyczpie ze celowac trzeba tez z sd, ale z sd raz poceluje a z hmm bede musial 4-5 xP)

Krzywy 29-06-2004 14:55

Ja wole maga :P

Siema :P
Ja sądze że dla nizszych lvl tak powiedzmy do 25 lvl druid jest lepszy bo szybciej sie bogaci robiac UH. Ale gdy mag ma juz 25 mlvl zaczyna sie zabawa, mozna chodzic na coraz silniejsze potworki itp. A od 35+ to gdy idzie na hunta to zdobywa zazwyczaj najwiecej expa walac z SD. A co do tego ze druid moze robic Uh a mag nie, to ja myśle ze to jest dobrze bo mag jest postacia raczej ofensywna natomiast druid defensywna. I jak ktos juz na tym forum powiedział Tibia to gra grupowa wiec jezeli idze ekipa na hunta to mag wiecej ataQje a druid ochrania grupe leczac ich uh. I mysle ze przy najblizszym udpate Cipy powinny zrobic cos jeszcze zeby odroznic postac maga od druida. Np. dodac druidowi jakis czar ochraniający przed obrażeniami itp.
Ja gram magiem i moge robic Sd i jest wypas :P
Na ra wszystkim :P

Merllin 29-06-2004 19:42

Wszystkie postacie nawzajem sie uzupelniaja... 8) Bez uh i sd nie mozna by robic huntow na bardzo silne potwory. ;) Pozatym druid jak i mag moga sie wyposazyc w sd i uh przez co postacie te staja sie sobie calkowicie rowne jeszcze tylko pozadny bloker i team nie do pokonania! :)

Gremlin 30-06-2004 02:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Krzywy
A od 35+ to gdy idzie na hunta to zdobywa zazwyczaj najwiecej expa walac z SD.
Na jakie potwory to chodzisz na 35 lvl w ktore musisz walic SD?
Smoki?
Z HMM koszty beda ~100gp z twojej strony i 100-200gp ze strony blokera.
Z SD ty wydasz ~1k bloker 0-100gp
I super zdobyles 650 expa za jednego smoka, ale koles walacy HMM za te same pieniadze za zabije 4-5 smokow dostajac 300-400 exp za kazdego.

A moze na guardy pojdziesz z SD?
SDeker po 1 SD (200gp) na guarda.
Koles z HMM po 5 strzalow (1 runa = 50gp) na guarda.

SD uzywa sie:
Na Demony, troche na warlocki, ew na Behemoty i do PK, we wszystkich tych przypadkach runy i tak trzeba kupic bo zrobienie 20+ BP SD to dosyc dlugotrwale zajecie (a z mniejsza iloscia to nie hunt).
Ew SD sie uzywa do solowania, ale tu tez ciezko uznac to za zwykly hunt gdyz koszty sa w najlepszym przypadku kilka razy wieksze niz w czasie normalnego polowania.
Na wszystko inne uzywa sie HMM/GFB/Explo ktore zarowno sorc i druid moze robic.

re: Bloq
Tak czytam i wedlug ciebie normalne jest ze sorc nosi UH, ale nie normalne jest to ze druid nosi SD...
Ja jako druid prawie zawsze mam SD ze soba... ale o dziwo UH prawie nigdy nie nosze :) (mam mana fluidy i robie sobie exura sio albo exura vita jak trzeba).

Bloq 30-06-2004 08:00

No niby nosi ale bp uh koszuje 2,5k a bp sd 4k.... Moge tez zrobic np. na sd makerze i bede mial bp sd ale przez ten czas zrobilbym 2 bp uh i mialbym z tego wiekszy zysk. Ale musze przyznac ze bezpieczniej bylo druidem:/. Z uhami jeszcze mialem szanse przezyc(mam 23 lvl to szkoda mi cap jak mam go malo) z sorcem trudniej troche ale za to mgoe liczyc ze pker nie spodziewal sie i nie ma duzo uhow.... Zreszta tych postaci nie mozna porownywac!! One sa calkem inne do gry wedlug mnie. Kiedys myslalm ze druid to tak o postac sobie ze nia sie nie da pograc ale jednak da sie.

Ostach 04-07-2004 15:24

Mi bardziej podobają się Sorcowie, bo mocniej walą, mają SD i UE

Villen 04-07-2004 16:32

@Krzywy

Taak extra ide z wami na hunta wy zdobywacie expa a ja trace many i UH gratz Krzywy na władce zagajnika!!!

Cytuj:

Ale gdy mag ma juz 25 mlvl zaczyna sie zabawa, mozna chodzic na coraz silniejsze potworki itp.
Ja niedługo ide na necro...

Cytuj:

A co do tego ze druid moze robic Uh a mag nie, to ja myśle ze to jest dobrze bo mag jest postacia raczej ofensywna natomiast druid defensywna.
Daj mi SD to ci pokaże jaka jest moja magia ofensywna,a maga po spotkaniu ze mną jaka jest defensywna...

Cytuj:

jezeli idze ekipa na hunta to mag wiecej ataQje a druid ochrania grupe leczac ich uh.
To może druid z dziedziny "pajacus naiwniatus".Było by jak u mnie "ulecz nas oddamy ci kase za mana fluidy",kasy nie dostałem.Po tem drugi raz "Ulecz nas[...]" a ja na to "ladnie nie prosicie",ladnie poprosili "nie robicie tego rownoczesnie" po kilku probach udalo sie rownoczesnie co ja na to"teraz to mi sie juz nie chce".Bedzie test serv to zreszta pokaze moja sile SD i moc mojego sio i szybkosc leczenia naszego teamu zapomoca mass heling.

Cytuj:

Mi bardziej podobają się Sorcowie, bo mocniej walą, mają SD i UE
No tak masz racje przy 40lv i 50 magicznym walna za ok.173 w gracz ale mag walnie mocniej bo posiada moc manipulowania energia magiczna...jasne walna za tyle samo a z UE mag walnie wiecej bo MA TO ZAKLECIE kpw?

Cytuj:

Ja jako druid prawie zawsze mam SD ze soba... ale o dziwo UH prawie nigdy nie nosze (mam mana fluidy i robie sobie exura sio albo exura vita jak trzeba).
Tez preferuje mana fluidy moze zawsze magiczny skoczy^^.

A pozatym gdy mam SD czuje sie pewnie i moge kozaczyc sie do kazdego(no troche przesadzilem).Ostatnio robilem sobie UH'y kolo Veno.Zeby mi czas zelcial bawilem sie mino archerami tluklem waspy i trole.To stoje sobie tak na luzie to nagle leci belt 100 i nie ma archera.Zaraz wyskakuje jakis zajarany pal troche mu mina zrzedla bo zauwazyl ze to byl summon,przywolalem 2 i wypilem fluidy i zaczelem przklinac po angielsku(trudno sei nie wkurzyc),gosciu mial 46 lv,ja przeklinam a ten do mnie sorry,wkoncu mowie ze albo daje kase albo mu przywale(4 belty i Sd w ciagu 2 sec to sporo) a bez tarczy boli,to zaczyna znowu sorry i takie tam wkoncu dal mi 9 mana fluidow i 14 hmm i poszed.Wiec druidow tez sie boja,a im wiecej mam run tym strach jest mniejszy,a SD aktualnie nie mam bo mam kryzys z kasa musze zarobic na prmo i eq a to tez kosztuje.

Kraus 04-07-2004 17:53

Dołaczę sie do tej dyskusji tylko jednym nowym wątkię

Final Healing

co to????????????????
a skąd ja mam wiedzieć???
z CiP softu nie jestem
wiem jedno nowy czar dla druidow i tylko dla druidów,ma wynagrodzić brak czaru typu UE

Druid 28lvl/42 mlvl
czekam na update 8o

Detoks 04-07-2004 18:10

Druid to postać do leczenia-nie ma agresywnych czarów
Mag to postać do atakowania ma wszystkie agresywne fajne czary :)

Gremlin 04-07-2004 21:53

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Detoks
Mag to postać do atakowania ma wszystkie agresywne fajne czary :)
Nie ma poison storm, envenom, poison bomb... szkoda ze jedyny chodz troche przydatny z tych czarow to envenom (lubie nim meczyc cyklopy a do tego wychodzi taniej niz z HMM).

Villen 04-07-2004 23:02

Cytuj:

Druid to postać do leczenia-nie ma agresywnych czarów
Hmm,XPL,GFB,fildy,bomby,walle,fs,fs,es.

A i BTW. takie pytani do Gremlina.Co bardzie opłaca sie używac do osłaniania summonów skeletami adana mort czy exana mas mort bo adana sciaga 300 many na 2 a exana 500 na xx?

EDIT:No tak a o tworzeniu badyli to każdy zapomniał^^

@down

THX,a summony sie zeczywiscie glupio ustawia zanim wsadzilem do bunkru archery to z 0,5h minelo,pajace lataja naokolo parceli.

Gremlin 05-07-2004 07:20

re: Up
1. Nigdy nie pamietam zeby zabrac runki ze soba :)

2. Jesli wiecej jak 4 szkielety to unded legion taniej

3. Ustawiasz summona na miejscu i walisz Unded legion, a z runkami to trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby ustawic szkielety wszedzie do okola (zanim zrobie wszystkie to kreca sie do okola w zagrodze z parceli).

Krzywy 09-07-2004 17:18

Ja nie rozumie Gremlina i Villena. Czepiacie sie wszytskich i o wszystko.X(
A moze ktos lubi sobie polowac na smoki z sd i qrwa umiecie tylko krytowac myslicie ze wszystkie rozumy zescie pozjadali wszystkie rozumy i wqrwia mnie takie cos. Kazdy gra w Tibie jak chce, moze gracie dluzej niz ja w Tibie i jestescie bardziej doswiadczeni i to nie powod zebysci mogli krytokowac mnie i innych bywalcow tego forum zanim powiecie nastepna głupote to sie troche zastanowcie bo przez takich jak wy to forum robi sie nie przyjazne dla nowych uzytkownikoow ktorzy dopiero zaczeli grac w Tibie X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:33.