![]() |
Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku
valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do expires end to jest do kiedy |
Cytuj:
|
jezeli masz dostep do obrazka to lepiej popraw bo ludzie zanim przeczytaja caly temat to moga cie jechac za to ze jest zle ;p
|
Visa?
Ja mam WIEEELKI problem. Mianowicie zaplacilem kartą "visa expres" tam przy kupnie byla karta viza ale bez expres czy moge kupować paca właśnie visa express
@Topic GRATZ dla ciebie poradniczek GIT |
Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku?
Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku? Przecierz nie ma w wyborze waluty polskich złotówek chyba że jakoś sie samo zrobi że weźmie złotówki a ja podam że płace w euro :( . I weźmie złotówki zamiast euro :confused:
|
help
1. mam prosbe czy mozecie podac argumenty swiadczace o tym ze napewno nie wyczyszcza moim rodzicom karty??
2.na poczatku ankiety o pacca podaje sie imie i nazwisko i czy musza byc takie same jak tam w miejscu posiadacza karty bo karta matki a to moj pacc. :) |
juz wielokrotnie kupowalem pacca za pomoca swojego "plastiku" i jeszcze ani razu nie zdarzylo sie ze moje konto zostalo wyczyszczone. takie same obawy mogla by miec twoja mama placac karta w pierwszym lepszym sklepie w polsce.
dane powinny sie zgadzac. tam gdzie sie pytaja o dane wlasciciela konta w grze powinno sie odawac swoje dane, a tam gdzie pytaja o dane wlasciciela karty nalezy podac dane wlasciciela karty. |
A ja mam troche offtopicowe pytanko...mianowicie:
Wiem ze mozna zalozyć konto dla mlodocianych (z wlasna karta). Jesli na pewno mozna to od ilu lat?? |
Pomocy
w danych trzeba podac tzw. Securi code na karcie nie ma a jak zostawiam puste pola to pokazuje ze mam wpisac!!!!!!!!
|
o sorki podpisem bylo zamalowane :))) ju zamowilem pacaa JEEE:D
|
|
Sorry za double posta ale chcę to wysunąć na szczyt
Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000? |
Cytuj:
@down : moze warto sprobowac? ;) |
Ktoś pisał że nie działało, może od niedawna NIE można zostawiać pustego...
|
Cóż, najpierw muszę wpłacić kasę na kartę ;) bo to e-karta jest, specjalnie do kupowania przez internet :) Na codzień jest pusta
|
Loozik
A napiszcie mi jak sie kupuje pacca kartą maestro , bo to karta mojego starszego i niewiem czy to cos jak master card czy co :/ powiedźcie plz czy sie da kupić maestro.
|
Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?
|
Spox poradnik...
Świetnie napisany,nawet mój stary to przyznał :P .Dzieki temu za pare dni bede mial Pacc'a <jupi>
Wielkie gratz jeszcze raz. |
Cytuj:
@Zomos : bodajze jest ona nawet w spisie, wiec problemu byc nie powinno. |
Dobry poradnik, robiłem dokładnie tak jak było i pacc w 5 minut już był. :)
Tylko to ostatnie zdjęcie z datą wygaśnięcia karty jest trochę mylące jak się do końca nie doczyta, że to błąd. |
Mozna kupić e-kartą, dostałem go po dosłownie 60 sekundach
Security code dostajemy w oddzielnym liście (nie na karcie) |
halp :D
To tak mam jedno proste pytanie i prosze o szybko odpowiedz: Co to jest secu. code to sa ostatnie cyfry z przodu karty czy z tylu.A i jeszce jedno ocb z tamtym numerem karty, że tylko ostatnie cyfry wysyla?<to tylko tak z ciekawosci>tam nic zmieniac nie trzeba tylko normalnie nr karty wpisac nie?:P
@Topic.ZA****bisty poradnik. ma wszytko co trzeba :) |
no wescie pomozce zalezy mi na tym :(
|
Zobacz na rysunkach - sa to najczesciej ostatnie cyfry (3 lub 4), troche oddalone od numeru karty. Moga tez sie znajdowac na odwrocie karty. Co do tych ostatnich numerkow : wysyla ci tylko 4 ostatnie cyfry, inne sa "zagwiazdkowane". Tak sie gdzies tam doczytalem :)
|
Mam pytanie czy ten 4 cyfrowy secu. code to nie jest czasem kod PIN??
|
@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/
|
Cytuj:
|
No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p |
Cytuj:
|
Ja swój sec. code dostałem w oddzielnym liście, na karcie nie ma
|
Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w wysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartosc PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P
|
Cytuj:
|
Mi jest obojętne czy będą nowe outfity czy nie. Tylko błagam was CIP'y zostawcie outfit PACC'owego knighta !!! Nie zmieniajcie go !!!
|
Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro?? |
Cytuj:
|
Aha, dzięki Raul, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić PACCa kartą Maestro????? Moja mama niestety dysponuje tylko taką...
|
@UP:
http://img.photobucket.com/albums/v4...en/maestro.jpg Nie wiem, czy daloby rade :/ Ew. musialbys wybrac inna i liczyc na lut szczescia, ale na to sa bardzo male szanse. Jesli to nie wyjdzie, pozostaje tibia.pl |
A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)
|
Cytuj:
Nigdzie nie podajesz kodu PIN. |
to co to jest ten Scurity Code ???
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:07. |