Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Pacc karta platnicza (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26661)

Pasorzytek 29-05-2005 21:54

Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku

valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy

Ashlon 29-05-2005 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku

valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy

Fakt, nie przygladalem sie tak obrazkowi (na mojej karcie jest tylko jedna data, dlatego ;)). Ale wiadomo, o co chodzi.

Pasorzytek 29-05-2005 22:01

jezeli masz dostep do obrazka to lepiej popraw bo ludzie zanim przeczytaja caly temat to moga cie jechac za to ze jest zle ;p

Podraz 01-06-2005 19:03

Visa?

Ja mam WIEEELKI problem. Mianowicie zaplacilem kartą "visa expres" tam przy kupnie byla karta viza ale bez expres czy moge kupować paca właśnie visa express

@Topic
GRATZ dla ciebie poradniczek GIT

Szymonorius 05-06-2005 13:41

Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku?

Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku? Przecierz nie ma w wyborze waluty polskich złotówek chyba że jakoś sie samo zrobi że weźmie złotówki a ja podam że płace w euro :( . I weźmie złotówki zamiast euro :confused:

frezio 05-06-2005 16:21

help

1. mam prosbe czy mozecie podac argumenty swiadczace o tym ze napewno nie wyczyszcza moim rodzicom karty??
2.na poczatku ankiety o pacca podaje sie imie i nazwisko i czy musza byc takie same jak tam w miejscu posiadacza karty bo karta matki a to moj pacc. :)

khazad 05-06-2005 17:40

juz wielokrotnie kupowalem pacca za pomoca swojego "plastiku" i jeszcze ani razu nie zdarzylo sie ze moje konto zostalo wyczyszczone. takie same obawy mogla by miec twoja mama placac karta w pierwszym lepszym sklepie w polsce.

dane powinny sie zgadzac. tam gdzie sie pytaja o dane wlasciciela konta w grze powinno sie odawac swoje dane, a tam gdzie pytaja o dane wlasciciela karty nalezy podac dane wlasciciela karty.

Mikelp 06-06-2005 16:13

A ja mam troche offtopicowe pytanko...mianowicie:
Wiem ze mozna zalozyć konto dla mlodocianych (z wlasna karta). Jesli na pewno mozna to od ilu lat??

Eldon 06-06-2005 19:21

Pomocy

w danych trzeba podac tzw. Securi code na karcie nie ma a jak zostawiam puste pola to pokazuje ze mam wpisac!!!!!!!!

Eldon 06-06-2005 19:32

o sorki podpisem bylo zamalowane :))) ju zamowilem pacaa JEEE:D

Kumagoro 11-06-2005 16:17

A da się tym zapłacić?
http://www.kartyonline.net/galeria_d...bank_przod.jpg

Jak widać to jest Visa

Kumagoro 11-06-2005 20:56

Sorry za double posta ale chcę to wysunąć na szczyt

Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?

Ashlon 11-06-2005 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumagoro
Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?

Mialem ten sam problem i po prostu zostawilem pole puste - dzialalo.

@down : moze warto sprobowac? ;)

Kumagoro 11-06-2005 21:25

Ktoś pisał że nie działało, może od niedawna NIE można zostawiać pustego...

Kumagoro 11-06-2005 21:42

Cóż, najpierw muszę wpłacić kasę na kartę ;) bo to e-karta jest, specjalnie do kupowania przez internet :) Na codzień jest pusta

Zomos 13-06-2005 06:43

Loozik

A napiszcie mi jak sie kupuje pacca kartą maestro , bo to karta mojego starszego i niewiem czy to cos jak master card czy co :/ powiedźcie plz czy sie da kupić maestro.

Blaha 13-06-2005 07:21

Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?

Babek 13-06-2005 22:14

Spox poradnik...

Świetnie napisany,nawet mój stary to przyznał :P .Dzieki temu za pare dni bede mial Pacc'a <jupi>
Wielkie gratz jeszcze raz.

Ashlon 14-06-2005 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blaha
Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?

Warto sprobowac. Trudno, zebym wiedzial, czy wszystkie karty dzialaja ;) Moglby ktorys z was sprawdzic i napisac mi, uwzglednilbym to w poradniku.

@Zomos : bodajze jest ona nawet w spisie, wiec problemu byc nie powinno.

Raul 14-06-2005 13:35

Dobry poradnik, robiłem dokładnie tak jak było i pacc w 5 minut już był. :)
Tylko to ostatnie zdjęcie z datą wygaśnięcia karty jest trochę mylące jak się do końca nie doczyta, że to błąd.

Kumagoro 15-06-2005 18:21

Mozna kupić e-kartą, dostałem go po dosłownie 60 sekundach
Security code dostajemy w oddzielnym liście (nie na karcie)

-calmerian- 15-06-2005 20:33

halp :D

To tak mam jedno proste pytanie i prosze o szybko odpowiedz: Co to jest secu. code to sa ostatnie cyfry z przodu karty czy z tylu.A i jeszce jedno ocb z tamtym numerem karty, że tylko ostatnie cyfry wysyla?<to tylko tak z ciekawosci>tam nic zmieniac nie trzeba tylko normalnie nr karty wpisac nie?:P

@Topic.ZA****bisty poradnik. ma wszytko co trzeba :)

-calmerian- 15-06-2005 21:05

no wescie pomozce zalezy mi na tym :(

Ashlon 15-06-2005 21:25

Zobacz na rysunkach - sa to najczesciej ostatnie cyfry (3 lub 4), troche oddalone od numeru karty. Moga tez sie znajdowac na odwrocie karty. Co do tych ostatnich numerkow : wysyla ci tylko 4 ostatnie cyfry, inne sa "zagwiazdkowane". Tak sie gdzies tam doczytalem :)

Kolidos 15-06-2005 21:57

Mam pytanie czy ten 4 cyfrowy secu. code to nie jest czasem kod PIN??

-calmerian- 15-06-2005 22:09

@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/

Raul 15-06-2005 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -calmerian-
@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/

Na odwrocie.

Kolidos 16-06-2005 07:16

No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p

Ashlon 16-06-2005 07:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolidos
No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p

To nadal zle uwazasz. TO-NIE-JEST-KOD-PIN. Jesli nie masz tego na karcie, sprobuj zostawic to pole puste, ale wtedy na 75% pacca ci nie kupi...

Kumagoro 16-06-2005 14:28

Ja swój sec. code dostałem w oddzielnym liście, na karcie nie ma

Wilq 17-06-2005 08:57

Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w wysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartosc PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P

Ashlon 17-06-2005 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wilq
Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w ysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartos PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P

I dla ciebie jest, na przyklad, mozliwosc kupowania pacc via tibia.pl :)

Don Corleone 17-06-2005 18:16

Mi jest obojętne czy będą nowe outfity czy nie. Tylko błagam was CIP'y zostawcie outfit PACC'owego knighta !!! Nie zmieniajcie go !!!

Gensioorek 18-06-2005 20:36

Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??

Raul 18-06-2005 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gensioorek
Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??

Możesz mieć złotówki, oni sobie ze wszystkim sami poradzą.

Gensioorek 20-06-2005 17:43

Aha, dzięki Raul, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić PACCa kartą Maestro????? Moja mama niestety dysponuje tylko taką...

Ashlon 20-06-2005 20:46

@UP:
http://img.photobucket.com/albums/v4...en/maestro.jpg

Nie wiem, czy daloby rade :/ Ew. musialbys wybrac inna i liczyc na lut szczescia, ale na to sa bardzo male szanse. Jesli to nie wyjdzie, pozostaje tibia.pl

Sunozi 22-06-2005 09:07

A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)

Ashlon 22-06-2005 09:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sunozi
A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)

Nigdzie nie podajesz kodu PIN.

Sunozi 22-06-2005 09:52

to co to jest ten Scurity Code ???

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:07.