![]() |
jak by nie patrzec to kazda profesja jest dobra i sie nawzajem uzupelniaja ;]
knight z dobrymi skilami potrafi wszystko ubic oraz zblokowac. natomiast sorc/ druid ze słabym ml bez blokera sobie nie poradza :P a nawet jesli to bedzie to waste runek. co do palka to moze on robic za blokera rowniez o ile ma wytrenowany def ;] do expienia jest dobry poniewaz mozna chodzic na dragi bez mniejszych strat finansowych niz sorc czy druid. Knight rowniez jest dobry na smoki poniewaz nadrabia wszystko duza iloscia hp a z dobrymi skilami to knight dziala jak czołg ;] wszystko co mialem do powiedzenia ;P i tak decyzja nalezy do was jaka profesje wybierzecie ;] |
Wg mnie każda profesja, ma swoje wady i zalety, o których to wspominali koledzy wyżej ;) Ja sam, póki co rozwijam tylko jedną postać, knight'a i jestem zadowolony. Najbardziej z tego wszystkiego nie lubie skillować, bo mnie to nudzi, no ale cóż... Przynajmniej potem się łatwiej gra B) Dużo punktów życia oraz spory cap- to najbardziej mnie przekonało do wyboru go... Jak już wspominałem, fajnie się gra knight'em i... oby tak do 100lvl'a, a może i dłużej :D :D
Koll :] |
najlepszą profesją jest druid napewno!!! :)
|
Dobry poradnik. Ale ja i tak mam pytanie bo mam Paladyna na 28 lvl 13mlvl skille 61/50 i druida 25lvl 31mlvl na swicienie non-pvp:] postacie nie maja pacc-a ;( ;( i nie wiem ktorym grac z gory dzieki ;p;p;p;) ;)
|
""Może używać (prawie) wszystkie runy [wysokolevelowcy także śmiercionośnie SD]""
może używać WSZYSTKICH run oprucz paralyze którego mogą używać tylko druidzi ""W skillu walki w zwarciu(axe, sword, club) awansuje w miarę szybko(szybciej od magów, wolniej od knighta); Wysokolevelowy paladyn z dobrze rozwiniętym shieldingiem jest lepszym blokerem niż knight, ponieważ ma czar „mana shield” i może szybko rzucać czar „Ultimate Healing”+ runy UH;"" dobry palek przy takim samym shieldzie jak knight jak włoży jeszcze broń (na przykład bright sworda) i ma już nieco skila meele (około 30-40) obrywa więcej od knighta, ale ma spontaniczny UH no i jak się leczy z run uh albo ih to potrafi się leczyć nawet 200+hp więcej za każdą rune niż sie leczy knight na jego poziomie, mana shield to nie polecam zbytnio, (chyba że kogoś goni orshabal i chce przetrzymać combo:baby: ) no i palek może solować wiele słabszych lub średnich potworków przy pomocy broni rzucanej (i tarczy) nie doznając z reguły większych obrażeń (ja miałem takiego palka i mogłem nim solować dsa albo orc berserkera ze spirami i przeważnie nie schodziło mi więcej niż 50hp miał skile 46 sworda 75 dista 76 shielda i dość dobre eq) takie palki z dobrym shieldem wymiatają, ale jak ktoś chodzi swoim palkiem z ukochanym łukiem na dragi\dsy\beholdery i olewa defa, stawia tylko na atak, nie nosi tarczy, to może bardzo łatwo dednąć (jak wskoczą 2 albo 3 PK knighty z 2ręcznymi i ciężko się wyuhać jak się obrywa hity po 100+ z powodu braku tarczy) |
odp. na pytanie Falubaz21:
Ja na twoim miejscu robiłbym IHy i UHy dla pala a grałbym palem choć wole druida |
No fajny temat
|
hmm tu jest trudno wybrać
mag- słaby (hp i walka broniom) ale leczenie i różdżki i super runy i czary / druid- to smo co mag ;D palladynek - tu tylko problemem jest zdobycie łuku lub kuszy potem kupić bełty i lata ja mag z wand of dragonbreath czy jakoś tam. dużo hp i blokowanie. leczenie hoć ma mniej many uleczy się od czasu do czasu. dobre czary . mojim zdaniem to najlepsza profesija:cup: . knight - zwyczajny rycerz dużo hp i silny cios broniom hmm ale też musi miećdobrom broń na odległośc cienizna musi iść na walke fizycznom a mag druid i plladek mogą na odległość. najsłabsza profesija!!!!!!! |
Fajny poradnik. Bez dwóch zdań. Mi się jakoś zawsze wydawało że lepiej jest chyba grać sorciem.
|
Promotion
Dziś wykupiłem promocje dla knajta, mam nadzieje że regeneracja będzie troszeczkę szybsza. Po update się zastanawiałem czy warto.
A tak poza tym to poradnik jest super;) |
na małym lvl knightem się najszybciej expi:o :p? hmmmm... chyba nie:] :p
|
knight
8o 8o e tam best jest ryczerz duzo zycia odpowiedio many silny atak ryczerz jest debest
|
Chyba jednak knight słabszy:(
Ja knight 24lvl , skile okolo 70 bilem sie z Druidem 26lvl, Mlvl 27 i niemusial uzywac Magic Shielda, Summonuw i stal twarza w twarz. Noi muj knight przegral :(
|
ja mam 17 lvl sorka i se chodze czasami na dwarfy guardy :P pozatym poradnik bardzo dobry
|
Cytuj:
Poradnik dla bardzo poczatkujacych . Mamy teraz "wand'y" i "rod'y" wiec sorcerer i druid lepiej expia. Sorcererem bez problemow mozna zrobic 20 lvl w neicale 20 h (od 1 do 20). Druidem robisz 24 lvl i masz go na uhy (od czasu do czasu soule) Knigtem gralem chwile i mi sie nie podoba jak mam szczerze mowic. Sorcererto niejest najlepszy wybor na poczatek ale mozna prubowacv bo fajna zabawa sorcem jest. Sorcerer ejst lepszy w pvp, na malym lvlu zadaje wieksze obrazenia niz knight Jezeli pisalbym dalej mialo by na celu "udoskonalanie" sorcka Ja i tak wiem ze sorc jest the best :)) Sorcerer 4 ever Ale poradnik ladny :)Gratuluje ;) |
Hej
B) Prosze o napisanie na moje gg 1977583 i wytumaczenie mi co jest najleprze dla mojej postaci i czy dobrze jom trenóje pozdro z gury thx
|
Siemka ja uważam że najleprzą profesją jest Knight ponieważ napoczątku się traci dużo kasy na eq , czasu na trening itp ale warto potem taki wytrenowany "Czołg" wparuje to niejeden sie boi zobaczcie sobie na Eternala Obliviona jaki z niego "Tyran" i masakruje wszystko co napotka na drodze lecz do tego potrzeba wytrwałości psychicznej żeby taki level zrobić.
|
LoL
Ja to dupce co to za NOOBEK pisal?
|
Mam paladyna na 99 lvlu i bardzo dobze mi sie expi gdy mam power bolty prubuje huntowac demony i warlocki:lucznik:
Solo:http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...ters/demon.gif |
Mam RP na 99 lvl i mi sie dobze expi najczesciej na DL
|
Mam knighta na 29 lvl i bardzo dobrze mi sie skilluje :) Knight rlz, nie ma co B) Gralem wszystkimi profesjami, wszystkie maja swoje wady i zalety. Kto co lubi ale jesli dopiero co zaczynasz to najlepiej nejtem :D
|
Poradnik fajny,ale nie zgadzam się z jednym:Druidzi są na wyższym lvl o wiele chętniej brani na hunty od sorców.I nie zgodze się że druid jest słabszy od sorca,bo robienie SD to wcale nie jakaś wielka zaleta,a UE używa sie bardzo rzadko.
|
Dlaczego Nie Dla Premium Account
Gracze z PACCem zostali pominieci. A najlepszym miejscem dla druida i sorca do 30 -35 lvla sa scaraby.(jesli ktos ma paca)
|
Ups
Zapomnialem dodac ze z summonami (FIRE DEVILE najlepiej)
|
Cytuj:
|
z tego co wiem, to chyba jednak lepiej isc na hunta z drutem, niz sorkiem, nawet jak sie samemu idzie na vampiry z summonami fe to podczas gdzy sork musi korzystac z run zeby je uleczyc, drut robi mass healing i jest po sprawie, tak samo na hydrach, fakt ze sork ma UE i SD ale to dopiero zabawa od wyzszych lvl a UH mozna robic juz od 25 chyba, czy 23, nie pamietam dokladnie i zarabiac hajs ;] ale tak generalnie, to nie ma nawyjebanszej profesji, kazda ma jakies + i jakies - kazdy musi sam sobie wybrac i nauczyc sie nia grac, bo od tego tez duzo zalezy, ja np nie potrafie grac ryckiem, a moj ziomek gra tylko i wylacznie ryckiem, dla niego inne profesje sa zjeb**** wiec jak kto woli ;]
|
Ja tam najbardziej lubie knighta, sam zsoluje zerka (inne profesje dogania chyba że jesteś hlvl), nie trzeba paprać sie z głupimi boltami/runami (chyba że UH), a pozatym nie lubie uciekac przed potworami ;p . No ale teraz musze ciupiać sorcerem :/ (do 27 lvl) bo chce miec monka, potem elegancko i skiluje MOIM knightem na MOIM summonie po 8h dziennie ;D i nie musze się martwić że mnie ktoś wywali z respa.
Cytuj:
'´¸.·**·.¸`'·.¸¸.·'´¸.·**·.¸`'·.¸ **CONGRATULATIONS** ¸.·'´¸.·**·.¸`'·.¸¸.·'´¸.·**·.¸`'·.¸ Oby więcej było takich...... |
PalaNdyn i Knight ;)
Najbardziej Popieram Paladyna juz 100 lvl :D
Lecz knighta te mam (dzisiaj Padlem) 49 lvl Bardzo dobze mi sie na nim Gra huntowalem juz full DLi i Mi Sie RH Lotnol :D Wedlug mnie knight i Paladyn to najlepsze profesje i nie mam nic wiecej do powiedzenia :D Knight: Skills: 84\79 Best Solo: Dragon Lord Z ekipa : Behemoty Lvl 49 Mlvl : 6 :mag: 3% do 7 :D |
A ja lubie
Moja pierwsza postacia jakom mialem byl kniat od kolegi (nie wizdalem co sie dzieje nosilem stuted-secik i inne speci :P czy nawet co znaczy you adwense shidlnig?:P)ale to byla piekna gra bez zadnych obowiskow grasz chodzisz robisz co chcesz poprotu bosko ;) Ale taka gra nie miala wiekszego sensu na pszyhlosci:Ppodniecaselm sie nawet jak kolega dal mi chain legi :D i zara padlem jak je dostalem zabil mnie zerk poszlem po nie i patsze nadbiega znowu i pol pol pol i dedzik i lece dalej :D i patsze i jusz nie ma jego i moich chan legow ale dobra wrucimy do tematu.
Puzniej zrobilem sobie sorca i grala mi sie nim bardzo milo czylem ze to moje powolanie (kolega sorc[ale nie rywalizowalismy chyba ze dla zabawy :]],najlpszy kolega paladyn,wajowa kolezanka druid i wajny kolega druid,i silny kniat kolega) wajnie bylo zblizalo sie jusz do zrobienia 30 lvl i zara mialem se kupic wand on inferno .a tu pieknego dnia spiuje pasy i co widze napis cos z aconte wpisuje wpisu ban jusz iwdzalem ze mam schakowane konto i cusz otpuscialem nie gralem prawie caly rok skzolny ale wcionszy myslalem o tym :P no kurde znowu poszlem sobie od tematu :P Dobra wedluk mnie najwajniejszy jest druid ze swojim UE :] druid ma tesz wajne czary , paladyn niesle wali na hlvl a knajcik super wali i on moze sobie mazyc o zajewajnych sworda czy co tam a my co srokowie i drudzi? nic palek moze se pomazyc o poer arows jeszce :P |
Mana knighta
Po wykupieniu promocji knightowi przybywa mana co 6 sekund X(
A i jeszcze te 8 demonów na HOtA quescie: to mnie zwaliło z krzesła! Przecież to tylko zamienione w demony gobliny!! Ale ogólnie poradnik spox :p Moje ocena: 7/10 |
Po updacie zimowym to chyba mana u wszystkich profesji szybciej rośnie o ile sie nie myle :P
|
Cytuj:
Zabawny jesteś. Co do tematu, każda profeja ma swoje wady i zalety. Nie ma najlepszej profesji. |
A ja mam pytanie. Jakie są najlepsze bronie dla sorcerów i druidów?
|
A to tak dla ozdoby 8o
|
Regeneracja many przez maga.
Regeneracja życia 1 punkt co 12 sekund i regeneracja many 1 punkt co 6 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt many co 4 sekundy, życie bez zmian. Tak ale... ja mam maga, 11lvl 3mlvl (no co ;]) FACC i mi sie mana regeneruje 2 punkty co 4 sekundy. I co wy na to?? PS Nie uzywam zadnych jakis itemow do regeneracji.
|
Cytuj:
P.s jak dla mnie najlepszy jest sorc i knight poniewaz sorciem nie musisz monotonnie trenowac bo dla niego najwazniejszy jest mlvl a mlvl mozesz robic expiac i jest tak zwanym "explolerem" bo pujdzie np solo behe qesta z ue i sd albo necro room lecz to co czesto przeszkadza jest bardzo mala ilosc capa:P a knight ma duze szanse na przezycie kicka czy laga ma duzo capa lecz jego trening jest monotonny i nie oplaca mu sie solowac lepszych monsterkow chyba ze na wyzszym lvlu. Ps.To jest tylko moje zdanie.;) |
SORC otoz sorcem po ziomowym updacie expi sie zdecydowanie najszybcije a to za sprawa wandow oraz tego ze manasy dodaja wiecej many :) nalezy pamietac ze sorc zadaje takze najwieksze obrazenia ze wszytskich profesji (exori vis/mort, exevo mort hur i ue oczywiscie) chociaz ue sie nie uzywa do codziennego expienia z racji duzego zapotrzebowania na mane [1200].DRUID Wlasciwie to samo dotyczy druida bo i on zadaje duze obrazenia ale nie moze uzywac exevo mort hura co go znacznie oslabia jego mozliwosci np jesli chodzi o expienie w tombach(jak wiadomo w najglebszych korytarzach czesto musimy stawic czola wielu potworom naraz) sorc moze szybko sie rozprawic z potworami za pomoca exevo mort hur a druid niestety musi zuzywac duze ilosci run GFB ktore zadaja mniejsze obrazenia niz czar exevo mort hur.
PALLADYN jest to 3 w kolejnosci profesja jesli chodzi o szybkosc expienia poniewaz jego sila magiczna pozwala na zadawanie calkiem duzych obrazen + ma mozliwosc strzelania z kuszy/luku, ale jak wiadomo palladyn nie zawsze trafia z boltow/strzal i do tego jego sila udezen jest bardzo zronicowana :p KNIGHT knight ktory jest wyposazony w ekwipunek posiadajacy duzo obrony i bron z duzym atakiem i sam posiada wysokie skille 80+ moze takze szybko expic ale knight zadaje runami znikome obrazenia w poronaniu do druida/sorca czy palladyna nie moze on rowniez uzywac atakow magicznych za wyjatkiem czaru exori (ale biorac pod uwage mane potrzebna do jego uzycia i ilosc many knighta czar exori raczej nie bedzie wykorzystywany w codziennym expieniu). Podsumowujac moim zdaniem najlepsza jest ta profesja ktora mozna zadawac najwieksze obrazenia i ta ktora pozwala na najszybsze expienie. Wiec jesli chcecie szybko znalezc na liscie high leveli :p polecam sorcerera ewentualnie druida :).Zarowno musze sie zgodzic z moimi przedmowcami ze knight jest dobra profesja dla poczatkujacych graczy.kwestie wyboru pozstawiam samym zainteresowanym :p |
Tak jakby juz troche nieaktulne ;]
Po update troche sie zmienil przyrost many/sek etc. |
Cytuj:
|
i tak najlepszy jest Paladyn... przynajmniej dla mnie :P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:19. |